2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İhtiyaç listesi isteyenler baksın :)))
Bu listede gereksiz çok şey var ama genel olarak gerekli şeyler. Benim ikinci bebeğim. Biz tecrübeli annelere sorabilirsiniz bilmediğiniz şeyleri:))

Eklentiler

• F4816D97-1207-4FE6-94BA-795307DB3687.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 58
  • 01CD907D-BD12-4743-A8CA-EE8944D919FF.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 49
  • ACB0CE67-436C-483A-A50A-5D57B7F060AA.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 52
  • ABAE0FC6-3B6C-43BB-8EB5-249E861229DB.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 48
  • 2D0FFF97-E980-4BAD-8C70-76F203F4DE07.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 47
  • F49F56C2-8B2F-471F-979F-6DB3C471F996.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 52

Benim kizim da soruyor, ben de doktor cikarcak diyorum, nasil cikarcagini sormuyor hic Allah'tan. Ama kizima hamileyken de yegenime doktor kesip karnimdan cikarcak deme gafletinde bulunmustum, aradan biraz zaman gecti, baktik bir telas icinde birseyler ariyor, ne ariyorsun dedik, bicak ariyorum, karnini kesip bebegi cikarcam demisti aman ha dikkat

Ayy o ne ya, kiskanmis seni bahane uydurmus resmen, bosver sen takilma boylelerinin laflarina. Hem kilolu olmasa bebek ne olur ki, saglikli olsun, cabucak kilo alip buyuyorlar zaten. Benim kizim 2620gr dogdu ama cok hizli kilo aldi dogumdan sonra, arkadasimin bebegi 4 kusur dogmustu, o da cok yavas kilo aliyordu, benim kiz onu ikiye katladi nerdeyse sonradan.

kızlar yaa şu katlanan zımbırtı sizce nasıl, alıp koyasım var kenara?

Eklentiler

• 6E9F18A3-C0FD-47D9-BEAC-F0D848E68335.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 57
Moralim cok bozuldu kizlar, yarin fetal ekom vardi, stresle bekliyorum zaten, bugun cocuk kardiyoloji uzmaninin sekreteri aradi, doktorun babasi vefag etmis, bu hafta izinli olcakmis, haftaya kalmis randevu. 24.hafta da en ideal haftaymis fetal eko icin. Haftaya 25.hafta olcam. Baska bir hastanenin kadin dogumuna randevu aldim cocuk kardiyolojisi olan persembe gunu icin. Bakalim ayni gun olursa fetal eko sansimi deneyecegim.

Ottomania liste guzel olmus canim benim alipta kullanmadigim burun aspiratoru alt acma minderi alt acma olarak hazir molfixin falan birkac kullanimlik var onlardan kullaniyodum cunku digerinin temizligi sıkınti olabilir atesolcer olarakta bence kulaktan hemen olcenler var onlardan alabilirsiniz gogus pedide alip hic kullanmadiklarimdan

Dur bakalim canim uzme kendini baska yerden randevu bulursun insallah guzel haberlerle donersin

Bende bayıldım bunlara.. ama park yatak alınca yazlığa falan o taşınacak nasılsa diye vazgeçtim. Günübirlik yerlerde de arabası olacak nasılsa ama çok sevimliler

Burun aspiratörü çok kullandım. Şu an da kullanıyorum. Burnu tıkalı olduğu için sf yapıp çekiyoruz. Alt açma minderi bence de gereksiz ben almıştım. Ama bakım örtüsü bitince onu kullanmışlığım var bi kaç kez şöyle almak mantıklı olabilir bakım örtüleri malum çokta ucuz değil. Onlara para vermek istemeyen alt açma minderi alabilir. Ateş ölçer kesinlikle Braun kulaktan ölçer eeeen iyisi. Göğüs pedi ilk aylar kullandım sütüm sızarken. Sütü çoook bol olanlara gerekli bişi aslında ihtiyaç olduğunda alabilirler:)))

Babynest yerine alınabilir. İlk bebekte abartmamak kaydıyla istenen şeyler alınmalı bence. Evet gereksiz şeyler çok alınıyor ama o heyecan ikinci de olmuyor :)))

Yani eger yatili olarak sikca bi yerlere gidiyorsaniz kullanisli olabilir belki. Onun disjnda cok da ihtiyac degil bence, bilemedim o yuzden.

