2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hic duymadim ben mesela domates cilek bunlar 1 yasindan once verilir mi diyor ?
Hemşire bir bayandan duydum daha çok yeni o yüzden tam açıklayamıyorum kendi çocugumun zamanına denk gelseydim uygulardım gibi cümleler kurdu sonra çok araştırdım ama kaynak bulamadım. Belki sizden duyan vardır diye yazdım. İnsanın kafası karısıyor valla

Evet 7 günde bir yeni sebze ekliyor, çocuğun bağırsakları alışsın diye yazıyordu sitesinde. Ben üç günde bir ekleyeceğim ama. Diğer dediğini ben de ilk kez duydum inan bilmiyorum.
Bende 3 gün yapıyorum bakalım ama blw yapamadım bu bıdıkta yemek istemiyor abisi gibi değil ama çiğneme refreksi var baya baya çiğniyor 2 çay kaşıgı yiyor 3.de basını çeviriyor biraz daha araştırayım bakalım. Hatta ilk cocugumda çok dikkat ediyordum biri bişey uzatınca yok daha ayı değil diyr direttiğim çok olmuştur. Bunu duyunca bosuna mı kasmışım dedim kendi kendime.

Yer annesi alışınca. Alışmaya, tanımaya çalışıyordur.
Benimki de su içmiyor. Püskürtüyor, oyun yapıyor suyla, içmiyor. Sonra da kaka yapamıyor
İnşallah yer bakalım su içmeye bugun başladı benimkide ilk defa 30 ml lik bardagı yarı oldu çok mutlu oldum

Ayşe öner konusuna katılıyorum ben de, ıspanak 6. ayda listeye yazmış ama 8den önce yasakmış, verdim ben bugün bilemeden.

Activia canım evet ama arkadaşlar da yazmış toz paket mayalar da var probiyotik. Onlarla da oluyor. İkiside aynı diye biliyorum.

Peki 15 litre sütün kaymagini nasil biriktirdin ? Nerede muhafaza ettin kaymagi bozulmamasi icin? Sıka sıka yıkamak kismini anlamamış olabilirim afiyet olsun uzaykuşa

Şutu pişirip buzdolabına kaldırdım, ertesi gün üstünde biriken kaymagi aldım. 1 gün bekleyince yarim kavanoz kaymak çıkıyor 5 litre sütten. Buzlukta biriktirdim 2 haftada birikti zaten. 1,5 kavanoz kaymaktan 300 gram kadar yağ çıktı.

Yağ toparladıktan sonra soğuk suda sıkıştırıyorsun elinle yağ topunu, içinde kalan süt çıksın diye. Soğuk su olmazsa elinde eriyor yağ. Çamaşır makinesinde yapan bile gördüm youtubeda çok ilginç yöntemler var.

Yok onlariı da tattiririm bu aralar yani 9. ayda miktar olarak biraz daha fazla vermeye başlarım demek istedim,yunurta peynir gibi tatlarana alışsin demek istedim ,yani onlar da bu aralar tattirilmali alissin diye.Ben 1 aydir sadece tattiriyorum tadim ayi oldu,ayina uygun olan her besinle.taniştiriyorim hem alerji testi oluyor alerjisi var mi yok mu diye ,bir sure daha yine yeni gida tattiririm,bazen eskilerden ikili bir seyler yaparim bakalim hosuna gidecek mi diyemesela yogurda,yumurtaya sebzeye alişsin cok isterim,bu yuzden bu tatlari baslangıçta hicbir baska besinle karistirmadan denerim bir sure ,baktim reddediyor son care kariştiırım,damak tadı tek alirsa gelisir ,o yiyecegi tanir diye düşunuyorum(belki de tamamrn yanlıştir)yemezse nasil yedirirum onu denerim,maksadim yiyeyeceklerle onu tanistirmak ;onun çigneme ,yutma becerisini geliştirmek, en hoşuna gidenleri not almak, sevmedigi ozellikle sebze ne varsa onlari nasil yedirebilirim diye denemek yani çocuğumu biraz taninak ve saglikli besinlere aliştirmak.Her ay miktari da ufak ufak artimak,şimdilik boyle fikrim,inş.dogru yapiyorumdur .9. 10.aya geldiginde biraz daha büyümüş olur, 1 yaşına yaklaşır,tam doyurucu miktarlara başlanır drmek istedim.1 yasina kadar dedim ama onu asla ek gidadan uzak tutmam umarim anlatabilmişimdirbelki de tum planlarim altüst olacak o cok yemek isteyecek bilmiyirumbu arada bebegi emzirirken ,uykulu yaziyorum dilerim saçmalamamisimdir

Son düzenleme:

Kızlar Uzayın dilinde böyle kırmızı ve düzensiz benekler var, daha önce yoktu bunlar. 5-6 taneler. Tat alma benekleri değil bunlar, çok önde zaten görünüyor direkt. Ne olabilir ki?

