Kanguru biz çok severek kullandık. Yenidoğan aparati almayıp 4. ayda başlamıştım. 9. ay gibi de hem kanguru hem halka sling gibi yan taşıma devam ettik. 1 buçuk yaşına kadar aktif kullandık. Şimdi sling alacağım şu tüm gövdeye sarilanlardan.Ayy, hayırlı olsun:)
Biz de beşik, yatak, yatak minderi, zıbın, şifonyer aldık. Battaniye aldık. Uyku tulumu da aldık ama ilerleyen aylarda kullanır bence. Büyük eşyalarla başladım, küçüklere doğru ilerliyorum.
Bebek arabası kafamı çok karıştırdı bir sürü model var. Kanguru da almayı düşünüyorum taşımak için.
Kanguruya 4. ay başladık biz. Evde, dışarı çıkarken falan. Ben dışarı çıkarken komple battaniye ortuyordum ustune. Mart çok soğuk olmuştu oğlan 5 aylikti. Uyku tulumu ile kanguruya koyuyordum. Ama bu parkta dolaşmak için yoksa çok sıcak olur ne olursa olsun. Ben ilk aylar için bu kez sling istiyorum. Halka tarzını kendim şal ile yaptım ilk bebede. Şimdi tüm sarilanlardan alacağım.e sizinde cok bisey kalmamis canimkanguru bende alacagim nasipse ama onu ilk aylar kullanamayiz gibi cunku soguk olacak orda sarip sarmalayamayiz
Ben ıslak mendil hiç kullanmadim. Kullanmam da. Pamuk+şu kullandık bezi bırakana kadar. İnanın kolay. En saf dedikleri ıslak mendil bile benim yüzümü yakıyor.Kızlar hastane çıkışı çok fazla almayın 1tane10lu,3 tane 5li takım alsanız yeter,çok hızlı buyuyorlar giydiremiyorsunuz bile.Citcitli badi alın bolca çok lazım oluyor.Tabi hepsini 0-3 aylık almayın 10ar tane 0-3,3-6,6-12)alabilirsiniz.2 ince 1 kalın battaniye işinizi görür,bolca ağız mendili,parabensiz ıslak mendil alın.Bez için stok yapmayın hangi bezin yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.Tulum alın ilk 3 ay için.kış bebeği olacak diye herşeyi kalın almayın.Mesela ben citcitli badilerini hep kısa kollu aldım.Üzerine tulum,yelek yeterli.
Bu bilginin çok iddialı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle sarılıkta sarı eşyanın ilgisi yoktur. Tulbente falan gerek yok. İlk çocuğumda işin halkbilim.boyutunu da dini boyutunu da bilimsel boyutunu da araştırdım. Sarı tülbent örtmek Türklerin İsmaiyet öncesi kültürden geliyor. Kötü enerjinin sarıya yaklasmayacagina inanılıyor. İslamiyette ise bebeğe örtü olarak beyaz serilmiş. Bu da Arabistan sıcağında çok normal.Hayır ilk aylarda atlet giymez.Evet biberon 2 tane yeter ilk etapta.Zaten emerse gerek olmaz 6ay.Tabi yine de bulunsun.Sarı tulbent alın uzerine ortersiniz.Bide aklınızda olsun eve gelir gelmez 2damla salatalık suyu verin sarılık olmaz
Pakete giren şeyler ne yazık ki sağlıklı değil. Şu ve pamuk diyirlar bazı ıslak mendillere. Ama o larla gözünüzü yüzünüzü silin. Eğer gözünüzü yakiyorsa asla saf değildir. En basiti den i pamuktan yapılan maddeyi beyazlatmak için agartici kullanılıyor. Bence m cildin hassas piyasadaki hepsini denedim. Bırakın gözümü yüzümü dahi yaktıBen yeni açılan ebebekte kampanya varmış tek şube oradan birşeyler aldım 8 tane zıbın aldım, üç tane tulum takım aldım, çorap aldım 6 tane, çamaşıra hiç gerek yok, müslin aldım büyük, kendime lohusa kullan at çamaşır, iki büyük kutu bez, ıslak mendilde aldım canım sağlıklı olanları var araştırdım baya, emzirme yastığı aldım, bir tane penye kapüşonlu aldım, bebek temizleme pamuğu aldım, alt değiştirme örtüsü aldım vs yalnız o kadar ihtiyaç var ki çok kıyafet almıcam hediye gelir diyeyalnız zıbın vs yeterli mi kestiremedim
Ben de daha bebek alış verisine baslamayanlardanim.en çok zıbın üzeri için bluz alt pijama battaniye ağız mendili lazım oluyor.ilk çocuğumun bebeklik kıyafetlerini verdigim için sadece bir kaç hatıra olsun diye biraktiklarim hariç her şeyi baştan alacam.intenetten idil ve bebenin hastane çıkışlarina baktim biraz pahalı geldi hatta.Kızlar, bebek alışverişine başlayan var mı? İlk hamileliğim de, kışın doğacak bu bebelere ne giydiricez biz? Bebek arabası ilk aylarda gerekiyor mu? Ay kafamda bir sürü soru var:)
Siteyi ozelden yazar misin canimKızlar ben bebişimin tüm büyük malzemelerini aldım bir tek kıyafetleri kaldı geriye onu da yeni doğum yapan bi arkadaşımın önerdiği bi site var ordan yapıcam herşey var ve çok uygun çok kaliteli reklam olur diye söylemiyorum siteyi ama bebek maazaları çok pahalı bilginiz olsun
Ayın 27 sinde yaptıracağım benKızlar şeker yüklemesi yaptırdınız mı ?
