Evet canım 35.hafta riskleri olanlar için güzel bir hafta.35 hafta bile cok iyi bence.Bebek zaten iki kilo ve uzeri oldugunda cok yatirmiyorlar eve gelebiliyor .Benim erkek kardesim 30 haftalık dogmustu. Bir ay hastanede yatirdilar. simdi cok şükür yaşıtlarından iri bile.
insallah bizde sag salim 30 lu haftalara ulasiriz
cnm senin sütün gelmeye basladimi ?dogumdan önce gelmeye basliyor muPeki hiç süt üretemeyen bir anne nasıl emzirecek? Aslında çok basit. Tüple memeden besleme dediğimiz yöntemle. Bu yönteme “Memede Mama Yöntemi (SNS YÖNTEMİ)” denilmektedir. Bu yöntemde bebeğe verilecek olan besin bir kaba konur. Kabın içine ince bir beslenme tüpü konur. Tüpün bir ucu meme ucuna bantla yapıştırılır, diğer uç ise besin kabının içinde bırakılır. Bebek emzirme pozisyonlarının herhangi biri kullanılarak, alması gereken besini tüp yardımıyla ANNENİN MEMESİNDEN alır. Böylelikle bebek aç kalmamış olur. Emzirme hazzını hem anne, hem bebek yaşar. Meme başı uyarısına bağlı olarak belli bir süre sonra prolaktin ve oksitosin hormonları annenin bedeninde oluşmaya başlayarak, süt yapımı yavaş yavaş başlar. Böylelikle anne-bebek ilişkisi günden güne daha da güçlenir.
Gelecekte benBuralardayım tatlımm oğluşla uğraşıyorum kocitoyla atıştık onla uğraşıyorum nedir evdeki erkek nüfusundan çektiğim
Canım dr dan yeni geldim . Burda yaparız doğumu dedi . 35 . Haftada alıcaz dedi. Yukardan aşağı kesilecek dedi göbeğim. Çok büyümeden almalyız yoksa plesenta patlayabilir dedi. Kanama durumunda hastane araştırma hastanesi old için kan oluyor dedi. Rahim alınması ya da kan kaybı için kesin konuşmadı ama mutlaka erken alınmalı dedi . Ben kısmetse tekirdağ da karar kıldım. Uzak ama güven verdi. Bilmiyorum artık kısmetBu arada ilk defa dün dr sordum kilosunu 2 aydır bilmiyorum dedim 1 kilo dedi boyunuda soramadim bir daha birsey der diye
Cikolata dedin canm cekti bak gidip depomdan alayim bir tane. Cok seviyoruz biz kizimla cikolatayiiiiii
Canım ben oğlumu 38 haftanın içinde kaybettim doktorum o yüzden bunu erken alırım 37 haftada dedi tabi o zaman duruma bakarız ama şimdilik böyle giderse tarih 4 nişan dedi....
Buralardayım tatlımm oğluşla uğraşıyorum kocitoyla atıştık onla uğraşıyorum nedir evdeki erkek nüfusundan çektiğim
Mrb canim baska doktora da git bence Allahtan umut kesilmez umarim oyle bisi olmaz moralini bozmaKızlar meraba 1 haftadır yoktum internetim bitmişti. Ama kimse farketmemis yoklugumu aşk olsun size.dünde ben kızım i göturdum hastaydi bende baktım kadın doğum bölümünde hasta yok belki plesanta çıkmıştır yukarı diye bir ümitle gittim.dr baktı surat ifadesi zaten korkuttu direk iyice yapısmis Rahime dedi çıkmaz yukarı dedi rahmin büyük ihtimalle alinir dedi kan grubumu felan sordu sağolsun hepten korkuttu dua et erken doğum olmasın dedi.dünden beri moralim çok bOzuk.
