Aynen bende biran önce hissetmek istiyorum ama yaa bebeğimin varlığını iyiliğini bilip de mutlu olurum inşallah. Teşekkürler cevap için

16.hafta deniyor ya. az kaldı diyorum bende. senin ilkmiydi :)
işin tuhafı ben ilkte 14.haftada net hissettim . 2 de geç bundada öyle oldu. neden acaba bilmiyorum. kız diye demiştim. ama doktorlar kızı erkeği yok diyorlar .

Yok ikinci ama birinci 8 sene önce olunca hatırlamıyorum ne zaman hissettiğimi. Bence de kızla erkekle kiloyla falan alakası yok sanırım algılama durumu. Bağırsak hareketimi seğirmemi anlayamıyorum.Şuan 14+3 daha erken ama sanki ya

barsak hareketi olsa belli.olur. üst tarafta olur. bebek altta olur. pubikin hemen üstünde. sağ Sol rahim sırasında olur. Barsak guruldar ne bileyim analatmadım pek ama.

İyiymiş bende nette baktım doktorla ilgili güzel yorumlar var, daha önce Pendik bolgedeymis , valla fiyat olarak çok çok iyi. Ben epidural sezeryanda olursam 7.500 vericem 2018 fiyatı bu, 2019 da zamlanirsa 8000 olur diye düşünüyorum . Birde özel sağlık sigorta indirimimle şuan 7500 , normalde 4000 oluyo.sen bahsedince yarı parası dedim birden:) eşimle konuşup hastane degistirsemmi dediğim bir donemdeyim, yani o paranın yarisini çocuğumun masraflarına harcasam daha mantıklı gibi düşünüyorum bir süredir. Doktorumdan memnunum gerçi başka bir doktora hiç görünmedim, arkadaşımda medipolle gidiyor onunda fiyatı çok uygun 4000-5000 falan di epidural sezeryan, sigorta indirimiyle daha da iniyor falan.
Bana hep gel çok para verme gerek yok diyip duruyor , böyle okuyunca burada da ay hakkaten gerek yok falan diyorum:) birde ben doğum için en kötü ihtimali düşünüyorum , epudral sezeryan soruyorum hep ekonomik olarak en kötüsü hazır olmak lazım diye:) normal doğum yapmak istiyorum diyodum ama bu aralar yyapamicakmisim gibi geliyo,o anı düşünmek bile içimi urpertiyo, dikişsiz ve kesisiz bir normal doğum yapmak zor valla yaklaşmaya başlayınca ve dusununce strese giriyorum. Arkadaşım doğum yaptı yeni bebek kakasını falan yedi zor oldu normal dogumdu, ondan çok etkilendim sanırım bebek için endişe ediyorum , insan etkileniyor başkasının yaşadıklarından.anneminde doğumları aşırı zor olurmuş,kafamda deli sorular. Belki direkt sezeryan günümü bile alabilirim bir iki ay sonra korkudan.hamile kalmadan önce şunu diyodum, hamile kaldığım an ilk doktor kontrolünde sezeryan günümü alıp beklicem derdim,aşırı korku vardı, hamile kalınca ten tene temas vs normal olsun bebek için diye düşünmeye başlamıştım, sonra o düşünceler yerini tekrar korkuya bırakmaya başladı, arkadaslarla konuşurken bile acayip strese girmeye başladım,eski korkularım ortaya çıkmaya başladı. Allah herkese yardım etsin valla, annem her doğuma girene ağlar dua ederdi ,aglancak ne var dogurucak işte derdim çok önceden, ama evlenince ,bende doğum yapacak arkadaşlarımın yanina gidince ameliyathaneye ağlayarak yollar oldum ,Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin ,sıkıntısız ,en güzel şekilde bebekleri kucaklara alalım:)

Canım unutursan diye diyorum, doğumdan sonra bebeği senin kucağına versinler, ilk muayeneleri senin yanında olsun ten tene temas edin hatta emmeye bile çalışsın, bu çok önemli, sen zaten biliyorsundur, hatırlat,sor hatta hastaneye .
Senin adına çok sevindim ,evde misler gibi tadını çıkar,isyerindekilerde hasetinden çatlasın, iznin bitip gitseydin uzaktan seni izliceklerdi ,şimdi birbirlerini izlesinler:) sana hediye etmeyi dusundukleri nöbetleri de artık kendileri tutar

Canım genelde rüyalar çıkıyor. Etrafının etkisinde kslarak mı gördün tabi bilmiyorum. Cinsiyeti öğrensem daha bihavaya gircem giremiyorum rabbim bize de nasbrtsin

Canım genelde rüyalar çıkıyor. Etrafının etkisinde kslarak mı gördün tabi bilmiyorum. Cinsiyeti öğrensem daha bihavaya gircem giremiyorum rabbim bize de nasbrtsin
Kimse bilmiyordu canım ya duymadan önce gördüm rüyaları sonra millet öğrenince hep erkek dediler hayırlısı diyorum bu kadarı oldu ya gerisi problem değil :):) amin inşaallah ..

