- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Hamarat hatunKızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Valla ben regenesis Max ve devit aldım ama ikisini de kullanmadım doğru düzgün. İlaçlarla hiç aram yok kocaman hapları da yutamiyorum. Şu an sadece demir ilacini kullanıyorum. Bebeğin kilosunu etkilemedi çok şükür boy ve kilosu hep önde çıktı canım. Yani bilmiyorum yediğimiz içtiğimize dikkat edersek çokta gerek yok sankiKızlar size bi sorum olacak. Saglik ocaginin verdigi decaviti hic kullanmadim cunku hap kocaman birsey ben bu tarz haplari yutamiyorum. dun hastaneye gittim hocam bana vitamin verin dedim o da aynisini yazmis :) . Siz kullaniyor musunuz? decavit kullanmayan var mi? benim gibi. yani sart mi anlamiyorum. Regenesis max da aldim zaten ondada bazi vitaminler var ama. Neyse bu konuda tavsiye bekliyorum
degil mi ya bencede.valla icimi rahatlattin. Bende düzgün beslenmeye gayret ediyorum zaten. Birde d vitaminim ve demir hapim var.regenesisi de kullansam yeter. Decaviti icemiyorum o yüzden zorlamiycam.Valla ben regenesis Max ve devit aldım ama ikisini de kullanmadım doğru düzgün. İlaçlarla hiç aram yok kocaman hapları da yutamiyorum. Şu an sadece demir ilacini kullanıyorum. Bebeğin kilosunu etkilemedi çok şükür boy ve kilosu hep önde çıktı canım. Yani bilmiyorum yediğimiz içtiğimize dikkat edersek çokta gerek yok sanki
Oyle sey olur mu canim ara ara çağırıyorlar.ben en son gittigimde elime kagit veriyor su tarihte gel diyor.bi tarihe kontrol diyo bi tarihe izlem yaziyor mesela.kan tahlili icin de cagirdilar ben devlette yaptirinca gerek duymadım.bana cok ilgisiz gibi geldiler.hatta sonuçlarımı bile gosteriyorum ben doktor yorumluyor.seni arada bir cagirmalari lazim canimMerhaba hanımlar
Uzun zaman oldu yazmayalı ama forumu takipteyim. Biraz uzun yazdım ama lütfen okuyup yorum yapar mısınız
Sizlere bir sorum olacak.
Yazılanları okuyorum, çoğu arkadaş rutin kontrol ve tahliller için sağlık ocağının arayıp çağırdığını yazmış.
Benim hemşire sadece aşı zamanı aradı.
Onun dışında ben üç hafta kadar önce kendim gittim, bel ağrım ve bacak ağrılarım vardı.
Burda da arkadaşlar magnezyum eksikliğinden olabilir yazmışlardı.
Sağlık ocağındaki aile hekimine gittim.
Ağrılarım olduğunu ve degerlerime bakılmasını istediğimi söyledim.
Ama doktor sorumluluk mu almak istemedi anlamadım. Bunları kendi doktorunuzla gorusseniz daha iyi olur dedi.
Biz ilcedeyiz, benim doktorum il merkezinde ve 80 km mesafe var.
Aile hekimine kendi doktoruma tahlil sonuçlarını göndereceğimi, doktor çağırırsa gideceğimi söyledim. Ayrıca gebeliğin başından beri kan degerlerime bakılmadığı, B12 d vitamini magnezyum demir kan gibi değerlerime bakılmasını istediğimi söyledim, ayrıca da idrar tahlili istedim.
Aile hekimi yine çekimser yaklaştı, biz her tahlili burada yapamıyoruz ama bakabildigimiz değerlere bakalım dedi. İdrar tahlili burada güvenilir sonuç vermez önermiyorum dedi ve onu yapmadı.
Sonuçları alınca da hiç yorum yapmadı. Benim bir şey demem doğru olmaz kendi doktorunuzla görüşün dedi.
Sonra da hemşire hanım sizi arıyor zaten değil mi dedi
Ben de sadece aşı için aradılar dedim tamam dedi.
Aşının iki dozu yapıldı.
