- 6 Eylül 2015
- 1.374
- 1.443
- 133
Teşekkür ederim yardımınız için. Metrolife hastanesinde esra ünala gittim. Çokta içime sindi. Onuda nette araştırıp buldum. Gülnur hanımla onun arasında kalmıştım. Daha genç diye esra hanımı tercih ettim. Bide bi yorum okuduk. Gülnur hanımla doğuran biri söyledigi sözler psikolojimi bozdu yazmış. Doğum anında çok psikolojiis bozulup üzülmüş. Galiba ondan etkilendim. Yorumuda eşim okudu belki yanlış okumuştur bilemiyorum hiç.Hayırlı olsun tayininiz :) Şanlıurfada Lotus hastanesinde İmran AYHAN var gayet ilgili yalnız hasta sayısı çok fazla randevu almadan gitmeyin bir de Metrolife hastanesi var Gülnur ÇİFTÇİ harika bi doktor ikisini de tavsiye ederim :) Hatta Gülnur hanımla ilgili yorumlar avr atıyorum bakın ( https://www.doktortakvimi.com/gulnur-ciftci/kadin-hastaliklari-ve-dogum/sanliurfa#address-id=[76800])
Gebelik kaygıları gebelik halleri bunlar ama lutfen sakin olun. Bakın evde çocuk olan sadece siz değilsiniz. Yazık değil mi o çocuklara? Sınır krizi geçirdim içerdeki normal olur mu diyorsunuz, peki kardeşi olacak olan kaygı yaşayan çocuk sizin bu sınır kteizlerinizden etkilenmiyor mu? Eğer çok zorlanıyorsanız çocuk için ya da kendiniz için destek alın. Ya bir çocuk gelişimi uzmanına gidin ya psikologa. Çocuk bunlar elbette simaracak. Ben 2bucuk yaşındaki oğlumu bile taniyamiyorum. Ev işi temizlik hayatım başka sorunlari doğumlar ölümler hepsi hepimizin başında. Evet zor. O çocuk simarirken sakin kalmak... Hergun en az iki üç ağlama krizi oluyor oğlumda. Ve bu krizler yarım saat ila 1 saat arasında değişiyor. Bu sırada çocuğu sakinlestirmek kendinin sakin kalması çok zor. Artık peşinden yetişemiyorum ben de hele babanne hala geldi mi... Annem gelince çok çok aziyor ama kendi haline birakiyorum.Bilmiyorum canim internetde okuyorum iste stressli annelerin bebekleri sorunlu oluyor falan az önce yine sinir krizi geçirdim annemleri görünce kızım acayip şımarıklıklar yapıyor gerçekten dayanılmaz oluyor. Allahım yardım etsin
Acaba geçecekmi ben korkuyorum böyle kalıcam 2 çocukla diye
Ahhh ben sıcağı hiç sevmem. İlk hamilelik de Kasım bebeği. Allah'ım o seneki yaz... Çok fenaydi. Şimdi daha temkinliyiz daha dikkatliyim. Ama menepozdan beter resmen. İnşaat işçisi gibi şıpır şıpır damlıyor yüzümden terler.Benide çok fena çarptı sıcaklar özellikle bu ay. Tansiyonum falan da oynuyor. Çarpıntı ayrıca bende bayilacak gibi oluyorum. Menopozlu kadınları çok iyi anlıyorum ter basiyo
Oğlumda 3 yaşına yeni girdi ve aynen sizin oğlan gibi azcık kızsam o dudaklar büzülüyorki normalde duygusal Bi cocuk değildi. Bu değişiklik kardeşten mi diyorsunuz? O üzülünce bu sefer ben okadar vicdan yapıyorum ki cidden cok zormuş hamilelik cocuk hormonlar..Gebelik kaygıları gebelik halleri bunlar ama lutfen sakin olun. Bakın evde çocuk olan sadece siz değilsiniz. Yazık değil mi o çocuklara? Sınır krizi geçirdim içerdeki normal olur mu diyorsunuz, peki kardeşi olacak olan kaygı yaşayan çocuk sizin bu sınır kteizlerinizden etkilenmiyor mu? Eğer çok zorlanıyorsanız çocuk için ya da kendiniz için destek alın. Ya bir çocuk gelişimi uzmanına gidin ya psikologa. Çocuk bunlar elbette simaracak. Ben 2bucuk yaşındaki oğlumu bile taniyamiyorum. Ev işi temizlik hayatım başka sorunlari doğumlar ölümler hepsi hepimizin başında. Evet zor. O çocuk simarirken sakin kalmak... Hergun en az iki üç ağlama krizi oluyor oğlumda. Ve bu krizler yarım saat ila 1 saat arasında değişiyor. Bu sırada çocuğu sakinlestirmek kendinin sakin kalması çok zor. Artık peşinden yetişemiyorum ben de hele babanne hala geldi mi... Annem gelince çok çok aziyor ama kendi haline birakiyorum.
