2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Selam kızlar d vutamini takviyesi ne kadar devam etmeli? Ben 1 paket ilaç bitirmiştim sonra dk. kalsiyum takviyesi yazdi ve onun da içinde d vitamini var fazla olurmu diye merak ediyorum
Benim doktorum ve endokrin doktoru gebelikte d vitamini vermiyoruz vitamin haplarının içinde bir miktar oluyo o yeterli demişti bana

Benim doktorum ve endokrin doktoru gebelikte d vitamini vermiyoruz vitamin haplarının içinde bir miktar oluyo o yeterli demişti bana

Geçen yıl hamile kalamdan insülin direncim var diye diyabet ilacı kullanıyordum ve min 25 ve üzer olmasıngereken d vitamini bende 8 e düşmüştü. 3 ay dilaltı d vitamini spreyi kullanarak normale yükseldi. Herkesin ihtiyacı aynı değil, düşük ise takviye şart. Gebelik başında yapılan kan testinde d vitamini iyi çoktu ise sende ne güzel.

Kan azlığı vardı bende canım o yeterli deyilmi?
Ö

Canım kan ilacı ile d vitamini ayrı. Ben 2 ayda bir genel kan tahlili yaptırıp değerlerime baktırıyorum. Kan değerine baktır d vitaminin iyi ise tahlilde gebelikte aldığın vitamin desteği yeter. Ama düşük ise doktoruna danış verecektir. Bir de d vitamininin vücutta emilimi sağlayıp idrarla gitmemes için ilacı zeytinyağı ile beraber kullan canım, kalıcı oluyor

Tamam canim teşekkür ederiç

Benim d vitaminim hep eksiktir zaten gebe kalmadan önce devit almıştım ama yine değeri düşmüştü doktora sorduğumda düşüktü ama yine vermedi

D vitamini güneşten alabiliyoruz yaz mevsimindeyiz. Ama bu sırada vücuda emilimi olsun diye sentezlenebilsin diye çinko gerekli. Kabak çekirdeği tuketebilirsiniz ♥

Benim d vitaminim hep eksiktir zaten gebe kalmadan önce devit almıştım ama yine değeri düşmüştü doktora sorduğumda düşüktü ama yine vermedi
Düşükse nasıl vermedi bilemedim. Emilimini yükseltmek için hatta zeytinyağı içeren dilaltı d vitamini spreyi aldırdı ve düzeldi. İlk 3 ayda toparladı d vitaminim

Düşükse nasıl vermedi bilemedim. Emilimini yükseltmek için hatta zeytinyağı içeren dilaltı d vitamini spreyi aldırdı ve düzeldi. İlk 3 ayda toparladı d vitaminim
ikiside vermedi valla vitaminlerdeki miktar yeterli oluyormuş bol güneşe çık dedi benim d vitamini düşünce çok ağrılarım oluyor romatizma ağrısındna daha beter ağrılar söyledim de doktora yine de vermedi bayramdan sonra baktıracam bakalm olmazsa bir şişe devit isterim

Devit bende işe yaramamıştı hamile değilken. Ampul alıyordum bırakınca düşüyordu.

Hamile kalınca genel kan tahlilinde 8 e düştüğünü öğrenince 3. AY sonuan kadar well care d vitamini 1000 lük dil altı sprey kullandım 2 ay dil altı. 2 ayın sonunda yükselmişti. Yazlıkta olmadığın sürece yaz günü alacağın bir d vitamini depolama yöntemi yok. Kendi adıma bütün gün işteyim bir öğle arasında gördüğüm güneşle d vitamini depolamak mümkün değildi canım

gebeliğin ilk üç ayında mı kullandın d vitaminini

Ben
Ben güneşi sevmem. Ama çok açık tenliyim. Bunun kaymağını yiyorum çünkü beyaz ten 5 dk'da aldığı d vitaminini esmerler 15 dk'da alabiliyormus. Azıcık güneş görsem birinci dereceden yanık olurum. Ama çok şükür hızlı alma dolayısıyla olsa gerek şu ana kadar d vitamini eksikliği hiç yasamadim.

Arkadaşlar bu arada bebeklerimiz 1. ay itibariyle doktor tavsiyesiyle d vitamini başlanacak muhtemelen. Size tavsiyem sağlık ocağından verileni kullanmamaniz. Hem ciddi gaz yapıyor hem de koruyucu var icinde. Wellcare zeytinyağlı dvitamini guzeldir. 4. aydan sonra da demir baslanacak. Ben aman ne gerek var dedim vermedim sonra demiri o kadar düştü ki 2 yıl kullanmak zorunda kaldık. Demir ilacının da sağlık ocağından verilen için hormonal değişim yaptığı öne sürülüyor. Zamanında KK'dan birkaç arkadaşin bebeğinde tüylenme olduğunu konuşmuştuk.

Ben de beyazım ama ne yazık ki diyorum buyüzden valla benim dediğin gibi yükselmedi well care kullanarak yükselttim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…