Üçüncü doz için doğum sonrası bir tarih yazdılar ve o zaman görüşürüz dedi hemşire
Doğuma kadar hiç mi kontrole çağırmayacaklar anladim
Bulunduğumuz ilçeye kadın doğumcu haftada bir gün geliyor ve sıra bulmak çok zor
Kendi doktoruma da o çağırdigi zaman gidiyrm.
Şimdiye kadar ayda bir kontrol şeklinde gittik.
Masallah canim ne guzel yapmissin.bu hastane odasi icin miKızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Canim sen gelisimine bakma kullan bence organ ve beyin gelisimi icin de onemli hatta icinde omega olan bir vitamin kullanValla ben regenesis Max ve devit aldım ama ikisini de kullanmadım doğru düzgün. İlaçlarla hiç aram yok kocaman hapları da yutamiyorum. Şu an sadece demir ilacini kullanıyorum. Bebeğin kilosunu etkilemedi çok şükür boy ve kilosu hep önde çıktı canım. Yani bilmiyorum yediğimiz içtiğimize dikkat edersek çokta gerek yok sanki
Eger vitamin ictigini soyledigun halde doktor verdiyse kullan canim bi zarari olmaz.kullandigim halde b12 dusuk cikiyor.decaviti devlet karsiliyor mudegil mi ya bencede.valla icimi rahatlattin. Bende düzgün beslenmeye gayret ediyorum zaten. Birde d vitaminim ve demir hapim var.regenesisi de kullansam yeter. Decaviti icemiyorum o yüzden zorlamiycam.
Kiz niye canin sklıyor bende cok hizli kilo aliyorum. en son 8 kiloydu belki 9 kilo ya da yükselmiş olabilir. ustelik ilk 4 ay hic kilo alamayip bir anda aldm. Bi ara tartida her hafta arti bir kilo gördüm dusun yani.Artik cok sk tartilmiyorum :)Bizde alıyoruz yani.
Bu arada bende yükleme yaptirmadim.dun doktora gittim istermisin yapalim mi dedi.bende istemiyorum hocam dedim o zaman su kâğıda bi imza at dedi attim ciktim.
saglik ocagi ücretsiz veriyor ama cok sevimsiz hap ya kocaman birsey :) elktrik alamadim . hocanin basi kalabalik verin dedim verdi. hic sorgulamadi bile. Devlette nefes alacak yer yok biraz oldu bittiye geliyor herseyMasallah canim ne guzel yapmissin.bu hastane odasi icin mi
Canim sen gelisimine bakma kullan bence organ ve beyin gelisimi icin de onemli hatta icinde omega olan bir vitamin kullan
Eger vitamin ictigini soyledigun halde doktor verdiyse kullan canim bi zarari olmaz.kullandigim halde b12 dusuk cikiyor.decaviti devlet karsiliyor mu
Benim doktor hic üstüne düşmüyor ya tamam dedi gecti. :) evet en zoru benim icimde ayakkabi giymek. Bazen eşim sağolsun yardim ediyor. ödem tuzdan olur diyorlar ama tuza dikkat et istersen birde bol sivi tüket . benim ust kat komsumda 30 kilo almis ilk gebeliginde bebegi 4.5 kilo dogmus :) simdi yine gebe. Yine yiycem diyor . :) bende ona heveslendim tombis bi bebek dogurmak güzel olurdu .Benim doktorum da kızdı o kadar şeker her şeyde var kahvaltıda reçel de yemeyin Karatay gibi beslemeniz lazım her şeyi yiyorsunuz şeker yüklemesine gelince birileri yaptırmayın diyo diye yaptırımıyosunuz ben notumu alır devam ederim ama sorumluluk size ait dedi. Yine de gerekli görmüyorum diyelim şeker çıktı kontrol etmem gerekicek şimdi de şekerli yemiyorum ya da ucundan yiyorum. ama ben çok uyuyorum günde 15 saatim uyumakla geçiyor kendimi halsiz yorgun hissediyorum ve hiç iş yapasım yok şişlik de oldu ondan dolayı sanırım bi 3 4 kilo ödem var vücudumda el ayak parmaklarım dolma dolma oldu çünkü :)) kendim için yiyorsam neyim hep yavrum için diye sıyrılıyorum :) doktorum da 32 kilo almış kendi doğumunda o yüzden kilo takıntısı yok ama veremezsen dikkat et diyo.. bu kiloya alışmak istemiyorum alışveriş dahi yapmıyorum hiç hoş değil bi se şişkoluk çok zor Allah yardim etsin :) ayakkabı giyerken bile zor :)
