- 19 Ekim 2018
- 589
- 1.365
- 28
Güzel bağlamış konuyuValla öyle epey uzun anlattı da özet geçtim :) kan ilacını devam edeyim değil mi dedim, bebek şu an kan ihtiyacını arttırıyor , doğumda yine kan kaybı oluyor sonra lohusalıkta kanaman devam edecek dedi. Yani doğumdan sonrada kan ilacına en az 3 ay devam et dedi girdi psikolojiye :)
Yani :) zaten her insanın yapısı farklı canım. Kimisi güçlü durur, kimisi çıtkırıldım .. hamilelikte de ben eşime pek naz yapayım şöyle olsun böyle olsun demedim şimdiye kadar. Lohusalık ta bebeğin ihtiyaçları ile ilgilenirken gelir geçer inşallah :) dağılmayiz bence kolay kolayGüzel bağlamış konuyuBiz yine de dağılmayız inşallah diye düşünelim Kötüyü çekmeyelim gece gece
Canımız sağ olsunda herşey yoluna giriyo ben lohusayken 1 hafta bi sinirlilik yaşadım ama onun haricinde çok sıkıntı yaşamadım inş bunda da öyle olur,aksine bişeyleri başarmak gururlandırıyo anne oluyosun neticede, bi de itiraf edeyim benim şöyle bi huyum var misafirliğe gidince evimi derler toplar üstünden de olsa bi temizlik yaparım çünkü gittiğim ev derli toplu oluyo halıyle ev sahibi misafir gelecek diye temizlik yapıyo ben de eve gelince kendi evim derli toplu görmeyince sınırım bozuluyodu sonra fark ettim bunu, bi nevi kendimi motive ediyorum :)Hıh ağzın bal yesin yaa Bizde senin gibi oluruz inşallah Moralim düzeldi biraz
Çocuklu ev tabi dağılır canım önemli olan toparlayabilmek Allah sağlık sıhhat versin bizde öğreneceğiz inşallah üstesinden gelmeyiCanımız sağ olsunda herşey yoluna giriyo ben lohusayken 1 hafta bi sinirlilik yaşadım ama onun haricinde çok sıkıntı yaşamadım inş bunda da öyle olur,aksine bişeyleri başarmak gururlandırıyo anne oluyosun neticede, bi de itiraf edeyim benim şöyle bi huyum var misafirliğe gidince evimi derler toplar üstünden de olsa bi temizlik yaparım çünkü gittiğim ev derli toplu oluyo halıyle ev sahibi misafir gelecek diye temizlik yapıyo ben de eve gelince kendi evim derli toplu görmeyince sınırım bozuluyodu sonra fark ettim bunu, bi nevi kendimi motive ediyorum :)neticede çocuklu bi bayanım dağınıklığım da oluyo tozlanıyoda ev ama hal oluyo işte bi şekilde
Ne yapiyorsunuz kizlar.ben doktoruma gittim hastanede tekrar seker yuklemesi istedi 100 luk ve uc aylik seker ortalamama bakip karar verecek.diyetisyene basladim isteyen olursa listeyi atarim.cok acimmm
Merak etme kuzu uyuyorsun ama uyumuyorsun ben kardeşimde bile öyleydim kendi çocuğumda düşünemiyorum :)Kızlar bende bazen korkuyorum acaba lohusalık sendromu yaşar mıyım diye.. hatta eşime de dedim öyle bir şey sezersen anla beni üstüme gelme diyeözellikle gece bebeğe iyi bakamazsam diye endişeleniyorum ağladığında duyamazsam diye vs ya da bebekten sonra gerçekten hayatımız çok mu değişecek?
Sagol canim.yok aslinda her sey var diyette sadece test yaptıracağım icin dun cok az yedim ve günüm vardi sadece baktimCanm cok gecmis olsun .Liste uygulanmasi zor bir listemi ?
Ben alışkınım diyet yapmaya daha duzenli beslenmis oluyorsun.dun sadece az yedim
Ins canim.Bi de 100 lük mü istedio şeker ortalamasına bana da bakılmıştı canım h1 li bir şey inşallah bir şey çıkmaz canım
Kuzum maşallah kızına
Bebeğin başı solda demişsin aşşa kanala doğru yer değiştirme ihtimali var canım
Eğer öyle olursa normal yapabilirsin.
Benim kızın başı aşşada mesala, bazen sol tarafıma doğru çıkıyor gibi hissediyorum
Belin için ayrıca geçmiş olsun :)
Maşallah canım kuzun büyümüş
Şuanki pozisyonları çok bir şey ifade etmez cnm. Daha yerleri bol. Döner dururlar :)) bazıları son ana kdr dooum pozisyonundayken son hfta bir bakıyorlar ters dönmüş. O yüzden en hayırlısı neyse o olsungüzel düşün canım.
Maşallah kuzuna canımDaha doğuma var döner bebek merak etme
Gunaydin canim.doktor niye bu kadar erken konusmus anlamadim.bir gittigimde bas asagi duruyordu bir hafta sonra gittim yan yatmisti surekli doner daha dedi.uzulme canim olmadi son haftalarda annenin yanina git.cok tanidigim ailesinin yaninda doğum yaptiGünaydın kızlar
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Aslında benim canımı sıkan sezeryan olma ihtimali değil.