Ben ilkinde huzurlu bir gebelik geçirdim gerçekten oğlum olgun sakin bir cocuktu. Şimdi 3 yasa yaklaştı. Kasimda 3 yas. Diyorum ya kardeşi olacağını öğrendiğimden beri taniyamiyorum. Azıcık sesimi yukseltsem azıcık terslesem ya da ilgilenmesem bu duruma bağlıyor. Onların içinde ne fırtınalar kopuyor ya. Kolay mı ne yaşayacakları o bilmiyorlar. Ne suçu günahı var o yavruların?
Elbette içerdeki bebek de etkileniyor. Siz stres altındayken o çocuğa verdiğiniz hormonlar var. Ve dünyaya geldiğinde çok sakin olmayacak. Siz ne yasarsaniz o da onu yaşar. Ben biraz sinirlensem biraz strese girsem içerde tepinmeye başlıyor.
Bu çocuklar bize emanet. Biz onlara yol göstermeye sevmeye niyet Edip istedik ve Allah nasip etti. Onlar sizin cocugunuz olabilir ama tıpkı sizinle eş konumda Allah'ın kulu. Biz onların dünyaya gelmesine aracılık etme lutfuna eriştik. Ve bizim Allah'ın kullarına karşı sorumluluğumuz var. Olaya bu yönden bakın. Ailenizden yardım isteyin psikologa gidin çocuğu götürün. Ama önce bir sakin olun. İki çocuğa da size de elbette yazık.
Aslında çocuk alışık olmadığından da olabilir... Ama kardeş konusuyla o kadar hassaslasiyorlar ki.... Kaygı düzeyi çok yükseliyor. Ve her şeyi kardeşle bağlıyorlar. Bence de çocuk küçükken hamilelik çok çok zormuş. Arada iki yaş fark olsa çok anlamaz değişimi vs, 4 ve üzeri olsa daha rahat anlar ve anlatır. En zoru bence çocuk 2 buçuk üç arasında hamile olmamış. Hamileyken tuvalet alışkanlığı kazandirma süreci falan... Çocuğun endişeleri korkuları.Oğlumda 3 yaşına yeni girdi ve aynen sizin oğlan gibi azcık kızsam o dudaklar büzülüyorki normalde duygusal Bi cocuk değildi. Bu değişiklik kardeşten mi diyorsunuz? O üzülünce bu sefer ben okadar vicdan yapıyorum ki cidden cok zormuş hamilelik cocuk hormonlar..
Biz sizinle 2016 Kasım annelerinde değil miydik yanlış mı hayirliyorumOğlumda 3 yaşına yeni girdi ve aynen sizin oğlan gibi azcık kızsam o dudaklar büzülüyorki normalde duygusal Bi cocuk değildi. Bu değişiklik kardeşten mi diyorsunuz? O üzülünce bu sefer ben okadar vicdan yapıyorum ki cidden cok zormuş hamilelik cocuk hormonlar..
