2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Maşallah çoğu şeyi yiyor ben daha corba falan vermedim canım bizim doyumluk değil tadımlık gidiyoruz günde 2 öğün veya meyvayla 3 daha doğru düzgün geçmedik ek gidaya

bende aynı tepkiyi vrrirdim canım annemle çok tartışıyoruz bizde onlardan daha çok korkuyorum ben.kv annemden daha tedbirli yakin olduğumuz halde ben cagirmadikca gelmedi cocuklari hiç öpmedi mesela.

Baya ilerlemişsin canm maşallah Ben çok karıştırmıyorum ya anne sütüde alıyor 8 ayda yumurta beyazı vericem kahvaltıda yumurta keçi peyniri avakado muz salatalık ikili olarak veriyorum ben bu arada zeytin tuzlu değil mi ?

Bizde gittik canm yakın aile ziyaretlerine kv kardeşi ve yakın komşusu aldı kucağına o an bende bişey diyemedim Ama korktum hemen eşime söyledim Kucağına aldı bak Öper möper bişey olursa biteriz dedim al hemen çocuğu dedim anneni uyar dikkat Etsin dedim bide teyzesi O gün işten gelmişti Oda tedirgin oldu tatlı dille aldı teyzesinden.Ama vermemek gerekiyor hele öpmesinler hiç mümkünse.Sende tatlı dille uyarabilirsin canm almasınlar kucaklarına virüs var yani biraz anlayışlı olunmalı

Ben zeytini geneldr 2 gün suda bekletiyorum bizimkini o yüzden aşırı değil ama evet tuzlu tabi ben zaten çorbalara da bir çimdik tuz atıyorum

Marketlerde tuzsuz zeytin var canım denemek istersen

Ben sabahlari irmik, pirinc veya yulafli muhallebi yapiyorum icine meyve puresi katiyorum. Bazen bebe biskuvisinin icine yumurta sarisi, lar peyniri Ve keci boynuzu ozunu karistirip veriyorum. Bazen avocado ve muzu karistirip veriyorum. Oglen herhangi bir meyve veya yogurt.Aksam broccoli, kabak corbasi ve yogurt corbasi verdim. Bezelye yemegi,yogurtlu taze fasulye ve melemen yedirdim. Bugun firinda somon baligi pisirip vermeyi dusunuyorum.

Marketlerde tuzsuz zeytin var canım denemek istersen
Var ama güvenemiyorum canm çok işlem görmüş oluyor.Biz zeytinimizi kendimiz yapıyoruz da tuzlu oluyor o yüzden daha vermeyi düşünmüyorum zeytini zeytinyağ veriyorum zaten oda 1 yaşına kalsın

Pankek iyi fikirmiş ben de deneyim belki yer oğlum.ben yumurtada daha haşlanma tarzının bir üstüne çıkamadım. Sebze mercimek sehriye corbasi yapiyorum.bazen yaptigim yemeklerden tadimlik veriyorum.onlari daha cok seviyor.

Herkese günaydın ..Kizlar ben artık kızıma her şeyden vermeye başladım alerjik besinler dışında .Kendi yaptigim yemeklerden veriyorum.Taze fasulye verdim.Mercimek çorbası verdim.Bulgur pilavı verdim.Kahvaltida irmikli,pirinç unlu muhallebi yapıyorum .Benim kızım karışımları hiç sevmiyor.Asla yemiyor .Ayrı ayrı veriyorum .Kahvaltıda muhallebi tarzı bir şeyler hazırlıyorum .Bazen devam sütü,Bebek bisküvisi.Bazen ekmek içi.Yanina peynir,yumurta sarısı ,pekmez,çok az reçel tattiriyorum .pirinçli sebze çorbası yspiyroum bunu sevmedi.Sizin yazdığınız,internette olan tüm bebek menülerini denedim ama benim kziim bebek tariflerini sevmiyor .Bizim yemeklerden olunca seviyor ,yiyor ..Kek yaptım bebek keki onu çok sevdi.Mucver yaptım bebek mücveri onuncok sevdi ..Bugün yağda yumurta yaptım denemek için kahvaltıda .Meyve çok seviyor .Yoğurt hiç yemiyor .Bir ara devam sütü ile bebe bisküvisi çok tüketti.Sevdi.Simdionu da yemiyor .Sade bisküvi yiyor ..Eline verince çok iyi yiyor ayrı ayrı.Aslinda benim bebeğim tam blw bebeği.Elinden alınca ağlıyor .Ama ben cesaret edemiyorum.Artik bir şey yemediği dönemde kavanozdaki hazır mamalardan aldım.Onu da çok sevmedi.Ben deniyorum artık .İstikrarlı yediği,çok sevdiği şeyler.Bizim yediğimiz yemekler,yumurta,peynir ,pekmez,patates.Ama sade..Ayrı ayrı şekilde..

Her canlı şu akraba sevsin terörünü tadacaktır. Bence bu işler nasıl başlarsa öyle gider. Şimdi bişey söylemeyip içine atarsan aynı şekilde davranmaya devam edeceklerdir. Ama ilk seferden uyarırsan senin hassasiyetin olduğunu anlar ona göre davranırlar(umarım)

Kızlar epeydir kafamı meşgul eden bir durumu size danışmak istiyorum. Belki siz de aynı şekilde düşünüyorsunuzdur, ben bebeğimi biri alıp sevmeye kalkınca baya rahatsız oluyorum elimde değil. İnsan evladı olmadan bilemiyormuş ben de çok severdim bebekleri ama mutlaka annesinden izin alır ve elimi yıkardım. Şimdi bu hastalık durumları filan da eklenince daha bi vesvese hal aldı. Öyle ki korona bana iyi geldi bile diyebilirim böylece misafir vs gelip gitmedi rahat rahat 7 aylık olduk. Bir tek benim çocuğum var kafasında buldumcuk gibi davranmak istemiyorum ama elimde değil.
Şimdi sorun şu ki bayram geliyor. Hem eşimin hem benim memlekete gideceğiz. Haliyle birçok akrabayla karşılaşacağız ve sevmek isteyecekler. Kimseyi kırmak da istemiyorum ama şimdiden tedirginim. Hele eşimin ailesi baya iç içeler ben bile alışmakta zorlanmıştım. Zaten lohusalıkta da canımı sıkan bazı olaylar oldu ona tepkisel de gelişmiş olabilir bendeki bu durum. Aslında kv huyumu az çok öğrendi ama akrabalara karşı böyle açıklama yapacağını hiç sanmıyorum hatta tam tersi millete o verecek sevsinler diye. Ne yapmalıyım

Eşine söyle aşırı rahatsız oluyorum ya gitmeyelim ya da sevmesinler de canım. Eşlere söylemek ne kadar işe yarar bilmiyorum ama ben olsam öyle yapardım. Osman gönülal diye bir dr var, onun 7. ay videosunu izledik dün. Bu ay biz lohusa depresyonuna geri dönecekmişiz. Çok zordur 7. ay dedi. Onu izlet eşine. Benim esim daha dikkatli olmaya başladı o videodan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…