bende aynı tepkiyi vrrirdim canım annemle çok tartışıyoruz bizde onlardan daha çok korkuyorum ben.kv annemden daha tedbirli yakin olduğumuz halde ben cagirmadikca gelmedi cocuklari hiç öpmedi mesela.
Bizde gittik canm yakın aile ziyaretlerine kv kardeşi ve yakın komşusu aldı kucağına o an bende bişey diyemedim Ama korktum hemen eşime söyledim Kucağına aldı bak Öper möper bişey olursa biteriz dedim al hemen çocuğu dedim anneni uyar dikkat Etsin dedim bide teyzesi O gün işten gelmişti Oda tedirgin oldu tatlı dille aldı teyzesinden.Ama vermemek gerekiyor hele öpmesinler hiç mümkünse.Sende tatlı dille uyarabilirsin canm almasınlar kucaklarına virüs var yani biraz anlayışlı olunmalı
Her canlı şu akraba sevsin terörünü tadacaktır. Bence bu işler nasıl başlarsa öyle gider. Şimdi bişey söylemeyip içine atarsan aynı şekilde davranmaya devam edeceklerdir. Ama ilk seferden uyarırsan senin hassasiyetin olduğunu anlar ona göre davranırlar(umarım)
Bence anne olarak ağırlığınızı koyun.Size saygi duymak zorundalar ama eşiniz devreye girer sizden once eşiniz müdehale eder sakin ama kararli bir dil kullanırsa uymak zorunda kalirlar.O daha rahat sı ır koyabilir kendi ailesine siz de kendi ailenize ayni şekilde kararlılığımızı gösterirseniz sorun çikmaz ya da bir yere gitmeyin sorun kalmazKızlar epeydir kafamı meşgul eden bir durumu size danışmak istiyorum. Belki siz de aynı şekilde düşünüyorsunuzdur, ben bebeğimi biri alıp sevmeye kalkınca baya rahatsız oluyorum elimde değil. İnsan evladı olmadan bilemiyormuş ben de çok severdim bebekleri ama mutlaka annesinden izin alır ve elimi yıkardım. Şimdi bu hastalık durumları filan da eklenince daha bi vesvese hal aldı. Öyle ki korona bana iyi geldi bile diyebilirim böylece misafir vs gelip gitmedi rahat rahat 7 aylık olduk. Bir tek benim çocuğum var kafasında buldumcuk gibi davranmak istemiyorum ama elimde değil.
Şimdi sorun şu ki bayram geliyor. Hem eşimin hem benim memlekete gideceğiz. Haliyle birçok akrabayla karşılaşacağız ve sevmek isteyecekler. Kimseyi kırmak da istemiyorum ama şimdiden tedirginim. Hele eşimin ailesi baya iç içeler ben bile alışmakta zorlanmıştım. Zaten lohusalıkta da canımı sıkan bazı olaylar oldu ona tepkisel de gelişmiş olabilir bendeki bu durum. Aslında kv huyumu az çok öğrendi ama akrabalara karşı böyle açıklama yapacağını hiç sanmıyorum hatta tam tersi millete o verecek sevsinler diye. Ne yapmalıyım
Ya aslında dede ve anane-babane söz konusu olunca sorun olmuyor ama alakasız akrabalar geriyor beni. Gitmeyi istiyorum hem bebeğim de büyükleriyle sosyalleşsin istiyorum da bakalım kimse kırılmadan atlatırız inşallah:)Bence anne olarak ağırlığınızı koyun.Size saygi duymak zorundalar ama eşiniz devreye girer sizden once eşiniz müdehale eder sakin ama kararli bir dil kullanırsa uymak zorunda kalirlar.O daha rahat sı ır koyabilir kendi ailesine siz de kendi ailenize ayni şekilde kararlılığımızı gösterirseniz sorun çikmaz ya da bir yere gitmeyin sorun kalmaz
Bugün biz de aldık internetten. Arkadaşımda gördük acayip sevdi uzay deli gibi oynadı, hemen aldım aynısından. Sesli kitaplar vardı onları da çok sevdi, kitapçıya yolum düşünce onlardan da alicam. Güya az oyuncak alacaktım, coştuk gittik.canlar biz aktivite masası aldık 101den parasına göre fena değil alacak varsa öneririm.
bende öyle diyorum canım bakalim nereye kadar dayancaz bide abisinin oyuncaklari var ama kız çocuğu işte ne zamana kadar onlarla oynar.Bugün biz de aldık internetten. Arkadaşımda gördük acayip sevdi uzay deli gibi oynadı, hemen aldım aynısından. Sesli kitaplar vardı onları da çok sevdi, kitapçıya yolum düşünce onlardan da alicam. Güya az oyuncak alacaktım, coştuk gittik.
Bizde aldık canım benimki ters çevirip ayaklarıyla oynuyocanlar biz aktivite masası aldık 101den parasına göre fena değil alacak varsa öneririm.
enteresan bi bakış açısı canım yaBizde aldık canım benimki ters çevirip ayaklarıyla oynuyo
Aynen benim kızım değişik oynuyor biraz hatta oyuncak dısındaki hersey daha cok dikkatini çekiyo koltuğun sandalyenin falan altına giriyoenteresan bi bakış açısı canım ya
Bizim evde oyuncakçı gibi oldu eşim hergun yada 2 günde bir oyuncakla geliyorBugün biz de aldık internetten. Arkadaşımda gördük acayip sevdi uzay deli gibi oynadı, hemen aldım aynısından. Sesli kitaplar vardı onları da çok sevdi, kitapçıya yolum düşünce onlardan da alicam. Güya az oyuncak alacaktım, coştuk gittik.