Canım hgc ye bakıyorlar sağlık ocagındaburada öyle bıse yazmıyor . Kısaltmaları var galiba
Kusura bakma canim bu hafta herkesin kafasi kotuydu ondan olmustur.bu doktorlara sinir oluyorum öyle konusulur mu bilinc altimiza sokuyolar olumsuz dusunceleri sonra dusun dur.Allahin dediği olur canim sakin sen kotuyu dusunme.bebegi erken alirlar onada zaten ciger gelistirci yapıyorlar.dusunme sakinKızlar meraba 1 haftadır yoktum internetim bitmişti. Ama kimse farketmemis yoklugumu aşk olsun size.dünde ben kızım i göturdum hastaydi bende baktım kadın doğum bölümünde hasta yok belki plesanta çıkmıştır yukarı diye bir ümitle gittim.dr baktı surat ifadesi zaten korkuttu direk iyice yapısmis Rahime dedi çıkmaz yukarı dedi rahmin büyük ihtimalle alinir dedi kan grubumu felan sordu sağolsun hepten korkuttu dua et erken doğum olmasın dedi.dünden beri moralim çok bOzuk.
Erkekler oyle takma bosver.zaten cok yemekle alakasi da yok.sen bol protein al balik cok tuket faydasi olur.uc haftadır kilom ayni bebek almis az yiyorum ne zamandirdün canimi sktı ya.Kontrolde bebek kilo almamış olursa bunun hesabını sana soracagim diyor.
Ben kilo almamak icin bilinçli yemiyormuşum. Sence yemeyen insan 8 kilo alir mi?adama anlatamiyorum. Millet 30 kilo aliyor diyo bide bana cok biliyor gibi herseyi
Aklinda olsun saglik ocagida yapiyor seker yuklemesini.ben öyle yaptiracamBende yarın doktora gidicem devlette ki kontrolüm var. Büyük ihtimal şeker yüklemesi konusu konuşulacak aç gidicem Zaten yapalım derse yaptıracam :) Her ihtimale karşı 12den sonra yemeyi içmeyi bırakıcam ben Zaten sabah 9.40da randevum
Bu yontemi bende gormustum hosuma gitmistiPeki hiç süt üretemeyen bir anne nasıl emzirecek? Aslında çok basit. Tüple memeden besleme dediğimiz yöntemle. Bu yönteme “Memede Mama Yöntemi (SNS YÖNTEMİ)” denilmektedir. Bu yöntemde bebeğe verilecek olan besin bir kaba konur. Kabın içine ince bir beslenme tüpü konur. Tüpün bir ucu meme ucuna bantla yapıştırılır, diğer uç ise besin kabının içinde bırakılır. Bebek emzirme pozisyonlarının herhangi biri kullanılarak, alması gereken besini tüp yardımıyla ANNENİN MEMESİNDEN alır. Böylelikle bebek aç kalmamış olur. Emzirme hazzını hem anne, hem bebek yaşar. Meme başı uyarısına bağlı olarak belli bir süre sonra prolaktin ve oksitosin hormonları annenin bedeninde oluşmaya başlayarak, süt yapımı yavaş yavaş başlar. Böylelikle anne-bebek ilişkisi günden güne daha da güçlenir.
Kağıt vermiyorlar ki cnmCanım kağıtta fl yazıyorsa onu 7 ile çarp boyu öyle hesaplanıyor
Yok cnm ne kusuru öylesine söyledim. İyi olalimda gerisi önemli değil. Kocisin gelmiş gözün aydın bu aradamelekci kusura bakma canım herkes başka bir alemdeydi 1 haftadır ben annemlerdeydim vs..
geçmiş olsun canım üzülme plasenta sorunu olan bir çok üyemiz var burda. Rabbimin izniyle hepimiz atlatacaz bu durumları
Ben doğumdan önce yaşamadım süt gelmesini,iki doğumumda sezeryan olmasına rağmen geldi sütüm ilk bebişte aşırı bi sütüm yoktu ama yetiyordu ikincide daha güzel oldu, ilk 1_2 gün süt çok az gelebilir o zamanda mama verilebilir zaten çok az içiyorlar önemli olan emzirmeye istekli olmak diye düşünüyorum sık sık emzirirsen sütün gelir ve psikolojik olarak ona kendini hazırlayacaksın,birde bebek tutmazsa filan diye düsünmüycen onlar iç güdüsel olarak emmeye hazır olarak doğuyolar anne karnında bunu öğreniyorlar ya emecek ya emecek başka çaresi yokTecrübeli annelere bir sorum olacak. Kizlar süt doğumdan önce mi gelir yoksa sonra mi gelir ? annem gecenlerde 7.aydan sonra gelebilir dedi bana.
