Heh bende de öyle olmaya başladı dün yemiycem diye direttim ama ağlamaya başladım sebepsiz yedim bende biraz çikolata kendime geldim o rahatlama duygusu çok güzel ama yememem gerekiyor
Onlardan da yiyorum çogu zaman canım ama bazen yiyince tatlı isteğim gidiyor bazen de çikolata yiyene kadar gitmiyo bende anlamıyorum yemek istemedikçe bak mesela bugun hiç yemedim cikolata kuru üzüm ceviz falan öyle şeyler yedim bastırdım ama bazen öyle bi canım istiyo ki anlatamam hep zararlı şeyler insana cazip geliyor vallahiŞeker ihtiyacını giderecek hurma gibi, ballı yoğurt gibi daha hafif seçenekler var canım
Teşekkürler canımkızlar işinize yarar belki
Muzu ez, az kakao koy karıştır buzluyla beklet biraz. Çikolata krizinde işe yarıyorOnlardan da yiyorum çogu zaman canım ama bazen yiyince tatlı isteğim gidiyor bazen de çikolata yiyene kadar gitmiyo bende anlamıyorum yemek istemedikçe bak mesela bugun hiç yemedim cikolata kuru üzüm ceviz falan öyle şeyler yedim bastırdım ama bazen öyle bi canım istiyo ki anlatamam hep zararlı şeyler insana cazip geliyor vallahi
Benim 100'lüğün sonucu çıkmadı daha. Ama doktorum diyetisyene yönlendirdi. 50'lik sıkıntılı çıktıysa 100'luk temiz çıksa bile bu senin şeker hastası olmadığın ama aday oldugun anlamina gelir gebelikte diyetle desteklemenin gerek seni dedi. Diyetisyenin verdiği liste ise tam bir şokNeyi yemememiz gerekiyosa insanın canı istiyor tatlı bişey yiyince midesi bulanan ben tatlı aşeriyorum deli gibi tatlı yemek istiyorum ama gelde ye şimdi
Olsun ya Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Ssvd destekleyen doktor çok az zatenİlki sezeryan, ikinci de mecburen. Bulundugum ilçe de ssvd yok ya
İlkş de mecburdu gerçi de
Önce yenidoğan kıyafeti. Çünkü onlar yıkanıp utulenecek.Ya genel bir alınacak listesi lazım bana detaylı. 2-3 hafta sonra başlayacağım inşallah.
Nereden başlanır karışık kafalar.
Ay çok sağol canım ya ne güzel yazmışsınÖnce yenidoğan kıyafeti. Çünkü onlar yıkanıp utulenecek.
Ne almak istediğine göre değişir ama. Mesela beşik park yatak ne alacaksın?
Benim önceliğin hastaneden eve gelmesi ve ilk bir haftası oldu ilkinde. Yani önce bebek araba koltuğu (travel araba alacaksan ondaki işte) kıyafetler.
Lansinoh lanolin.
Bir paket yenidoğan bezi.
Senin pijama ve geceligin
Eve getirince yatacağı yer.
Sabun deterjan vs konusunda ihtisas yaptım resmen ve kesinlikle friendly ya da domol sivi hassas kokusuz bebek deterjanı ve çift durulama tavsiye ederim.
Baby&me leke çıkarıcı.
Emzik konusu sana kalmış biberon da. Ama benim kaldığım hastane çocuk emmese de ilk günler biberon çok onermiyor enjektorle besliyor. O süt gelene kadar tutturmaya çalışıyorlar.
Aklıma ilk gelenler bunlar.
Kıyafet olarak da farklı boylarda yani 0/3/6 Ay gibi 15 tane citcitli badi. 10'lu hastane çıkışı bir tane
Alt üst pijama ve tulum
Tulumlar mümkünse iki bacağı da citcitli olsun ötekiler zorluyor. Ben hastane çıkış seti çok alınması taraftarı değilim. Çünkü şapka eldiven mendil ayrıca alınabilen seyler. 2-3 şapka yetiyor.
Çocuğun tırnak makası o mutlaka hazırla bak benimkinin manikuru gelmişti doğduğunda :)) eldiven kullanmadık.
Bir tane kalın battaniye.
Alt açma örtüsü. Ben hazır olanları tercih ediyorum.
