Gizli seker?? Doğrudan bebeği etkiliyor. Ayrica her ülkenin sağlık politikası farklıdır . Yıllarca gözlenen durumlara göre. Mesela kalça çıkığı için röntgen de Avrupa'da çekilmiyor çünkü görülme oranı çok çok düşük ama Türkiye'de yüksek. Ya da en basit örneği 20'lik diş Avrupa toplumunda çıkmıyor. Ama Türkler hala ya gömülü ya yarım ya da tam çıkarıyor. Bunlar toplumda görülen durumlara göre yapılan testler.Ülke olarak bir tek Türkiyede yapılıyor o bana garip geliyor ben Türkiyede yaşamıyorum bu arada yani diyer ülkelerde bu kadarmı sağlık düşünülmüyor bir tek Türkiyede var. Hem şeker kanda belli olan bi şey
Eğer çok sorun yaşıyorsanız rapor alın. Hiçbir şey sizden kıymetli değil.Allah'ım Yarab'bim benim zaten erken doğum riskim var, previa totalisten ötürü; çok tırstım yaaa
Kasılmalar için çok çok su için deniyor, bir an önce doğum iznine ayrıldığım günü görsem Allah'ım
Hadiya bende bir kere sol tarafta oldu böyle kafasını çıkarır gibi karnımın bir tarafı dışarıya çıktı kasılmamıymış çok ilginç yaa ben kafası zannediyordumKızlar bugün konuştuğumuz konu, bebeğin bir tarafta yığılmış gibi bir tarafta sertlik hissi tamamen kasılma tanımı dedi bugün doktorum ne yazık kiben de bebeğin poposu kafası sanıyordum.
Aklınızda olsun karnınızda tek tarafta sertlik, şişlik, yığılma hissi olursa eğer kasılmaymış ve işi gücü bırakıp bol su içerek uzanmamız lazımmış. Buradan paylaşmış olayım ❤
Dün çok oldu demek ki kasılmaymış birde arada adet sancısı gibi sancı cektim baktım olacak gibi degil uzandım belimin etrafına ince bir battaniye sardım gece sabaha kadar 1.5 litre su içtim çok şükür bugün sadece 2 kere kasilmam oldu ama dün 30 dan fazla olmuştur su an iyiyim önlem olarak bu gun hiç kalkmadım hep uzanıyorum inş sorunsuz atlatır bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız
İşin kötü tarafı bana bazen yatarken de oluyor. Pozisyon değiştirince düzeliyor. Ve dikkat ettim çok yediğimde, mesanem dolu olduğunda, sindirim problemi yaşadığımda daha çok oluyor. Sanki karnım hepsine yetmiyor.
Youtubedan doktorları dinliyorum da eğer pozisyon değiştirdiğinizde kasılma geçiyorsa ve peş peşe belli aralıklarla düzenli kasılmanız yoksa endişelenmeyin demişti biri. Tek tesellim bu :)
Şeker yüklemesine gelince doktorum ne düşünüyor bilmiyorum ama aslında istemiyorum ama o isterse mecbur yaptırıcam. Güvendiğim takip ettiğim tüm doktorlar öneriyor aslında. Canan Karatay'ı da ayrı sever sayarım. Kafam çok karışık.
Hadiya bende bir kere sol tarafta oldu böyle kafasını çıkarır gibi karnımın bir tarafı dışarıya çıktı kasılmamıymış çok ilginç yaa ben kafası zannediyordum
canim benimde onde gidiyor seker yuklemesi yaptirdim sorun cikmadi sende de illa cikacak diye bisey yok yaptir icin rahat etsin bu arada bende 8 kilo aldimSelam kızlar. Benim bebek 24 hafta olması gerekirken 26 haftalık ve şuan 940 gr çıktı. Doktorum bir kaç gün daha önde olursa sıkıntı olur dedi. Ve şeker yüklemesi yapalım dedi haftaya. Sizler şeker yüklemesi yaptıracak mısınız? Benim babamda da şeker var aslında halalarım da Felan hepsinde var. Yaptırayım diyorum bir de burada 9 kilo almışım doktorum dedi hızlı ilerlemiisin dikkatli ol Felan. Sizler kaç kilo aldınız 26 haftada kızlar?
yaa cok sasirdim demek kasilmaymis o zaman dikkat etmek lazim cok sagol canim bilgilendirdigin icinKızlar bugün konuştuğumuz konu, bebeğin bir tarafta yığılmış gibi bir tarafta sertlik hissi tamamen kasılma tanımı dedi bugün doktorum ne yazık kiben de bebeğin poposu kafası sanıyordum.
