Vallahi öyle ya. Benim de oğlumda rahim ağzı kısalığı... Erken doğumu durdurmak için çabaladı doktor. O kadar ilaç vs. Adım atsam çıkacak gibiydi. 40+1'de doğdu.Valla bu olay zaten başlı başına bir mucize her doğumun her bebeğin ayrı hikayesi var benim bir hamileliğim çok ağır geçti adım atsam bebek doğacak sanıyordum o kadar ağrı kasılma rahim üstü baskı vardı ama bebek 42. Hafta da doğdu başka bir doğumda kuş gibiydim hamile olduğumu bile unutuyorum 38 de doğdu üstelik ikisi de kız
ama karnim sekil degistiriyor gobegimin bi yani yukarda bi yani asagida oluyor buda mi karnin kasilmasi yani ? Bide o yuksek kisma dokundugumda orda bebegimi hissediyorum semsert oluyo zaten ben dokununca rahatsiz oluyo sanirim hemen pozisyon degistiriyo benimde cok hosuma gidiyoO bebeğin kasilmasi değil karnın kasılması bebekte sorun yok vücut kendini doğuma hazırlıyor.
Aa erkek doktor olduğunu bilmiyordum.3 sene önce de orda Doğum yaptım hiç erkek doktor yoktuBenim doktorum da Nagihan Kaya idi ama Haziran ortası doğum iznine ayrıldı, bende Gökhan Yıldırım ile devam ediyorum
Evet benm de öyle oluyor ama benimki eğer pozisyon değiştirmezsem orada hafif bi gerginlik ve ağrı yapıyor. Ben bunun kasılma olduğunu bu hafta öğrendim. Ayrıntılı ultrasona girmiştim sırt üstü yatırdılar ve zaten sırt üstü yatınca hemen ortaya çıkıyor zayıf olduğumdan. Perinatolog çok zayıfsın kasılman çok olur senin şu anda da var dedi.Vurdu bikaç kez karnıma elindeki aletle dağılsın diye, canım yandı. Bu kasılmalar erken doğuma neden olabiliyor deyip magnorm yazdı günde 2 tablet.ama karnim sekil degistiriyor gobegimin bi yani yukarda bi yani asagida oluyor buda mi karnin kasilmasi yani ? Bide o yuksek kisma dokundugumda orda bebegimi hissediyorum semsert oluyo zaten ben dokununca rahatsiz oluyo sanirim hemen pozisyon degistiriyo benimde cok hosuma gidiyo
Aynı durumdayız canım toplandığı yere dokununca pozisyon değiştiriyor hoşuma gidiyordu ama kasilmamidirki tedirgin oldum şimdiama karnim sekil degistiriyor gobegimin bi yani yukarda bi yani asagida oluyor buda mi karnin kasilmasi yani ? Bide o yuksek kisma dokundugumda orda bebegimi hissediyorum semsert oluyo zaten ben dokununca rahatsiz oluyo sanirim hemen pozisyon degistiriyo benimde cok hosuma gidiyo
Evet malesef yüksekmiş haftaya tekrar şeker yüklemesi yapılacakmış bu sefer hem dozu artırdı hamde aç olarak bakılacak dedi diyet verdi canım çok sıkıldı açıkcası140 ın altında olması gerekiyır diye biliyorum.
Ben henüz doktorumun şeker yüklemesi konusundaki fikrini bilmiyorum. Ama evde ölçüm cihazı vardı bugün kendim ölçüyorum burada bi arkadaş yazmıştı nasıl ölçüleceğini :) açlık 71 di sabah tokluk da bi saat sonrası 133. Sanırım normal gidiyor 10 dk sonra öğlen tokuluğunu ölçeceğim. Bunları not edip 2 hafta sonra doktoruma göstereceğim. Umarım gerek görmez yüklemeye.
Bu arada benim bebeğim gün içinde bi yerlerde toplanıp orayı geriyor başından beri öyle. Ben bunun kasılma olduğunu yeni öğrendim. Günde 2 kez magnezyum alıyorum yine de oluyor. Daha önceki gebeliklerinizde bu tarz kasılmalar yaşayan veya şu an yaşayan var mı? Normal mi? Bir de bazen içerde takla atıyormuş gibi geliyor. Öyle güçlü vuruyor ki canım yanıyor istemsizce bağırıyorum :)) karnım mı dar geliyor. Çok mu yiyorum da hepsi orada sıkışıyor anlamadım :)
Dediğin gibi yüksekmiş canım haftaya 100ml la tekrar şeker yüklemesi yapılacak doktorum diyet verdi ki zaten tatlı yiyemiyorum midem bulanıyor hamurişi yemiyorum ne yiycem ben anlamadım çok canım sıkıldıCanm sınır değer 140 diye biliyorum ben
bende zayifim Allah Allah bende gidince bi sorayim doktoruma merak ettim simdiEvet benm de öyle oluyor ama benimki eğer pozisyon değiştirmezsem orada hafif bi gerginlik ve ağrı yapıyor. Ben bunun kasılma olduğunu bu hafta öğrendim. Ayrıntılı ultrasona girmiştim sırt üstü yatırdılar ve zaten sırt üstü yatınca hemen ortaya çıkıyor zayıf olduğumdan. Perinatolog çok zayıfsın kasılman çok olur senin şu anda da var dedi.Vurdu bikaç kez karnıma elindeki aletle dağılsın diye, canım yandı. Bu kasılmalar erken doğuma neden olabiliyor deyip magnorm yazdı günde 2 tablet.
