Hayırlı sağlıklı sabahlar hanımlar...hangi vitaminleri ve demir haplarını kullanıyorsunuz ? Ben decavit ve gynoferon kullanıyorum..ikisininde içeriğine iyice baktım decavitte 60 mg gynoferonda 80 mg demir var..hamile bir bayanın günlük ihtiyacı olan demir 30 mg mış..oysa ben ikisini topladığımda 140 mg yapıyor..ve fazla alınan demir aşırı kabızlık yapıyormuş..acaba benimde kabızlık problemim bu aşırı demirden olmasın ?? Kararımi şöyle verdim demir hapını birgün alıp birgün almıycam..
Herkese Günaydın kızlar..
Herkes iyidir inşallah..
Bebek arabası konusunda baston ve puset şeklinde ikili olanları tavsiye ederim.
Benim oğluma 3 yıldır kullandığım bu araba. Gri renk bizimki..
https://urun.gittigidiyor.com/bebek...2-t3V5HWyScQC6Xupgv_Kwu-VmNn2ZcgaAmETEALw_wcB
Çok kullanışlı oluyor. Bebek küçükken pusette uyuduğunda direk pusetiyle içeri alıyorsun. Güvenlik açısından da çok iyi oluyor..
Ama pusetin içine muhakkak yenidoğan süreç için puset minderi alın. Bebeğin bel sağlığı için önemli.
Ve lütfen kızlar her ne olursa olsun emniyet kemeri takmadan bebek arabasına ya da pusete koymayın..
Ben çok üzücü kazalara şahit oldum bu konuda. Hem ilerleyen zamanda oto koltuğunda emniyet kemerini yadırgamıyor çocuk..
Canım ya bana da haber verebilir misin ben de araştırıyorum ama nasıl olacak tam bilemediğimden hangisi daha iyi olur daha çok kullanabilirim tam kestiremiyorum
@fridakahlo62Kararsizkasim Zeyah3917 sizin kaçıncı bebekleriniz ve cinsiyetleri bellimi?Ben paranoyak olacam bir iki haftaya hissetmezsem eğer :d
Senin hissetmemen normal o zaman ilk gebeliklerde öyle oluyor.Taze anne adayı mutlaka çok merak ediyorsundur.Saglikli bir şekilde kucağına alırsın inşallah.17+4 üm canım ben ilk bebek allah nasibederse. Cinsiyeti göstermedi geçen hafta. Merakımdan bu cumaya kontrol randevusu aldım. Ayrıntılıyı bekleyemiycem ocak ayında taa ayrıntılı tarihim. Bu cuma gösterdi gösterdi.
Çok erken hissetmişsin sen,erkek mi seninki
Eğer çürük varsa antibiyotik çok kısa süre idare ediyor canım inşallah kurtulursun ağrıdanBnmde hem dis hem grip ates bogaz agrisi var.6 saate bi parol iciyom ama fayda yok.Bnmde disim mos mor olmis..enfeksiyon varmis cekelim demisti sonra antibiyotik verdi gecmezse agri p.tesi cekecek
Sen yinede detaylıyı yapan doktorlarla da irtibatta ol canım kistler çoğu bebekte kayboluyormuş ben kötü hissetmiyorum senin konuda içini ferah tutÇok çok tesekkür ederim canım benim.
