2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ilk çocuk 2.900 doğdu zayıf değil bence sanırım kafası küçük olduğu için kolay oldu. Sanki daha önce biliyordum doğumu da kolay zor diyorum. Tamamen doktorların söylemesiydi kolay olduğu. 2 saat içinde 10 cm açılma oldu. Dr ikinci de sakın sıcak duş falan alma sancın gelirse dedi. Ama hala aklımın bir köşesi sezeryan mı olsam diyor. Bilmeden daha kolaymış doğum yapmak.

Benim sabah kahvaltımı görsen 3 kişilik kahvaltı
Bak 2 yumurta
Beyaz peynir kaşar peynir tel peynir
Zeytin domates salatık
En az 2-3 dilim terayağ reçel
Yarım ekmekği geçiyorum:))
Ben o kadar da yemiyorum İnan ki hatta genelde saat 3 te yediğim yemekle bir dahaki sabah kahvaltı ediyorum. Dün 3 te dışarda yedim bu sabah kahvaltı ettim. Doymuyorum diye bir de istediğim gibi yesem duba olurum demek.. kilo almaya meyilli değilsen ye yiyebildiğşn kadar.

Ben yaşadım. Oyle zordu ki. 41 dereceye cikti ateşim. Damardan antibiyotik ve ates düşürücü ile düşmüştü. Cok fenaydim. Hepimizi korusun mastitten
Bazılarının çok oluyormuş. Bir de süt bol olunca geri zor gidiyor sanırım. Rabbim bebeklerimize yetecek kadar süt versin fazlası da azı da zarar sanırım.

Offf offf bende de doyma hissi yok, catlayana kadar yiyorum, artik yiyemicek duurma gelince mecburen birakiyorum, birak 2 kisilik yemeyi, 5 kisilik falan yiyorum sanirim
Ben çağlayanla kadar yesem ne olurum acaba? Ya hamileliklerimde gerçekten az yiyorum hamileyim diye gönlümce oturup yemiyorum ama yine de kilo alıyorum. Acaba vücudun bir tepkisi mi bu? Yemiyorum diye bütün yediklerimi yağ olarak depoluyor mu?

Kızlar özellikle çocuğu olanlar. Ben bugün kızınla hep evdeydim. Ama kızım sadece elinde telefon olunca sakin. Onunla her an oyun oynayamıyorum. çünkü sırtıma çıkıp atçılık istiyor , üstüme atlamayı, ayaklarımla havaya kaldırmamı istiyor. Oyun anlayışları bunlar. Ben de yoruluyorum. 5 dk oynayıp yarım saat dinlenmem gerekiyor. Lakin ben azıcık telefonu elinden alsam saçlarımı yoluyor, yüzümde tırmalanmamış, vücudumda ısırılmamış yer yok. Neyapacağımı şaşırdım. Saçlarımı kurtarmak için ellerine vurmak zorunda kalıyorum. Ya kafamı ısırıyor. Bir türlü anlam veremiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Biraz araştırdım. Diyor ki pedagoglar çocuk hırçınsa evde birisi hırçındır. Evet ben de sabırsız,aceleci,hırçın birikimdir. Çocukken de böyleymişim hatta annem diyor ki kızın senden daha iyi. Ne kendimi ne de çocuğumu düzeltebiliyorum. Bu dönemde hem hamileyken hem eşin yokken sakin de kalamıyorum. Ya ne yapsam bilemedim. Bugün alıp başımı gidesim geldi. Zaten kızımın altını değiştirmek ya da üstünü değiştirmek beni çok yoruyor. 2 saat peşine koşuyorum. Yemeği sadece banyoda yedirebiliyorum suda oynarken.
Ay kafanızı şişirdim. Hakkınızı helal edin.

O kadar belli ki...
Daha göbeğin görünmüyor ya dalga mı geçiyorsun benle gerçi benim de göbeğim çok yok ama basenlerim iyi durumda
Fotoğrafta belli olmuyor. Az önce üzerimi değiştirdim. Çıplak göbeğimden korktum düne göre bile daha büyük sanki. Akşam yemeğe davetliyiz şuan çorba içiyorum. Ve dediğin gibi öyle aşırı da yemiyorum neden bu kadar şiştim ki. Karnımı atacağım sana göbeği çıplak

Kız sezaryen ameliyat ya, 2 saatte doğurmuş hala acaba diyo. Ben 36 saat çektim sancı. İnşallah bu da normal olur diye dua ediyorum. Bebeğim de ben de sağlıklı olalım da doğum şekli en uygun neyse o olsun tabi ama gönlümden geçen normal doğum

Heyecanla bekliyorum

Tecrübem yok bilmiyorum ne yapman gerektiğini ama çocuğu olanlar için herşey iki katı zor. Ben kendimi zor idare ediyorum sen bide tam kudurma çağında olan bi çocuklasın. Allah yardımcın olsun

İşin çok zor eşin yanında değil. Hangimiz olsak biraz hırçın oluruz. Yükünü paylaşabilecek birileri olsa keşke. Kızın 2 yaş sendromuna da girmiştir. Isırmak vurmak saç çekmek gibi hareketleri senden tepki aldığı tek durum bu olduğu için yapıyordur. Vurmamaya çalış. Yerinde olsam saçlarımı sımsıkı topuz yaparım ki ortalıkta çok sallanmasın. Mesela vurdu diyelim göz göze gel kızarak değil gülerek değil tamamen nötr bir durumda anneye vurulmaz de bekle. Sonrasında tekrar vurursa elini acıtmadan tut tekrar anneye vurulmaz de. Sonra elini tut anne sevilir diye başını okşattır. Bir süre kendini sevdir. Sonra onun başına götürü elini anneler kızlarını hep sever de ve onu okşa. Bunu hep bu şekilde yap. Hem sana hem ona iyi gelecektir. Sabrı bazen çok zorluyorlar ama daha kaç aydır dünyada küçücük yavru o. Sen sakinleştikçe o da sakinleşecek. Ayrıca kendini çok üzme bu dönem biraz fazla izleyiversin. ama izlediklerine dikkat et. Niloya falan gibi sakin şeyler olsun. Vurdulu kırdılı savaşlı şeyler hiç uygun değil. Adem güneş iktidar mücadelesi duygusal yoksunluk diye arat internette videoları dinle. Çoğunlukla duygusal yoksunluğa giriyordur yavrum zaten baba yanında değil sen hamilesin. Bu dönem geçici unutma. Ayrıca meditasyon müzikleri dinle. Mistik yol yaz youtube a olumlamalar var onları dinle gün içinde. Bir süre olumsuz şeylerden uzak kal, haber izleme, negatif insanlarla çok görüşme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…