Evet elimin durumdan haberi var. Bana açık açık söyle diyor. Anne çamaşrı as-r mısın. Yemek yapar mısın. Diye söyle diyor. Ben söylemem ya aklı yok mu?Hayırlı olsun canım. İnşallah sağ Salim kucağımıza alırız hepimiz.
Sağolsun ya zahmet olmuş. Bıraksaymış sen hepsini asarmışsın . Çok düşünceli belli ki. Yani sabahtan akşama kadar ne yapıyorsun evde. İnsan sıkılır da bir iş yapar. Böyle kayınvalideler gelinlik yapılsın da isteyebilir. Eşinin yanında da böyle mi acaba merak ettim?
Evin de çok rahat olduğu için. Burada da rahatlıktan ödün veremiyor bence. Kadın sürekli bilgi yarışması belgesel izliyor kitap okuyor. Bem yemek yapmayacağım bir gün bakacağım ne yiyecek?Tam gıcık kayinvaliderden. Allah korkusu da mi yok? Ayip ya.
Üsutmus olabilirsin ayaklarını bacaklarını karnını sıcak tut. Benim böyle durumlarda hemen karın ağrısı başlıyor. Tabi bir de kabızlık olunca. Geçmiş olsun.Iyi geceler kizlar, ben okuyana kadar konular akmis gitmis yine, yine de biraz alinti yaptim cevap yazicam simdi onlara. Bu arada bu aksam inanilmaz karin agrisi cektim, korktum artik bisey mi oldu diye, neyse ki gecri sonradan, yoksa acile gidicektik, esim de cok tedirgin oldu. Oksurugum hala gecmedi, bogazimin sag tarafi da agrima basladi, sirkeli su ile gargara yaptik insaallah iyi gelir. Benden haberler bu kadar, hepinizi opuyorum.
Eşime sordum biberon hangi marka alalım diye :))Allah razı olsun canım inşallah amin olurlar yoksa işimiz var
Dr browns dan tam da bu anlattıkların yüzünden vazgectim eşim onu öyle sterilize edemez ben sürekli yetişemem deki olurum. Yoksa kullanan bebekler memnun belli ki. Sağlıkla dogsunlar da bir şekilde iciririz sütü :)
Canım ben aldım yazmıştım gözden kaçmış ben lansinoh 160 yavaş akışlı aldım cam değil yalnız ama cam olanları da var yorumları gayet iyi ve kullanımı kolay öyle teferruatlı parçaları yok. Ben tanesini 33 den hepsiburadadan aldım iki adet mecbur. Jokerde daha ucuz gördüm bugün ama kargosu var mi bilmiyorum ben kargo ödemedim. İstersen cami istersen plastik olanı al eşim cami kirar diye almadım sakar çünkü.
Kızlar iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim..inanın gün sayıyorum.sabah kalktım ay 3 4 damla su gibi birşey geldi klozette baktım sildim hemen sarı akıntı çok şükür.su değil .zaten dün tahlil verdim.varsa enfeksiyon felan kullanırım antibiyotik geçer inşallah.Kızlar bebeler öyle bir yere vuruyor ki cisim geliyor gibi oluyor canım acıyor gıdıklaniyir.çok tuhaf birşey .oy kızlar elim şeyimde resmen Allahım hakkımda hayırlısı nı versin...
Aa çok sevindim canım sen de benim gibi bol kazançlı alışveriş yapmışsınbazı üyelere vermişler sanırım herkeste yok kupon.
Günaydın kızlar. Tartıldım 5 kilo almışım. Normaldir herhalde
Arkadaşlar bir şey soracağım size.
Dün doktor ekranı görür görmez poposu aşağıda dedi.
Sanırım henüz dönmediğini kastetti.
İkinci doğumu olanlar bilir ne zaman döner bebek?
Erken mi daha?
İki soru soracağım yine :)
1.doğum çantasında düzenleyici olarak bir şey aldınız mı? Daha düzenli olur ayrı ayrı paket halinde olursa diye düşünüyorum. Ben doğumdaykende kimse bir şey aramal zorunda kalmaz diye. Sadece nereden nasıl bir şey alayım bilemedim.
2. Dolabı aldığıma göre çamaşırları yıkayabilirim. Bebek deterjanı olarak ne alayım?
Teşekkürler şimdiden
Kızlar su hastanede doğum zamanı ne zaman hangi kıyafetler lazım olacak bir açıklar mısınız.
Sezeryan olunca zaten üzerimizdeki kıyafetle doğumhaneye gireriz orada ameliyat kıyafeti giyecegiz. Hemşirelee bebeklerin kıyafetini mi vereceğiz tam takım hastane çıkışı mi yoksa bez iç zıbın dış tulum çorap bere eldiven yeter mi he bir de battaniye.
Ayrı ayrı paket mi yapayım iki çocuk için.