Yarın kendi doktoruma gideceğim doktorum kızdı çünkü ben sıkıntı görmedim olsa söylerdim bisey yaptırma sakın önce buraya gel dedi tekrar iyice bakalım dedi
Ben memnunum canım. Tek elle açıp kapanıyor.. Tekerleklerini istersen çok kolay takıp cıkartabiliyorsun. Bi mağazada görürsen yakından incele istersen..Kalitesinden memnunmusun canım , birde puseti oto koltuğu oluyormu acaba, fiyatı çok iyiymis
Benimde öyle çok gergin ve kaşıntılı gözle görünen bir çatlak yok kremlere devam edicez başka çaremiz yok galiba senin karnın birden büyümedi ama ordan avantajlı olabilirsin bence. Büyüklük meselesinde de iç karın olayı varmış demekki senin yoktu. Minik nasıl tekmeler başladı mı :)Bugün bir arkadaş kaç aylık hamilesiniz dedi, 4 buçuk deyince, ben 7 aylık falan saniyodum sizi dedi, cokmu kilo aldınız gobeginiz çok büyük dedi:) 3 kilo aldım deyince çok kilo da almamissiniz benim yengem 7 aylık böyle dedi, bende ben 7. Ayımda göbeğimi otururken dizlerime koyucam dedim:) ileri doğru gittiği için. Ya benim göbek baya büyük , kız beni 7 aylık falan saniyomus:) gulsemmi ağlasam mı bilemedim:)
Birde göbek ve bel çevremde kasintim çok var, derilerim acayip gergin,pul pul dökülüyor yılan gibi deri atıyorum 3-4 haftadır yoğun. Günde bir defa lierac bir defa yağ karışımı sürüyorum , ona rağmen boyle
Benim ikinci gebeliğim ama ilki düştü ve cinsiyet belli değil ben sizin kadar tecrübeli olmadığım için hissetme konusunda biraz daha sabırlıyım ama cinsiyeT için çok sabırsızım@fridakahlo62Kararsizkasim Zeyah3917 sizin kaçıncı bebekleriniz ve cinsiyetleri bellimi?Ben paranoyak olacam bir iki haftaya hissetmezsem eğer :d
Bende oğluma hamileyken elimde puset vardı bir kaç ay kullanırdım diyordum ama. Sonra arabanın gelme gününü saydım resmen. Çünkü puseti arabasız elle taşımak çok zor oluyor. Doğumda yaza gelecek ilk fırsatta dışarı çıkıp yürümek istiyceksin. Puseti bebek arabasına takar rahatça gezersin..Benim arkadaş 3 yıl önce 1900 e travel araba aldı oğlu hiç kullanmadi, bazen çocukta etkili bazıları aşırı hareketli arabaya bindiremiyosun:) banada tecrübeli olanlar bastonlardan al çok hafif rahat kullanırsın diyorlar ,bakalım ben arabayı bebek doğduktan sonra alicam, puset var bende bitane, ilk iki üç ay lazım olmuyomus zaten.
Aynen benimde iç karnım geniş galiba gobegim çok az hala herkes dio bebeği nerde taşıyorsn ama ben hissediyorum gobegm büyüdü :) bazen çok geriliyor ama daha bişey surmuyormBenimde öyle çok gergin ve kaşıntılı gözle görünen bir çatlak yok kremlere devam edicez başka çaremiz yok galiba senin karnın birden büyümedi ama ordan avantajlı olabilirsin bence. Büyüklük meselesinde de iç karın olayı varmış demekki senin yoktu. Minik nasıl tekmeler başladı mı :)
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahBenim ikinci gebeliğim ama ilki düştü ve cinsiyet belli değil ben sizin kadar tecrübeli olmadığım için hissetme konusunda biraz daha sabırlıyım ama cinsiyeT için çok sabırsızım
Çok iyi olur çift kuş meselesi :):)bende baktım arkadaşın dediğine mantıklı geldi bu hafta sonu mağazalara bi bakıcaz inşallah duruma göre değerlendirmeyi planlıyorum:)Bu bastonlarin yenidogana uyumluu olanları var , arkadaşın bana söylediği onlardan, Chicco nun. Araştırmak lazım. Ben baston almayı planlıyorum kullanışlı yatar pozisyona gelen yenidoğan ve ileriki yaşlarda kullanacağı, tek ürünle çifte kuş vurmak gibi:)
Ben şimdi almayı düşünüyorum canım kuzen Yen'i Doğum yaptı ilk arabayı al hemen pahalanıyor dedi 4 ay içinde bin lira zam gelmiş aynı arabaya bakalım bi araştırayım nasıl daha uygun olursa ama dediğin gibi baston ilerde çok kullanışlı oluyo ilkde puset kullanılıyorBenim arkadaş 3 yıl önce 1900 e travel araba aldı oğlu hiç kullanmadi, bazen çocukta etkili bazıları aşırı hareketli arabaya bindiremiyosun:) banada tecrübeli olanlar bastonlardan al çok hafif rahat kullanırsın diyorlar ,bakalım ben arabayı bebek doğduktan sonra alicam, puset var bende bitane, ilk iki üç ay lazım olmuyomus zaten.
Amiiin inşallahRabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Buda da kaydettim, bu onerilenleri yazıyorum kenara, sonra bakıp alicam birini:) çok sagolBen memnunum canım. Tek elle açıp kapanıyor.. Tekerleklerini istersen çok kolay takıp cıkartabiliyorsun. Bi mağazada görürsen yakından incele istersen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?