Ya banada kanala düşmüş dediler ne zaman dışarı düşer acaba??
Açıkçası korkuyorum

Geçmiş olsun canım
Ne zaman kanala düşmüş dediler
Taş kanalda çok kalmamalı
Hem enfeksiyon yapar hem de böbreği şişirir
Çünkü taş kanalı tıklayabilir ve siz yeterli şekilde idrara cikamayabilirsnz

Ben bekarken kanaldan düşüremedim, böbreğim son raddesine kadar şişti ve malesef taşı ameliyatla aldılar.
Ameliyat dediğim küçük bir operasyon aslında.

Bol su için ve gebeliginizi etkilemeyecek şekilde düşürme yollarını araştırın

Böbrekte kesin taş var veya yok demediler daha önce yoktu.idrar yollarında enfeksiyon var diye doktor bir ultrasona git bakalım dedi. Orda da sol böbrek deforme olmuş dedi doktor. Taş var mı dedim burda görünmüyor ama kanala düşmüş olabilir dedi.

Yani bende anlamadım evet sol tarafımda ağrım varda öyle aman aman değil.
İdrara çok çıkıyordum afedersiniz son damlası işkence gibiydi.
Tek kullanımlık ilaç verdi doktor salı günü onu içince o ağrı geçti. Ve haftada bir ondan al iç dedi.

Taş enfeksiyon sebebidir ama sadece taşa bağlamak olmaz tabi bu enfeksiyonu
İdrar tahlilinde kan çıktı mı
Eritrosit idrarda kan değerini gösterir ona bir bakın

Benim iki haftadır idrarimda ciddi miktarda kan çıkıyordu ama hiç taş sancısı çekmedim diye sasirmistim
Meğer taş inmiş kanala farkında değilim

Pazartesi tekrar gidip tahlil yaptıracağım
Siz de ihmal etmeyin
İdrar yolları enfeksiyonu özellikle gebelikte hiç istenmeyen bir durum dedi doktor

Aslında gebe olmasaydın tomografide taş nerde büyüklüğü ne kadar hepsi çıkardı ama malesef gebelikten dolayı tomografiye giremiyoruz

Ben bu taş illetinden yıllardır çekiyorum
Allah kimseye cektirmesin

Bana da o tek kullanımlık ilactan verdiler
Biraz rahatlatıyor

Ama ciddi bir taş sancısı tuttuğunda malesef saatlerce serum da alsam taş düşene kadar asla rahatlayamiyorum

Dün Allah yüzüme baktı da hemen düşürdüm
Günlerce o sanciyi çektiğimi düşünemiyorum hamile halimle

merhabalar benimde tahmini 17 mayıs görünüyor 2. gebelik sezeryan olacagı için biraz daha erken olabilir.10+1 deyiz bugun. yarın kontrolüm var bakalım hayırlısı. ikili test zamanımız geliyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ilkinde 2 li 3 lü ne varsa yaptırdım test ama bunda yaptırmayı düşünmüyorum.oğlumda risk cıkmıştı gerçekten hamileliğim nasıl geçti anlamadım. Ki ne cıkarsa cıksın ben o cocuga kıyarmıyım.o nedenle dr la konusmayı düşünüyorum istemediğime dair. bende durumlar bu şekilde sevgiler

İdrar yolu enfeksiyonu cok oluyor hamilelikte o da cok kasıntı yapar.Enfeksiyon bebek içinde zararlı. dr a bir danıs ıstersen bana fitil vermişlerdi enfeksiyon için .

Benüm sürekli lekelenmem oluyor ve verdiğim idrara da girdiği için hemoglobin+ yazıyor ve eritrosit falanda vardı.benim sol böbreğim normaldede diğerinden küçük ondan mı öyle dediler bilmiyorum. Dediğiniz gibi hamilelikten dolayı tomografi çekilemiyoruz. Allah yardımcımız olsun

Nasıl düşecek var mı bir fikriniz?

Herkese Günaydın..
Hasta olan arkadaşlarada çok geçmiş olsun..
Ben bekarken kum dökmüştüm ağrısı sancısı çoktu. Doğum sancısı gibi dediler. Sonra normal doğum yaptım. Ama bence kum dökme sancısı normal doğuma göre daha çoktu. Ya da ben çok kolay doğurdum:)

Günaydin herkese...
Taş düşürenler geçmiş olsun.
Oğluma hamileyken safra kesemde tas iltihaplanma olmustu. Ozelde bir turlu anlayamadilar surekli serum takip durdular. Bi ara agrisi gitti dedim dogumdan sonra oglumun kirki yeni cikmisti bir agri yine oluyorum sandim.
Esim.bu sefer bezmi alem üni. Hastanesime goturdu uc gun.orda kaldim.acil ameliyar oldum. Oglum memeyi birakick diye cok.korkmustum ama cok sukur unutmamis beni.
Allah yardimciniz.olsun.
Benim mide bulantilarim bayadir hafifledi yemek yiyorum baya.
Sabahlari bulaniyor sadece. Kilo almaya da basladim cunku pantolonlar olmuyor.

Selam kızlar nasılsınız? Benim kusmalar epey bitti ama sabah akşam bulantıları tamamen geçmedi hala devam ama şiddeti azaldı. İştahsızlık aynı değişim yok. Salı günü ikili test yapılacak başkada bir durumum yok şükür.

Çok sevindim cokk .Demek ki benimde .iki üç haftaya azalır :)))) bekliyorumm

Günaydın kızlar nasılsınız?
Bugün ikili test sonuçlarını alacağım inşallah her sey yolundadır.
Bulantılar ve kusmalar aynen devam biteceği günü bekliyorum

Nasıl düşecek var mı bir fikriniz?

Normalde ben bol su içip zipliyordum ama hamileyken öyle şiddetli zıplamak tehlikeli olabilir
Arkadaşım oğluna küçük bir trambolin almıştı onda ziplamistim
Sıcak suya oturmak çok rahatlatıyor ama dediğim gibi bunlar hamileyken kesinlikle doktora danışmadan yapılmaması gerek

Bence doktorunuzla detaylı konuşup ona göre hareket edin
Hamile olmasan sana yılların deneyimini burda anlatırım ama yanlış yönlendirmek istemem canım
Çok geçmiş olsun

Sezaryen sonrasi vajinal dogum düşünmüyor musun? Ben normal olsun cok istiyorum

Geçmiş olsun arkadaşlar, Allah tez vakitte şifa versin inşallah hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…