2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Gerçekten tuhaf bazı şeyler
Kimileri varken huzur verir kimleri yokken

Şaka kısss ne yaptın da banlandın

ya evde hamile kalmaya uğraşırken aldığım şeyler ve tüp bebek ilaçlarım vardı sevabına birine göndereyim diye mesaj yazmıştım profilime. yasakmış. ondan banlanmışım. bende çöpe atarım gider ne yapayım. çevremde verecek kimsem yok.

sorma kuzum kaç yıl oldu ilk defa banlandım.
bana da bir şok oldu ama cezam bitti de geldim.
Ana ne cezasiymis bu ya.
TemiZ evde oturması gibi Yok valla misss
Bide bebiş biraz fazla hissettirse kendini ne güzel olacak
Kızlar tetonoz aşısı olan var mı ?
Ben yaptıracağım.
Yani
Ben yaptirmicam o agriyla iki bebenin pesinde dolanamam
Aşı sadece seni degil. Dogacak bebegi de yenidogan tetanozundan koruyor. Bence atlanacak bir aşı degil. Bebekler tetanoz aşısı olana kadar bu hastaliga açık.

Hastaneye götürsene.

nasıl götüreyim hastaneye?
hiç duymamıştım bunu.
Yani doktoruna soylersin. Ben hamile kalinca bunlar artti. Birilerine vermek isterseniz diye getirdim diyebilirsin. Cogu doktor kabul eder.

Neonatal tetanoz ölümcül hastalıklar içinde en çok ihmal edilmiş, dünyada bildirimi hep olduğundan az yapılmış hastalıkların başında gelir. Bunun önemli bir nedeni, hastalığın bulaşıcı olmaması, epidemiler yapmaması, tek tek ölümlere neden olmasıdır.
NT’den her yıl yaklaşık 400.000 bebeğin öldüğü tahmin edilmektedir. Dünyadaki insidans binde 6 olarak verilirken, mortalite %50 ile 90 arasında değişmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde NT insidansı binde 5 ile 60 arasında olup, bazı bölgelerde neonatal mortalitenin %30-70'ni oluşturmaktadır.
Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na 1997 yılında 20'si Doğu ve Güneydoğu illerinden olmak üzere toplam 33 NT olgusu bildirilmiş, bunların 20'si ölümle sonuçlanmıştır. Ancak Devlet İstatistik Enstitüsü’nün ölüm kayıtlarından elde ettiği bilgilere göre tetanoza bağlı ölümler Sağlık Bakanlığı'na bildirilenlerin üstündedir.

Selamlar.. tetanoz asisi herkeste agri sizi yapmiyor. Iki doz vurulmustum ilk gebeligimde, ikisinde de hicbisey olmamisti. Ayni gun temizlik bile yaptigim halde hic agri sizi olmadi. 10 sene korumasi icin bi dozum kalmisti, malesef dogumdan sonra savsakladim. Bencede yapilmasi gereken bi asi.

Geçmiş olsun kuZumm
Tüp bebekle hamile kalmadın dimi normal oldu
Daha önce hiç bahsetmedin ya da ben okumadım

Ben demir ilacina baslayali kabizlik mabizlik kalmadi bende canim.
Bende kesin tam tersi etki yapar kuzum. İlaç verdi doktor içtim işe yaramadı. Başka bir ilaç verdi dedik ishal yapar diye vermedim. Nette yorumları okudum müshil gibi içip sakın dışarı çıkmayın falan yazıyor. Ama o bile bende işe yaramadı. Doktorum ishal olursan bırak dedi ama nerdeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…