2016 agustosta vardım canımBiz sizinle 2016 Kasım annelerinde değil miydik yanlış mı hayirliyorum
Benimki iki aylıktan bu yana çatlıyor ele alınır hali kalmadıBenim goguslerim catladi.Kirmizi kirmizi.Hem de cok erken.Hamileligimin baslarinda..Bebek yagi,catlak yagi falan suruyorum.Baska yerlerim catlamasin diye..
kıyamam ya. maşallah ne kadar masum.Aslında çocuk alışık olmadığından da olabilir... Ama kardeş konusuyla o kadar hassaslasiyorlar ki.... Kaygı düzeyi çok yükseliyor. Ve her şeyi kardeşle bağlıyorlar. Bence de çocuk küçükken hamilelik çok çok zormuş. Arada iki yaş fark olsa çok anlamaz değişimi vs, 4 ve üzeri olsa daha rahat anlar ve anlatır. En zoru bence çocuk 2 buçuk üç arasında hamile olmamış. Hamileyken tuvalet alışkanlığı kazandirma süreci falan... Çocuğun endişeleri korkuları.
Benim oğlan çok duygusal bir çocuk zaten.
Ama şöyle söyleyeyim geçen gün ağlıyor. Anne karnin çok büyüdü kardeşim senin canını acıtıyor diye. Ya da o bebeğin oradan çıkarken canımı çok acitacagi korkusu.
Doğum doktoruma gittik bayram için el öpmeye iki gebelikte aynı doktordayim. kardeşim ne zaman gelecek dedi. O da daha çok var, kışın gelecek dedi.
Her sabah kış heldi mı diyor.
Anlattım biraz kışı. Dün dışarı çıktık rüzgar esiyor. Annneeeeeee doktora gidelimmmm kardeşim geliyor kış gelmiş diyor.
Şu an kendi eşyalarını kardeşine verileceğinden bile çok korkuyor. Her şeye bakıp anne bu bana küçük mü tam bana göre mi diyor.
Yaşadıkları korku kaygı çok büyük. O yüzden dengeleri bozuluyor. Ya annem onu daha çok severse? Bak bana bağırdı çünkü kardeşimi sevecek.
Aynen öyle nasıl nit sıcak basması o öyle gerçekten çok kötü.Benide çok fena çarptı sıcaklar özellikle bu ay. Tansiyonum falan da oynuyor. Çarpıntı ayrıca bende bayilacak gibi oluyorum. Menopozlu kadınları çok iyi anlıyorum ter basiyo
Aslında çocuk alışık olmadığından da olabilir... Ama kardeş konusuyla o kadar hassaslasiyorlar ki.... Kaygı düzeyi çok yükseliyor. Ve her şeyi kardeşle bağlıyorlar. Bence de çocuk küçükken hamilelik çok çok zormuş. Arada iki yaş fark olsa çok anlamaz değişimi vs, 4 ve üzeri olsa daha rahat anlar ve anlatır. En zoru bence çocuk 2 buçuk üç arasında hamile olmamış. Hamileyken tuvalet alışkanlığı kazandirma süreci falan... Çocuğun endişeleri korkuları.
Benim oğlan çok duygusal bir çocuk zaten.
Ama şöyle söyleyeyim geçen gün ağlıyor. Anne karnin çok büyüdü kardeşim senin canını acıtıyor diye. Ya da o bebeğin oradan çıkarken canımı çok acitacagi korkusu.
Doğum doktoruma gittik bayram için el öpmeye iki gebelikte aynı doktordayim. kardeşim ne zaman gelecek dedi. O da daha çok var, kışın gelecek dedi.
Her sabah kış heldi mı diyor.
Anlattım biraz kışı. Dün dışarı çıktık rüzgar esiyor. Annneeeeeee doktora gidelimmmm kardeşim geliyor kış gelmiş diyor.
Şu an kendi eşyalarını kardeşine verileceğinden bile çok korkuyor. Her şeye bakıp anne bu bana küçük mü tam bana göre mi diyor.
Yaşadıkları korku kaygı çok büyük. O yüzden dengeleri bozuluyor. Ya annem onu daha çok severse? Bak bana bağırdı çünkü kardeşimi sevecek.
