Şubatta indirim olur diyorlar acaba bu da indirime girer mi hemen alacak misin bekleyecek misiniz canimCanim biz de buna bakiorz. Alcaz buyuk ihtimal cok hosuma gitti benim de
Seni iyi anlıyorum canım, bizde benim ailemle aynı sehirdeyiz eşimin ailesi komple başka şehirde. Çok zor oluyor bazen annemlere gitmek için pazarlık yapıyoruz şu kadar otururuz şu saatte kalkarız diye. Her yönden zorbazen böyle aile konusunda sacma dayatmaları oluyor. Benim ailemin oturdugu sehirdeyiz. onun ailesi baska şehirde.Kompleks yapıyor heralde. fazla samimiyet kurmak istiyorlar birde ben mesafeli bi insanim. Kendi akrabalarim da dahil cok samimiyeti seven bi insan degilim . Esim maaalesef bunu sürekli benim karşıma cikartiyor.
Beni düşündüren çok küçük bırakıcak olmam ücretsiz izin alamam. Bi tek ben kızımı o kadar küçük bırakmıyorum benim gibi bir sürü bayan var tabi ama bu kadar sene sonra zorluklarla gelince kızım zor gelicekmiş gibi geliyor bırakmak. Dediğin gibi sadece bakıcının bakması mantıklı belkide tecrübeyle sabit hemben de tam 10 kg aldım. işin kötüsü kilon kaç diye soran çıkmadı. bi tek sağlık ocağı takip ediyor o da normal dedi. 30 kg alanlar var diyip beni rahatlatıyor.
tamam canım ondan o zaman. ben de hiç hatırlamıyorum ilk hamilelikte ne yapıldı ne zaman ne oldu araya uzun zaman girince unutuyor insan.
canım beni yanlış anlama ama sen niçin kaygılanıyorsun ki?
seni senden daha çok düşünen bir patron, işe gitmediğin halde zam yapan bir patron, bence bulunmaz bir şans.... kaygılanma sakın. rahat ol. ne kadar anlayışlı biri ki sana her konuda yardımcı oluyormuş. maşaAllah de lütfen. annene k validene zaten güvenme. o çocuk rezil olur. bir ay biri bir ay biri bakarsa çocuğun dengesi şaşar. madem mecbursun çalışmaya. tek bir bakıcı ve senin olman en mantıklısı. eğitimin de bakımında ona göre olur. tamam çok güzel anneanne babanne bakması ama ben kendimden örnek vereyim.
6 ay kızıma baktım sonrasında izinler bitince mecbur çalıştım. 3,5 yaşına kadar tek bir bakıcı ile devam ettim. benmi en büyük şansım oydu. mükemmel bir kadındı hem anneanne oldu hem abla oldu hem anne. biz beraber büyüttük kızımı. sonrasında 3 sene kreş, şimdi de ilkokulda. herkesin dediği, sen ne dersen o oldu tuğba. işte biz bunu annemize diyemiyoruz. mesela bakıcıya şunlar şöyle olmalı, şu kadar saat tv izlemeli gibi şeyler söyleyebiliyorsun. ama bunu annene k validene yapamazsın. alınırlar gücenirler. ee hiç mi tv izlemeyecez derler, ay beni çok yordu bi uyutmadı derler. yani demeseler bile içlerinden geçirirler. bi de onları memnun etme kısmı var. akşam eşinle bir yere gitmek istersin ama gidemezsin. neden ? çünkü annen zaten tüm gün çocuk baktı yorgun dinlenmek ister. onu da gezdirmen lazım. falan filan....
kısacası merhametli güvenilir canayakın çocukları seven bir bakıcı buldun mu missss en temizi.
Bak şöyle düşün eger senin işten ayrilman maddi olarak ve gelecekte sizi skntıya sokmayacaksa yak gemileri ayrıl işten.Cocugunun en guzel gunlerinde yaninda ol. Birlikte büyüyun.en az iki sene onun herseyine şahit ol.kimseye emanet etmeden aklinda kalmadan. bu şekilde hic pisman olmazsın.Bende hiç çıkmak istemiyorum canım ama bi taraftanda kızımı o kadar küçük bırakmak istemiyorum. Artık bi karar vermem lazım iş yerinide mağdur durumda bırakmak istemiyorum daha fazla
Aynen canım sağolsun patronum kızları gibi görüyor müdürümde bayan zaten abla kardeş gibiyiz. Bayan olarak iş hayatında olmamı işi bırakmamı çok istiyorlar, bi taraftan aileler gelip bakmıyor kendin bak çocuğuna o kadar küçük bırakılır mı diyorlar. Mantıklı düşünemiyorum kafam çok karıştı.