Kızlar size bi sorum olacak. Saglik ocaginin verdigi decaviti hic kullanmadim cunku hap kocaman birsey ben bu tarz haplari yutamiyorum. dun hastaneye gittim hocam bana vitamin verin dedim o da aynisini yazmis :) . Siz kullaniyor musunuz? decavit kullanmayan var mi? benim gibi. yani sart mi anlamiyorum. Regenesis max da aldim zaten ondada bazi vitaminler var ama. Neyse bu konuda tavsiye bekliyorum
Benim doktor hic üstüne düşmüyor ya tamam dedi gecti. :) evet en zoru benim icimde ayakkabi giymek. Bazen eşim sağolsun yardim ediyor. ödem tuzdan olur diyorlar ama tuza dikkat et istersen birde bol sivi tüket . benim ust kat komsumda 30 kilo almis ilk gebeliginde bebegi 4.5 kilo dogmus :) simdi yine gebe. Yine yiycem diyor . :) bende ona heveslendim tombis bi bebek dogurmak güzel olurdu .
sen regenesis ten memnun muydun ?Bu ayda bunu deneyim dedim gecen sefer imom kullanmistim.evet dogum tarihimiz ayni görünüyor :)Biz muhtemelen aynı gün de doğurucaz buraya yazıyorum canım :)) Decavite ben de bugün başladım. Kan testinse alt değerim çok az bi yüksek çıktı ve mide yanmam olduğunu söyledim doktoruma. hamileliğin başından beri Regenesis Max kullanıyordum bugüne kadar. Içinde balık yağı var ya o galiba bana dokunuyor ve yükselten de o. sanıyoruz şuan.. demir ilacı ve decavit yazdı bitince bunlara başka 2 hafta kullandıktan sonra alt değerine yeniden baktır bi yerde dedi. Eğer ilaçtan kaynaklı değilse Regenesis e geri dönücem cünkü onun ıçindeki balık yağı lohusa depresyonuna engelliyormuş. ve dediğin gibi ilaci görünce bu ne ben bunu yutamam Regenesisi geri istiyorum dedim ama bugün denedim yuttum :) Aslında Regenesis daha iyiydi çünkü ilaç değil multi vitamin. ama bakalım..
Bana sadece iyi demişti cm vermedi bu gittiğimde baktıracam tekrar canım.Kızlar sizin rahim uzunluğunuz kaç benim 5cm den 3 e düşmüş erken Doğum riskine karşı akciğer geliştirici iğne yapıldı bugün yarın bi doz daha yapılacak
Evet bebekler annenin aldığı kiloyla hiç alakalı değil malesef. bebek her türlü alıyor annedenYemekle alakası yok sakın aldanma :) annem 23 kilo almış ve ben 56 gün erken doğmuşum. annen duba gibiydi dokunsan patlayacaktı herhalde 5 kilo doğurur diyordum bi doğdun 1900 hepsini kendine yemiş diyo babam :) bi arkadaşım 7 kilo aldı 3250 doğdu biri benim gibi 20 + ve bebeği 2100 :) bebek her türlü ihtiyacını sömürüyor. canları sağolsun ama bize de yazık. Valla şişko insanın hali çok zor Allah yardım etsin zayıflık gibisi yok :)
Çok güzel olmuş canımAmin inşallah
Bende böyle bir şey ya da pleksiden yapmayı düşünüyorum. Birkaç yere sordum 280-300 lira fiyat verdiler kapı süsü içinpleksi bulabilirsem kendim yapıym dedim
Eline sağlık canım çok güzel olmuş
Yaa süpermiş bu ellerine sağlık çok beğendim canım yaa maşallahh
Çok güzel olmuş canım becerebiliyorsun ne güzel benim hiç böyle becerilerim yok. Yapmaya kalksam astarı yüzünden pahalıya gelir sanırım