Ben hemşireye tekrar sordum. 1yasından sonraki gıdalar dısındakileri 6 aydan itibaren yiyebilir mesela balık 6 ayda yiyebilir ama ben 7.ayında verirdim dedi. Acaba ayşe öner o yüzden mi ıspanagı 6.ay listesine ekledi

Belki de sut ya da yemek tortusudur anlamadim ama istwrseniz temiz ince islak bir bezle isterseniz hafifçe temizleyin gececek mi? Ya da önce su icirin istwrseniz.Bilemedim simdi ama sadece tahmin ettim,isterseniz hemen mudahale etmeyin takip edin belki geçer kemdiliginden.

Cnm sıcak bişey mi yedi istersen temiz bir bezi parmağına dola karbonatlı suya batırıp dilinde gezdir bakalım duzelcek mi

Kızlar merhaba ya benim kız ek gıdaya başlamıştık fena değildi yiyordu az da olsa ama 2 gündür ağzını çok fena kilitliyor napcam bilgisi tecrübesi olan var mı? Birkaç gün ara mı versem asla ağzını açmıyor kafasını öeviriyor apzını kilitliyor bir tek yoğurt yiyo o da biraz serin ya ondan mı acaba sıcaktan dolayı mı sıcak şeyler yemek istemiyor çünkü yoğurdu 1 su bardağına yakın yiyo direk ağzını açıyor biraz serin veriyorum onu çünkü yaz boyu böyle olmaz umarım

1 su bardagi cok degil mi?Onu yiyorsa tikaniyordur,bu aylarda gun iicnde yedigi toplam ek gida 1 çay bardagi olmali mama alıyordu galiba sizinki, bie de midesi rahatsiz olur,o istese de vermeyin o kadar bence,mama da zaten epey doyurucu annesi o doyuyordur benceyogurdu azaltin bir de aç oldigu zaman verin ek gıdayı ,mesela mama alip iyice yemisse mamyi 1 saat sonra ek gida yemez acikmaz,tabi bilmiyirum nasil verdiginizi ama

Ben 4 buçuk aydan beri ek gıda veriyorum ve artık mamayı azaltmıştık doktor önerisi ile. Normalde sabah aç karnı ama yemiyor. Önceden güzel kahvaltı ederdi. Şimdi ağzını açmıyor. Ve 1 çay bardağı yoğurt ilk zamanlar veriyordum şimdi bayağı yiyo. Dediğim gibi zaten doyurucu öğün yemeye başlamıştı ama maalesef bıraktı anlamadım

Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama 1 yasina kadar mama ya da anne sutu ana ogun olmali ,ek gida vermeniz cok guzel ama ana ogun olmamali midesi bagirsaklari rahatsiz olur sanki ama tabi bebeginizi siz daha iyi bilirsiniz

Cnm ek gıdayı formül sütten ne kadar sonra veriyorsun araya en az iki saat koysan yine de yemiyor mu bence zorlama bıkmış olabilir öğünlerini azaltı bir su bardağı yoğurdu bende yiyemem ki çok fazla yarım çy bardağı yeterli. Kaç cc mama içiyor senin minnoş

Fırtınalı atak günleri geçmek bilmez güneşli günler su gibi geçiyo kaldı 6 gün

K Ktybebek

bende öyle biliyorum 6-8 arası %70 anne sütü yada formul mama sonrs aylar ilerledikce ayarlama yapıyosn ama arkadasa çok da erken başlatmış doktoru. Her doktor farklı yaklaşıyor bu ek gıdaya

K Ktybebek

bende öyle biliyorum 6-8 arası %70 anne sütü yada formul mama sonrs aylar ilerledikce ayarlama yapıyosn ama arkadasa çok da erken başlatmış doktoru. Her doktor farklı yaklaşıyor bu ek gıdaya
Olabilir,evet doktorlar farkli goruste olabiliyor,başka faktörler(kilo,hastalik,alerji gibi) varsa iş değişir elbette,bilmediğim icin standart durumlar icin soyledim,bildigimi paylaştimHer anna çocuğunu bilir tanir,biz ne desek boş belki,amacimiz sadece yardimci olmak biebirimize.

Fırtınalı atak günleri geçmek bilmez güneşli günler su gibi geçiyo kaldı 6 gün

Bizim de 6 gün kaldı vallahi gün sayıyorum, gittikçe zorlaşıyor bu ataklar. Dün gece yine yapışık uyuduk siyam ikizi gibi. Dönmeyi de öğrendi ya sessizce bırakıp azıcık uzaklaşsam döne döne geliyor dibime giriyor yine 1 saat belki uyudum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…