Tanıdığına sorsan valla süper olur :) indirim gelecekse Şubat'ı beklerdik canimCanim bizim alacagimiz bir oto koltugu da var. Ikisi 2000 tlyi bulacak. aslinda indirime denk gelirse iyi olur. Ayni zamanda bizim bit tanisimizin oglu e bebek de calisior. Calisanlara ozel %20 veya %40 indirim yapiolarmis. Onu kullanmak istiorduk, indirim de gelirse ustune super olur
Kizlar yaa, bugun aile hekimligine gittim rutin tahliller icin. Ac karnina gitmistik. Tarti 65.1 gosterdi. En son 3 hafta once kendi doktoruna 65.5 gelmistim(kahvalti yapmistim). Yani bu durumda hic kilo almamisim 3 haftada. Bu arada 27+4 un bugun. Ya bebek de kilo almadiysa, cok endiseleniyorum
Günaydın kızlar
Kafam o kadar karışık ki bi konuda napıcağımı şaşırdım artık. Daha öncede konusu geçmişti doğuma kadar evden çalışarak işi idare edicem. Sonrasında kayınvalidem bebeğe bakamıyor kendisi hasta zaten annem memlekette gelip sürekli kalamaz. Kayınvalidem de baksa 1 ay o 1 ay annem şeklinde falan idare edicez. Patronum ve müdürümde ayrılmamı asla istemiyor sağolsun şuan çoğu işimi müdürüm yapıyor beni sevdiğinden, maaşımıda tam alıyorum.
Doğum sonrası ücretsiz izin almam mümkün değil 2 aylıkken bırakıp işe dönmek zorundayım. Patronum güvenilir referanslı bi bakıcı buluruz sen evdeyken başlar işe sende bebekte bakıcıya alışmış olursunuz diyor. Raporlu olduğum bu dönemde 250tl gibi ara bi zam yaptılar şimdide malum normal zam zamanı 1000tl gibi bi zam yapıcaz şimdide diyor. Yeri gelir haftada 1 gelmezsin geç gelir erken çıkarsın idare ederiz biz seni diyolar. Napıcağımı şaşırdım, siz olsanız napardınız
Merhaba hanımlar
Uzun zaman oldu yazmayalı ama forumu takipteyim. Biraz uzun yazdım ama lütfen okuyup yorum yapar mısınız
Sizlere bir sorum olacak.
Yazılanları okuyorum, çoğu arkadaş rutin kontrol ve tahliller için sağlık ocağının arayıp çağırdığını yazmış.
Benim hemşire sadece aşı zamanı aradı.
Onun dışında ben üç hafta kadar önce kendim gittim, bel ağrım ve bacak ağrılarım vardı.
Burda da arkadaşlar magnezyum eksikliğinden olabilir yazmışlardı.
Sağlık ocağındaki aile hekimine gittim.
Ağrılarım olduğunu ve degerlerime bakılmasını istediğimi söyledim.
Ama doktor sorumluluk mu almak istemedi anlamadım. Bunları kendi doktorunuzla gorusseniz daha iyi olur dedi.
Biz ilcedeyiz, benim doktorum il merkezinde ve 80 km mesafe var.
Aile hekimine kendi doktoruma tahlil sonuçlarını göndereceğimi, doktor çağırırsa gideceğimi söyledim. Ayrıca gebeliğin başından beri kan degerlerime bakılmadığı, B12 d vitamini magnezyum demir kan gibi değerlerime bakılmasını istediğimi söyledim, ayrıca da idrar tahlili istedim.
Aile hekimi yine çekimser yaklaştı, biz her tahlili burada yapamıyoruz ama bakabildigimiz değerlere bakalım dedi. İdrar tahlili burada güvenilir sonuç vermez önermiyorum dedi ve onu yapmadı.
Sonuçları alınca da hiç yorum yapmadı. Benim bir şey demem doğru olmaz kendi doktorunuzla görüşün dedi.
Sonra da hemşire hanım sizi arıyor zaten değil mi dedi
Ben de sadece aşı için aradılar dedim tamam dedi.
Aşının iki dozu yapıldı.
Üçüncü doz için doğum sonrası bir tarih yazdılar ve o zaman görüşürüz dedi hemşire
Doğuma kadar hiç mi kontrole çağırmayacaklar anladim
Bulunduğumuz ilçeye kadın doğumcu haftada bir gün geliyor ve sıra bulmak çok zor
Kendi doktoruma da o çağırdigi zaman gidiyrm.
Şimdiye kadar ayda bir kontrol şeklinde gittik.
Canım benim annem ve kayınvalidem hep yanımdalar ama annenin yerini tutamazlar diye düşünüyorum ilk bebeğim olduğundan tadını çıkarmak istiyorum oğluşumla bolca vakit geçirmek istiyorum Doğum izninden sonra ücretsiz izin alıcam inşallah oğluşum 1 yaşına geldiğinde annemlere bırakıp döneceğim işeGünaydın kızlar
Kafam o kadar karışık ki bi konuda napıcağımı şaşırdım artık. Daha öncede konusu geçmişti doğuma kadar evden çalışarak işi idare edicem. Sonrasında kayınvalidem bebeğe bakamıyor kendisi hasta zaten annem memlekette gelip sürekli kalamaz. Kayınvalidem de baksa 1 ay o 1 ay annem şeklinde falan idare edicez. Patronum ve müdürümde ayrılmamı asla istemiyor sağolsun şuan çoğu işimi müdürüm yapıyor beni sevdiğinden, maaşımıda tam alıyorum.