Anladım canım.. Eşin için belki bir süre kabul edebilirsin. Oda ailesinden uzak belki bu süreçte onlarında yardımcı olduğunu görmek istiyordur onuda anlıyorum. Biz yurtdışındayız ailemin oturduğu aynı şehirde eşimin ailesi türkiyede eşim annesini doğumda çağırmayı düşünüyor hep tatil hem torununu görsün görümcemi se çağıracak. Evet bende isterim doğum yaptığımda evimde başımda kalabalık olmasın. Ama benim ailem burda bana yardımcı olacak onunda ailesiyle bu süreci geçirmeye hakkı var. O yüzden ben sorunsuz kabul ettim sadece hizmet etmeyeceğimi doğumumu ve sonraki süreçte rahat olacağımı söyledim oda kesinikle amaç hizmet etmek değil dedi öyle anlaştık :)
Seni çok iyi anlıyorum! Çok iyi bir işim vardı ve çok iyi pozisyon teklif ettiler 3 aylık hamileyken ama bırakmak zorunda kaldım çünkü devam etseydim iznim bitince yani bebek 2 aylıkken işe dönecektim. Eşimle ölçük biçtik konuştuk maddi olarak bir zararımız olmayacağına psikolojik olarak zaten 2 aylık bebeği bırakamayacağıma karar verdik. İş yine bulursun emin ol. Ama bebeğinle kalmak istiyorsan kal ! Asla ama asla geri gelmiyor o günler maalesef. Ben daha hamileyken bıraktım allaha şükürler olsun eşime zam geldi iş yerinde pozisyonu değişti yükseldi. Herşeyde bir hayır varmış anladım. İçinden ne geliyorsa o şekilde yap.
Çook güzel canım. Ellerine sağlık bayıldım
Hamarat hatun
Masallah canim ne guzel yapmissin.bu hastane odasi icin mi
Canim sen gelisimine bakma kullan bence organ ve beyin gelisimi icin de onemli hatta icinde omega olan bir vitamin kullan
Eger vitamin ictigini soyledigun halde doktor verdiyse kullan canim bi zarari olmaz.kullandigim halde b12 dusuk cikiyor.decaviti devlet karsiliyor mu
Çok şık tatlımm diğer topiğimize de atabilirsinLohusa geceligimi sonunda aldim kizlar, nasil sizce
Canım ekmeği şekeri azaltırsan belki o kadar almazsın belki de bir kısmı ödemdir bilemeyiz o zamanda tuzu azaltmalısın bir de albümin mi diyorlar kuzenim olmuştu o da şişliğe yol açıyordu doktoruna danış istersen canımBenim doktorum da kızdı o kadar şeker her şeyde var kahvaltıda reçel de yemeyin Karatay gibi beslemeniz lazım her şeyi yiyorsunuz şeker yüklemesine gelince birileri yaptırmayın diyo diye yaptırımıyosunuz ben notumu alır devam ederim ama sorumluluk size ait dedi. Yine de gerekli görmüyorum diyelim şeker çıktı kontrol etmem gerekicek şimdi de şekerli yemiyorum ya da ucundan yiyorum. ama ben çok uyuyorum günde 15 saatim uyumakla geçiyor kendimi halsiz yorgun hissediyorum ve hiç iş yapasım yok şişlik de oldu ondan dolayı sanırım bi 3 4 kilo ödem var vücudumda el ayak parmaklarım dolma dolma oldu çünkü :)) kendim için yiyorsam neyim hep yavrum için diye sıyrılıyorum :) doktorum da 32 kilo almış kendi doğumunda o yüzden kilo takıntısı yok ama veremezsen dikkat et diyo.. bu kiloya alışmak istemiyorum alışveriş dahi yapmıyorum hiç hoş değil bi se şişkoluk çok zor Allah yardim etsin :) ayakkabı giyerken bile zor :)
bana simdiye kadar boyle bir sey hakkında hic birsey söylemediler .Acaba sormak gerekir mi ? nasil bakiyorlar birde vajinal muayene ile mi?Bana sadece iyi demişti cm vermedi bu gittiğimde baktıracam tekrar canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?