2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben bugün ebebek mağazasına gidicem,yavaştan başlamak lazım.Çoğu şeyimiz kızımdan kalma var benim,Beşik,puset, ana kucagi,salıncak,oto koltuğu falan almicam hepsi var
Ayy ne güzel:) evet işte kafamı karıştıran puset, oto koltuğu, bebek arabası. Çok zor oluyor benim için karar vermek hiç anlamadığım bi konuymuş

Kızlar, bebek alışverişine başlayan var mı? İlk hamileliğim de, kışın doğacak bu bebelere ne giydiricez biz? Bebek arabası ilk aylarda gerekiyor mu? Ay kafamda bir sürü soru var:)
Benim de öyle sürekli video izleyip yazı okuyorum gereksiz birşey almak istemiyorum. Sadece beşik aldım o da yarı fiyatına esnaf bir arkadaştan olduğu için bir arkadaşım bugün e bebekte her 200 e 50 tl indirim var dedi bugün oraya bakıcam. Hastane çıkışı, zıbın, alt değiştirme örtüsü, lohusalık zamanı için kullan at çamaşırları varmış pedli ondan, şapka, eldiven, çorap alıcam. O kadar çok ihtiyaç var ki ben şimdilik ilk ayları düşünerek almak istiyorum bütçe meselesi var bir de. Tecrubeli anneler ilk aylar icin almazsaniz olmaz dediginiz neler var?

e sizinde cok bisey kalmamis canim kanguru bende alacagim nasipse ama onu ilk aylar kullanamayiz gibi cunku soguk olacak orda sarip sarmalayamayiz

Merhaba Kasım anneleri. Siteye az önce üye oldum ve çözmeye çalışıyorum.Nereye yazmam gerektiğini pek anlayamadım. Bir çok farklı yer var kafam karıştı doğrusu. Yardımcı olur musunuz

Ben de senin gibiyim, izleyip izleyip, okuyup liste yapıyorum.
Evet işte o ufak eşyaları da bilemiyorum. Kaç zıbın, kaç takım lazım? yelek, hırka lazım mı ilk 3 ay ev içinde? Külot giymez heralde, bez, zıbın yeter. Hastane çıkış seti 2 tane mi? 1 tane yeter mi?
Temizleme mendilleri lazımmış bezden, ıslak mendil kimyasal deniyor.
Yenidoğan bebe şampuanı kullanmalı mı? Yoksa doğal sabun mu kullanmalı?
Süt sağma pompası olmazsa olmaz mı?
Lohusalıkta bize gerekecek önemli neler var? Gibi gibi, bunlar çoğaltılabilir. Ama gerçekten para gidiyomuş bu işlere epey

Ben de ilk ayları düşünerek almaya çalışıyorum. Şifonyer de bize çok uyguna geldi diye aldık. Kıyafetlerini koyucam. Dolap almıycam mesela. Oda yapmıyoruz şimdilik ona zaten bizimle uyuyacak:)

Merhaba Kasım anneleri. Siteye az önce üye oldum ve çözmeye çalışıyorum.Nereye yazmam gerektiğini pek anlayamadım. Bir çok farklı yer var kafam karıştı doğrusu. Yardımcı olur musunuz
İlgilendiğin forumun en altına inip boşluk alana yazabilirsin, sonra cevaplaya basıyorsun. Mesela şimdi 2019 kasım anneleri forumuna yazmışsın.
Ya da birine cevap vermek istiyorsan cevapla’ya basıyorsun.

Kızlar hastane çıkışı çok fazla almayın 1tane10lu,3 tane 5li takım alsanız yeter,çok hızlı buyuyorlar giydiremiyorsunuz bile.Citcitli badi alın bolca çok lazım oluyor.Tabi hepsini 0-3 aylık almayın 10ar tane 0-3,3-6,6-12)alabilirsiniz.2 ince 1 kalın battaniye işinizi görür,bolca ağız mendili,parabensiz ıslak mendil alın.Bez için stok yapmayın hangi bezin yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.Tulum alın ilk 3 ay için.kış bebeği olacak diye herşeyi kalın almayın.Mesela ben citcitli badilerini hep kısa kollu aldım.Üzerine tulum,yelek yeterli.

