Bunlar hafif kasılmalar rahim ağzını kisaltan yumuşatan kasılmaları inanın fark edeceksiniz zamanı geldiğinde. Bunlar rahmin kendini doğuma hazirlamasi benim.ilkinde 24 hafta iken kasilmalarim sancilarim başladı. Hep normal dendi ama bir süre sonra çok şiddetlendi. Ben onu da normal sanmıştım. Çünkü dayanabiliyordum. :)) Benimkiler artık doğum sancisiymis. Doğum başlamış. 28. Haftada. İşte yatış ilac tedavisi vs. Çok şükür bekledi zamanını.
Allah'ım Yarab'bim benim zaten erken doğum riskim var, previa totalisten ötürü; çok tırstım yaaa
Kasılmalar için çok çok su için deniyor, bir an önce doğum iznine ayrıldığım günü görsem Allah'ım
Canım benim de öyleydi hatta sancım var diye yazmıştım buraya acile gittik nts ye bağladılar erken doğum sandılar ama çok şükür açılmam yokmuş gebeliğin 28 haftalarında yalancı sancı başlarmış ama benim ki biraz erken başlamış sadece sizinde öyledir ama yine de dr danışın ne olur ne olmaz
Malesef benimki yüksekmiş canım diyabet sınırında dedi hatta haftaya açlığa bakılacak 100ml ile bakalım sonuç ne olucak toplam 6 kilo aldım kilolu da değilim 58 kiloyum tatlı sevmem yiyemem de niye böyle oldu bilmiyorum
Diyabetin kilo ile ilgisi yok cnm. Kandaki şekerin enerjiye dönüşmesi için pankreas insülin hormonu salgılıyor normalde. Yeteri kadar salgılayamadığında şeker kanda kalıyor yüksek oranda, diyabet çıkıyor.
Gebelikte çıkabiliyormuş gebelik bitince de bitebiliyor aynı şekilde. Stres olma hamilelik boyunca dikkatli olursun. Doğal dediğin meyve tüketiminde de sınırlı miktarda tüketmek gerekiyor. Çünkü forumda bir başlıkta günde 2 muz yiyorum diyen hamile arkadaşları okumuştum. Doğal da olsa meyvenin şekeri var. Keza pirinç ve mısırın da gıdalar arasında şeker oranı yüksek.
Belki yoktur canın sıkılmasın boş yere
Canım benim de öyleydi hatta sancım var diye yazmıştım buraya acile gittik nts ye bağladılar erken doğum sandılar ama çok şükür açılmam yokmuş gebeliğin 28 haftalarında yalancı sancı başlarmış ama benim ki biraz erken başlamış sadece sizinde öyledir ama yine de dr danışın ne olur ne olmaz
Çocukta bir şey yok ya hu bu hep olacak artık. Rahim kasılıyor tabii doğum yaklasiyor. Ama bebeğin kendini bitmedi de olacak bunu daha ani yaoacak oyun gibi olacak. Doktora sorun içiniz rahat etsin. Günde kaç kere oluyor ki mesela?
Ayyy hatta Allah izin verirse bir iki hafta sonra daha belirgin olacak. Başı ayağı kolu derken hepsini hissedeceğiz. Karnında bu geçişleri izleyebileceksin
Diyabetin kilo ile ilgisi yok cnm. Kandaki şekerin enerjiye dönüşmesi için pankreas insülin hormonu salgılıyor normalde. Yeteri kadar salgılayamadığında şeker kanda kalıyor yüksek oranda, diyabet çıkıyor.
Gebelikte çıkabiliyormuş gebelik bitince de bitebiliyor aynı şekilde. Stres olma hamilelik boyunca dikkatli olursun. Doğal dediğin meyve tüketiminde de sınırlı miktarda tüketmek gerekiyor. Çünkü forumda bir başlıkta günde 2 muz yiyorum diyen hamile arkadaşları okumuştum. Doğal da olsa meyvenin şekeri var. Keza pirinç ve mısırın da gıdalar arasında şeker oranı yüksek.
Belki yoktur canın sıkılmasın boş yere ❤
Anladım canım inşallah doğumdan sonra da devam etmez ben zaten dikkat ediyodum daha da dikkat ederim iyice okurum yediğimi içtiğimi içinde şekeri olan bişey yemem de içmem de yavruma bişey olmasın tek isteğim bu
Geçen yıl enfeksiyon sebepli erken doğumum olduğu için riskli gebelik doktoruna gidiyorum canım bu gebelikte. 30. Haftaya kadar da böyle olacakmış. Ek olarak 15 günde 1 kanda ve idrarda enfeksiyon var mı tahlil yapılıp bakılıyor.
