Canim ben sana guzelce yazdim ama sen algi olusturuyorsun falan dedin.Ben buna sasirdim..Sonra da herkes bana hak verdi ben hakliyiz tarzinda yazdin..Konu hakli haksiz meselesi degil.Ben yazdigimi ifade edemedim sanirim.Bana yardimci oldugunu hatirliyor ve biliyorum.Seninle ilgili bir sey soylemedim.Sadece sayfa akisi hizli dedim ozet olarak..Nedeninin bu oldugunu soyledim.Bazi arkadaslar gibi seni korukleyip evet sen haklisin deyip bu konudaki uzuntunu arttirmak istemedim.Hepsi bu..madem hepimiz hassasız bana da kendine oldugun gibi hassas bi şekilde yaklaşabilirdin. güzel güzel yazabilirdin benim sıkıntımı beni alıntılamayıp başkalrına yazmak hiç doğru değil.
Ya bana simdiye kadar hicbir doktor gramini soylemedi size soylediler mi. Pazartesi muayenem var bakalim soyleyecek mievet canım farklı bi konu olsun bebeklerimizin boy ve kilosu hangi haftada neydi diye sormuştum. bugün sordum yeni yani
kız kan tüpleri içtim iştahım yokCanım tansiyonun düşüyor ise tuzlu ayran iç geç, bir şey yemek zorunda değilsin. Açlık hissi baskın ise beştir al sütle karıştır onlar tok tutuyor hem de çok kilo almazsın. 6 kg biraz fazla. Doğumdan sonra verirsin fiziksel olarak demiyorum. Normal doğum istiyorsan özellikle kiloya dikkat etmek gerekiyor. Miden asit yapıyorsa da sarı leblebi al, ben iş yerimde masama bile koydum :)
Enfeksiyonu nasıl tespit ettiler cnm? Geçmiş olsun bu aradaCanim benim oluyordu..Kasik ve bel agrisi.Doktoruma soyledim enfeksiyon olabilir.Dışlamamiz lazim.Eger yoksa bebek buyudugu icindir dedi..Malesef bende enfeksiyon varmis..Ilaç kullandim.
Kansızlık mı vardı daha şimdiden kan ilacı niye verdi doktor cnmkız kan tüpleri içtim iştahım yok
ama ben hamileliklerimde böyle hızla şişiyorum kaldığımda bile karnım büyük benim tuhaf
tuzlu ayran bu bebek hiç sevmedi acıo midem yediğim inan çok bişeyde yok
fındık fıstık bitane meyve soda su bol ceviz bu tarz şeyler pilav hiç yok ekmek yok akşam bazen kaçırdım okdr ona rağmen düşün
hahahahaha evet müthiş bir sonuça çıkar okadar temizlikde en başda geliyorAynen cidden igrenc bir burçseevdigim tek tarafi var o da başak ne yaparsa yapsin en iyisini yapmaya odaklanir.
Kesinlikle katılıyorum.valla kızlar açık konuşmak gerekirse bu gruptaki bazı şeylere canım sıkılmıyor değil, bi soru soruyoruz o da kötü olumsuz
endişe olabilecek bişey deği,l,bir kişi anca yazıyor yada yazmıyor. bu grubun amacı ne anlamadım hala . ben elimden
geldiğince işimden fırsat bulup yazmaya çalışıyorum ama görüyorum çoğunuzda o yok. kusura bakmayın cevap vermek
zorunda hiç değilsiniz fakat birbirimize destek olmak güzel şeyler paylaşmak halden anlamak daha önemli bana göre.
ama böyle olunca ne okumak nede yazmak istiyorum. böyle düşündükten sonra da yazmam sanırım zaten. siz kendi
içinizde gruplaşmış ve kendi kendinizin sorularını cevaplıyorsunuz sadece. hal böyle oluncada kendimi sanki alakasız bir
foruma gebelikle ilgili soru sormuş gibi hissediyorum. hepiniz allaha emanet olun. umarım hepinizde sağlıklı sorunsuz bir
gebelik geçirirsiniz.
canımın içi bende diyorumki bu sayfaya geldin ben en başta yazmışım bana cev vermiyorlar atlayıp altımdakine veriyor mesela bunun gibi oluyor sayfa geçsin aktif olanlar oluyor anlıyormusun ama beni 10 sayfada habişre görürsün herkese birşey demeye çalışırım genelde bundan dolayı sevilmedimmi dedim buda benim karakterim alınganlığım ok.Canim ben inat etmiyorum..Sadece bu konuda bir alinganliginiz ya da uzuntunuz varsa yok yere diyorum..Cunku cok hizli ilerliyor diyorum..Neden israrla yanlis anliyorsunuz? Benim de yazdiklarima cevap verilmedigi oldu diyorum.Kimseyi hakli ya da haksiz cikarma derdinde degilim..Sayfanin bir akisi var ve hizli akiyor.Bunu soyledim..Neyin israrinda,inadindayim..
