2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım benimde Aşağı bebek bayağı hareketlerini de hep orada hissediyorum. Ve acayip baskı yapıyor kasılma değil de sürekli tuvalete sıkılıyorum az su içeyim çok fazlaymış gibi bastırıyor yürürken felan da aşağı doğru çekiyor sanki birşey böyle bir baskı oluyor. İlk gebeliğin buarada. Anneme söyledim dedi benimde hep aşağıda olurdu doğumun kolay olur diyor ama öyle derlermiş kendisinin de hep kolay olmuş doğumu bu yüzden

Yaş 34
plaka 34
2. gebelik
inşallah ilk çocuk olacak bu sefer sağlıkla

En çok merak ettiğim konuya geliyorum hep aklımda ama unutuyorum.
Bu kutsal olan ne alerjisi? Kimin alerjisi?
Eylül şubat arası hamile kalmaya çalışırken alerji başladı bende. Nefes alamıyordum. Burda beraber hamile kalmaya çalıştığımız gruptaki bi arkadaşın nicki kutsal ile başlıyordu. Kutsal nickinin uğurlu geleceği esprisi döndü. Biz de bi kaç arkadaş değiştirdik nickleri. Ben kutsal in yanina en uygun o aralar boğuştuğum alerjinin uygun olacağını düşündüm. Kutsal alerji bu şekilde oluştu

Yaş 32 Bursalıyım.10 yaşında bi kızım var,2 düşük bu 4.gebelik.Sat 29 ocak ama geç dollenmeden dolayı doktorum 6 şubat olarak değiştirdi.

Ne kdar önde bebeğiniz yani ne kadardan sonra risk deniliyor şeker riski?
Kendi doktoruma gittiğimde bebeğin baş ve karın çevresi 9-10 gün kadar ilerde idi. Ama şekerden şüphelenmesinde diğer nedenler amniyon sıvısının fazla olması ve benim 1.5 ayda fazla kilo almam. Ayrıntılıya sonrasında girdim ve 1 hafta ilerde çıktı ortalama olarak ve karın çevresi de 1 hafta ilerde çıktı. Şeker durumunda bebek iri oluyor 2-3 hafta ilerde olabiliyormuş ama iç organları yeterince gelişmiyor diye okumuştum. Öyle bir sorun da görülmedi çok şükür.

Iyi akşamlr kızlar idrar kaçırma problemi olan varmı? Bende 1 haftadır başladl hapşururken öksürürkün deli olucam yani ilk hamileliyimde hiç böyle şeyler yaşamadım nedir bu şimdi

Iyi akşamlr kızlar idrar kaçırma problemi olan varmı? Bende 1 haftadır başladl hapşururken öksürürkün deli olucam yani ilk hamileliyimde hiç böyle şeyler yaşamadım nedir bu şimdi
Benim canım baştan beri var. Başta bebek yukarı çıktık a geçer dediler yine geçmedi bayağı baskı hissediyorum rahme doğru ayakta yürürken felan baskı oluyor sürekli tuvalete sıkışık gibiyim. Azcık su içsem bastırıyor hemen tuvalete gidiyorum ve dediğin gibi hapşırma ve öksürme durumunda direk kaçıyor

Ve bebeğin hareketlerini de çok aşağıda hissediyorum bayağı. Böyle olan var mı? Doğum kolay olur diyorlar aşağıda olunca ama bilemiyorum

Canım dün detaylıya gittiğimde sordum doktora. Aile sağlığı merkezi aradı gelin yapalım tetanozu diye. Doktorum 30. Haftada yapacağız erken dedi. Ben yaptırmıyorum şu an. İlk doz 30. Haftada.
Ben ikinci dozu oldum dün canım ilkini de 20. Haftada oldum bebegin hareketlerini hissedince oluyor demişti

Ben 24 yasındayım ilk bebegim Kayseri canım. Demekki zamanı şimdiymiş herşeyin bi zamanı var Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Yaş 32 Bursalıyım.10 yaşında bi kızım var,2 düşük bu 4.gebelik.Sat 29 ocak ama geç dollenmeden dolayı doktorum 6 şubat olarak değiştirdi.
Ve bebeğin hareketlerini de çok aşağıda hissediyorum bayağı. Böyle olan var mı? Doğum kolay olur diyorlar aşağıda olunca ama bilemiyorum
benimde aşağıda canm son zamanlarda baya aşağıda tekmeliyor ama bir sorun olacağını zannetmiyorum ilerleyen zamanlarda biraz daha yukarı cıkcaktır çok yukarda olması Doğum zamanı dönmesine engel oluyor genelde bir arkadaşım da bebek yukarıdaydı dönmedi ve sezaryen oldu

Benimde değişti sat 28 Ocak normalde ama geç yumurtlama da olabilir doktor banada geç döllenme olabilir dedi ama onlar hesap yaparken sat döngüsünü 28 alıyorlar ben hiç 28 de olmadım ki

Acaba geçecekmi dk.a sordunmu canım?

Merhaba arkadaşlar :) aranızda mutlaka tecrübeli arkadaşlar var. Bi liste yapmak istiyorum. Bilmiyorum sizler alışverişe başladınız mı? Bebeklerimiz Allah izin verirse kış bebekleri olacaklar. Benim ilk olacağı için tecrübesizim. Olmazsa olmazlar nelerdir ilk etapta. Kış olacağı için hemen arabaya gerek yok sanırım. Fikirlerinizi almak istedim :)

Bir 10lu,iki tane 5li hastane çıkışı,birkaç tane zıbın,3-4 tane ayaklı tulum,2 kalın 2 ince battaniye,bolca çıtçıtlı badi(3-6-9 ay),10-15 tane ağız mendili,muslin örtü,pisik kremi,şampuan tırnak makası,tarak,kullanırsan ıslak mendil,bez(stok yapma)yelek,patik,corap,hırka..

Çok geçmiş olsun...
Ahhh alerji ahhh... Ben oğlum ve tüm ailem alerjik bünyeli tipleriz. Alerji fena, çok fena. Benim öyle tek bir şeye yok kesin olarak. Ürtiker var ama aha çok bası urtikeri benimki. Oğluma hamileyken ürtiker oldum ve yerleşti kaldı. Anjioodem de hediyesi iste. Bir de bronşit olmuştum ondan sonra bir daha nefes darlığı geçmedi. Başlangıç seviyesinde alerjik astım.
Sonra oğlum 9 aylık oldu. Bir ürtiker atağı... Yediği yediğim her şeye alerjisi vardı. Doktor doktor gezdik çözüm bulmak için... Her urtikerde anafilaksi ihtimali var malum. Canımız çıktı. Atak 4 ay sürdü. Doğru doktor ve annenin rahatlamasiyla birazcık toparladik. Epey uzun surdu. Hatta yakın zamana kadar mutlaka hergun üç beş benek olurdu vucudunda. Bazen ürtiker bazen egzama şeklinde baş veriyor. Hala alerjik yani. çok şükür işte üç beş bebeği geçmiyor ama
... Yeni bir şeyler olmazsa... Paketli gıda yok. Renklendirici katkı maddesi yok hayatimizda. Yeni besin de denemiyorum güvenli sularda yüzüyorum şu an.
En son bugün yeğenimin yıllardır geçmeyen öksürüğün bir doktor alerjik astım dedi. O da milli oldu yani.
Hayatımın özeti alerji oldu artık. Ama yaşamayan bilmez kesinlikle.

Çok normal endiselenme. Bazen olur bazen olmaz. Bebek baskı yapıyor mesaneye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…