Yoksa geçen yıl normal gebelik sürecinde ayda 1 gidiyordum ben de. Bu sene yakın takip...
Anladım canım inşallah doğumdan sonra da devam etmez ben zaten dikkat ediyodum daha da dikkat ederim iyice okurum yediğimi içtiğimi içinde şekeri olan bişey yemem de içmem de yavruma bişey olmasın tek isteğim bu
Selam kızlar. Benim bebek 24 hafta olması gerekirken 26 haftalık ve şuan 940 gr çıktı. Doktorum bir kaç gün daha önde olursa sıkıntı olur dedi. Ve şeker yüklemesi yapalım dedi haftaya. Sizler şeker yüklemesi yaptıracak mısınız? Benim babamda da şeker var aslında halalarım da Felan hepsinde var. Yaptırayım diyorum bir de burada 9 kilo almışım doktorum dedi hızlı ilerlemiisin dikkatli ol Felan. Sizler kaç kilo aldınız 26 haftada kızlar?
Selam kızlar. Benim bebek 24 hafta olması gerekirken 26 haftalık ve şuan 940 gr çıktı. Doktorum bir kaç gün daha önde olursa sıkıntı olur dedi. Ve şeker yüklemesi yapalım dedi haftaya. Sizler şeker yüklemesi yaptıracak mısınız? Benim babamda da şeker var aslında halalarım da Felan hepsinde var. Yaptırayım diyorum bir de burada 9 kilo almışım doktorum dedi hızlı ilerlemiisin dikkatli ol Felan. Sizler kaç kilo aldınız 26 haftada kızlar?
Anlakdm canım korkuyorum bende valla bebek çok ileride oljcca iyi değilmiş şeker olabilir. Ben zaten kilolu yum kilolu hamile kaldım. Şimdi 9 kilo aldım o yüzden korkuyorum çıkabilir yani. Yaptırayım içim rahat etsin ya
Kızlar bugün konuştuğumuz konu, bebeğin bir tarafta yığılmış gibi bir tarafta sertlik hissi tamamen kasılma tanımı dedi bugün doktorum ne yazık ki ben de bebeğin poposu kafası sanıyordum.
Aklınızda olsun karnınızda tek tarafta sertlik, şişlik, yığılma hissi olursa eğer kasılmaymış ve işi gücü bırakıp bol su içerek uzanmamız lazımmış. Buradan paylaşmış olayım ❤
Kızlar bugün konuştuğumuz konu, bebeğin bir tarafta yığılmış gibi bir tarafta sertlik hissi tamamen kasılma tanımı dedi bugün doktorum ne yazık ki ben de bebeğin poposu kafası sanıyordum.
Aklınızda olsun karnınızda tek tarafta sertlik, şişlik, yığılma hissi olursa eğer kasılmaymış ve işi gücü bırakıp bol su içerek uzanmamız lazımmış. Buradan paylaşmış olayım ❤
[/QUOTE]
Dün çok oldu demek ki kasılmaymış birde arada adet sancısı gibi sancı cektim baktım olacak gibi degil uzandım belimin etrafına ince bir battaniye sardım gece sabaha kadar 1.5 litre su içtim çok şükür bugün sadece 2 kere kasilmam oldu ama dün 30 dan fazla olmuştur su an iyiyim önlem olarak bu gun hiç kalkmadım hep uzanıyorum inş sorunsuz atlatır bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız
İşin kötü tarafı bana bazen yatarken de oluyor. Pozisyon değiştirince düzeliyor. Ve dikkat ettim çok yediğimde, mesanem dolu olduğunda, sindirim problemi yaşadığımda daha çok oluyor. Sanki karnım hepsine yetmiyor.
Youtubedan doktorları dinliyorum da eğer pozisyon değiştirdiğinizde kasılma geçiyorsa ve peş peşe belli aralıklarla düzenli kasılmanız yoksa endişelenmeyin demişti biri. Tek tesellim bu :)
Şeker yüklemesine gelince doktorum ne düşünüyor bilmiyorum ama aslında istemiyorum ama o isterse mecbur yaptırıcam. Güvendiğim takip ettiğim tüm doktorlar öneriyor aslında. Canan Karatay'ı da ayrı sever sayarım. Kafam çok karışık.