6 kilo biraz çok olmuş canım ama üzülme dengelersin 2.yarida.hem sikayetkerde azalır 4 aydan sonra rahatlarsın,yürüyüş ve birazda egzersiz yaparsan en azından bundan sonraki alımların daha yavaş olur...bravo sana dediğini yapmışın bende asla almıcam dedim ama tansiyon sorunundan ne bulsam yemek zorundayım ayakta duramıyorum ve 6 kg almışım
ağlıcam ama kabullendim bu benim hamileliklerim böyle inş 2. yarıda düzelirim yemem
tabi 9 çıktı yavrum bitmiş hissediyordumKansızlık mı vardı daha şimdiden kan ilacı niye verdi doktor cnm
ben 10 dakikada bir kulakta çınlama halimin düşmesini yaşıyorum ya 2. yarıda durdurabilirmiyim çok üzülüyorum abarttım ya6 kilo biraz çok olmuş canım ama üzülme dengelersin 2.yarida.hem sikayetkerde azalır 4 aydan sonra rahatlarsın,yürüyüş ve birazda egzersiz yaparsan en azından bundan sonraki alımların daha yavaş olur...
Benimde tansiyonun çok düşüyor arada gözünde kararıyor,az az sık yemek yiyince sorun olmuyor canim
Canım ilk gebeliğimde herkes yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan hastane oldum demişti bana öyle bir hastane tercih etmiştim. Üzerine erken doğumla bebeğimi kaybedince içim rahat olsun diye profesöre gitmeye başladım devam ediyorum. Doktor farkı mı Prof farkı mı bilmiyorum ama geçen sene doktorum 10-15 dakıkada yollardı bu doktor 45 dakika sürüyor . Hem inceliyor hem bana da anlatıyor detaylı. Allah’ın dediği olur en azından ben imi rahatlatmaya çalışıyorum Prof doktor diye. Gebeliğimin tadını çıkaramıyorum korkudan çünkü. İmkan barsa etrafında iyi bir Prof senin daha aydınlatıcı, soru işaretlerini giderici olabilir.bakalım canım. Haftaya 2 farklı doktora daha gideceğim. Şimdi şöyle düşünüyorum. Mantıklımı sizcede. Gebelik srecimde benii iyi bilgilendirecek yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastaneye mümkünse profa devam etmek. Eğer bebekde kan uyaşmazlığı ile ilgili sorun cıkarsa sadece üniveriste hastanesi bakarmış ki o durumda acil olarak sevk edilirm. Hemen birinin özel muayenesine gidip orda devam ederim. O ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Tabiki bunun için 2 farklı hoca adı var elimde.
CAnım gebelik şekeri ilede ilgili olabilirmiş diye okudum. Benim hamilelik öncesi insulın direncim vardı ve açlık kan şekerim yuksek cıkardı onunla alakalı olabilir mi acaba. Ben diyet mi yapsam ki..
CAnım papp a denilen bir değerim düşükmüş. Onunda riskleri mevcutnuş. Erken doğum, preeklaampsi, Bebeğin gelişememesi, düşük doğum ağırlıklı doğması falan gibi.
Geçmiş olsun cnmtabi 9 çıktı yavrum bitmiş hissediyordum
hep vardı bende hamileliklerde kullanırım hep
bide decavit başladım
3de erkek mi cnmKuzum bu 3. Zatencocuk dusunmuyorum daha
açıkçası ben de boyamak stiorum ben de çalışıyprum ve ilk defa saçım bu görüntüde... :S kanıtlanmış bişey yok, mantıken o zaman elde bulaşık da yıkamayalım orda da tüylü deri var ve emnim o deterjanlar çok daha fazla zararlı kimyasal içeriyordur..Ben de çalışıyorum ve dehşet beyazım var. 12. Hafta dolana kadar doktor yasak dedi o yüzden sprey boya kullandım veya maskara olan boyalardan kullandım saç derisine temas etmeden. Onun dışında doktorum organik boyaya pek inanmıyor, hepsinde kimyasal olduğu kanısında. Ancak organ oluşumları 3 ay olduğundan büyüme sürecinde 13. Haftadan itibaren boyayabilirsin dedi bana da. Hafta sonu boyatmaya gideceğim. Kesin bir bulgu yok çünkü hamilelerde test edilecek bir konu değil saç boyama. Çevremdeki saçı normalde boyalı olan tüm arkadaşlarım hamileleliklerinde de boyattı 3. Ayı bitirince. Ben boyatacağım yani. Herkesin kendi takdiri.