Allaha şükür maddi bir sıkıntımız yok canım. Ben işten çıkarsam geçiniriz tabi ama iki alıyosak bir alırız bebekte olacağı için. Şimdiye kadar çalıştığımızı kızımıza kavuşabilmek için harcadık, bundan sonrası da onun geleceği için.Bak şöyle düşün eger senin işten ayrilman maddi olarak ve gelecekte sizi skntıya sokmayacaksa yak gemileri ayrıl işten.Cocugunun en guzel gunlerinde yaninda ol. Birlikte büyüyun.en az iki sene onun herseyine şahit ol.kimseye emanet etmeden aklinda kalmadan. bu şekilde hic pisman olmazsın.
Ama maddi olarak skntıya düşeceksen , evladının geleceği icin calismak zorunda kaliyorsan zaten onun gelecegi icin devam et. yine pisman olma.kimin icin calisiyorsun zaten ailen ve evladin icin değil mi ?
maddiyat herşey degil ama bircok sey. Skntın yoksa birak gitsin.
Çok haklisin canım böyle bi yer bulmam gerçekten çok zor. Bakıcı konusunda da yardımcı olacaklar profesyonel birini bulacaklar ama ailelere anlatamıyosun bunu işte. O kadar küçük bırakılır mı, bakıcı nasıl bakıcak, ihtiyacınız yok zaten otur çocuğuna bakBebeğinizi çok küçük bırakmak zorunda kalacaksınız ama böyle bir iş yeri böyle bir patron bırakılmaz bence
Şu zamanda iş bulmak çok zor
Hadi iş buldunuz diyelim böyle merhametli patronlar bulmak neredeyse imkansız
Bebek için de aileden biri değil, güvenilir profesyonel bir bakıcı bulmanızı öneririm
Eve de kamera taktirirsiniz, istediğiniz zaman görebilirsiniz
Keşke benim de bir işim olsaydı da bebeğime daha rahat bir gelecek sunabilseydim
2 aylıkken bırakmak çok zor olacaktır eminim. Ama ileride tekrar çalışmayı düşünürsen böyle bir iş bulamazsın belki onu da düşünmek lazım. Bu zamanda çok zor anlayışlı insanlara denk gelmek. Ki bu zamanda artık iş bulmak çok zor.Beni düşündüren çok küçük bırakıcak olmam ücretsiz izin alamam. Bi tek ben kızımı o kadar küçük bırakmıyorum benim gibi bir sürü bayan var tabi ama bu kadar sene sonra zorluklarla gelince kızım zor gelicekmiş gibi geliyor bırakmak. Dediğin gibi sadece bakıcının bakması mantıklı belkide tecrübeyle sabit hem
Ben çalışmasamda zor durumda kalmayız ama çalışırsam çok daha rahat ederiz tabi. Hem evde oturmakta bana göre değil çalışmayı seviyorum. Ne yardan geçmek istiyorum ne serden yaniO laf öleydi galiba
Saçmalama yahu bunun için var zaten bu forum :)Konuyu sorunlarımla teslim aldımhakkınızı helal edin kızlar
Şubatta indirim olur diyorlar acaba bu da indirime girer mi hemen alacak misin bekleyecek misiniz canim
İlerisi için çalışmayı düşünüyorum canım çalışmayı seviyorum çünkü evde olmak pek bana göre değil alıştığım için belkide.2 aylıkken bırakmak çok zor olacaktır eminim. Ama ileride tekrar çalışmayı düşünürsen böyle bir iş bulamazsın belki onu da düşünmek lazım. Bu zamanda çok zor anlayışlı insanlara denk gelmek. Ki bu zamanda artık iş bulmak çok zor.
