Amin canım amin. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.canım günaydın içinden kötü şeyler geçirme inşallah güzel sonuçlar alırsın Allah iyilik versin canım..endişe edilir ama güzel şeyler duyacaksın inşallah.ben de bir kitle var sol göğüste şükür iyi huylu.Allah hiç kimseye dermansız dert vermesin.
amin canım kötüyü getirme aklina Allahın izniyle sıkıntı yokturAmin canım amin. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.
Ben aynen bunu yaşıyorumKızlar kasılmayla ilgili baya bilgilendirici
Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.
Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:
Neden olur?
- Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
- İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
- Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
- Ritmik yani düzenli değildir.
- Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
- Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.
Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.
- Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
- Birisi karnınıza sertçe dokunursa
- Mesaneniz çok dolu ise
- Cinsel ilişki sonrasında
- Uzun süre susuz kalmışsanız
Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin
- Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
- Ilık bir duş yapın
- 4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
İçini refah tut kuZum 1 ay sonrada ben çektireceğimGünaydın millet.. bugün hava çık güzel.. herkese güzel Pazar’lar olsun. Çarşamba günü meme usg is çekileceğim. Çok endişeliyim. İçimde kötü hisler var. Rabbim hakkımda hayırlı olanı versin. Ne olur dua edin kızlar. Hepiniz hamilesiniz. Dualarımız kabul olur.
Nasılsın canımBu hormanlar beni benden alıyor mutsuzluk ve olumsuz düşünceler sardı beni bırakmıyor
Akşamları zor geçiyor midem ağrıyor karnım bir tuhaf oluyor sanki her yerim ağrıyor
Halsizim çok
Bu aylar hayırlısı ile geçse
Nasıl kullanılıyor bu probiyotik
İnşallah hiç bir sıkıntı çıkmayacakGünaydın millet.. bugün hava çık güzel.. herkese güzel Pazar’lar olsun. Çarşamba günü meme usg is çekileceğim. Çok endişeliyim. İçimde kötü hisler var. Rabbim hakkımda hayırlı olanı versin. Ne olur dua edin kızlar. Hepiniz hamilesiniz. Dualarımız kabul olur.
canım bulantı yapıyor ama bırakma yine de.doktoruna zor bir ne diyor.ben de decavit ve kan hapı kullanıyorum ve karnim hep sis kabızlık çok fazlaSelam kızlar
Doktor bana son gittiğimde kan ilacı verdi ama kullanmaya başladığım andan beridir bulantılarım çok şiddetlendi
Üstüne zaten kabızlık sorunum varken daha da arttırdı hemde ilk kullanım da
Ne yapmam gerekir sizce
Kullanmasam mı ilacı acaba diyorum
Doktora mı sorsan acaba böyle yan etkileri var mı acabSelam kızlar
Doktor bana son gittiğimde kan ilacı verdi ama kullanmaya başladığım andan beridir bulantılarım çok şiddetlendi
Ne yapmam gerekir sizce
Canım ben surubunu kullanıyorum.oligefer fol.gayet iyi.içinde folik asit felanda var.doktoruna şöyle olmazsa değiştirebilir.çünkü doktor bana bulandın çoksa şurup vereyim dedi.tek kullanımlik tüp gibi..Selam kızlar
Ne yapmam gerekir sizce
Hormonlarla büyüyorGünaydın millet.. bugün hava çık güzel.. herkese güzel Pazar’lar olsun. Çarşamba günü meme usg is çekileceğim. Çok endişeliyim. İçimde kötü hisler var. Rabbim hakkımda hayırlı olanı versin. Ne olur dua edin kızlar. Hepiniz hamilesiniz. Dualarımız kabul olur.
Tsh a dikkat et mutlaka. Ben 5 kiloda kaldim 3 haftadir dikkat ediyorum basta almistim. Sanki bi anda 10 15 olacak gibiydi. Gece yememeye çalışıyorum.kızlar mutlu haftasonlari nasılsınız ?kilo alımları ne durumda ?ben hızlı almaya başladım anlamadım hareketsiz değilim çalışıyorum ama hızlı gidiyor ...tsh 2 idi acaba o etkiler mi eylül başı 0.79 iken arttı.inşallah yavaşlar biraz..
Gunde 1 kez aliyorum. Sanirim kapsul formundaydi, tablet de olabilir. Cesit cesit vitamin var hangisi hangisi umuttum.Nasılsın canım
Bişeye mi taktın kafanı
Nasıl kullanılıyor bu probiyotik
İnşallah hiç bir sıkıntı çıkmayacak
Sen rahat ol
Dualarımdasın canım
Sağol canım..Hormonlarla büyüyorbetsy_pc nin dedigi gibi. Dua ediyorum yine de.
Bırakmamam gerektiğini düşünüyorum ama inan dayanılır gibi değilcanım bulantı yapıyor ama bırakma yine de.doktoruna zor bir ne diyor.ben de decavit ve kan hapı kullanıyorum ve karnim hep sis kabızlık çok fazla
3 hafta sonra kontrolümDoktora mı sorsan acaba böyle yan etkileri var mı acab
Doktoruna sorarım bi sonra ki muayene deCanım ben surubunu kullanıyorum.oligefer fol.gayet iyi.içinde folik asit felanda var.doktoruna şöyle olmazsa değiştirebilir.çünkü doktor bana bulandın çoksa şurup vereyim dedi.tek kullanımlik tüp gibi..
Canım ben de geçen hafta meme usg çektirdim. Sonucu doktorla konuşamadım bir türlü. Ultrasonu çeken doktor 3 tane saydı ama ne olduğunu anlamadım. Bakalım bende biraz gergin bekliyorum. Haftaya tekrar gideceğim. Doktora denk gelirim artık herhalde.Günaydın millet.. bugün hava çık güzel.. herkese güzel Pazar’lar olsun. Çarşamba günü meme usg is çekileceğim. Çok endişeliyim. İçimde kötü hisler var. Rabbim hakkımda hayırlı olanı versin. Ne olur dua edin kızlar. Hepiniz hamilesiniz. Dualarımız kabul olur.
Kızlar bence sindirim sisteminde problem oluyor diye demir haplarınızı bırakmaya kalkmayın. Ben düzenli kullandığım halde hemoglobinim son 1,5 ayda 2 g düşmüş şuan 10 ve çarpıntım oluyor, rampa çıkamıyorum. Daha kolay tolere edilebilir formları kullanın hiç değilse. Doğumda ortalama 2 g daha düşse muhtemelen 8 hemoglobin ile değil bebeğe bakmak kolumuzu kaldıracak halimiz olmaz. Benim ferritin , vitamin d, vitamin b12 hepsi yarı yarıya düşmüş ki destek aldığım halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?