İnş canımÇok çok teşekkür ederimmm cevap için. Umarım benim de çıkar canım. Umutlandım saol. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız:)
öyle yapacam canım yada rapor isteyeceğim tekrar. Böyle gitmez belimin kasıklarımın ağrısından uyuyamadım dünHamile kadına neden iş yerinde yardımcı olunmuyor ki
Nasıl vicdanları var bunların
Doktorunla konusup iş yükünü azaltması için belge rapor isteye bilirsin
Allah yardımcın olsun. Sende her çeşidini görmüşsün resmen plesentanın canım yaTozpembehayallerim bu arada bu hamileliğimde de plesanta anterior var yani plesanta rahmin ön duvarında. Şu plesantadan çektiğim kadar hiçbişeyden çekmedim bakalım bu düzelecek mi. Bu da başka bişey normal doğuma engel değil. Sezeryan olursa doktor acele edip önce plesantayı çıkarıp ardından bebeği çıkarmamız gerek dedi.
Ya şarbonlu bile olsa süt mide koruyucu falan kullanmıyorsak zaten mide asidiyle parçalanır gider. Çok abartıldı şarbon. Ama insan bi irrite oluyor yine de. Sütçüden gelen süte başka nedenlerle de güvenmiyorum. Bozulmasın diye koruyucu atıyorlarmış önceleri klorağa benzer bir bileşik. Şimdi yasaklar geldi, denetimler var, ama güvenemiyorum. Bir de sütleri genelde firmalara veriyorlar ya mesela 10 sütçüden 1 ton süt geldi diyelim atıyorum Pınar süt, o sütlere testler yapılıyormuş. Eğer antibiyotik çıkarsa sütlerde tek tek alınan örneklerden 1 kez daha test yapılıp hangi sütün antibiyotikli olduğu belirleniyormuş. Hayvanın sahibine 1 ton sütün faturası kesiliyormuş. Tümü dökülüyormuş. Bu nedenle bunu bilen hayvan sahipleri inekleri hastalandığında (ki sağma makinelerinden hastalık sık sık bulaşırmış) ineklerine antibiyotik verdiği zaman şirkete satmıyormuş sokak arası dolaşan sütçülere veriyorlarmış. Bir yerde okumuştum bunu. Gözümle görmedim tabi.Ben şarbon olayı çıkmadan önce sitemizin sütçüsü vardı. Kaynarcadan getiriyordu her cumartesi onu alıyordum. Şarbon olayından sonra simental süt almaya başladım bir zararını görmedik şimdilik o çiftliklerin sertifikaları oluyor ve internettende sipariş verilebiliyor yoksa İstanbulda süt bulmak zor
Arkadasimla konustum az once o da 14 haftalik hamile ogrendigi gibi isten cikarmislar kizi cok uzgunduHamile kadına neden iş yerinde yardımcı olunmuyor ki
Nasıl vicdanları var bunların
Doktorunla konusup iş yükünü azaltması için belge rapor isteye bilirsin
Kolay gelsin, inşallah hemen hafifler işlerin.Hiç sorma canım sıkıntı yaşıyorum işle ilgili. Hamile kalmadan önceki iş yükünü verdiler yine. Başka bir hamile arkadaş vardı. Onun bu haftalarda yaptığı işin 4 katını yapıyorum. Onunla uğraşıyorum moralim çok bozuk
Bana verdi doktorum günde 1 kullanıyorum osteocare benimkiKızlar bi soru daha kalsiyum kullanan var mı? Ankara’daki doktor bana hem magnezyum hem de kalsiyum yazdı. Kalsiyumu kaç günde bir içiyorsunuz?
Çok geçmiş olsun canım. Artık bu noktadan sonra doktoru dinlemek lazım. Bende tedirgin oldum şimdi. Nedeni tuz ise ben çok tuz tüketiyorum. Tatlıdan çok tuzlu arıyorum
Yaaaa ama bu harika, çok çok güzel ve şık.Bende bugün dayanamadım gaye bebe nin 10 lu bir hastane çıkışını aldım sade bulunca birtane kaçırmak istemedim. Ama şapkası kötüymüş Amish lere benzeyecek kızım
Banada paketli sutlerin hicbir faydasi yokmus gibi geliyo o kadar uzun sure raf omru olan hicbir seyi tuketmekte cocuguma tukettirmekte istemiyorum en iyisi guvenilir yerlerden belgeli sekilde satan yerlerden acik sut almak bence ben sansliyimki evimim yakininda veterinerlik fakultesi var ve orda yasayan hayvanlardan elde ettikleri sutu satiyolarYa şarbonlu bile olsa süt mide koruyucu falan kullanmıyorsak zaten mide asidiyle parçalanır gider. Çok abartıldı şarbon. Ama insan bi irrite oluyor yine de. Sütçüden gelen süte başka nedenlerle de güvenmiyorum. Bozulmasın diye koruyucu atıyorlarmış önceleri klorağa benzer bir bileşik. Şimdi yasaklar geldi, denetimler var, ama güvenemiyorum. Bir de sütleri genelde firmalara veriyorlar ya mesela 10 sütçüden 1 ton süt geldi diyelim atıyorum Pınar süt, o sütlere testler yapılıyormuş. Eğer antibiyotik çıkarsa sütlerde tek tek alınan örneklerden 1 kez daha test yapılıp hangi sütün antibiyotikli olduğu belirleniyormuş. Hayvanın sahibine 1 ton sütün faturası kesiliyormuş. Tümü dökülüyormuş. Bu nedenle bunu bilen hayvan sahipleri inekleri hastalandığında (ki sağma makinelerinden hastalık sık sık bulaşırmış) ineklerine antibiyotik verdiği zaman şirkete satmıyormuş sokak arası dolaşan sütçülere veriyorlarmış. Bir yerde okumuştum bunu. Gözümle görmedim tabi.