Evet öyle çok iyi olurBenim kızımda 5 yaşına girecek. durum hemen hemen böylee. Gelsin istiyor, çok seviyor
karnımı hergün öpüyor. Ben de şöyle birşey düşündüm , hastanrde kardeşini görmeye geldiğinde istediği oyuncak bebeği alıp kardeşi getirmil gibi hediye edeceğiz. Kendisi de gelirken kardeşine bir hediye getirecek öyle ayarlıcaz. Hediyeleri sürprizleri çok seviyor çünkü.
Tek sorun çocuğumun şımarıklığı olsa keşke. Bu sinirlenmem için bahene. Bu lafı çok severim siz benim neler çektiyimi nerden bileceksiniz... Evet bunları ben de biliyorum psikoljiden de iyi anlarım sorun onun kaynağı ve o kaynakda benim hayatımda asla çıkaramıyacağım insanlar yani eşim taraf var bunlar hayatımda olduğu müddetce beni yüz tane psikolok randevusu düzeltemez yine bozar bunlar beni. Her iki bebeyime de isteyerek hamile kaldım asla pişman deyilim onlar benim canımın içi sorun şu ki her iki hamileliyimi de bu insanlar yüzünden ağız tadıyla yaşayamadım... neyse lafım ona ben sadece böyle sinirli, stressli hamilelik geçirip normal çocuğu olan anneleri görmek istedim içimin rahatlatmam lazım.Gebelik kaygıları gebelik halleri bunlar ama lutfen sakin olun. Bakın evde çocuk olan sadece siz değilsiniz. Yazık değil mi o çocuklara? Sınır krizi geçirdim içerdeki normal olur mu diyorsunuz, peki kardeşi olacak olan kaygı yaşayan çocuk sizin bu sınır kteizlerinizden etkilenmiyor mu? Eğer çok zorlanıyorsanız çocuk için ya da kendiniz için destek alın. Ya bir çocuk gelişimi uzmanına gidin ya psikologa. Çocuk bunlar elbette simaracak. Ben 2bucuk yaşındaki oğlumu bile taniyamiyorum. Ev işi temizlik hayatım başka sorunlari doğumlar ölümler hepsi hepimizin başında. Evet zor. O çocuk simarirken sakin kalmak... Hergun en az iki üç ağlama krizi oluyor oğlumda. Ve bu krizler yarım saat ila 1 saat arasında değişiyor. Bu sırada çocuğu sakinlestirmek kendinin sakin kalması çok zor. Artık peşinden yetişemiyorum ben de hele babanne hala geldi mi... Annem gelince çok çok aziyor ama kendi haline birakiyorum.
Ben ilkinde huzurlu bir gebelik geçirdim gerçekten oğlum olgun sakin bir cocuktu. Şimdi 3 yasa yaklaştı. Kasimda 3 yas. Diyorum ya kardeşi olacağını öğrendiğimden beri taniyamiyorum. Azıcık sesimi yukseltsem azıcık terslesem ya da ilgilenmesem bu duruma bağlıyor. Onların içinde ne fırtınalar kopuyor ya. Kolay mı ne yaşayacakları o bilmiyorlar. Ne suçu günahı var o yavruların?
Elbette içerdeki bebek de etkileniyor. Siz stres altındayken o çocuğa verdiğiniz hormonlar var. Ve dünyaya geldiğinde çok sakin olmayacak. Siz ne yasarsaniz o da onu yaşar. Ben biraz sinirlensem biraz strese girsem içerde tepinmeye başlıyor.
Bu çocuklar bize emanet. Biz onlara yol göstermeye sevmeye niyet Edip istedik ve Allah nasip etti. Onlar sizin cocugunuz olabilir ama tıpkı sizinle eş konumda Allah'ın kulu. Biz onların dünyaya gelmesine aracılık etme lutfuna eriştik. Ve bizim Allah'ın kullarına karşı sorumluluğumuz var. Olaya bu yönden bakın. Ailenizden yardım isteyin psikologa gidin çocuğu götürün. Ama önce bir sakin olun. İki çocuğa da size de elbette yazık.