onun huyunu genleri olduğu için alacak zatenYa neyse konulari dagitayim kizlar size soyledigimiz gibi dun iftardaydik esimin sulalesi basladilar bebekten konusmaya gorumcem atladi tabi Ufuk koymicakmisiniz diye bende hayir dedm eşim aslinda ben istiyorum dedi. Gorumcemin esı yenge bir ismini sen koy bir ismini o koysun iste dedi ay herseye karisan insanlar niye var bilmiorum ki ne yapsam bir bilene sordurayim ben onun ismini koysam onun gibi olur mu diye evet derse kesinlikle koymam esime de kirici olmak istemiorum ama artik ona da acik acik soylerim
sanatçılar boyuyor kızlar demek birşey olmuyor bitkisel kendin yaklmayanlar var al dip yap bence benim beyaz çok ama takılmıyorum hatta kendi rengime dönebilirim belki bu sayede :)açıkçası ben de boyamak stiorum ben de çalışıyprum ve ilk defa saçım bu görüntüde... :S kanıtlanmış bişey yok, mantıken o zaman elde bulaşık da yıkamayalım orda da tüylü deri var ve emnim o deterjanlar çok daha fazla zararlı kimyasal içeriyordur..
çocukların yaşı kaç canım benimde 3uncu nasipseValla bende 27 yasindayim bende şu saatten sonra kafam çocuk kaldirmaz diyorumzaten doktorla da konustum dogum sirasinda 10 yıllık spiral takin dedim olur dedi tabi 40 in cikinca gelip taktirman daha iyi dedi de biraz cekiniorum alttan muayeneden
Biz senle geriden geliyoruz :) hafta olarakKızlar birbirimizi yeni tanıyoruz çoğu zaman isme bile bakamıyorum ben grup çok aktif genelde gece yatağa girince okuyorum ben hepsini kendimle ilişkili bisey varsa kim olduğuna bakmadan alıntılayip cevap yazıyorum, bi de mesela ben daha ikili yeni yaptırdım burda çoğu benden 2-3 hafta önde gidiyo onlar ikili sonuçlarını konuştuğunda benim daha yapılmadığı icin okumadım bile ayrıntılı kimin ne çıkmış, bu sefer kendi sonucum geldiğinde millet o konuyu geçmiş oluyo bende alelacele cvp verin fln dedim 1-2 kişi yazmış ama kötü algılayacak bisey yok herkes o an kendiyle ilgili bisey varsa yazıyo Ya da cevap vereceği bisey varsa .. yanlış anlaşılmalar bozusmalar elbet olcak hepimiz ayni durumda alinganiz endişeliyiz daha keyfini çıkartacak döneme yeni girdik insallah bundan snra daha iyi olacaktır, bir de herkes birbirinin üslubuna konuşmasına alışmış olacaktır yanlış anlaşılmalar azalır
gerçekten yanlış anlamışsın benim tek hatam gruplşma kelimesini kullanmam,ama daha sonra açıklamasını yaptım kasdettğim şeyin ne oldugunu. ama sen direk uzunca yazdıgım şeye gruplaşma lafını aldın sadece bende buna üzüldüm mesela. cevaplayanların %90 ı dediğime katıldı dedim . biz haklıyız siz haksızsınız demedim dikkatini çekerim cevaplayanların dedim. belki cevap vermeyen dediklerime katılmıyordur o ayrı. cevap verenin bazısıda abarttıgımı düşünüyor olabilir.Canim ben sana guzelce yazdim ama sen algi olusturuyorsun falan dedin.Ben buna sasirdim..Sonra da herkes bana hak verdi ben hakliyiz tarzinda yazdin..Konu hakli haksiz meselesi degil.Ben yazdigimi ifade edemedim sanirim.Bana yardimci oldugunu hatirliyor ve biliyorum.Seninle ilgili bir sey soylemedim.Sadece sayfa akisi hizli dedim ozet olarak..Nedeninin bu oldugunu soyledim.Bazi arkadaslar gibi seni korukleyip evet sen haklisin deyip bu konudaki uzuntunu arttirmak istemedim.Hepsi bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?