Ameliyat önlüğü ile mi çıkartıyorlar bizi odaya.
Çok saçma gibi ama bilemedim erken doğum riski var diye erken hazır edelim çantaları diyoruz. Erken doğar ise bebeklere kıyafet istemezler herhalde.
Eki Görüntüle 2217268
Arkadaşlar mrb beni bilen vardır bende bu gruptaydim ağustos ayinda bebegimin kalbi atmadığı için kürtaj olmuştum şuan müjdemi aldim yine şükürler olsun lütfen duanızdan eksik etmeyin benide sağlıklı olsun bebeğim hepimiz sağlıkla alalım bebegimizi kucaklarimiza hepimiz nekadar şükür etsem az
Yolmak derken sanırım yıkamak
Bizde de yıkanır Bebek mümkünse dediğin gibi her gün kış olduğundan o kadar sık yıkanması zor belki ama suyu sever Bebek sudan geldi malum özlemesingöbek düşmesinde büyük bir fark yaratmiyor. Sağlık açısından bence de yıkamak gerek ama Doktorlar katiyen yıkanmasıni istemiyor
Kızlar kan ve idrar tahlili çıkmış.idrarda bakteri var.ama üreme çıkmamış.fakat rbc eritrosit yani idrarda kan 9 çıkmış.referans 0,-5 .doktor yürüyecek durumu olsa üroloji ye yönlendiririm demiş.yaban mersini içerili bir bitkisel kapsül vermiş.birde beyaz akintimda olunca donaxly fitil vermiş.Canım çok sıkıldı.3 litre su içiyorum.sirke ile yıkıyorum.ütülü iç çamaşırı giyiyorum.var mi kızlar başına gelen .bebeğe zararı olur mu.üreme olmayınca sanırım antibiyotik vermemiş
Kızlar akşam eve geldim saat 5 gibi yemek yaptım salata yaptım sevgili kayınvalideme yemek hazırladım. Makine de çamaşır vardı bitmiş. Sağ olsun makineyi kapatmış. Sonra da kendininkileri içinden aşmış benimkileri sepetle yaralıdasın kapısına bırakmış. 2 gündür çamaşırlıkta çamaşır vardı. Onları da görmüş ama toplamamış. Bana diyor ki sen ne zaman topladın onları? Vallahi bu benim şansım mı herkesinki mi böyle. Öğlen bana diyor ki tavukları çıkardım. Sen gelince yaparsın.
Cidden bisey soyleyim mi
Inanki hic sanmiyorum o kadar surecegini
Üsutmus olabilirsin ayaklarını bacaklarını karnını sıcak tut. Benim böyle durumlarda hemen karın ağrısı başlıyor. Tabi bir de kabızlık olunca. Geçmiş olsun.
Oyyyy kocasının prensesiEşime sordum biberon hangi marka alalım diye :))
Onun hiç bilgisi Yok biliyorum şakadan sordum
Bana diyor ki oradaki kızlara sor onlar bilir
Alan olmuştur daha çok hangi marka alınmışsa bizde ondan alalım diyor :)))
Sonrada dedi ki o güzel aklını bunlara yorma Bi tane seç alalım
Memlun kalmazsan gene başka marka alırızaşkım benim yaa
Benimde bazen vajinama baskı yapıyorUsutmedim de sanirim bi taraflarini bi yerlerime dayadi o agri yapti, ama neresini nereme dayadi hic bir fikrim yokagriyan yerlere elledigimde sertlikler hissettigim cunku. Oralara bastirdikca agrim artti, ama cekince rahatladim.
Peki emzik hangi onu da Avent mi bakalım :)Oyyyy kocasının prensesi
Onların düşünce biçimi bu. Biz hem ekonomik hem kullanışlı hem sağlıklı hem bebeğin seveceği için uğraşırız onlar bir tane al olmadi bir daha alırız kafasında. Basit düşünür basit Yaşar çoğu böyledir. İstisnalar hariç :))
Biberonlar bugün geldi beğendim hafif ama sağlam öyle dandik plastik değil. Hadi sende sec indirim zamanı al ama evde olacaksan almayadabilirsin canım.
Bugün kızım yaptı benzer bir şey göğsümün altına doğru napiyorsa içeriyi cirmaliyordu sanki ayakları vardı orada anlamadım.Usutmedim de sanirim bi taraflarini bi yerlerime dayadi o agri yapti, ama neresini nereme dayadi hic bir fikrim yokagriyan yerlere elledigimde sertlikler hissettigim cunku. Oralara bastirdikca agrim artti, ama cekince rahatladim.