Doğum şekline pek takilmiyorm. Önemli olan kızımı sağlıklı şekilde kucağıma alabilmek.
Esas üzüldüğüm şu oldu:
Biz ilçede oturuyoruz, hastaneye il merkezine geliyoruz 80 km.
Doktor "Eğer bebek bu şekilde kalırsa sezeryan olmak zorundasın. Bu sekildeyken suyun geldiği anda hastaneye gelmen gerek yoksa sezeyan bile zor olur. Bu yüzden son haftalarini ilde geçirmeni tavsiye ederim." dedi.
Kızlar il merkezinde kalmam demek kaynanamda kalmam anlamına geliyor
Ve ben bunu hiç istemiyorum.
Kendi ailem 8 saat uzaklıkta.
Kaynanam hayatımda tanıdığım en bencil anne ve en tembel kadın
Canım sanki sen benim için girmişin usg ye benim bebişde yan pozisyonday 'di en son ben de hissediyorum bazen sağ taraf bazen sol taraf yusyuvarlak elime geliyo ya poposu ya kafası , benimde bel ağrım çok uzun süreli oturma yatma yürüme ayakta kalma hepsi bel ağrısı yapıyo, inş herşey yolunda giderde normal doğum yaparsın, benim zaten sezeryan olacak
Canim senin tarif ettigin sekilde duruyor benim kizimda.Doktor bebek ters duruyor dedi raporada makat gelis yazmis.Bel agrisi cok cekiyorum bende acaba bu yüzden miymis. Cok sasirdim
Gunaydin canim.doktor niye bu kadar erken konusmus anlamadim.bir gittigimde bas asagi duruyordu bir hafta sonra gittim yan yatmisti surekli doner daha dedi.uzulme canim olmadi son haftalarda annenin yanina git.cok tanidigim ailesinin yaninda doğum yapti
Şimdiden kendini strese sokma bence bunları konuşmak için çok erken :) kaynananla da aranda sorun olacak şeyler varsa eşin devreye girecek mecbur, onun kuracağı denge çok önemli. Zamanı gelince konuşur halledersin benceGünaydın kızlar
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Aslında benim canımı sıkan sezeryan olma ihtimali değil.
Doğum şekline pek takilmiyorm. Önemli olan kızımı sağlıklı şekilde kucağıma alabilmek.
Esas üzüldüğüm şu oldu:
Biz ilçede oturuyoruz, hastaneye il merkezine geliyoruz 80 km.
Doktor "Eğer bebek bu şekilde kalırsa sezeryan olmak zorundasın. Bu sekildeyken suyun geldiği anda hastaneye gelmen gerek yoksa sezeyan bile zor olur. Bu yüzden son haftalarini ilde geçirmeni tavsiye ederim." dedi.
Kızlar il merkezinde kalmam demek kaynanamda kalmam anlamına geliyor
Ve ben bunu hiç istemiyorum.
Kendi ailem 8 saat uzaklıkta.
Kaynanam hayatımda tanıdığım en bencil anne ve en tembel kadın
Şimdiden kendini strese sokma bence bunları konuşmak için çok erken :) kaynananla da aranda sorun olacak şeyler varsa eşin devreye girecek mecbur, onun kuracağı denge çok önemli. Zamanı gelince konuşur halledersin bence
Gecmis olsun canim baban icin.haklisin annene zor olur.sezeryan olursan zaten su tarihte gel diyorlar daha planli olur dogumun.belim benimde kötüydü tutuluyordu hep magnezyuma basladiktan sonra geçti.doktorumda bol kalsiyum tuket demistiAslında doktor henüz doğum şekli ile ilgili yorum yapmıyordu.
Ben sorunca bu şekilde yorumladı.
Tabi ki değişebilir doğuma kadar ama bel ağrısı da çekiyorum canım ve bu da normal doğumu etkileyebilir dedi.
Hepsi birleşince işte böyle yorum yaptı.
Ben üç yıl bebek fikrini erteledim sırf kendi evimde doğum yapabilmek kendi yatağımds yatabimek için
Tayinimiz çıktı sevindik artık rahat bir yere gidiyoruz diye ama buranin da geldiğimiz yerden pek farkı yokmuş imkanlar açısından
Annemde kalmayı pek düşünmüyorum canım. Çünkü annem zaten yeterince yoruluyor. Babam ilik kanseri ve kemoterapi görüyor. Bir ay sonra da kök hücre nakli olacak. Bir de ben gidip yük olmak istemiyorum
Ne rahat bir kadinmis öyle.biz anne olsak once onlar doysun derizEn kötü huyumdur olmamış şeyleri önceden düşünüp strese sokarım kendimi.
Sanki ne işe yarıyorsa.
Eşim de sağolsun her zaman kv konusunda anlayışıdır ve beni her zaman dinler hak verir.
Kaynanam da bariz kötülük yapan bir kadın diyemem ama aşırı tembel ve bencil. Evde ne kahvaltı ne yemek saatinde olur. İlla eşim kızar annesine. Ya da yaptığı yemeğin yarısını kaynanam tek başına yer kalan yarısını ev halkı olarak biz paylaşırız gibi dusuncesizlikler.
Bakalım canım Allah hakkımızda hayırlısını versin. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımiza alırız yavrularımizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?