2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kanguru biz çok severek kullandık. Yenidoğan aparati almayıp 4. ayda başlamıştım. 9. ay gibi de hem kanguru hem halka sling gibi yan taşıma devam ettik. 1 buçuk yaşına kadar aktif kullandık. Şimdi sling alacağım şu tüm gövdeye sarilanlardan.
Ama kanguru için mutlaka ergonomik olmasına dikkat edin i çok önemli.

e sizinde cok bisey kalmamis canim kanguru bende alacagim nasipse ama onu ilk aylar kullanamayiz gibi cunku soguk olacak orda sarip sarmalayamayiz
Kanguruya 4. ay başladık biz. Evde, dışarı çıkarken falan. Ben dışarı çıkarken komple battaniye ortuyordum ustune. Mart çok soğuk olmuştu oğlan 5 aylikti. Uyku tulumu ile kanguruya koyuyordum. Ama bu parkta dolaşmak için yoksa çok sıcak olur ne olursa olsun. Ben ilk aylar için bu kez sling istiyorum. Halka tarzını kendim şal ile yaptım ilk bebede. Şimdi tüm sarilanlardan alacağım.

Ben ıslak mendil hiç kullanmadim. Kullanmam da. Pamuk+şu kullandık bezi bırakana kadar. İnanın kolay. En saf dedikleri ıslak mendil bile benim yüzümü yakıyor.

Bu bilginin çok iddialı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle sarılıkta sarı eşyanın ilgisi yoktur. Tulbente falan gerek yok. İlk çocuğumda işin halkbilim.boyutunu da dini boyutunu da bilimsel boyutunu da araştırdım. Sarı tülbent örtmek Türklerin İsmaiyet öncesi kültürden geliyor. Kötü enerjinin sarıya yaklasmayacagina inanılıyor. İslamiyette ise bebeğe örtü olarak beyaz serilmiş. Bu da Arabistan sıcağında çok normal.
Ama en önemlisi su salatalık suyu meselesi...
Ya alerjisi varsa???
Sarılık bebeğin sık idrar yapmasi ile önlenir. Bunun için de yapılacak tek şey anne sütü almasıdır. Yoksa mecburen mama tabii.
Ama lütfen çocuğa şekerli su kaynamis su meyve suyu va verilmesini tavsiye etmeyin. Hiçbir bilimsel geçerliliği yok ve en büyük risk alerji. Salatalık alerjisi olan binlerce insan var.

Pakete giren şeyler ne yazık ki sağlıklı değil. Şu ve pamuk diyirlar bazı ıslak mendillere. Ama o larla gözünüzü yüzünüzü silin. Eğer gözünüzü yakiyorsa asla saf değildir. En basiti den i pamuktan yapılan maddeyi beyazlatmak için agartici kullanılıyor. Bence m cildin hassas piyasadaki hepsini denedim. Bırakın gözümü yüzümü dahi yaktı

İyi geceler arkadaşlar.
Sizden temel bir ricam ayni zamanda tavsiyem var.
Alerjik bünyeli bir birey ve aynı zamanda alerjik bunyeli bir cocuk annesiyim. Zorlu bir alerji maceramiz oldu.
Lütfen ama lütfen çocuklarınıza doktorunuzun bilgisi dışında hiçbir şey vermeyin.
Su bile.
Etrafinizdan aman mama ver aman şekerli su ver aman şöyle yap... Bir çok ses çıkacak. Ama rehberiniz her zaman doktor olsun.

Kızlar, bebek alışverişine başlayan var mı? İlk hamileliğim de, kışın doğacak bu bebelere ne giydiricez biz? Bebek arabası ilk aylarda gerekiyor mu? Ay kafamda bir sürü soru var:)
Ben de daha bebek alış verisine baslamayanlardanim.en çok zıbın üzeri için bluz alt pijama battaniye ağız mendili lazım oluyor.ilk çocuğumun bebeklik kıyafetlerini verdigim için sadece bir kaç hatıra olsun diye biraktiklarim hariç her şeyi baştan alacam.intenetten idil ve bebenin hastane çıkışlarina baktim biraz pahalı geldi hatta.

Kızlar ben bebişimin tüm büyük malzemelerini aldım bir tek kıyafetleri kaldı geriye onu da yeni doğum yapan bi arkadaşımın önerdiği bi site var ordan yapıcam herşey var ve çok uygun çok kaliteli reklam olur diye söylemiyorum siteyi ama bebek maazaları çok pahalı bilginiz olsun

Şeker yüklemesi haricinde hangi testler yapıldı bu dönemde? TSH, Hemoglobün, veya vitamin baktılar mı

Siteyi ozelden yazar misin canim

Reklam olmaz söyle sen :)

Reklam olmaz söyle sen :)
Banlanırsam ya sitenin linkini bırakıyorum bana uygun geldi sizde bi bakın eğer bi kaçgün burlarda olmazsam bilin ki banlanmışımdır

ozel mesaji cevaplayamadim izim vermiyor cevap yazmaya, tesekkur ederim canim biliyorum bu siteyi instagram sayfalari da var

ozel mesaji cevaplayamadim izim vermiyor cevap yazmaya, tesekkur ederim canim biliyorum bu siteyi instagram sayfalari da var
Bende çoğu şeyimi burdan almayı düşünüyorum çoğu yere göre çok uygun fiyatları var arkadaşımdan gördüğüm için kalitesini de biliyorum içim rahat bir şekilde alıcam inşallah

Bende çoğu şeyimi burdan almayı düşünüyorum çoğu yere göre çok uygun fiyatları var arkadaşımdan gördüğüm için kalitesini de biliyorum içim rahat bir şekilde alıcam inşallah
evet fiyatlari uygun gercekten, bende gecenlerde eminonune gittim tesaduf biyere girdim o kadar uygun fiyatliydi ki babynest hastane cikisi battaniye falan aldik ama bi daha gidebilecegimi sanmiyorum cok yorulmustum cunku simdide keske bitanede 10lu hastane cikisi alsaydim diyorum 10lusu 50 lira, 5lisi 25 liraydi ve hepsi %100 pamuk

Canim ben zaten hep gunluk ped kullanan birisiyim. Sik sik deyiştitirim

Kızlar bu gün bebeyimin hareketlerini hiç hiss etmiyorum bi şeymi oldu acaba korkuyorum

Hastane çıkışı bir tane yetiyormuş canım 10lular fazla alma bence çünkü birden büyüyolarmış etrafımda yeni doğum yapan çok kişi var öyle söylüyolar hep. Eminönünde ucuz şeyler bulursun orda toptancılar var zaten ben benim gibi kırsal yerlerde yaşayanlar için bu tür siteleri öneriyorum benim yaşadığım yerde iki üç tane bebek kıyafeti satan yer var ve onlarda ateş pahası bişeyede benzemiyolar üstelik

Canim ben zaten hep gunluk ped kullanan birisiyim. Sik sik deyiştitirim

Kızlar bu gün bebeyimin hareketlerini hiç hiss etmiyorum bi şeymi oldu acaba korkuyorum
Canım uyuyodur büyük ihtimalle sen uyuyoken hareket etmiştir ama yine de sağlık ocağına git kalp atışlarını dinle için rahat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…