Yani bu kadar çene yaptım ama haftada bir iki gün kayınvalidemin sütçüden aldığı sütle yaptığı yoğurdu yemeyi ihmal etmiyorum.
Şarbon zaten hastalık ayyuka çıktığında kanla beraber falan süte sızıyor o yüzden hasta olduğunu bilmeden sütün satılma ihtimali yok zaten literatürde sütle bulaşan vaka çok yok ama benim kafam rahat etmedi hiç değilse böyle oldun dedimde simentale geçtim. Haklısın öyle şeyler dönüyorki ne yiyeceğiz içeceğiz bilmiyoruz. Biz en son eşimle bostan kiralamaya karar vermiştik seyahatler falan çoktu bizim kaldı öyle. Elimizden geldiğince korunmaya çalışıyoruz işteYa şarbonlu bile olsa süt mide koruyucu falan kullanmıyorsak zaten mide asidiyle parçalanır gider. Çok abartıldı şarbon. Ama insan bi irrite oluyor yine de. Sütçüden gelen süte başka nedenlerle de güvenmiyorum. Bozulmasın diye koruyucu atıyorlarmış önceleri klorağa benzer bir bileşik. Şimdi yasaklar geldi, denetimler var, ama güvenemiyorum. Bir de sütleri genelde firmalara veriyorlar ya mesela 10 sütçüden 1 ton süt geldi diyelim atıyorum Pınar süt, o sütlere testler yapılıyormuş. Eğer antibiyotik çıkarsa sütlerde tek tek alınan örneklerden 1 kez daha test yapılıp hangi sütün antibiyotikli olduğu belirleniyormuş. Hayvanın sahibine 1 ton sütün faturası kesiliyormuş. Tümü dökülüyormuş. Bu nedenle bunu bilen hayvan sahipleri inekleri hastalandığında (ki sağma makinelerinden hastalık sık sık bulaşırmış) ineklerine antibiyotik verdiği zaman şirkete satmıyormuş sokak arası dolaşan sütçülere veriyorlarmış. Bir yerde okumuştum bunu. Gözümle görmedim tabi.
Yani bu kadar çene yaptım ama haftada bir iki gün kayınvalidemin sütçüden aldığı sütle yaptığı yoğurdu yemeyi ihmal etmiyorum.
Geçmiş olsun canım. Tuza dikkat ettiğin sürece birşey olmaz inşallah. Ben aşırı tuzlu yemem ama yine de acayip şişiyorum. 1 haftadır tuzu bıraktım. Vücudum baya rahatladı. Hamilelikte mümkünse tuz tüketimi sıfır olmalıymış. Bunu da geç olsa da anladım.Kızlar öncelikle hepiniz merak ettiniz Allah razı olsun
Bu ayrıntılı işi gerçekten zor ve stresli imiş
Haberler hem iyi hem kötü gibi
Bebeğin organlarıyla ilgili bir sıkıntısı Yok şükürler olsun
Ama ben den bebeğe giden kan akışını sağlayan kordonda çatallaşma varmış
Buda çatallaşma ilerlerse Bebek beslenmesi durur ve Sorun büyürmüş
Bu sorun için asla tuz tüketimi yasak
1 ay sonra kontrolde düzelmesi için dua edeceğiz
Yoksa sını düşünmek istemiyorum
Kızlar hepimiz tuzu bırakın kullanmayın
Doktor 10 kere tuz bırak unut kesinlikle Yok dedi
Bide pastörize süt iç dedi
Kapalı süt mü dedim hayır raflarda bekleyen sütlerden değil dedi
Ben anlamadım ki nasıl süt içmem gerekli
SEPTEMBER LOVE gozun aydin gecmis olsun bu arada.Ins bi sonraki kontrolde gecmis olur
F Ftszynp gecmis olsun benimde bebegim asagidaydi diger cocuklarimda oyleydi cok yorulmadim zamaninda dogurdum.Sende pek ayakta durma yorulma bisey olmaz Allah in izniyle
Canım kızım hep kucak istiyor hiç yürümüyor kiarabasına da binmiyor. Nerden baksan 11 kilo kucakta taşıyorum. İnşalalh vakitlice gelir.
