Usg ses titreşimi verir bebeğe ses dalgası çarpar ve görüntüye dönüşür. O yüzden bebekler çok sevmez rahatsız olurlar, çok normal aslında tepki. Hatta çocuk usg'yi iter bile.
Canım senin 190lük normal çıktıysa neden diyet lazım ki. Benim de 50lik sınırda ams yüzlük iyi çıktı. Doktor hamur işi ve şekere dikkat et şekerin yok dedi. Balıkyağı oceans kullanıyorum
50'lik sınırda çıkarsa bu şeker hastası değil şeker hastalığı adayı olduğunu gösterir dedi. Aynı şekilde 100'luk de normal çıktı ama ileriye dönük dikkat etmek gerek takip etmek gerek dedi. Aynilarini diyetisyen de soyledi. Diyetisyen benim sağlıklı beslenmedigimi şık ve az yememi söyledi. Günlük kalsiyum protein yağ miktarını ayarladı. Meyve haricinde şeker ve hamur işi kızartma yok. Ben ara öğün yapmıyordum onları ayarladı.
Ben ilk gebelikte son iki ay çok kilo aldım. O yüzden ben de istiyordum zaten.
İşlenmiş gıda tuketmiyorduk uzun süredir ama bir ay bal pekmez de yemeden bir ay sonra tekrar açlık tokluk kana bakacaklar. Babam ileri seviye değil çok şükür ama şeker hastaligi var. O yüzden de temkinliler.
Usg ses titreşimi verir bebeğe ses dalgası çarpar ve görüntüye dönüşür. O yüzden bebekler çok sevmez rahatsız olurlar, çok normal aslında tepki. Hatta çocuk usg'yi iter bile.
Ben de bu gün endokrinoloji doktoruna gittim diyet verdi ve şeker ölçüm cihazı verdi beş günün değerlerini yazıp götürcem ona göre ünsilin yazıp yazmayacağına karar vericek bu listede yiyeceğim şeyleri yazmayı unutmuşlar hepi topu 6,5 kilo aldım sadece bu diyete uyarsam kilo veririm
Ben de bu gün endokrinoloji doktoruna gittim diyet verdi ve şeker ölçüm cihazı verdi beş günün değerlerini yazıp götürcem ona göre ünsilin yazıp yazmayacağına karar vericek bu listede yiyeceğim şeyleri yazmayı unutmuşlar hepi topu 6,5 kilo aldım sadece bu diyete uyarsam kilo veririm
Evet doktor da onu dedi bana ilerde insülin ihtiyacın olmaması için şimdi diyete baslaman gerek senin ve çocuğun ihtiyacını karşılayacak ama fazlası olmayacak şekilde, dedi ama bana verdiği liste baya sağlıklı beslenme listesi. Ana öğün ara öğün. Ben çok yemiş hissediyorum şu an kendimi.
Evet doktor da onu dedi bana ilerde insülin ihtiyacın olmaması için şimdi diyete baslaman gerek senin ve çocuğun ihtiyacını karşılayacak ama fazlası olmayacak şekilde, dedi ama bana verdiği liste baya sağlıklı beslenme listesi. Ana öğün ara öğün. Ben çok yemiş hissediyorum şu an kendimi.
