2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çocukta bir şey yok ya hu bu hep olacak artık. Rahim kasılıyor tabii doğum yaklasiyor. Ama bebeğin kendini bitmedi de olacak bunu daha ani yaoacak oyun gibi olacak. Doktora sorun içiniz rahat etsin. Günde kaç kere oluyor ki mesela?

Son düzenleme:
Ayyy hatta Allah izin verirse bir iki hafta sonra daha belirgin olacak. Başı ayağı kolu derken hepsini hissedeceğiz. Karnında bu geçişleri izleyebileceksin

kızlar günaydın
ben de ilk gebeliğimde kasılma nedir bilmezdim, ya da oluyordu ben hiç farketmiyordum.
şimdi ki hamileliğimde kaçıncı haftalarda başladı takip etmedim ama bende de o zaman kasılmalar oluyor; dediğiniz gibi özellikle daha çok sağ göbek deliğimin etrafında tümsek gibi çıkıntı oluyor, bebek hareket halindeyken; sonra bir süre öyle kalıyor kendi kendine geçiyor...
mesela önceki gün oldu yeni, dün olmadı; ben onu bebeğin poposu veya başı zannediyordum halbuki, eminsiniz değil mi kasılma olduğuna?
çünkü çok hareketliyken bir an da oluyor o sertlik ve tümseklik ben de o esnada yer değiştirdiğini veya gerindiğini düşünüyordum açıkçası

Bende de oluyor bebeğin başı felan sanıyordum burada kasılma yazınca şaşırdım

Bugün doktora görüneceğim sorayım bakalım ne diyecek, kasılma mı bebek hareketi mi?

Bende de oluyor bebeğin başı felan sanıyordum burada kasılma yazınca şaşırdım

Bugün doktora görüneceğim sorayım bakalım ne diyecek, kasılma mı bebek hareketi mi?
bende tırstım, 2. gebeliklerde daha erken oluyor denilmiş bir de
benim de yarın şeker yüklemem vardı, mutlaka soracağım.
çünkü kasılmalar ne kadar sık olursa rahim ağzı da o kadar yumuşuyor ve kısalıyormuş

2 hafta önce yaşadım rahim kısalmasını zaten Allahtan Serklajım vardı. kramp tetiklemesiyle kasılma yaşadım ki sızısı çok hafifti. Doktora gittiğimde ölçüm yaptı ve kısalmış dedi. İyi ki doktora danışmışım yoksa rahatsız edecek boyutta sızlama değildi, hastaneye gitmezdim yani. Hastanede serum ve ilaç verdiler de kasılmam geçti.

Zaten geçen yıl erken doğum kaybım var her şeyden pimpiriklenir oldum

Geçmiş olsun, inşallah hepimiz sağ salim evlatlarımıza kavuşuruz Allah'ın izniyle
Acaba bu haftalarda rahim ağzı uzunluğu ne kadar olmalı ki, benim en son 3 hafta önce kadar 28 küsür çıkmıştı mesela.
Doktorcum her zaman bakıyor sağolsun, hunileşme var mı vs diye.

Sağol cnm kontrollerde ölçülmesi gerekiyor doktorun doğrusunu yapmış. Ne zaman kısalma olacağını bilemiyoruz veya hissedemiyorum. 2,5 cm den kısa olmaması lazım. Senin 2,8 cm iyi canım

Sağol cnm kontrollerde ölçülmesi gerekiyor doktorun doğrusunu yapmış. Ne zaman kısalma olacağını bilemiyoruz veya hissedemiyorum. 2,5 cm den kısa olmaması lazım. Senin 2,8 cm iyi canım
Bir de zaten rahim ağzı uzunluğunun yapısı da dinamikmiş her an değişebilir, uzun olanın da kısalabilir bir anda, Allah korusun, bol bol dinlenmek ve ayakta durmamak çok önemli aslında.
Bebeklerin artık iskeleti ve kg epey geliştiği için aşağıya baskı yapmaması için uzun süre ayakta kalınması iyi değil.
Ben çalışıyorum, Allah'tan tüm gün oturuyorum, eve gelince de sürekli istirahat halindeyim.
Yarın bakalım ne kadar çıkacak, şimdi buna taktım nedense Süre yaklaşınca geriliyorum.

Evet dinamik değişebiliyor. Kramp etkili kasılma yaşadığımda 1,9 cm e kısalmıştı rahim ölçümüm. Sonraki hafta birkaç gün sonra 2,6 cm ye geri yükselmişti. Dinlenmek lazım da ben de çalışıyorum gündüz pek olmuyor

Oturmak da değil aslında, Rahime baskı yapmaması için oturmak işe yaramaz yatış pozisyonu gerekli ne yazık ki. Kasıklarda sızlaman olduğunda uzan diyor doktorum da neredeee

Rabbim hayırlısıyla zamanında sağlıkla nasip etsin doğumumuzu

Evet, yatarak dinlenmek en iyisi de mümkün olmuyor.
Amin canım inşallah

Bunlar hafif kasılmalar rahim ağzını kisaltan yumuşatan kasılmaları inanın fark edeceksiniz zamanı geldiğinde. Bunlar rahmin kendini doğuma hazirlamasi benim.ilkinde 24 hafta iken kasilmalarim sancilarim başladı. Hep normal dendi ama bir süre sonra çok şiddetlendi. Ben onu da normal sanmıştım. Çünkü dayanabiliyordum. :)) Benimkiler artık doğum sancisiymis. Doğum başlamış. 28. Haftada. İşte yatış ilac tedavisi vs. Çok şükür bekledi zamanını.

Kilosu için sordum bacım sen niye 15 güne bir gidiyorsun
Geçen yıl enfeksiyon sebepli erken doğumum olduğu için riskli gebelik doktoruna gidiyorum canım bu gebelikte. 30. Haftaya kadar da böyle olacakmış. Ek olarak 15 günde 1 kanda ve idrarda enfeksiyon var mı tahlil yapılıp bakılıyor.

Yoksa geçen yıl normal gebelik sürecinde ayda 1 gidiyordum ben de. Bu sene yakın takip...

Canım yüklemede değişiyor mu bilmiyorum ama bana cihazla kontrol verdi. Endokrin doktoruna da gidiyorum açlık max 95 tokluk max 140 ı geçmemesi lazım dedi
Malesef benimki yüksekmiş canım diyabet sınırında dedi hatta haftaya açlığa bakılacak 100ml ile bakalım sonuç ne olucak toplam 6 kilo aldım kilolu da değilim 58 kiloyum tatlı sevmem yiyemem de niye böyle oldu bilmiyorum

Beslenmen iyi aslında sadece Ekmeği tam buğday ye hatta Ruşen ekmeği oluyor tam buğday unundan daha iyi bir undan yapılıyor daha siyah bir ekmek ben onu tüketiyorum
Canım ekmeği hiç yemesem de olur zorla yiyodum zaten midem bulanmasın diye çok süt içiyorum o var bi onu da diyetisyen önerdi günde 5 bardak iç dedi diye içiyorum yoğurt yiyorum meyve yiyorum tatlıyla hiç aram yoktur ama nasıl oldu da şeker o kadar çıktı anlam veremedim 6 kilo aldım toplamda 58 kiloyum kilolu da değilim bilemedim bi yanlışlık vardır umarım

Ülke olarak bir tek Türkiyede yapılıyor o bana garip geliyor ben Türkiyede yaşamıyorum bu arada yani diyer ülkelerde bu kadarmı sağlık düşünülmüyor bir tek Türkiyede var. Hem şeker kanda belli olan bi şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…