Ya bende bunu soracaktim burda. Ben selime genelde kahvalti+yogurt veya sebzeli karışım (bu pure de olabilir corba da )+ yogurt veriyordum ama bi kac gundur oglennleri beni emmek istemiyor. Bugun hic bisey vermedim mesela selime gayet guzel emdi beni. Galiba cok doyuyor bunlarla ben azaltacagim biraz ek gidayi yani bi gun yogurt ertrsi gun kahvalti diger gun sebze diger gun yogurt bu sekilde ilerleyecegim.. corbalarini da suda haşlıyorum sebzeleri (patates+havuc+kabak+cok az sogan) blenderdan geciriyorum bide zeytinyagi bu kadar
Benimde aklıma acaba tatlı yoğurda alışırsa ev yoğurdu biraz ekşi oluyor onu yenezmi acaba diye düşünüyorum .Ben biraz ekşi ama yediriyorum valla zorla olsada.
Benimde aklıma acaba tatlı yoğurda alışırsa ev yoğurdu biraz ekşi oluyor onu yenezmi acaba diye düşünüyorum .Ben biraz ekşi ama yediriyorum valla zorla olsada.
UUzayDeniz
ayşe öner demiştin ya geçen gün bakayım dedim 7 gün aynı gıdayı tattırıyo kaşık miktarı artarak neden 7 gün onun acıklamasını yaptımı hiç ben denk gelmedim merak ettim 3 gün ya genelde birde bişey duydum ama ne derece dopru bilemiyorum. 1 yaş öncesi ve sonrası varmış sadece bazı gıdalar dısında ay ay listryr uymaya gerek yokmuş mesela tuz bal dısındaki şeyler gibi. Bu yeni çıkmış güya böyle birşey duyan varmı merak ettim
Hanimlar haddim degil ,belki bana kızacak "Sanane" diyeceksiniz ama ek gidayi çok veriyorsunuz gibi1 yaşina kadar anne sütü ya da mama esas öğun olmalı hele ki anne sutu aliyorsa bir nimet,ek gıda miktari gunde 1 çay bardagini gecmeyecek diyor doktorlar, Dunya Saglik Orgutu 3 yasina kadar emzirilmeli, bile dedi.Tabi ki verecegiz ama anne sütunden çaliyorsa normal degil. Zaten ek gida tok tutar,minnacık mideleri.
Estagfurullah canim sanane olur mu hic coook haklısın ben biraz kendimi kaybetmisim cocugum emmeyince farkettim, ek gida bi girdap gibi resmen onuda yapayim bunuda yapayim aman şu eksik olmasin cocugum bunuda yesin derken biraz abartmisim artik günde 1 kere ve cok az verecegim yeter ki beni emsin
Bende 2 öğün (1i yogurt ) veriyordum ama fazla geliyormus bugun hic bisey vermedim gayet guzel emdi belki bebekten bebege degisebilen biseydir 2 öğün bizim icin henüz erkenmis
UUzayDeniz
ayşe öner demiştin ya geçen gün bakayım dedim 7 gün aynı gıdayı tattırıyo kaşık miktarı artarak neden 7 gün onun acıklamasını yaptımı hiç ben denk gelmedim merak ettim 3 gün ya genelde birde bişey duydum ama ne derece dopru bilemiyorum. 1 yaş öncesi ve sonrası varmış sadece bazı gıdalar dısında ay ay listryr uymaya gerek yokmuş mesela tuz bal dısındaki şeyler gibi. Bu yeni çıkmış güya böyle birşey duyan varmı merak ettim
Estagfurullah canim sanane olur mu hic coook haklısın ben biraz kendimi kaybetmisim cocugum emmeyince farkettim, ek gida bi girdap gibi resmen onuda yapayim bunuda yapayim aman şu eksik olmasin cocugum bunuda yesin derken biraz abartmisim artik günde 1 kere ve cok az verecegim yeter ki beni emsin
Insan heyecanlaniyor acaba yiyecek mi,sevecek mi diye,ben de yaklasik 20 gundur tadim yaptiriyorum,alişsinlar besinlere bakalim 1 hafta sonra ikili karisimlara geçerim herhalde yine 1 çay bardagini gecmeyecek şekilde.9 aylik olsun ufaktan başlarim ögune,ara ögun dediginiz gibi yogurt,meyve sebze püresi gibi ,pekmez ,yumurta peynir gibi şeyler veriecegim ki damak tadi alişsin,ozellikle sebze sevsin istiyorum o yuzden daha çok sebzeden kullanacağım tercihimi 1 2 öğün. Aslinda biraz da bebegimiz bizi yonlendirecek.Bu tadimlar cok onenli ileride beslenme alışkanlığını bile belirleyecek hatta anne karninda annenin beslenmesinden bile etkileniyormus yeme aliskanligi anne karninda besinlerle tanışıyorlar aslinda,çok geç kalmadan tanışmalılar ama ölçüsünde hem o zamana kadar sindirim sistemleri de alışır ve gelişir inş.