Doğum sonrası ücretsiz izin almam mümkün değil 2 aylıkken bırakıp işe dönmek zorundayım. Patronum güvenilir referanslı bi bakıcı buluruz sen evdeyken başlar işe sende bebekte bakıcıya alışmış olursunuz diyor. Raporlu olduğum bu dönemde 250tl gibi ara bi zam yaptılar şimdide malum normal zam zamanı 1000tl gibi bi zam yapıcaz şimdide diyor. Yeri gelir haftada 1 gelmezsin geç gelir erken çıkarsın idare ederiz biz seni diyolar. Napıcağımı şaşırdım, siz olsanız napardınız
Çok güzel olmuş canımKızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Eline sağlık canım çok güzel olmuşKızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Kızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Ücretsiz izin hakkım olsa asla bırakmam işimi canım ama öyle bir şansım yok. İş yerimde yardımcı olucağını söylüyo ki sonrası için o da cazip geliyor. Geç gelir erken çıkarsın, arada gelmezsin, şirket arabasıyla gidip emzirip gelirsin falan. Böyle söyleyince de idare olunur gibi geliyor akşama eşim gelsin bi değerlendireceğiz bakalım tekrar.Canım benim annem ve kayınvalidem hep yanımdalar ama annenin yerini tutamazlar diye düşünüyorum ilk bebeğim olduğundan tadını çıkarmak istiyorum oğluşumla bolca vakit geçirmek istiyorum Doğum izninden sonra ücretsiz izin alıcam inşallah oğluşum 1 yaşına geldiğinde annemlere bırakıp döneceğim işe
Çok güzel olmuş canım becerebiliyorsun ne güzel benim hiç böyle becerilerim yok. Yapmaya kalksam astarı yüzünden pahalıya gelir sanırımKızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
bazen böyle aile konusunda sacma dayatmaları oluyor. Benim ailemin oturdugu sehirdeyiz. onun ailesi baska şehirde.Kompleks yapıyor heralde. fazla samimiyet kurmak istiyorlar birde ben mesafeli bi insanim. Kendi akrabalarim da dahil cok samimiyeti seven bi insan degilim . Esim maaalesef bunu sürekli benim karşıma cikartiyor.
Günaydın kızlar
Kızlar kapı süsüm bitti bir tek isim ekleyeceğim allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Ücretsiz izin hakkın yoksa kararsız kalmakta haklısın canım hakkınızda hayırlısı olsunÜcretsiz izin hakkım olsa asla bırakmam işimi canım ama öyle bir şansım yok. İş yerimde yardımcı olucağını söylüyo ki sonrası için o da cazip geliyor. Geç gelir erken çıkarsın, arada gelmezsin, şirket arabasıyla gidip emzirip gelirsin falan. Böyle söyleyince de idare olunur gibi geliyor akşama eşim gelsin bi değerlendireceğiz bakalım tekrar.
Sorayim canim, yazarim sanaTanıdığına sorsan valla süper olur :) indirim gelecekse Şubat'ı beklerdik canim
BellaCiao şükür maddi olarak sıkıntımız yok canım, çıksam zorlanmayız diye düşünüyoruz. Bi taraftanda işim, çalışma arkadaşlarım, maaşım iyi olunca işimide bırakmak istemiyorum çalışmayı da seviyorum. Tabi diğer taraftaki konu evlat olunca kaldım öyle.
Kiz niye canin sklıyor bende cok hizli kilo aliyorum. en son 8 kiloydu belki 9 kilo ya da yükselmiş olabilir. ustelik ilk 4 ay hic kilo alamayip bir anda aldm. Bi ara tartida her hafta arti bir kilo gördüm dusun yani.Artik cok sk tartilmiyorum :)Bizde alıyoruz yani.Off şuan çok moralim bozuldu. Ne zamandır forumu takip edemiyordum mesajları ancak okuyabildim. En çok kilo alan ben miyim yani(( 12 kilo aldım toplam. 2 3 kg yazanlara şaşırıyorum ben onu ayda alıyorum.. Acaba gebelik şekeri mi var bende. ama şeker yüklemesi yaptırmadım. Koç Üni. dekanı Prof Dr. Şükrü beyin de tavsiyesi kesinlikte yaptırılmaması yönünde . Kendi doktorum yaptır dedi ama bana da mantıklı gelmiyor sanki annem yaptırmış mı.. Şekerli şeyler yememeye çalışıyorum ama kilonun onunla alakası var mı acaba çünkü benim kadar alan yok şuan 80 kg oldum. çok göstermiyorum ama 80 daha 2.5 ay var.. 85i görücem herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?