- 6 Eylül 2008
- 8.251
- 4.994
- 373
Bizimkiler de Yeşilova'da komşu olabilirler mi acabaBizimkiler Yesilovada, once Eskisehire gelmisler 2 yil sonra Bornova'ya göçmüşler. Esim 85li 90 yilinda gelmisler. Cok zorluk yaşamışlar. Esim cok az hatirliyor Bulgaristan'i. Şavuk ya da şavk ışık lamba demek tabi ki de. Ilk aralarina karistigimda neredeyse konustuklarini anlamiyordum. Ozellikle eşimin babannesi hic umarsamiyordu anliyor muyuz anlamiyor muyuz. Kayinvalidemler benimle konusurken daha dikkatli oluyordu. Ama artik herseyi anliyorum neredeyse. 11 yildir beraberiz esimle. 8 yil once sözlendik. O zamandan beri iclerindeyim.
Canım şimdi tdk ya baktım şavk kelimesi var. Bazı kültürlerde kullanılıyor demekki bazı yerlerde bilinmiyor olabilir.Kızlar günaydın.biz yörüğüz ama bizde ışığa şavk deriz.bizdedemi var ki...
Kahvaltı yaptım belki geçer diye yine fenayım
Yok canım ya 4 aydır bu böyle4body1soul canm gttn mi doktora nasl oldn?
Nurbal27 acaba yedigin seylerden dolayi gecmiyo olabilir mi bulanti kusman canm kustugun gunler oncesinde ne yedigini bi hatrlamaya calis bkalm.. ben ozellikle tatli yedikten sonra veya asiri baharatli yedikten sonra ya da tika basa cok fazla yedikten snra senin gbi oluyodm
Esimi bekliyorum oglumu derse goturdu gelsin gidicem.Bi serum taksinlar aldigim iki kiloyu 4-5 gunde geri verdim4body1soul canm gttn mi doktora nasl oldn?
Nurbal27 acaba yedigin seylerden dolayi gecmiyo olabilir mi bulanti kusman canm kustugun gunler oncesinde ne yedigini bi hatrlamaya calis bkalm.. ben ozellikle tatli yedikten sonra veya asiri baharatli yedikten sonra ya da tika basa cok fazla yedikten snra senin gbi oluyodm
Bulgaristan'daki Turkler bildigin oz turkce konusuyor zaten. Biraz eski Turkce de diyebiliriz.Kızlar günaydın.biz yörüğüz ama bizde ışığa şavk deriz.bizdedemi var ki...
Vallahi de komşular. Bizimkiler de orada. Yoksa akraba olabilir miyiz ki?Bizimkiler de Yeşilova'da komşu olabilirler mi acabaÇimentaş Lisesine çok yakınlar Point Bornova yürüme mesafesinde. Açık adrese girmeyeyim dedim ondan Bornova demiştim ama olsun Yeşilova Çamdibi sırf Bulgaristan göçmeni zaten. Ne güzel uyum sağlamana yardımcı olmuş ailenin eşi canım. Biz de 5 yıllık evliyiz ama dediğim gibi zaten alışkın olduğum bi kültürdü anneannem dedemler köylerindeki kültür birebir korunduğu için. Tabi yaşlılar gittikçe o kültür de değişmeye başladı artık. Ben çok seviyorum o kültürü konuşmaları, yemek kültürü vs..
Geçmiş olsun bulantıdan dolayı mı verdinEsimi bekliyorum oglumu derse goturdu gelsin gidicem.Bi serum taksinlar aldigim iki kiloyu 4-5 gunde geri verdim
Tıpkı benGünaydın kızlar. Herkes için güzel bir Pazar olsun. Benim için bulantılı bir Pazar başladı yine
Ve yalnızım eşim yok ruhum daralıyor veeee buzdolabını temizlemem lazımTıpkı ben
Benim de eşim gitti yalnızımVe yalnızım eşim yok ruhum daralıyor veeee buzdolabını temizlemem lazım
Stresten galibaGeçmiş olsun bulantıdan dolayı mı verdin
Aynen Benimde öyleVe yalnızım eşim yok ruhum daralıyor veeee buzdolabını temizlemem lazım
Ben başladım valla Salı günü de temizlemeye abla gelecek onun yapmadıklarını ben yapayım da o da gelir yapar artık halıları sererim işe başlayacağım halletmem lazımBenim de eşim gitti yalnızım
Bende mutfak dolaplarını boşaltıp temizleyeyim dedim ama nerdee
Evi topladım bacaklarıma ağrı girdi uzanıyorum hiç kalkacak halim yok
Yine kaldı işim gücüm
Burda hava bir açık bir kapalı. Bütün dolabı boşalttım çıkan parçaları yıkadım kurutup yerleştirecem. Çok işim varAynen Benimde öyle
Sabah erken kalktım buzdolabını temizledim
Babamada iki tencere yemek pişirdim abim gelip alsın diye bekliyorum
Eşim hala uyuyor dün gece 9 Dan beri
Kalksın da evi süpürüp silecez inşallah
Burda hava da kötu
Ah eski neşeni özledikStresten galiba
Tembellikten kızıda kendine benzetti heeBenim de eşim gitti yalnızım
Bende mutfak dolaplarını boşaltıp temizleyeyim dedim ama nerdee
Evi topladım bacaklarıma ağrı girdi uzanıyorum hiç kalkacak halim yok
Yine kaldı işim gücüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?