Canım yaklaşık.15 litre sütün kaymağını biriktirdim.
Bazen süt bazen yoğurttan aldım kaymagi. Sonra içine 1 bardak buzlu su döküp mikserde 15 dakika kadar çırptım. Yağlar toplanınca tahta kaşıkla alıp top yaptım ve sıka sıka yıkadım bu yağ topunu soğuk suyla. Umarım anlatabilmisimdir çok lezzetli oldu
UUzayDeniz
Evet 7 günde bir yeni sebze ekliyor, çocuğun bağırsakları alışsın diye yazıyordu sitesinde. Ben üç günde bir ekleyeceğim ama. Diğer dediğini ben de ilk kez duydum inan bilmiyorum.
Insan heyecanlaniyor acaba yiyecek mi,sevecek mi diye,ben de yaklasik 20 gundur tadim yaptiriyorum,alişsinlar besinlere bakalim 1 hafta sonra ikili karisimlara geçerim herhalde yine 1 çay bardagini gecmeyecek şekilde.9 aylik olsun ufaktan başlarim ögune,ara ögun dediginiz gibi yogurt,meyve sebze püresi gibi ,pekmez ,yumurta peynir gibi şeyler veriecegim ki damak tadi alişsin,ozellikle sebze sevsin istiyorum o yuzden daha çok sebzeden kullanacağım tercihimi 1 2 öğün. Aslinda biraz da bebegimiz bizi yonlendirecek.Bu tadimlar cok onenli ileride beslenme alışkanlığını bile belirleyecek hatta anne karninda annenin beslenmesinden bile etkileniyormus yeme aliskanligi anne karninda besinlerle tanışıyorlar aslinda,çok geç kalmadan tanışmalılar ama ölçüsünde hem o zamana kadar sindirim sistemleri de alışır ve gelişir inş.
Yumurta ve peynire de mi 9 aylikken baslayacaksin peki? Evet kesinlikle katılıyorum biz yonlendiriyoruz beslenme aliskanligini.. ben bundan sonra bugun kahvalti verdiysem yarin yogurt ertesi gun sebze ertesi gun tekrar yogurt bu sekilde gidecegim sanirim..
Canım yaklaşık.15 litre sütün kaymağını biriktirdim.
Bazen süt bazen yoğurttan aldım kaymagi. Sonra içine 1 bardak buzlu su döküp mikserde 15 dakika kadar çırptım. Yağlar toplanınca tahta kaşıkla alıp top yaptım ve sıka sıka yıkadım bu yağ topunu soğuk suyla. Umarım anlatabilmisimdir çok lezzetli oldu
Ek gıdaya merhaba dedik bugün biz. Ayşe önere göre gidiyorum. Et suyunda bir kaç yaprak ıspanak ve bir dilim kabağı haşladım, süzgeçten geçirdim. 2-3 damla z.yagi ekledim. Bayıla bayıla yedi yarın ve diğer gün de aynı çorbayı içecek. Böylece 3 gün kuralına da uymuş oldum. Her üç günde bir çorbaya yeni bir sebze ekleyerek gideceğim. Minicik bir kase yoğurdu da hemen hemen her gün yiyor. Probiyotikle mayalamıştım, çok yumuşak bir tadı oldu, onu da severek yedi. Bakalım kaka durumumuz ne olacak.
Probiyotikle mayaladım derken activia gibi bişey mi kullandın? Zahmet olmazsa nasıl mayaladığını anlatabilir misin? Bu arada Ayşe Öner’den okuduğum hiçbir şeyi farklı kaynaktan teyit etmeden uygulamıyorum. Güzel bilgiler veriyor ama biraz kafasına göre yazıyor sanki