m

ooooh bir bardak su içeyimde geleyim. 8 bin TL sezeryan yok daha neler. anamm biz fakiriz desene. kocamın iki aylık maaşı değil o fiyat
iki kez normal doğum denemiş biri olarak , normal doğum kadar kolay birşey yok diyorum. sezeryan , anne bebek dostudur kızlar . mecbur olmadığınız müddetçe ameliyat olmanızı tavsiye etmem. kakanızı yapar gibi bebeğinizi ıkınıp doğurmak varken, 7 kat rahminizin kesilip dikilmesi daha az acı vericimi sanıyorsunuz. eğer facebook varsa ssvd gurubuna girip okuyun. korkmak insanı En başta olumsuz hazırlıyor o sürece. 3.doğumum olacak. dua ediyorum doktorumda dedi, eğer son haftaşarda bir engel olmazsa deneyeceğdeneyeceğiz normal doğumu. şimdilik plasenta aşağıda diye sezeryan görünüyor... mecburi. inşallah yukarı çıkar. rahim ağzını açsın yeterli. iki evladımda istedikleri zaman kucağıma geldiler. planlı olmadı. ennn hayrılsı olsun.

ilk doğumum Medipol megada oldu. çok memnun kaldım. şimdiki hastaneye gitme sebebim doktorumun normal doğumu kabul etmesi .

Sen avrupa yakası mı anadoluda mısın? Bencede çok fazla o fiyat yani ne bileyim zaten medicalparkta doğurmayacaktım ben araştırıyordum vesile oldu benim durum. Biz yavaştan alışverişebaşladık kuzum hiçbirşey ucuz değil inanki. Bebek odasını yaptırıyoruz 1800 tl. Travel sistem bebek arabası artı puset 700 tl. Giysi çok almayı düşünmeme rağmen yinede pahalı. Kuzenim oğlununkileri verecek ama hastane çıkışı vs benim yeni almam lazım en az 150 tl. Nette ucuz var ama güvenilir olur mu malı? Lohusa geceliği dünya para. Daha doğum parası var. Asgari ücretle doğurana helal diyorum. Bebek doğduktan sonra napcam bilmiyorum valla 1 sene bakarım diyodum bu gidişle çok zor 6. Ayda önerim. Bence bebek giderlerine saklasan iyi olur doğuma o kadar vermektense. Tabi maddi durumun çok iyiyse çokta düşünme. Bilemedim.
Ben sezeryan olacağım canım spinal olur yüksek ihtimal yani bebeği emzirme şansım olur mu bilmiyorum ama gösterirler temas ettirirler.

merak ettim neden sezeryan olacaksın . bebekler 40 gün içinde öyle güzel büyüyorlar ki. çok fazla hastane çıkışı minik zıbın atlet giymedi benimkiler.

Kaka yapar gibi ikinarak:) ya sen böyle yazınca içime bir rahatlama geldi:) gözümde bağırış çığlık falan hayal ediyorum da hep, deneyimsiz olunca insan çevre etkisinde kaliyo maalesef

Bende senin gibi bunları detaylı düşünmeye başladım,çok masrafı olacak çünkü
1800 e çok uygun ne yaptiriyosun,
Daha bebek arabası hastane çıkışları vs kremler şampuanlam bezler bunlar bir dünya para hakkaten

Spinal çok rahat oluyor, hem bebeği ilk sen görüyorsun hem de emzirme şansın oluyor bebeği yaklaştırıyorsun kendine. Ben gayet memnundum bebeğimde resmen aç doğdu :) emzirdim hemen, ilk gelen sıvı çok faydalı, hala sık hasta olmaz maşallah bünyesi sağlamdır. Epiduralle farkı ne bilmiyorum ama spinal tavsiye ederim

Bence de 7500 çok fazla, yol yakınken eşinle fikirlerini ölç tart doktorundan memnun olabilirsin ama bebeğinin ihtiyaçlarına harcamak daha mantıklı..

Kaka yapar gibi ikinarak:) ya sen böyle yazınca içime bir rahatlama geldi:) gözümde bağırış çığlık falan hayal ediyorum da hep, deneyimsiz olunca insan çevre etkisinde kaliyo maalesef

Semra Özer var . kendinisini çok severim. Facebook'ta sıkı hayranıyım. filmlerde insanların bilinç altına kaydedilen doğum korkularına değinir . adet sancısı gibi son anı biraz gayret gerektiriyor kabız olduğumuzdaki gibi
hele o gübler gelsin. inşallah çok güzel doğumlarımız olır.

kişiye göre değişiyor bu işler. ablam 2 kez spinal anestezi ile doğurdu. bel ağrısı yaşadı hala geçmedi , bende baş ağrısı yaptı. kahve içtim kupa kupa. ama ej sonunda baygınlık derecesinde olunca ağır ilaçlarla ancak kalktım. Kısmet olursa sezeryan olursa genel anestezi olurum.

merak ettim neden sezeryan olacaksın . bebekler 40 gün içinde öyle güzel büyüyorlar ki. çok fazla hastane çıkışı minik zıbın atlet giymedi benimkiler.
Rahimde perde var kuzum normal doğuma engel oluyormuş aslında basit bir septum olsaydı normal yapabilirmişim ama derinmiş ben tedavi olacaktım ama hamile kalmışım

Bende de baş ağrısı yaptı ama ilaç almamı gerektirmedi, bel ağrısı çok az kişide oluyor diye biliyorum. Genel anestezide hemen uyanamazsam diye korkuyorum ben bebeği ilk yarım saat içinde emzirmek önemli diye okumuştum, spinalde hissetme korkum olmasına rağmen memnun kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…