Baska odalarda kullanmak icinmi dusundun canim sen yoksa bencede cok kullanamazsin gibi

Bende bayıldım bunlara.. ama park yatak alınca yazlığa falan o taşınacak nasılsa diye vazgeçtim. Günübirlik yerlerde de arabası olacak nasılsa ama çok sevimliler
ben hem biyerlere giderken yanıma almak için hemfe gece yanımda fln uyursa bunla yatırırım die düşünüodum ama bilemedm şmdi

Gogusten sut akmasi gogus ucunun yapisiyla ilgiliymis zaten benim hic akmadi burun aspiratorununde ben asla kullanmam ogluş oyle seylere hic gelemiyo cunkuoyle agziyla burnuyla oynatmaz huc 5 yasina geldi hala ayni sipa

Burun aspiratprunu otribebe tarzi olanlardan hüüpp diye cekilenlerden tavsiye ederim, en kullanislisi onlar, alt acma minderi ben de hic kullanmadim, baby&me nin var ebebekte o super kullanisli. Ara ara da indirime giriyor nerdeyse yari yariya. Gogus pedi de asiri cok kullandim, hatta cogu zaman iki uc tane birden taktigim da oluyordu, bir uyuyup uyaninca ustum basim sirilsiklam olurdu, yatak yorgan degistirirdim, artik surekli akmasindan giyecek kiyafet bulamaz oluyordum. En iyisi de lansinohun gogus pediydi diye hatirliyorum kullandiklarim arasinda. Ates olcer de temassiz kesinlikle onermem, cok dogru olcmuyor, en ideali hastanelerde de en sik kullanilan, eczanelerde satilan 5-10 liralik koltuk altindan olcenlermis. Sonradan ona gectik biz de.

Reflu yatagi nasil acaba kizlar hic kullanan ya da arastiran oldumu gerekli mi bu arada emzirme yastiginida merak ediyorum ben kullanmamistim ama cok rahat oluyomus

ben hem biyerlere giderken yanıma almak için hemfe gece yanımda fln uyursa bunla yatırırım die düşünüodum ama bilemedm şmdi
Evet ilk vakitlerde yatağına alanlar babynest le falan huzurlu uyuyorlarmış ezme tehlikesi olmayınca aslında o açıdan kullanışlı babynest in biraz daha alengirlisi gibi

Reflu yatagi nasil acaba kizlar hic kullanan ya da arastiran oldumu gerekli mi bu arada emzirme yastiginida merak ediyorum ben kullanmamistim ama cok rahat oluyomus

Benim anakucagi (ebebekten nuna leaf) zaten kendinden egimli oldugundan gun icinde cogunlukla onda yatiriyordum, besikte oldugunda ve refluden suphelendigim zaman da yatagin altina bas tarafina bir kac kalin kitap koyup yatagin bas kismini yukseltmistim. Yani illaki gerekli birsey degil reflu yatagi. Emzirme yastigini da cok kullandim ben, ozellikle yemek sirasinda uyandiysa emzirmek icin, emzirme yastigina yatirip emziriyordum bir yandan da ellerim serbest kaldigi icin rahatca yemegimi yiyordum. O yuzden tavsiye ederim, verdigin para bosa gitmez.

Reflü yatağı kullandım memnun kaldım ben canım. Sık sık emdikleri için iyi oluyor. Bence özellikle çok kusan bebek anneleri almalı. Benim kızım çok emmediği için çok farklı gelmedi. Hala duruyor reflü yatağı bu bebeğime de kullancam. Tavsiyem ayak desteği kaymaya engel olan modellerden alın.

ya zaten 8 ayda değiliz ki bebek zayıf ya da kilolu diye düşünelim.
bebeğin kilosunu annenin kilosu belirlese herhalde 30 kilo alan hamilelerin bebeği 10 kilo doğardı.
ben bilinçsiz hamile olmaya karşıyım.
internet çağındayız birine böyle söylemeden bakıp öğrenip emin olmak gerekir.
her doğuran profesör gibi akıl veriyor o yüzden hamilelerin de aklı bulanmış sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…