kizin kaç yaşında cnm birde kaynanama yakınsan yaşadıklarını anliyorumTek sorun çocuğumun şımarıklığı olsa keşke. Bu sinirlenmem için bahene. Bu lafı çok severim siz benim neler çektiyimi nerden bileceksiniz... Evet bunları ben de biliyorum psikoljiden de iyi anlarım sorun onun kaynağı ve o kaynakda benim hayatımda asla çıkaramıyacağım insanlar yani eşim taraf var bunlar hayatımda olduğu müddetce beni yüz tane psikolok randevusu düzeltemez yine bozar bunlar beni. Her iki bebeyime de isteyerek hamile kaldım asla pişman deyilim onlar benim canımın içi sorun şu ki her iki hamileliyimi de bu insanlar yüzünden ağız tadıyla yaşayamadım... neyse lafım ona ben sadece böyle sinirli, stressli hamilelik geçirip normal çocuğu olan anneleri görmek istedim içimin rahatlatmam lazım.
4 yaşında canım yakın olmalarına gerek yok onlar uzaktna da her şeye karışıyorlar bi de yalnız kayınana olsa kanbaba kayın ve de bazı akrabaları yani bir kişi deyil anlayışın için saol tatlımkizin kaç yaşında cnm birde kaynanama yakınsan yaşadıklarını anliyorum
En son 3 hafta önce kontroldeydim, o zaman iyiydi ama normal sanırım.Her çocuğun karakteri farklı oluyo doktorun sağlıklı diyosa hiç sıkıntı yapma canım
Çok teşekkür ederim canım konuşmak insanı rahatlatıyor vicdan azabı çekiyorum her gün sabah bu gün sinir yok diyorum bi uyanıyorum yeni gün yeni sorun kendime hakim olamıyorum iyi ki yazdım ve rahatlıyorum
İyi de bu şekilde hayatınız zehir oluyor... En az 5 6 yıllık evli olmalısınız. Degistiremiyoruz bazı şeyleri.Tek sorun çocuğumun şımarıklığı olsa keşke. Bu sinirlenmem için bahene. Bu lafı çok severim siz benim neler çektiyimi nerden bileceksiniz... Evet bunları ben de biliyorum psikoljiden de iyi anlarım sorun onun kaynağı ve o kaynakda benim hayatımda asla çıkaramıyacağım insanlar yani eşim taraf var bunlar hayatımda olduğu müddetce beni yüz tane psikolok randevusu düzeltemez yine bozar bunlar beni. Her iki bebeyime de isteyerek hamile kaldım asla pişman deyilim onlar benim canımın içi sorun şu ki her iki hamileliyimi de bu insanlar yüzünden ağız tadıyla yaşayamadım... neyse lafım ona ben sadece böyle sinirli, stressli hamilelik geçirip normal çocuğu olan anneleri görmek istedim içimin rahatlatmam lazım.
Evet 6 yillik evliyim düşünsenize sevdiyiniz adamla evleniyorsunuz ama düyününüzde bile yüzünüz gülmüyor ve bu güne kadar düyün görüntülerimi izlemem ne de evimde her hangi bi yerde düyün fotorafımı göremezsiniz çünkü zehir etdiler bana o günü. Ve evliliyimin 4 yılını. Evden çıkardılar bizi küçücük bebekle falan filan şimdi çok şükr ayrı yaşıyoruz ama yani yıpranmış biriyim evet hamile kalmadan önce bir az kendime gelmiştim hazırım dedim ama sanki hormonlar daha da bi delirtdi beni. Yine de bebeyim doğduktan sonra sakinleştirici falan almayı düşünüyorum emzirme bitdikten sonraİyi de bu şekilde hayatınız zehir oluyor... En az 5 6 yıllık evli olmalısınız. Degistiremiyoruz bazı şeyleri.
Kendinizi telkin edin. Sizi rahatlatan şeyler yapın. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Ama degistiremedigimiz şeyler olduğunda kendimizi kendimiz rahatlatmaliyiz. Eşinizle huzurunuz yerindeyse en azından buna sarılın. Onceki gönderide de dedim çocuklardan önce size yazık. Kaygı endişe hali çocuktan önce sizi yer bitirir. Bu dünyada yaşanacak tek bir hayatımız var. Onu mahvetmerine izin vermeyin
Siz kendinize sarılin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?