-Piraye canim dikkat et olmadi rapor al kasık agrisi kotu bisey
Diger arkadaslarada gecmis olsun etiketleyemiyorum kusura bakmayin
Canım tekrar konuşacağım üstlerimle eğer değişmezse rapor alacağım yada ağır iş yapamaz raporu alırım. Bilmiyorum bakacağım ya çok sıkıntıdayımSEPTEMBER LOVE gozun aydin gecmis olsun bu arada.Ins bi sonraki kontrolde gecmis olur
F Ftszynp gecmis olsun benimde bebegim asagidaydi diger cocuklarimda oyleydi cok yorulmadim zamaninda dogurdum.Sende pek ayakta durma yorulma bisey olmaz Allah in izniyle
-Piraye canim dikkat et olmadi rapor al kasık agrisi kotu bisey
Diger arkadaslarada gecmis olsun etiketleyemiyorum kusura bakmayin
Sağol adaşım inşallahKolay gelsin, inşallah hemen hafifler işlerin.
Bana verdi doktorum günde 1 kullanıyorum osteocare benimki
Nurbal27 sen de sormuşsun. Nedeni tuz değil. Tuz durumu kötüleştiriyor. Yine de çok kullanmamak lazım
Yaaaa ama bu harika, çok çok güzel ve şık.
Benim burda ki doktorum 22.hafta da çağırdıbizim kadın Doğum asistanı arkadaş 22.hafta detaylı usg için iyi bir hafta dedi. Henüz bir doktorum yok Antep’te. Sizlerin doktorları kaçıncı haftalarda çağırdı.
Canım benim yaHiç sorma canım sıkıntı yaşıyorum işle ilgili. Hamile kalmadan önceki iş yükünü verdiler yine. Başka bir hamile arkadaş vardı. Onun bu haftalarda yaptığı işin 4 katını yapıyorum. Onunla uğraşıyorum moralim çok bozuk
Maşallah canımKızlar usg ye girdim. Çok şükür bir şey çıkmadı. 3 ay sonraya tekrar usg verdi. Gözden kaçan bir şey olmasın diye. Bu arada hastane 2. Muayeneye %50 indirim yapmış kadın Doğuma da gidip bebeğimi gördüm. 390 gr olmuş. Haftasıyla uyumlu. Ama çok aşağıdaymış. Bebeğim eşi de kendi de. 2 hafta sonra ayrıntılı usg sesi. Bir de bebek çok hareketliydi. Ama ben hiç hissetmiyorum.
Kuzum takma kafana kaşar peyniri ye bol bol pekmez iç kilo alır bebeğin. Bunu düşünüp yıpratma kendini. Konuşacağım canım doktorumla da konuşacağımCanım benim ya
İnşallah rapor alırsın
Bu kadar yorulman da iyi değil
Bi konuş bakalım ne diyecekler
Maşallah canım
Seninle haftamız aynı ama benim bebeğim oldukça zayıf
Ben iyice kafaya takmaya başladım bu durumu
Haftasına göre zayıf bebeğim galiba
Zaten evham yapıp duruyordum bide bu çıktı
Bugün hiç iyi değilim kafam da kurup duruyorum
Allah yardımcım olsun
Bende sıfıra geçtim bu gün itibariyle inşallah faydası olurGeçmiş olsun canım. Tuza dikkat ettiğin sürece birşey olmaz inşallah. Ben aşırı tuzlu yemem ama yine de acayip şişiyorum. 1 haftadır tuzu bıraktım. Vücudum baya rahatladı. Hamilelikte mümkünse tuz tüketimi sıfır olmalıymış. Bunu da geç olsa da anladım.
Yazık ya hem sana hem bebişeöyle yapacam canım yada rapor isteyeceğim tekrar. Böyle gitmez belimin kasıklarımın ağrısından uyuyamadım dün
Cnm insallah duzelir ben raftaki ustunde pastorize yazanlari alip iciyorum ama imkanin varsa kendin acik süt alip kaynatabilirsin kaynayinca pastorize olmus oluyor. Tuz korkuttu ben normal devam ediyorumKızlar öncelikle hepiniz merak ettiniz Allah razı olsun
Bu ayrıntılı işi gerçekten zor ve stresli imiş
Haberler hem iyi hem kötü gibi
Bebeğin organlarıyla ilgili bir sıkıntısı Yok şükürler olsun
Ama ben den bebeğe giden kan akışını sağlayan kordonda çatallaşma varmış
Buda çatallaşma ilerlerse Bebek beslenmesi durur ve Sorun büyürmüş
Bu sorun için asla tuz tüketimi yasak
1 ay sonra kontrolde düzelmesi için dua edeceğiz
Yoksa sını düşünmek istemiyorum
Kızlar hepimiz tuzu bırakın kullanmayın
Doktor 10 kere tuz bırak unut kesinlikle Yok dedi
Bide pastörize süt iç dedi
Kapalı süt mü dedim hayır raflarda bekleyen sütlerden değil dedi
Ben anlamadım ki nasıl süt içmem gerekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?