İyi düşün ölç tart bence canım ne istediğini sen daha iyi bilirsin. Böyle bir ikilemde kalsam bende çok zorlanırdım
Doğumdan sonra karar verme şansın yok mu ? Belki bebeğinle vakit geçirmek işten daha iyi gelecek sana ve dönmek istemeyeceksin.
Doğru söylemiş canım yeni bir yerde başlayacaksın sonuçta sürekli izin almak falan zor olacaktır. Kolay bi karar değil inşallah doğru kararı verirsin.İlerisi için çalışmayı düşünüyorum canım çalışmayı seviyorum çünkü evde olmak pek bana göre değil alıştığım için belkide.
Patronumda yaşın 30 biraz büyüsün işe gireyim diyesiye kadar en az 32-33 olacaksın iş bulman zorlaşacak hele bide küçük çocuğun varsa kimse işe almak istemeyecek. Hadi buldun diyelim sonuçta evlat bu özel günü olucak hasta olucak izin alman çok zor olacak. Biz senden çok memnunuz bu tür şeyleri aramızda idare ederiz devam etmek istersen işe ben sonuna kadar yanındayım diyor.
Doğum sonrası karar vermem zor canım çünkü muhasebesine sadece ben bakıyorum birini bulmaları işe alışması ister istemez zaman alıcak.
Hiç sorma canım şu olur şöyle böyle diyorum ben onlara sorunla gidiyorum onlar bana çözüm buluyor. İşler terse döndü bizdeSaçmalama yahu bunun için var zaten bu forum :)
Bunun kararı sana kalmış patronun çok iyi ben olsam aynı ikilemde bende kalırdım sanırım.
Böyle patronlar kalmismi ya...valla çok sanslisinGünaydın kızlar
Kafam o kadar karışık ki bi konuda napıcağımı şaşırdım artık. Daha öncede konusu geçmişti doğuma kadar evden çalışarak işi idare edicem. Sonrasında kayınvalidem bebeğe bakamıyor kendisi hasta zaten annem memlekette gelip sürekli kalamaz. Kayınvalidem de baksa 1 ay o 1 ay annem şeklinde falan idare edicez. Patronum ve müdürümde ayrılmamı asla istemiyor sağolsun şuan çoğu işimi müdürüm yapıyor beni sevdiğinden, maaşımıda tam alıyorum.
Doğum sonrası ücretsiz izin almam mümkün değil 2 aylıkken bırakıp işe dönmek zorundayım. Patronum güvenilir referanslı bi bakıcı buluruz sen evdeyken başlar işe sende bebekte bakıcıya alışmış olursunuz diyor. Raporlu olduğum bu dönemde 250tl gibi ara bi zam yaptılar şimdide malum normal zam zamanı 1000tl gibi bi zam yapıcaz şimdide diyor. Yeri gelir haftada 1 gelmezsin geç gelir erken çıkarsın idare ederiz biz seni diyolar. Napıcağımı şaşırdım, siz olsanız napardınız
Beni aşı için bile aramadılar canım ben kendim takip ediyorum hep. Tahlil falanda istemedi hiç ben kendim yinede ayda bir gidip troid, demir, kan falan onlara baktırıyorum. Sonuçlarıda telefondan doktoruma gönderiyorum ona göre doz ayarlaması yapıyoruz. Bazı yerlerdeki sağlık ocakları çok ilgili ama burdan okuduğum kadarıyla bize denk gelmedi sanırım.Merhaba hanımlar
Uzun zaman oldu yazmayalı ama forumu takipteyim. Biraz uzun yazdım ama lütfen okuyup yorum yapar mısınız
Sizlere bir sorum olacak.
Yazılanları okuyorum, çoğu arkadaş rutin kontrol ve tahliller için sağlık ocağının arayıp çağırdığını yazmış.
Benim hemşire sadece aşı zamanı aradı.
Onun dışında ben üç hafta kadar önce kendim gittim, bel ağrım ve bacak ağrılarım vardı.
Burda da arkadaşlar magnezyum eksikliğinden olabilir yazmışlardı.
Sağlık ocağındaki aile hekimine gittim.
Ağrılarım olduğunu ve degerlerime bakılmasını istediğimi söyledim.