Bir gece verdim sonraki iki gece içmedi bir daha vermedim. Bir şey değişmediAnladım canım zaten göğsünü kontrol edince ya da emerken yutkunmasından falan da anlarsın doyup doymadıgını eğer baska bi sıkıntıdan ağlamıyorsa diş gibi falan o zaman ver tabiki mama aç kalmasın rahat uyusun gece de bikaç gün dene mamayı rahatlarsa o zaman devam edersin
İnan aynı durumdayım canım ne olacak böyle? O yüzden giremiyorum da buraya çok zorKızlar uykulariniz nasıl düzelme oldu mu hiç? Biz hep aynı yerdeyiz. Max 2 saat uyku, sonra emip uyuyor yine. Uyurken sürekli sarılmak istiyor. Uykusuzluktan gözlerimin altı yine simsiyah oldu. Zorlanmaya başladım.
Aaaah ah keşke öyle olsaydı. Çok zor işimiz neden böyleler acaba ya. Benim de 2 arkadaşımın bebekleri öyle dediğin gibi. Kendi huylarından böyle bu arkadaşımınkiler.Aynen hergün böyle olması cok zor bizim işte belli olmuyo bi kaç gün çok iyi bi kaç gün kötü insallah en kısa zamanda düzelir hepsi ya. Arkadaşımın kızı vat doğdugu günden beri gece bir kere emmeye kalkıyormuş 7 8 aylık olduktan sonra da hic kalkmamaya 9 10 saat kesintisiz uyumaya başlamış bizimkişer neden öyle değil diye sormadan edemiyor insan
İlk defa duydum canım.. bebek spası mı?Evet canm cok güzel oluyor 2 seansa da gidicez nasipse :)
Sizin yemeklerden nasıl veriyorsun? Pre yapıp mı? Ben hala taneli şeylerden korkuyorum.boğazına takılacak diye.Herkese günaydın ..Kizlar ben artık kızıma her şeyden vermeye başladım alerjik besinler dışında .Kendi yaptigim yemeklerden veriyorum.Taze fasulye verdim.Mercimek çorbası verdim.Bulgur pilavı verdim.Kahvaltida irmikli,pirinç unlu muhallebi yapıyorum .Benim kızım karışımları hiç sevmiyor.Asla yemiyor .Ayrı ayrı veriyorum .Kahvaltıda muhallebi tarzı bir şeyler hazırlıyorum .Bazen devam sütü,Bebek bisküvisi.Bazen ekmek içi.Yanina peynir,yumurta sarısı ,pekmez,çok az reçel tattiriyorum .pirinçli sebze çorbası yspiyroum bunu sevmedi.Sizin yazdığınız,internette olan tüm bebek menülerini denedim ama benim kziim bebek tariflerini sevmiyor .Bizim yemeklerden olunca seviyor ,yiyor ..Kek yaptım bebek keki onu çok sevdi.Mucver yaptım bebek mücveri onuncok sevdi ..Bugün yağda yumurta yaptım denemek için kahvaltıda .Meyve çok seviyor .Yoğurt hiç yemiyor .Bir ara devam sütü ile bebe bisküvisi çok tüketti.Sevdi.Simdionu da yemiyor .Sade bisküvi yiyor ..Eline verince çok iyi yiyor ayrı ayrı.Aslinda benim bebeğim tam blw bebeği.Elinden alınca ağlıyor .Ama ben cesaret edemiyorum.Artik bir şey yemediği dönemde kavanozdaki hazır mamalardan aldım.Onu da çok sevmedi.Ben deniyorum artık .İstikrarlı yediği,çok sevdiği şeyler.Bizim yediğimiz yemekler,yumurta,peynir ,pekmez,patates.Ama sade..Ayrı ayrı şekilde..
Yok canım püre yapmıyorum .Küçük kucuk veriyorum.Cigneyebiliyor.Sizin yemeklerden nasıl veriyorsun? Pre yapıp mı? Ben hala taneli şeylerden korkuyorum.boğazına takılacak diye.
Benimki de öyle etrafta oyuncak dısindali şeyler daha cok ilgisini çekiyor,örnegin ayaga kalkmak istiyor kaldiriyorum sehpaya tutunuyor ve sahayı kemiriyor çok hoşuna gidiyor şaşiriyorum hali ,perde,kalorofer peteği..ilgisini çekiyor mesela enteresan gerçektenAynen benim kızım değişik oynuyor biraz hatta oyuncak dısındaki hersey daha cok dikkatini çekiyo koltuğun sandalyenin falan altına giriyo
Anladım canım diştendir belki yada huy işte bizim bebekler huysuz yapacak birsey yok böyle büyüyeceklerBir gece verdim sonraki iki gece içmedi bir daha vermedim. Bir şey değişmedi
İnan aynı durumdayım canım ne olacak böyle? O yüzden giremiyorum da buraya çok zor
bittim ben de.
Aynen aynen benimkide öyle halının ucuyla oynuyo sehpayı kemiriyor herseyi istiyo hemende ağzına alıyo öyle pek oyuncaklar dikkatini çekmiyorBenimki de öyle etrafta oyuncak dısindali şeyler daha cok ilgisini çekiyor,örnegin ayaga kalkmak istiyor kaldiriyorum sehpaya tutunuyor ve sahayı kemiriyor çok hoşuna gidiyor şaşiriyorum hali ,perde,kalorofer peteği..ilgisini çekiyor mesela enteresan gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?