Evet bende tedirgin olarak kullanıyorum ilacı. Hatta ilk okuduğumda doktorumu aradım hamilelikte kullanılmaz yazıyor diye. Ama doktorum sakıncası yok dedi bebeğe zararı yok deyince koyverdim. Çünkü dayanabilecek gibi değilim gerçekten. İnşallah hiç bir zararı yoktur doktorlara güvenerek kullanıyoruzhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3470505/#!po=86.3636
Merhaba arkadaşlar benim de Mart ayında 2. Çocuğum olacak inşallah. Her iki gebeliğimde de bulantılardan çok çektim ve Halen devam ediyor. İlkinde zofranı çok kullandım şimdi de zofer kullanıyorum. Bazı arkadaşlar zofran daha iyi kesiyordu demiş ama aslında ikisinin de içeriğinde ondansetron var yani muadil ilaçlar. Bugün bu ilaçları biraz araştırdım ve birkaç yazı buldum birini paylaşmak istedim. bazı çalışmalarda bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamış. Ama özellikle bir çalışma dikkatimi çekti 4500 gebe üzerinde yapılmış ve yarık damak riskinin 2 kat arttığını belirtmişler. Birkaç çalışmada da çeşitli kalp defekti riskini artırdığı yazıyor ama bunlar için güvenilir kaynak bulamadım. Bu ilaçların prospektüsünü okursanız gebelik kusmalarında kullanılır diye birşey yazmıyor. Doktorlarımız kar-zarar oranına göre tavsiye ediyor. Ama düşük ihtimal de olsa risklerini bilmek gerekir bence. İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Canim iyi tatiller emin ol surekli disarda yogun olunca bulanti kalmicak tatli seyler yeme zaten sadece zarar bende hamilelikle beraber tatli seylerden hatta tatli meyvelerden bile tiksindim dogru duzgun su da icemiyorum uzun sure ac kalma az az da olsa surekli biseyler yemeye calis cunku uzun sureli acliklarda bulanti daha cok oluyoAh kızlar ahhhhhhhh.
aylardır beklediğim tatil günü geldi çattı yarın bodruma gidiyoruz ama benim halaaaa bulantım devam ediyor. asla tatlı şeyler yiyemiyorum,su bile zor içiyorumgüya zaten bulantım az, 15. haftaya kadar kesin geçer diyodum. ama geçmedi,2gündürde arttı.. stres sardı beni tadım tuzum yok çok yoğun çalıştım ve çok ihtiyacım var bu tatile nolur zehir olmasın
Bende gece 4 te uyandım sanki günlerdir uyuyormuşum gibi dolandım durdumGeniz akıntısı başladı bende bide. Yutkunamıyorum bile. Gece uyandım yine uyuyamadım. Bir anda yakalayıveriyor bulantı karabasan gibi
Aynen sağa dön sola dön zar zor uyumuşum sonra. Az kalmış hemen gidecek misiniz eşin de kakacak mı? Değişen hiç bişey olmayacakBende gece 4 te uyandım sanki günlerdir uyuyormuşum gibi dolandım durdum
Eşim pazar günü geliyor
Bakalım evime gidince akıbetim ne olacak
Ben kızımda yemek yiyemedim su içemedim sadece bulantı ilacı ve serum ile beslendim 16.haftaya kadar. Çok şükür kızım sağlıkla doğdu. Kahvaltıyı erken yapınca bulantım daha az oluyor sanki.Evet bende tedirgin olarak kullanıyorum ilacı. Hatta ilk okuduğumda doktorumu aradım hamilelikte kullanılmaz yazıyor diye. Ama doktorum sakıncası yok dedi bebeğe zararı yok deyince koyverdim. Çünkü dayanabilecek gibi değilim gerçekten. İnşallah hiç bir zararı yoktur doktorlara güvenerek kullanıyoruz
Benim yataktan kalkmam bir mesele oluyor zaten benim içinBen kızımda yemek yiyemedim su içemedim sadece bulantı ilacı ve serum ile beslendim 16.haftaya kadar. Çok şükür kızım sağlıkla doğdu. Kahvaltıyı erken yapınca bulantım daha az oluyor sanki.
Bende kasık ağrısyla uğraşıyorum iki gündür beni rahatsız ediyor çok fazla ağrımıyor ama aklım takılıyor huzuruz oluyorum kötu düşünmek istemiyorum
Bende ayni korkuyla gitmistim tatile ama tatilde ne bulanti ne halsizlik super gectiAh kızlar ahhhhhhhh.
aylardır beklediğim tatil günü geldi çattı yarın bodruma gidiyoruz ama benim halaaaa bulantım devam ediyor. asla tatlı şeyler yiyemiyorum,su bile zor içiyorumgüya zaten bulantım az, 15. haftaya kadar kesin geçer diyodum. ama geçmedi,2gündürde arttı.. stres sardı beni tadım tuzum yok çok yoğun çalıştım ve çok ihtiyacım var bu tatile nolur zehir olmasın
İster istemez insanın aklı takılıyor inşallah korkulacak bir şey değildiraynısı dünden beri bende de var.
biliyor musun havayla alakalı olabilir.
benim sağ kasığım ve sağ bacağım ağrıyor.
Canim bende hamileligin basindan beri var kasik agrisi normal diye dusunuyorum ozellikle kendimi yorunca ya da ani bi hareket yapinca daha cok oluyoBende kasık ağrısyla uğraşıyorum iki gündür beni rahatsız ediyor çok fazla ağrımıyor ama aklım takılıyor huzuruz oluyorum kötu düşünmek istemiyorum
5 gün kalmayı planlıyor bana kalsa hemen dönerdik galiba evimi özledimAynen sağa dön sola dön zar zor uyumuşum sonra. Az kalmış hemen gidecek misiniz eşin de kakacak mı? Değişen hiç bişey olmayacak
Evet hani hareketlerde ağrı kendini daha çok belli ediyorCanim bende hamileligin basindan beri var kasik agrisi normal diye dusunuyorum ozellikle kendimi yorunca ya da ani bi hareket yapinca daha cok oluyo
Canım bizi anladıklarını düşünmüyorum. Benimki de anlamıyor. Geçer geçer diyor. İçinden abarttığımı düşündüğünden eminim. Bende kırılıyorum ama ne diyebilirim ki5 gün kalmayı planlıyor bana kalsa hemen dönerdik galiba evimi özledim
Eşimle konuştum az önce moralimi bozdu
Gülerek 2.çocuğu istemem artık diyor
Hiç komik gelmedi aksine sinirlerimi bozdu
Benim yaşadıklarımı ben biliyorum ona ne olduysa,anlayışlı bulurdum hep eşimi hayal kırıklığı yaşıyorum şuan
Normaldir canim takma kafana ben o kadar heyecanliyimki yarin ikili testim yapilicak heyecandan yerimde duramiyorumEvet hani hareketlerde ağrı kendini daha çok belli ediyor
Herhalde normal bir durumdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?