2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Allah'ım Yarab'bim benim zaten erken doğum riskim var, previa totalisten ötürü; çok tırstım yaaa
Kasılmalar için çok çok su için deniyor, bir an önce doğum iznine ayrıldığım günü görsem Allah'ım

Bende de oluyor bebeğin başı felan sanıyordum burada kasılma yazınca şaşırdım

Bugün doktora görüneceğim sorayım bakalım ne diyecek, kasılma mı bebek hareketi mi?
Canım benim de öyleydi hatta sancım var diye yazmıştım buraya acile gittik nts ye bağladılar erken doğum sandılar ama çok şükür açılmam yokmuş gebeliğin 28 haftalarında yalancı sancı başlarmış ama benim ki biraz erken başlamış sadece sizinde öyledir ama yine de dr danışın ne olur ne olmaz

Bebişlerin kilolarını merak ettim de dün gittim ben 1 kilo olmuş çok şükür
Anladım canım, benim en son 25. haftada 830 gr, 30 cm boy idi (kız bebiş)

Şimdi belki benim de 1 kg olmuş ya da en azından yakındır diye düşünüyorum.

Diyabetin kilo ile ilgisi yok cnm. Kandaki şekerin enerjiye dönüşmesi için pankreas insülin hormonu salgılıyor normalde. Yeteri kadar salgılayamadığında şeker kanda kalıyor yüksek oranda, diyabet çıkıyor.

Gebelikte çıkabiliyormuş gebelik bitince de bitebiliyor aynı şekilde. Stres olma hamilelik boyunca dikkatli olursun. Doğal dediğin meyve tüketiminde de sınırlı miktarda tüketmek gerekiyor. Çünkü forumda bir başlıkta günde 2 muz yiyorum diyen hamile arkadaşları okumuştum. Doğal da olsa meyvenin şekeri var. Keza pirinç ve mısırın da gıdalar arasında şeker oranı yüksek.
Belki yoktur canın sıkılmasın boş yere

Soracağım bugün yazarım canım buraya da

gunde 2 kez oluyo diyebilirim

Anladım canım inşallah doğumdan sonra da devam etmez ben zaten dikkat ediyodum daha da dikkat ederim iyice okurum yediğimi içtiğimi içinde şekeri olan bişey yemem de içmem de yavruma bişey olmasın tek isteğim bu

Anladım canım Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin

Sen dikkat ettikten sonra olmaz cnm inşallah

Anladım canım Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin

Sağol canım, hayırlısıyla Rabbim hepimize hayırlı doğum ile bebeklerimize kavuşmamızı nasiptesin

Selam kızlar. Benim bebek 24 hafta olması gerekirken 26 haftalık ve şuan 940 gr çıktı. Doktorum bir kaç gün daha önde olursa sıkıntı olur dedi. Ve şeker yüklemesi yapalım dedi haftaya. Sizler şeker yüklemesi yaptıracak mısınız? Benim babamda da şeker var aslında halalarım da Felan hepsinde var. Yaptırayım diyorum bir de burada 9 kilo almışım doktorum dedi hızlı ilerlemiisin dikkatli ol Felan. Sizler kaç kilo aldınız 26 haftada kızlar?

ben yaptırdım şeker yüklemesi bir sorun çıkmadı.GEbelik şekeri olunca bebek iri oluyormuş ben şimdiye kadar 12 kilo aldım bebeğim haftasıyla uyumlu

ben yaptırdım şeker yüklemesi bir sorun çıkmadı.GEbelik şekeri olunca bebek iri oluyormuş ben şimdiye kadar 12 kilo aldım bebeğim haftasıyla uyumlu
Anlakdm canım korkuyorum bende valla bebek çok ileride oljcca iyi değilmiş şeker olabilir. Ben zaten kilolu yum kilolu hamile kaldım. Şimdi 9 kilo aldım o yüzden korkuyorum çıkabilir yani. Yaptırayım içim rahat etsin ya

Kızlar bugün konuştuğumuz konu, bebeğin bir tarafta yığılmış gibi bir tarafta sertlik hissi tamamen kasılma tanımı dedi bugün doktorum ne yazık ki ben de bebeğin poposu kafası sanıyordum.

Aklınızda olsun karnınızda tek tarafta sertlik, şişlik, yığılma hissi olursa eğer kasılmaymış ve işi gücü bırakıp bol su içerek uzanmamız lazımmış. Buradan paylaşmış olayım ❤

Kızlar bugün konuştuğumuz konu, bebeğin bir tarafta yığılmış gibi bir tarafta sertlik hissi tamamen kasılma tanımı dedi bugün doktorum ne yazık ki ben de bebeğin poposu kafası sanıyordum.

Aklınızda olsun karnınızda tek tarafta sertlik, şişlik, yığılma hissi olursa eğer kasılmaymış ve işi gücü bırakıp bol su içerek uzanmamız lazımmış. Buradan paylaşmış olayım ❤
[/QUOTE]
Dün çok oldu demek ki kasılmaymış birde arada adet sancısı gibi sancı cektim baktım olacak gibi degil uzandım belimin etrafına ince bir battaniye sardım gece sabaha kadar 1.5 litre su içtim çok şükür bugün sadece 2 kere kasilmam oldu ama dün 30 dan fazla olmuştur su an iyiyim önlem olarak bu gun hiç kalkmadım hep uzanıyorum inş sorunsuz atlatır bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız

İşin kötü tarafı bana bazen yatarken de oluyor. Pozisyon değiştirince düzeliyor. Ve dikkat ettim çok yediğimde, mesanem dolu olduğunda, sindirim problemi yaşadığımda daha çok oluyor. Sanki karnım hepsine yetmiyor.
Youtubedan doktorları dinliyorum da eğer pozisyon değiştirdiğinizde kasılma geçiyorsa ve peş peşe belli aralıklarla düzenli kasılmanız yoksa endişelenmeyin demişti biri. Tek tesellim bu :)
Şeker yüklemesine gelince doktorum ne düşünüyor bilmiyorum ama aslında istemiyorum ama o isterse mecbur yaptırıcam. Güvendiğim takip ettiğim tüm doktorlar öneriyor aslında. Canan Karatay'ı da ayrı sever sayarım. Kafam çok karışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…