bende tedirgin oldum gidince soracagim doktoruma ama daha randevuma da varAynı durumdayız canım toplandığı yere dokununca pozisyon değiştiriyor hoşuma gidiyordu ama kasilmamidirki tedirgin oldum şimdi
Bende zayıfım canım çok net belli oluyo toplandığı orası tepe gibi oluyodu parmak uclarimla oynuyodum kaciyodu cuma randevum var sorucam mutlakabende tedirgin oldum gidince soracagim doktoruma ama daha randevuma da var
100 gr şeker yüklemesi kesin tanı için yapılıyor yulaf yiyebilirsin ben sabahları Shake yapıyorum bazen 1 kaşık pekmez 1 kaşık keten tohumu ile sütlü yulaf yiyorum bazende yumurtalı yulaf yapıyorum hem tok tutuyor hemde besin değeri yüksek oluyoDediğin gibi yüksekmiş canım haftaya 100ml la tekrar şeker yüklemesi yapılacak doktorum diyet verdi ki zaten tatlı yiyemiyorum midem bulanıyor hamurişi yemiyorum ne yiycem ben anlamadım çok canım sıkıldı
Ben de iki yumurta yiyorum süt içiyorum domates, salatalık, yeşillik, zeytin, peynir yiyorum doyuyorum ekmek bir dilim yiyorum onu da mı ymesem ki bilemedim protein yiyceksin dedi100 gr şeker yüklemesi kesin tanı için yapılıyor yulaf yiyebilirsin ben sabahları Shake yapıyorum bazen 1 kaşık pekmez 1 kaşık keten tohumu ile sütlü yulaf yiyorum bazende yumurtalı yulaf yapıyorum hem tok tutuyor hemde besin değeri yüksek oluyo
ekmek de çok seker var cnm kepekli tercih etsenBen de iki yumurta yiyorum süt içiyorum domates, salatalık, yeşillik, zeytin, peynir yiyorum doyuyorum ekmek bir dilim yiyorum onu da mı ymesem ki bilemedim protein yiyceksin dedi
Beslenmen iyi aslında sadece Ekmeği tam buğday ye hatta Ruşen ekmeği oluyor tam buğday unundan daha iyi bir undan yapılıyor daha siyah bir ekmek ben onu tüketiyorumBen de iki yumurta yiyorum süt içiyorum domates, salatalık, yeşillik, zeytin, peynir yiyorum doyuyorum ekmek bir dilim yiyorum onu da mı ymesem ki bilemedim protein yiyceksin dedi
Bana kepekli ekmek yeme kalsiyum magnezyum ve demir emilini azaltır dedi sağlık ocağındaki hemşire.ekmek de çok seker var cnm kepekli tercih etsen
sorunca buraya da yazar misin canim beni etiketleyipBende zayıfım canım çok net belli oluyo toplandığı orası tepe gibi oluyodu parmak uclarimla oynuyodum kaciyodu cuma randevum var sorucam mutlaka
bana doktorum tavsiye etti cnm istersen sende sor kabizligida iyi geliyor tam buday aliyorum ben beyaz ekmek gibide yemiyorum doyurucu oluyorBana kepekli ekmek yeme kalsiyum magnezyum ve demir emilini azaltır dedi sağlık ocağındaki hemşire.
Karnın bi tarafı taş gibi sert olur tümsek olur sivrilir o bebek değildir rahimdir rahim kasılıyor ve kendini doğuma hazırlıyor bunların gün içerisinde özellikle eğilip doğrulurken olması artık bu haftalarda çok normal. O sertlik bebeğin poposu yada başı değil bebek zaten kendini o kadar sert bir şekilde itemez o kadar güçlü değiller. Benimde 20.haftadan sonra olmaya başladı ilk gebeliğimde daha geç başlamıştı ikinci gebeliklerde daha erken başlıyormuş. Kasılma anında derin nefes almak iyi gelir.140 ın altında olması gerekiyır diye biliyorum.
Ben henüz doktorumun şeker yüklemesi konusundaki fikrini bilmiyorum. Ama evde ölçüm cihazı vardı bugün kendim ölçüyorum burada bi arkadaş yazmıştı nasıl ölçüleceğini :) açlık 71 di sabah tokluk da bi saat sonrası 133. Sanırım normal gidiyor 10 dk sonra öğlen tokuluğunu ölçeceğim. Bunları not edip 2 hafta sonra doktoruma göstereceğim. Umarım gerek görmez yüklemeye.
Bu arada benim bebeğim gün içinde bi yerlerde toplanıp orayı geriyor başından beri öyle. Ben bunun kasılma olduğunu yeni öğrendim. Günde 2 kez magnezyum alıyorum yine de oluyor. Daha önceki gebeliklerinizde bu tarz kasılmalar yaşayan veya şu an yaşayan var mı? Normal mi? Bir de bazen içerde takla atıyormuş gibi geliyor. Öyle güçlü vuruyor ki canım yanıyor istemsizce bağırıyorum :)) karnım mı dar geliyor. Çok mu yiyorum da hepsi orada sıkışıyor anlamadım :)
Kızlar test sonucum çıktı ama daha doktor gelmedi tok karna yapıldı şeker yüklemem sonuç 178 diyor yüksek mi normal mi sizce
gercekten mi ben hep poposu diye seviyorum bide o tumsegi, ama dokundugumda semsert sanki bebegin bi yeriymis gibiKarnın bi tarafı taş gibi sert olur tümsek olur sivrilir o bebek değildir rahimdir rahim kasılıyor ve kendini doğuma hazırlıyor bunların gün içerisinde özellikle eğilip doğrulurken olması artık bu haftalarda çok normal. O sertlik bebeğin poposu yada başı değil bebek zaten kendini o kadar sert bir şekilde itemez o kadar güçlü değiller. Benimde 20.haftadan sonra olmaya başladı ilk gebeliğimde daha geç başlamıştı ikinci gebeliklerde daha erken başlıyormuş. Kasılma anında derin nefes almak iyi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?