Birde iki tane arkadasim dogum yapti. ikisindede dogum yaptiklari gun sut gelmemis o yuzden bebege ilk bir iki gun mama vermişler. Bu tarz bir durumda olabilir mi ? mama ihtimalini hic aklima bile getirmek istemiyorum ama tabi ne olacak bilemiyoruz da ah bu tecrübesizlik
umarim bizde de emzirme ic güdüsü vardir :) becerebilir miyim endiseleyimBen doğumdan önce yaşamadım süt gelmesini,iki doğumumda sezeryan olmasına rağmen geldi sütüm ilk bebişte aşırı bi sütüm yoktu ama yetiyordu ikincide daha güzel oldu, ilk 1_2 gün süt çok az gelebilir o zamanda mama verilebilir zaten çok az içiyorlar önemli olan emzirmeye istekli olmak diye düşünüyorum sık sık emzirirsen sütün gelir ve psikolojik olarak ona kendini hazırlayacaksın,birde bebek tutmazsa filan diye düsünmüycen onlar iç güdüsel olarak emmeye hazır olarak doğuyolar anne karnında bunu öğreniyorlar ya emecek ya emecek başka çaresi yok
Teşekkür ederim canım geldi şükürYok cnm ne kusuru öylesine söyledim. İyi olalimda gerisi önemli değil. Kocisin gelmiş gözün aydın bu arada
Aynen cnm.zaten sezeryan olacam bu belli söylemeden yapın ne yapacaksanız dimi.sadece uyarın yatacaksin iz diye gerçi şimdi internet var bakıyoruz birde hep en kötüsü nu okuyoruz al sana stresli bir hamilelik.hem bebeği etkiliyoruz hemde plesanta yi.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Teşekkür ederim canım geldi şükürDoktorun seni korkutmuş biraz kalpsiz davranıyorlar maalesef benide çok üzdüler. Tek yapmamız gereken bebeğimize ve kendimize güvenmek.
Becerirsin cnm niye beceremeyesin bizde ilk de bişey bilmiyoduk 1_2 gün acemilik yaşarsın ama sonra alışırsın minicik ince yastık kullanırsın bebeğin başının altına öyle tutması memeye yanaştırması kolay büyüyünce artık o yastığa gerek duymuyorsunumarim bizde de emzirme ic güdüsü vardir :) becerebilir miyim endiseleyim
Gözün aydın canım büyümüş bebiş maşallahSlm kizlar.once acildeki doktora gittim o nst istedi ay nst diyince birden korktum ama sukur bir sey cikmadi.her sey yolunda dedi.kendi doktorumlada gorustum yemek vs kolay islerini yap yoksa yemeğini kim yapacak dedi kadin doktoryaonun dışında 855 gram olmus boyuda 33 cm.gecen hafta 28 cm ve 625 gramdi bir haftada bu kadar artamaz demekki yalnış olcmus doktor.ayni acildeki doktor bakti.icim rahatladı her sey yolunda cok sukur
Yengemin gelmedi sütü 2-3 gün mama verdik yeğenimeTecrübeli annelere bir sorum olacak. Kizlar süt doğumdan önce mi gelir yoksa sonra mi gelir ? annem gecenlerde 7.aydan sonra gelebilir dedi bana.
Birde iki tane arkadasim dogum yapti. ikisindede dogum yaptiklari gun sut gelmemis o yuzden bebege ilk bir iki gun mama vermişler. Bu tarz bir durumda olabilir mi ? mama ihtimalini hic aklima bile getirmek istemiyorum ama tabi ne olacak bilemiyoruz da ah bu tecrübesizlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?