Reflüye tahin mi iyi geliyor hiç duymamıştım hatta mide sorunu olanlar biz de susam ve türevlerini kullanmazlar benim midemede dokunur şaşırdım valla. Hoş sen yemek borusuna iyi geliyor demişsin benim midem sorunlu normalde ama şimdilik iyi çok şükür. Agritmadi sipalarim.Su anki problemim de reflu, cok fena yaniyor tum yemek borum, yeisl cig mercimek yuttum, bir yandan da sut iciyorum soguk, insaallah rahatlarim kisa surede, cok fenayim yatamiyorum cunku. Yarin da unutmayim tahin alayim bari, reflu kaynakli yemek borusu agrisina cok iyi geliyor.
Emzik almayı şimdilik düşünmüyorum mümkünse kullanmayacağım ama ikiz olduğu için zor olursa eşim için özellikle o zaman düşünüyorum. Araştırmadim almicam diye ama su kocaman olanlar var ya altı boş onları öneren çoktu galiba.Peki emzik hangi onu da Avent mi bakalım :)
Çantadan vazgeçtim biberon emZik ye sardım kafayı bende
Var öyle bir tanıdığım kayınvalide. Bana ne yemek yapacağımı söylesin yapayım diyormuşEvet elimin durumdan haberi var. Bana açık açık söyle diyor. Anne çamaşrı as-r mısın. Yemek yapar mısın. Diye söyle diyor. Ben söylemem ya aklı yok mu?
Sen kapatmışsın ben de açayım tükkanıHayirli gecelerimiz olsun diyerek dukkani kapatma görevini üstleniyorum
Bence bebeğim daha iyiTipik kaynana işte kuZum
Bizimki de bebeğim diye sever
Seninki gene daha iyi
Seninki de baya iyi canım 30. Haftadasın. Seninkine göre benimki çok bileCanim Allah dayanma gucu, sabir versin, su gibi gecsin zaman, ikizlerine saglikla kolaylikla kavus insaallah, bugunlerin mukafati olarak cok uslu akilli bebekler olsunlar, seni hic yormasinlar.
Evet canim 15'iyle 25'i arasinda bir gun verir buyuk ihtimal.
Ay canim iyi ki soylemissin, baktim bende de varmis kupon, ben de kullandim, hesapliya geldi baya cok sagol.
Gayet normal canim, cok iyi masaallah. Ben de 6 kilo almistkm en son, bu hafta tartilmadim ama.
Cabim 27. Haftada benim de popo asagidaydi, pazartesi gunu yani 30.haftada bas asagi donmus. Bu bebislerin durumu belli olmuyor, 32. Haftada gittigimde bir de bakmisim geri makat gelis donmus olabilir. O yuzdeb sikinti yapma kendine.
Ben ilk dogumda bazi arkadaslarin paylastigi gibi keselere koymustum. Buzdolabi poseti ya da kilitli poset falan da kullanabilirsin. Ben bir de kagit yazip yapistirmistim ustune, dogumda ilk giyecegi takim, yedek 5'li takim, dogum sonrasi pijamalarim vs vs gibi, birinden birsey istedigim zaman kolayca bulup versinler karismasin diye dusunmustum.
Bence de ayri paket yap iki cocuk icin, iki tane onlu iki tane de yedek 5 li takim al yeter gibi, ama senin sezeryan olacagi icin yesek 2 tane de alt ust takim koyabilirsin. Cunku 2 gun kalirsin hastanede buyuk ihtimal. Kendim icin hic hatirlamiyorum acikcasi, dogumhaneden odaya giyinip cikmistim sanki, ameliyat onluguyle cikmis da olabilirim tam emin degilim.
Ah canim hatirladim ben de. Cok sevindim senin adina. Insaallah saglicakla kucagina alip buyutmek nasib olur.
geronimo_s neden yikanmamasi gerektigini aciklamis zaten. Ben de o yuzden yikanmamasi gerektigini dusunuyorum. Bez ile silince o tabaka tamamen gitmiyor ama suyla yikayinca tamamen arinmia oluyor. Ilk kizimda steril bezle silmislerdi, zaten oyle bir kirli de dogmuyor bebekler. Gayet mis gibi tertemizdi odada bebegim. Gobegi dusene kadar da gayet sevdik optuk kokladik, 8.gun gobegi dusunce de yikadik ilk kez. Ama yine tertemizdi bebisim. Ondan sonra da kis bebegi olmasina ragmen hemen hemen her gun yikadim ben de kizimi.
Canim benim bildigim sirkeli suyla yikamak cok onerilmiyor, vajinanin ph degerini bozuyor ve yararli bakterileri de olduruyor. Sen ic camasirlarini utulu giymeye devam et, doktorunun verdigi ilaclari da kullan, gecicektir insaallah. Hemen hemen her gebelikte karsilasilan bir durum bu, korkma hic birsey olmaz Allah'in izniyle.
Offf, inanilir gibi degil. Nasil bir insanmia o oyle, yuhhh diyorum. Allah ona merhamet, sana da sabir versin ne diyim.
Surmez tabi fingir fingir durmazsan yerinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?