Bebek temizlik pamuğu. Islak mendil hiç kullanmadim, ikinciye de kullanmam. İlk bunkar geldi aklıma
Ette sıkıntı yok ama tatlı mevzusu azcık sıkıntılı.. geçen gün de cips yedim 1 paketEt de bi sıkıntı yok canım ye gitsin sana da yavruna da yarasın
Benim de kafam çok karışık bu konuda... yorgan önerilmiyormuş, yenidoğan uyku tulumu bakıyorum meselaz siz ne düşünüyorsunuz? Bir de kış bebeği olacaklar, body üstüne tulum giyer, onun üstüne bir yelek, üşür mü? Bana üşür gibi geliyor ama bebekleri çok giydirmeyin, soğutma mekanizmaları yok diyorlar.Ya genel bir alınacak listesi lazım bana detaylı. 2-3 hafta sonra başlayacağım inşallah.
Nereden başlanır karışık kafalar.
Canim icinde şeker olmayan çikolata. Zuber. Dene :))Heh bende de öyle olmaya başladı dün yemiycem diye direttim ama ağlamaya başladım sebepsiz yedim bende biraz çikolata kendime geldim o rahatlama duygusu çok güzel ama yememem gerekiyor
Vaşla canım hiç araştırmadım daha kış bebeği olan arkadaşlara sormayı düşünüyorum fikrim yok çünkü. Daha hiç bir şey almadım ufaktan başlayacağım, nereden başlamak lazım o bile muammaydı, ondan sorup paylaşayım dedimBenim de kafam çok karışık bu konuda... yorgan önerilmiyormuş, yenidoğan uyku tulumu bakıyorum meselaz siz ne düşünüyorsunuz? Bir de kış bebeği olacaklar, body üstüne tulum giyer, onun üstüne bir yelek, üşür mü? Bana üşür gibi geliyor ama bebekleri çok giydirmeyin, soğutma mekanizmaları yok diyorlar.
Bilemedim... sokakta ne giyecekler mesela?
Külotlu çorap sıkıntı verir mi bebeğe?
Böyle sorular var kafamda..
Elim degse ilkinde kullandiklarimin fotosunu atacağım ama daha bazadan çıkaramadımAy çok sağol canım ya ne güzel yazmışsın
Olsun cnm ben de genel bir liste çıkarayım bari yazdıklarındanElim degse ilkinde kullandiklarimin fotosunu atacağım ama daha bazadan çıkaramadım
Canım.ne külotlu çorabı. O kadar küçüğe giydirmeyin bence. Uyku tulumu yenidogana olmaz boşuna almayın. 3 aylıkken dışarı çıkarken giydirdim ben. Eğer ev soğuk olursa bir ayaklı pijama üstüne ayaksız giydirdim ama külotlu çorap olmaz. İç zıbın üstüne pijama takımı üstüne uyanınca yelek. Çünkü bu çocuklar dışarda kalmayacak. İç zıbın da göbek düşene kadar. Sonrası citcitli badi. :)Benim de kafam çok karışık bu konuda... yorgan önerilmiyormuş, yenidoğan uyku tulumu bakıyorum meselaz siz ne düşünüyorsunuz? Bir de kış bebeği olacaklar, body üstüne tulum giyer, onun üstüne bir yelek, üşür mü? Bana üşür gibi geliyor ama bebekleri çok giydirmeyin, soğutma mekanizmaları yok diyorlar.
Bilemedim... sokakta ne giyecekler mesela?
Külotlu çorap sıkıntı verir mi bebeğe?
Böyle sorular var kafamda..
İyi yapmışsınVaşla canım hiç araştırmadım daha kış bebeği olan arkadaşlara sormayı düşünüyorum fikrim yok çünkü. Daha hiç bir şey almadım ufaktan başlayacağım, nereden başlamak lazım o bile muammaydı, ondan sorup paylaşayım dedim
Ben sokağa çıkarken dediydim külotlu çorabı...Canım.ne külotlu çorabı. O kadar küçüğe giydirmeyin bence. Uyku tulumu yenidogana olmaz boşuna almayın. 3 aylıkken dışarı çıkarken giydirdim ben. Eğer ev soğuk olursa bir ayaklı pijama üstüne ayaksız giydirdim ama külotlu çorap olmaz. İç zıbın üstüne pijama takımı üstüne uyanınca yelek. Çünkü bu çocuklar dışarda kalmayacak. İç zıbın da göbek düşene kadar. Sonrası citcitli badi. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?