Çok iyi geldi bana bu bilgiler. Biberon 2 tane alsak iyi mi? Çıtçıtlı body altına altına atlet giymez demi? Ben büyün 0-3 ay bodylerini uzun kollu aldım. Kısa kollu 1-2 tane var

Çok iyi geldi bana bu bilgiler. Biberon 2 tane alsak iyi mi? Çıtçıtlı body altına altına atlet giymez demi? Ben büyün 0-3 ay bodylerini uzun kollu aldım. Kısa kollu 1-2 tane var
Hayır ilk aylarda atlet giymez.Evet biberon 2 tane yeter ilk etapta.Zaten emerse gerek olmaz 6ay.Tabi yine de bulunsun.Sarı tulbent alın uzerine ortersiniz.Bide aklınızda olsun eve gelir gelmez 2damla salatalık suyu verin sarılık olmaz

Kızlar bişey sorcam ya eşim dişini çektirdi bende gittim beraber dişçiye bekleme salonunda karsıda röntgen odası vardı kapısı açıldı kapandı bikaç kere mesafe de baya vardı yani 10 metre vardır bişey olmaz demi sonuçta odaya girmedim birşey yapmadım ne biliyim insan korkuyor işte

Kızlar bugün kendi doktoruma randevum vardı detaylı raporumu götürdüm hemde. Boyunu sorarken dedimki doktor bey fl uzunluğunu 7 ile çarpınca boyu çıkıyormuş doğrumu dedim hiiiç bir bilimsel doğruluğu yok biri ortaya attı herkes inandı dedi öyle birşey yok dedi güldü. Neyse bebeğin gelişimi gayet iyi bir problem yok çok şükür. beslenmene çok dikkat et tatlı şekerli uzak dur dedi karpuz çok yiyorum dedim onu da 2 dilimi geçme dedi çilek kiraz 15 tane yiyebilirsin dedi. İlaçlardan ziyade beslenme önemli benim için dedi. 5 ay bitti iki kilo almışım bu arada. Bebek için alışverişe başlamadım kızımdan kalan çok şey var. Tulum önermiyorum boyları hızlı uzuyor sonra kullanamıyosun. Yandan çıtçıtlı uzun kollu bady alıcam bi kaç tane bir de bir tane hastane çıkışı alıcam bence çokşey almayın lazım oldukça nelere ihtiyacınız olduğunu doğduktan sonra daha iyi anlıyorsunuz lazım oldukça internetten sipariş verirsiniz ben öyle yapıcam ilk kızımda o kadar çok giysi almıştım ki bazılarını giydiremedim bile abartmicam bu sefer.

Hiç korkma. Ben hamile oldugumu bilmeden film cektirdim bisey olmadi sükur. Nukleer tip uzmani garanti verdi rapor yazdi. Garanti verdi bisey olmayacagina dair. Için rahat olsun

Ben yeni açılan ebebekte kampanya varmış tek şube oradan birşeyler aldım 8 tane zıbın aldım, üç tane tulum takım aldım, çorap aldım 6 tane, çamaşıra hiç gerek yok, müslin aldım büyük, kendime lohusa kullan at çamaşır, iki büyük kutu bez, ıslak mendilde aldım canım sağlıklı olanları var araştırdım baya, emzirme yastığı aldım, bir tane penye kapüşonlu aldım, bebek temizleme pamuğu aldım, alt değiştirme örtüsü aldım vs yalnız o kadar ihtiyaç var ki çok kıyafet almıcam hediye gelir diye yalnız zıbın vs yeterli mi kestiremedim

Hiç korkma. Ben hamile oldugumu bilmeden film cektirdim bisey olmadi sükur. Nukleer tip uzmani garanti verdi rapor yazdi. Garanti verdi bisey olmayacagina dair. Için rahat olsun
Tamam canım sağol insallah. İçimi rahatlattın valla ben çektirmedim odaya da girmedim ama karşısında oturdum kapısı açıldı falan ne biliyim geri de korktum galiba bu diş röntgeninde radyasyon çok azmış zaten araştırdım da biraz

Ben de ilk ayları düşünerek almaya çalışıyorum. Şifonyer de bize çok uyguna geldi diye aldık. Kıyafetlerini koyucam. Dolap almıycam mesela. Oda yapmıyoruz şimdilik ona zaten bizimle uyuyacak:)
Ben sadece beşik aldım bir de dolap alıcam ileride de kullanır diye başka da almam sanırım zaten ev taşıyacağız masraf bitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…