2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
erken doğum riskin yoksa doktorunada danis bir sıkıntı olacagini sanmıyorum bende 7saatlik yola geldim annemlere 7gun sonra doncem
Benim erken doğum riskim yok ama doktorum 4 saatten fazla olmasın dedi. Sanırım pıhtıdan korkuyorlar. Arada kalkıp gezinmek lazımmış. Otobüs yolculuğunda bu pek mümkün olmuyor. Özel araçla sık sık mola verilip yolculuk yapılabilir bence. İlla bişey olur diye değil de işte önlem amaçlı :)

Bu arada şu dönemde saçlarını boyatan veya kendi boyayan var mı acaba :) bayrama güzel girsem diyorum, içeriği temiz boya önerisi alayım sizlerden :)

Kizalr bu donemde yolculuga cikacak olan varmii
16. Haftamda 8 saatlik, 22. Haftamda 10 saatlik yolculuk yaptim kendi aracimizla yalniz biz kalabalik gittigimiz icin zorlandim rahat hareket edemedim 2 saatte bir mola verdik 10ar dakika yurudum doktorda bu sekilde onermisti, artik uzun bi sure yolculuk dusunmuyorum

Canım bende y.disindayim ama şeker yükleme testi yapıldı henüz sonucu almadim

Canım 24+1 im, 755 gram ölçtü doktorum dün minnoşu.
Yaklaşık 7 kg almışım totalde.
1 hafta önden gidiyor benim de 12. Haftadan beri hep önde.

2 haftaya kadar max önden büyüme normal sayılabiliyor. İnsülin direncim var, baba tarafım kronik diyabet doktor şeker ölçüm cihazı aldırıp diyabetli gibi takip ettiriyor. Şeker yüklemedi bu yüzden. İnsülin direnci, glukoz, don 3 ayın şeker ortalaması iiin hemoglobin a1c bakılıyor bir De idrarda şeker var mı bunlar. Bu Testleri yaptırmadıysan bunlara bakılsın cnm

yaa cok sasirdim demek kasilmaymis o zaman dikkat etmek lazim cok sagol canim bilgilendirdigin icin

Aynen çok şaşırtıcı. Ben de forumda okuyunca doktoruma sordum öyle öğrendim cnm. Bol su bol uzanmaya tek ilaç bu :)

Kizalr bu donemde yolculuga cikacak olan varmii

Doktorunuza danışın kızlar herkesin gebeliği aynı değil. Bana temmuz başında 4-5 saate kadar olan yolculuklara izin vermişti doktorum mola vermek kaydı ile ama şimdi vermiyor.

Doktorunuz size göre uygun mu değil mi en doğrusunu bilir

bende otuturken oldu şimdi tam göbek geliğin üstü ve altı tümsek gibi şişti dokundum iki yere de semsert olmuştu.Kasılmaların zararı yok değil mi

Canım benim ya sol ya sağ tarafımda oluyordu. Ortada göbeğin orada denk gelmedim. Sık ve düzenli olmuyorsa sorun yok. Bacaklarını uzat, su iç kasılman geçer. Ama hemen hemen her gün oluyorsa, doktoruna bir danış canım. Bu tür kasılmalar 30. Haftadan sonra oluyormuş genelde. Ben de bu kasılma türünü erken hissettim. Kasılmalar için bol su tüketmeyen hamilelere serum ile takviye ederek kasılmayı geçiriyorlar canım. Günde min. 3 lt su içtiğine emin ol

Bu arada şu dönemde saçlarını boyatan veya kendi boyayan var mı acaba :) bayrama güzel girsem diyorum, içeriği temiz boya önerisi alayım sizlerden :)

Beeeen canım. 3. Aydan beri boyatıyorum. Doktorum 3 ten sonra amonyaksız boya olmak koşulu ile izin veriyor.

Biomagic var amonyaksız ve uygun fiyatlı canım onu deneyebilirsin.

Teşekkür ederim ❤

Canım bugün gittim yaptırdım şeker testini ya aklıma takıldı ailede de şeker var diye. Çok şükür sonuçlar normal çıktı değerler en yükseği 153 yani doktor 180 altında olduk a normal dedi. Bebek 2 hafta ileride işte bakalım artık normal doğum zorlaşır böyle giderse dedi

Kızlar 1.saatte ölçülen tokluk kan şekerim 196 çıkmıştı.Bugün endokrinolojiye gittim.Doktor şeker ölçüm cihazı verdi.1.gün sabah,2.gün öğle,3.gün akşam olmak üzere açlık ve tokluk sekerimi ölçücem 2 hafta boyunca.Ayrıca diyetisyene de gittim,diyet listesi verdi.Bakalım ne olacak

Anladim kızlar inşallah hiç bir şeyin zararı olmaz bebeklerimize de bize de
Benim 3 gündür bebeyimin hareketleri çok zayıfladı normalmi acaba

Bana 75 lik şeker yüklemesi yapıldı 1 saat sonra 153 çıktı. Daha sonrası 134 çıktı. Doktor normal dedi sıkıntı yok. Sizin kaç çıktı kızlar

Normal yapmazlar sadece sezeryanda sorun yaşamazsın cnm.

Ben de cihaz kullanıyorum cnm, 2 hafta sonra idrarda da şeker baktır. Çünkü benim öğlen ve akşam tokluk şekerim açlık şekerinden düşük çıkmasına rağmen bazen idrarda 2 kez şeker çıktı.

Haftada 3 gün;

Sabah açlık
Kahvaltıdan 1 saat sonra tok
Öğleden 1 saat sonra tok
Akşamdan 1 saat sonra tok olmak üzere günde 4 ölçüm ile takip ediyorum cnm.

Biraz değişik geldi bir tam günü neden düzenli istememiş Endokrinoloji doktoru? Günlük rutin değişebiliyor.

Açlık 95, tokluk 140 o geçmediği sürece sorun yok dedi Endokrinoloji bana. Meyveyi de sınırlı tüketmen lazım. Diyetisyen meyve porsiyon listesi verdi mi ?

kızlar merhaba bu hafta 23. haftayı tamamladım bebek hareketlendi ama pek nadir oynuyor. sizlerde durum nedir ne sıklıkta hissediyorsunuz??

Benim diler beyazdı bitkisel bir boya alıp boyadım tam istediğim gibi olmasa iyi oldu biomagiccolordu sanırım adı unutkan oldum bu ara araştırdım bayağı doktorlarda bitkisel boylarla 4. Aydan sonra boyayabilirsinuz diyorlar

Kızlar bebek için alışveriş listesi yapan oldu mu yada burada paylaşıldı mi pek takip edemiyorum

Anladim kızlar inşallah hiç bir şeyin zararı olmaz bebeklerimize de bize de
Benim 3 gündür bebeyimin hareketleri çok zayıfladı normalmi acaba
kendini yordunmu cnm bende dün yordum gezdim bugün hareketi yavaşladı sağlık ocağına gittim onlarda dinleme cihazi var şükürki birşey çıkmadı hemşire yormusundur kendini dedi eve dönünce doktoruma gitcem

aynen cnm benim doktorumda saat başı yürü dedi kan akışı rahat olsun diye gelirken zorlanmadık bakiyim dönerken nasıl olacak

Kızlar bu mide ekşimesine ne iyi geliyor. Yanıyorum çok fena.. Var mı önerisi olan.? Gavıskon tarzı bişi kullanmaya başlayan var mı aranızda sizler ne durumdasınız ::/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…