Sende meyve de vardır canım bende o çok canın isterse dedi sadece iki tane yiyebilirsin oda birini sabah yediysen diğerini akşam yiyceksin diyor herşey yağsız olmak zorunda ekmeğin hiç bir türlüsünü yiyemezsin dedi haşlanmış bile olsa patates yok dedi, bezelye ve havuç da yasak çok yasak var çokkk
Sende meyve de vardır canım bende o çok canın isterse dedi sadece iki tane yiyebilirsin oda birini sabah yediysen diğerini akşam yiyceksin diyor herşey yağsız olmak zorunda ekmeğin hiç bir türlüsünü yiyemezsin dedi haşlanmış bile olsa patates yok dedi, bezelye ve havuç da yasak çok yasak var çokkk
Evet canım bana günde toplam üç porsiyon meyve var. Ama tek şartı süt ürünü ile birlikte tüketmek. En fazla 10 dk ara ile tuketebilirsin, sadece meyve yemek yok birlikte olacak dedi. Ama benim 60. dakika 156 çıktı. Sadece aday statusundeyim
Evet canım bana günde toplam üç porsiyon meyve var. Ama tek şartı süt ürünü ile birlikte tüketmek. En fazla 10 dk ara ile tuketebilirsin, sadece meyve yemek yok birlikte olacak dedi. Ama benim 60. dakika 156 çıktı. Sadece aday statusundeyim
Olsun canım beslenmeyle düzelir belki. Öyle bir ihtimal varmış. Ya da gebeliğe bağlı olabilir. Benim ilkinde 50 mg yükleme sonrası 93 çıkmış sonucum 3 yıl sonra ikinci gebelikte aynı test 160 çıktı. Demek ki ya yaş ya bu gebeliğe özgü bir şey... Fark ediyor ya.
Canım senin 190lük normal çıktıysa neden diyet lazım ki. Benim de 50lik sınırda ams yüzlük iyi çıktı. Doktor hamur işi ve şekere dikkat et şekerin yok dedi. Balıkyağı oceans kullanıyorum
Balık yağını kaç haftadan beri kullanıyorsun kaça kadar kullanacaksin ocean'nin hangisini kullanıyorsun? :)) Ben kullanmayı unuttum tabii ama doktor belli bir haftadan sonra kullanma demişti. Benim doktorum otur balık ye ceviz ye saçmalama dedi. İmom verdi ama onu ben kullanamıyorum. Öteki vitaminim cok iyi. Şimdi tatilde. Mecbur yine ocean alacağım ama hangisiydi kaclikti hangi haftalar arası kullanıyorduk
Olsun canım beslenmeyle düzelir belki. Öyle bir ihtimal varmış. Ya da gebeliğe bağlı olabilir. Benim ilkinde 50 mg yükleme sonrası 93 çıkmış sonucum 3 yıl sonra ikinci gebelikte aynı test 160 çıktı. Demek ki ya yaş ya bu gebeliğe özgü bir şey... Fark ediyor ya.
Bende bende de gebelik şwkeri öıktıcdikkat etmete çakışıyprum ölçüyorum haftada 2-3 gün çok yüksekdeğil değerler ama gene de yüksek normal sımırlarda değil ayaklarda şişmeye başladı
Arkadaşlar sizde de bazen bebek kasıklara geliyor mu? Resmen tutup destek veriyorum alttan. Yukarı çıktığında daha rahat oluyorum aşağısı beni rahatsız ediyor sanki. Aşağıyı tekmelediğinde( ya da her ne yapıyorsa ) delercesine vurduğunda yukarıya yaptığından daha çok acıtıyor. Ben 22. Hafta dolduğunda detaylıya girdim. Kendi doktoruma da 21de gitmiştim. Şimdi 25in içindeyim. Sizce bu hafta önemli bi hafta mı? Önümüzdeki hafta mı gideyim sonraki hafta mı?
Merhaba. Bende 26+2'yim son kontrolde hersey normaldi 2 haftada 1 gidiyorum muayeneye. Gecmiste gecirilmis preeklampsi öyküm var bu gebeligimde de risk var tansiyon takibi yapiyorum ve tansiyon ilaci kullaniyorum
Merhablar güzel anneler bende allah nasip ederse kasımda anne olacağım,28 + 5 günlük hamilleyim
Bebeğinin tüm ölçümleri haftası ile uyumlu iken fl (ust bacak boyu) 3 gün geride çıktı.
Doktorum kalsiyum tuketmiyormusun kemik yapısı biraz geri kalmış dedi,2 hafta sonra kontrol verdi.
cok korktum tedirgin oldum
Internettede down sendromundan,cucelige kadar bir çok şey okudum...bunu yaşayan yada bilgiisinolan varmı acaba