Ama doktor sorumluluk mu almak istemedi anlamadım. Bunları kendi doktorunuzla gorusseniz daha iyi olur dedi.
Biz ilcedeyiz, benim doktorum il merkezinde ve 80 km mesafe var.
Aile hekimine kendi doktoruma tahlil sonuçlarını göndereceğimi, doktor çağırırsa gideceğimi söyledim. Ayrıca gebeliğin başından beri kan degerlerime bakılmadığı, B12 d vitamini magnezyum demir kan gibi değerlerime bakılmasını istediğimi söyledim, ayrıca da idrar tahlili istedim.
Aile hekimi yine çekimser yaklaştı, biz her tahlili burada yapamıyoruz ama bakabildigimiz değerlere bakalım dedi. İdrar tahlili burada güvenilir sonuç vermez önermiyorum dedi ve onu yapmadı.
Sonuçları alınca da hiç yorum yapmadı. Benim bir şey demem doğru olmaz kendi doktorunuzla görüşün dedi.
Sonra da hemşire hanım sizi arıyor zaten değil mi dedi
Ben de sadece aşı için aradılar dedim tamam dedi.
Aşının iki dozu yapıldı.
Üçüncü doz için doğum sonrası bir tarih yazdılar ve o zaman görüşürüz dedi hemşire
Doğuma kadar hiç mi kontrole çağırmayacaklar anladim
Bulunduğumuz ilçeye kadın doğumcu haftada bir gün geliyor ve sıra bulmak çok zor
Kendi doktoruma da o çağırdigi zaman gidiyrm.
Şimdiye kadar ayda bir kontrol şeklinde gittik.
Aynen canım gerçekten iş konusunda çok şanslıyım karşıma böyle insanlar çıktığı içinBöyle patronlar kalmismi ya...valla çok sanslisin
Ben yanlış birşey göremedim canım.Merhaba hanımlar
Uzun zaman oldu yazmayalı ama forumu takipteyim. Biraz uzun yazdım ama lütfen okuyup yorum yapar mısınız
Yazılanları okuyorum, çoğu arkadaş rutin kontrol ve tahliller için sağlık ocağının arayıp çağırdığını yazmış.
Onun dışında ben üç hafta kadar önce kendim gittim, bel ağrım ve bacak ağrılarım vardı.
Ama doktor sorumluluk mu almak istemedi anlamadım. Bunları kendi doktorunuzla gorusseniz daha iyi olur dedi.
Aile hekimine kendi doktoruma tahlil sonuçlarını göndereceğimi, doktor çağırırsa gideceğimi söyledim. Ayrıca gebeliğin başından beri kan degerlerime bakılmadığı, B12 d vitamini magnezyum demir kan gibi değerlerime bakılmasını istediğimi söyledim, ayrıca da idrar tahlili istedim.
Aile hekimi yine çekimser yaklaştı, biz her tahlili burada yapamıyoruz ama bakabildigimiz değerlere bakalım dedi. İdrar tahlili burada güvenilir sonuç vermez önermiyorum dedi ve onu yapmadı.
Sonuçları alınca da hiç yorum yapmadı. Benim bir şey demem doğru olmaz kendi doktorunuzla görüşün dedi.
Aşının iki dozu yapıldı.
Üçüncü doz için doğum sonrası bir tarih yazdılar ve o zaman görüşürüz dedi hemşire
Bulunduğumuz ilçeye kadın doğumcu haftada bir gün geliyor ve sıra bulmak çok zor
Canm saglik ocağı kısmını cevaplayabilirim. Saglik ocagi beni hic aramiyor. Ben kendim gittim asi icin gun verdiler. Kendi kendime takip ediyorum aramıyorlar yani.Hic bir tahlilimi de yapmadilar. Aile hekiminede soyledim aynen sana dedigi gibi kadin dogumcunuza danissaniz daha iyi olur dedi.Cekimser kaldi. D vitaminim cok düşük cikmisti sonuclarimla gittim . yinede damlayi bile vermek istemedi zorlayarak aldim yani. ebe hemşire olmasaydi onu da vermiyordu.ustelik bakanlik ucretsiz veriyor hamilelere gunluk 6 damla sınırla.Merhaba hanımlar
Aşının iki dozu yapıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?