Reklam olmaz söyle sen :)Kızlar ben bebişimin tüm büyük malzemelerini aldım bir tek kıyafetleri kaldı geriye onu da yeni doğum yapan bi arkadaşımın önerdiği bi site var ordan yapıcam herşey var ve çok uygun çok kaliteli reklam olur diye söylemiyorum siteyi ama bebek maazaları çok pahalı bilginiz olsun
Banlanırsam yaReklam olmaz söyle sen :)
ozel mesaji cevaplayamadim izim vermiyor cevap yazmaya, tesekkur ederim canim biliyorum bu siteyi instagram sayfalari da varBanlanırsam yasitenin linkini bırakıyorum bana uygun geldi sizde bi bakın eğer bi kaçgün burlarda olmazsam bilin ki banlanmışımdır En Ucuz Bebek Market | En Ucuz Bebek Giyim
Bebek giyim modelleri, uygun fiyatlı bebek kıyafetleri bir tık uzaÄınızda. Kapıda ödeme imkanı ve ücretsiz kargo fırsatı Enucuzbebekmarket.com'da. Hemen incele!www.enucuzbebekmarket.com
Bende çoğu şeyimi burdan almayı düşünüyorum çoğu yere göre çok uygun fiyatları var arkadaşımdan gördüğüm için kalitesini de biliyorum içim rahat bir şekilde alıcam inşallahozel mesaji cevaplayamadim izim vermiyor cevap yazmaya, tesekkur ederim canim biliyorum bu siteyi instagram sayfalari da var
evet fiyatlari uygun gercekten, bende gecenlerde eminonune gittim tesaduf biyere girdim o kadar uygun fiyatliydi ki babynest hastane cikisi battaniye falan aldik ama bi daha gidebilecegimi sanmiyorum cok yorulmustum cunku simdide keske bitanede 10lu hastane cikisi alsaydim diyorumBende çoğu şeyimi burdan almayı düşünüyorum çoğu yere göre çok uygun fiyatları var arkadaşımdan gördüğüm için kalitesini de biliyorum içim rahat bir şekilde alıcam inşallah
Canim ben zaten hep gunluk ped kullanan birisiyim. Sik sik deyiştitirimKızlar günlük ped çok faydalı oluyor bu dönemlerde çok fazla idrara çıkılıyor zaten hijyenik olmak zorlaşıyor günlük ped kullanın ya da çamaşırlarınızın ağlarını ütüleyin ve sık sık değiştirin inşallah faydasını görürsünüz
Hastane çıkışı bir tane yetiyormuş canım 10lular fazla alma bence çünkü birden büyüyolarmış etrafımda yeni doğum yapan çok kişi var öyle söylüyolar hep. Eminönünde ucuz şeyler bulursun orda toptancılar var zaten ben benim gibi kırsal yerlerde yaşayanlar için bu tür siteleri öneriyorum benim yaşadığım yerde iki üç tane bebek kıyafeti satan yer var ve onlarda ateş pahası bişeyede benzemiyolar üstelikevet fiyatlari uygun gercekten, bende gecenlerde eminonune gittim tesaduf biyere girdim o kadar uygun fiyatliydi ki babynest hastane cikisi battaniye falan aldik ama bi daha gidebilecegimi sanmiyorum cok yorulmustum cunku simdide keske bitanede 10lu hastane cikisi alsaydim diyorum10lusu 50 lira, 5lisi 25 liraydi ve hepsi %100 pamuk
Canım uyuyodur büyük ihtimalle sen uyuyoken hareket etmiştir ama yine de sağlık ocağına git kalp atışlarını dinle için rahat etsinCanim ben zaten hep gunluk ped kullanan birisiyim. Sik sik deyiştitirim
Kızlar bu gün bebeyimin hareketlerini hiç hiss etmiyorum bi şeymi oldu acaba korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?