Aklınızda olsun karnınızda tek tarafta sertlik, şişlik, yığılma hissi olursa eğer kasılmaymış ve işi gücü bırakıp bol su içerek uzanmamız lazımmış. Buradan paylaşmış olayım ❤
Ben New York ta yasiyorum. Burada ki tum dr lar seker yuklemesinin yapilmasi taraftari. Buradaki butun arkadaslarima yapildi. Ben de 2 hafta sonra yaptirtacagim.Ülke olarak bir tek Türkiyede yapılıyor o bana garip geliyor ben Türkiyede yaşamıyorum bu arada yani diyer ülkelerde bu kadarmı sağlık düşünülmüyor bir tek Türkiyede var. Hem şeker kanda belli olan bi şey
ben çıktım cnm kendi arabamız 24 haftalık çıktım 7saat yolla geldim 27 hafta 3gunluk doncem saat başı yürü kendini kötü hissettinmi dinlen ben rahat geldimKizalr bu donemde yolculuga cikacak olan varmii
Ben de Almanya’da yaşıyorum. Bana da yapıldı. Buradaki tanıdığım bütün hamilelelere de yapıldı.Ülke olarak bir tek Türkiyede yapılıyor o bana garip geliyor ben Türkiyede yaşamıyorum bu arada yani diyer ülkelerde bu kadarmı sağlık düşünülmüyor bir tek Türkiyede var. Hem şeker kanda belli olan bi şey
Ben 25. Haftada çıktım 3 saatlik yola gittim geldim. Tekrar düşünüyorduk bayram için ama bu sefer yol 6 saat, zorlamıyım dedim. 28. Hafta olacak korkuyorum biraz...Kizalr bu donemde yolculuga cikacak olan varmii
Takviminde de kasılmaların yaşanabileceği yazıyor:)Evet canım aklıma gelmezdi kasılmaymış. Önemli olan yatmak uzanmak be bol su içmek. Geçiyorsa sorun yok. Bir de düzenli olmasın. Ah amin inşallah, 6. Aya bile ne kadar zorlu geldim hayırlısıyla 30 şu haftaları da görürüm inşallah erken doğmaz ❤
Bana yüklenmedi diyabetli gibi kendi şekerimi haftada 3 gün, günde 4 kez olmak üzere kendim ölçüp takip ediyorum. Doktorla paylaşıyorum. Bir de hemoglabin a1c değerine bakıyorlar zaten. Doktoruna danış belki böylesine izin verir canım.
Aynen ben de kafa ya da popo sanıyordum cnm ama değilmiş. Sitede okumasam doktora sormazdım bile normal geliyordu bana
Her şeyin başı dinlenmek. Hamilelik de kavun karpuza benziyor . Yata yata büyüyecek sanırım
Tane
Hayır canım bu değil :) kasılma olduğu zaman orası aert oluyor ve bi tümsek oluşuyor yani bebek oradan oraya gezinmiyor sabit duruyor. Sanki kafasını oraya dayamış da orayı geriyormuş gibi. Yani ben hep öyle zannediyordum. Bende hiç yağ yok çok zayıfım o yüzden karnım geriliyor diye düşünüyordum. Bu rahimin kasılmasıymış. Niye kasılıyosa artık :) neyse ki pozisyon değiştirince düzeliyorTakviminde de kasılmaların yaşanabileceği yazıyor:)
Bu kasılmalar ve toplanma hissi nasıl bir şey? Yanısıra ağrı da oluyor mu?
Ben de karnımda yüzen bir balık hissediyorum dışarından görünüyor kımıldaması, elimi koyunca sanki bana dokunuyor gibi hissediyorum. Bu kasılma değil sanırım.
Soluma yatınca da içeriden tekmeleyen bir şey oluyor.
Ama kasılma, toplanma hissi bu değil galiba tam?
Canım bende de 50lik yükleme sınırda çıktı ama 100lük normal çıktı İnşallah senin de temiz çıkarMalesef benimki yüksekmiş canım diyabet sınırında dedi hatta haftaya açlığa bakılacak 100ml ile bakalım sonuç ne olucak toplam 6 kilo aldım kilolu da değilim 58 kiloyum tatlı sevmem yiyemem de niye böyle oldu bilmiyorum
İnşallah canımCanım bende de 50lik yükleme sınırda çıktı ama 100lük normal çıktı İnşallah senin de temiz çıkar
Hmmm, güzel anlattın. Teşekkür ederim. Ben öyle bir şey yaşamadım henüz, yaşadıysam da anlamadım.Hayır canım bu değil :) kasılma olduğu zaman orası aert oluyor ve bi tümsek oluşuyor yani bebek oradan oraya gezinmiyor sabit duruyor. Sanki kafasını oraya dayamış da orayı geriyormuş gibi. Yani ben hep öyle zannediyordum. Bende hiç yağ yok çok zayıfım o yüzden karnım geriliyor diye düşünüyordum. Bu rahimin kasılmasıymış. Niye kasılıyosa artık :) neyse ki pozisyon değiştirince düzeliyor
bende otuturken oldu şimdi tam göbek geliğin üstü ve altı tümsek gibi şişti dokundum iki yere de semsert olmuştu.Kasılmaların zararı yok değil miHayır canım bu değil :) kasılma olduğu zaman orası aert oluyor ve bi tümsek oluşuyor yani bebek oradan oraya gezinmiyor sabit duruyor. Sanki kafasını oraya dayamış da orayı geriyormuş gibi. Yani ben hep öyle zannediyordum. Bende hiç yağ yok çok zayıfım o yüzden karnım geriliyor diye düşünüyordum. Bu rahimin kasılmasıymış. Niye kasılıyosa artık :) neyse ki pozisyon değiştirince düzeliyor
erken doğum riskin yoksa doktorunada danis bir sıkıntı olacagini sanmıyorum bende 7saatlik yola geldim annemlere 7gun sonra doncemBen 25. Haftada çıktım 3 saatlik yola gittim geldim. Tekrar düşünüyorduk bayram için ama bu sefer yol 6 saat, zorlamıyım dedim. 28. Hafta olacak korkuyorum biraz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?