30.hafta mısın canım çok normalKızlar bu arada göbeğimin üst sağ kısmında bebeğin neresi var ne yapıyor hiç bilmiyorum ama canımı inanılmaz acıtıyor. Orda toplanıyor gibi. 16 sında kontrolüm var. Kasılmalarınız var mı ? Böyle ağrılı bebek hareketleriniz var mı ?
Bağdaş kurup yere oturmayı yapayım canım, ama sonra yerden kalkmak için eşime ihtiyaç olacak. Bir tek ben mi böyleyim acayip ağırlaştım sanki sırtıma yük attılarCanım hiç canını sıkma şimdiden.
30.haftaya kadar bebeklerin %80ni baş aşşağı pozisyonu alıyormuş.
Kalan %20lik kısmı ise 38.haftaya kadar dönebiliyormuş.
Baş aşşa pozisyona gelsin istiyorsan bağdaş kurup yere oturmanı birde secde pozisyonunu almanı tavsiye ederim ❤
Benim kızın normalde başı aşşada sırtı solumdaydı.
1 haftada sırtı sağıma geçmiş,1 haftada bile değişebiliyor yani sıkma canını :)
Mutlaka bahset canım kasılma dan baya dikkatle dinleyip sorular sordu. Magnezyum da suya atınca eriyen tabletten vermiş tadı hiç hoş değilmiş ama icicez artikBak kuzum Melike çok güzel açıklamış ona ilaveten doğumların %3 ila %4ü sadece ters geliş olurmuş bilgisini de vereyim. Sancı ile dönenler bile oluyormuş. Doktorunda döner demiş Zaten. Bahsettiği sezeryan kısmı hoş olmamış ama :))
Magnezyum iyi gelir inşallah benimde kasılmalarım çoğaldı. Bakalım doktora bahsedince banada verecek mi gerek görecek mi.
Eliyle nasıl ceviriyorlar acaba canım demek ki işinin ehli olan ebeler yapabiliyor. Ben bunlara güvenemem zaten duzelmezse direk sezeryan olurumCanım 39 haftada bile dönen bebekler varmış. Bizim burda Fransada 36 haftada ebeler kendi elleriyle bebeği döndürüyorlar doğum yaklaştıkça bunu sorabilirsin :).
Kasılmalar için bu haftalardan itibaren olması değil sık sık olması önemli doktorun haklı canım
Bu mesajını görünce bende daha iyi anladım neden sadece kayma sürtme hissettiğimi artık pıtpırlar yok oluyor ama nadiren demek ki çok normalmiş içim rahatladı hepimiz aynıyız
Bende kararsızım almayı düşünüyorum ama bilmiyorum mikrodalgada ısıtsak nasıl olur acaba ?
Bende süt içmiyorum zaten muzdanda tiksindim kuzum. Her akşam yoğurt yiyorum bir kase :) merak etme bebişler birşeyden eksik değil diye düşünüyorum ben sonuçta yediğimiz herşeyin vitamini alıyorlar sadece kendimiz için birşey kalmıyor
Mikrodalga ya karşı onyargiliyim ben biraz ya o yüzden evime de almadım. Mecbur bı ısıtıcı bulmam lazım memnun olunanCanım 39 haftada bile dönen bebekler varmış. Bizim burda Fransada 36 haftada ebeler kendi elleriyle bebeği döndürüyorlar doğum yaklaştıkça bunu sorabilirsin :).
Kasılmalar için bu haftalardan itibaren olması değil sık sık olması önemli doktorun haklı canım
Bu mesajını görünce bende daha iyi anladım neden sadece kayma sürtme hissettiğimi artık pıtpırlar yok oluyor ama nadiren demek ki çok normalmiş içim rahatladı hepimiz aynıyız
Bende kararsızım almayı düşünüyorum ama bilmiyorum mikrodalgada ısıtsak nasıl olur acaba ?
Bende süt içmiyorum zaten muzdanda tiksindim kuzum. Her akşam yoğurt yiyorum bir kase :) merak etme bebişler birşeyden eksik değil diye düşünüyorum ben sonuçta yediğimiz herşeyin vitamini alıyorlar sadece kendimiz için birşey kalmıyor
Kızlar bu arada göbeğimin üst sağ kısmında bebeğin neresi var ne yapıyor hiç bilmiyorum ama canımı inanılmaz acıtıyor. Orda toplanıyor gibi. 16 sında kontrolüm var. Kasılmalarınız var mı ? Böyle ağrılı bebek hareketleriniz var mı ?
Kızlar yemekte neler var
Eliyle nasıl ceviriyorlar acaba canım demek ki işinin ehli olan ebeler yapabiliyor. Ben bunlara güvenemem zaten duzelmezse direk sezeryan olurum
Mikrodalga ya karşı onyargiliyim ben biraz ya o yüzden evime de almadım. Mecbur bı ısıtıcı bulmam lazım memnun olunan
Cnn benim bebişde öyle başı sağda hatta sisteme transfer baş sağda yazıyo doktor iki seferdir, zaten benim sağda çok oynuyo bazen resmen içimi oyuyo galiba ellerini başına kaldırıp oynatıyor bende düşünüyorum bu çocuk ne zaman dönecek diyeKontrolden geldim kızlar,
Daha önce size Danıstigim kasılmaları sordum öncelikle. 20 dakika içinde 3 kereden fazla oluyorsa erken doğum belirtisi olabilir dedi. İki kere rahim ağzını ölçtü ve sorun görmedi normalmiş. Magnezyum yazdi ama su gelme , ekstra sancı veya ard Arda kasılma olursa gel hemen dedi.
Asıl önemli olan ise muayene için sedyeye uzandım doktor göbeğime garip garip baktı sonra eliyle yokladi falan ne oluyor acaba dedim. Sonra ultrasondan bakıp halla halla yan yatmış dedi. Normalde baş aşağı yada makat pozisyonda olması gerekirken benim oğlanın kafası sağımda ayakları solumda guneslenir gibi uzanmıştı. Bu şekilde normal doğum olmaz hatta sezeryan bile zor geçer dedi
34.haftada yani ay sonu tekrar çağırdı o zamana kadar döner inşallah hiç böyle birşey beklemiyordum ..
Eşim de yol boyunca babası gibi her işi ters işte dedi durdu
Boşver cnm kendilerini bilseler sorarlar zaten herkesde aynı dert var ,akılları çıkıyordur para isterseniz diye Rabbim muhtaç etmesin ben hep dua ediyorum Allahım senden başkasına el açtırma diye bizimde sıkıntılarımız var ama geçecekAmin inşallah Allah razı olsun bu bir imtihan buna inanıyorum en üzüldüğüm şey eşimin ailesinin durumu iyi aynı sokakta oturuyoruz hiçbir şekilde sormuyorlar bir şeye ihtiyacınız var mı diye.
Normal gülüm hatta bu daha guzel bence askim cocugummmTeşekkür ederim kızlar bende 2 gündür endişelendim biraz tekmeleri hissetmeyince, normal demekki :)
Öyle canım benim icin değil ama oğullarını karnimdaki torunları için Bir an düşünürler sanıyordum ama yok elbette bugünlerde geçecek Ben elimi Rabbime açıyorum muhakkak dualarıma karşılık verecektir. Allah yardımcınız olsun sizinde her zamanBoşver cnm kendilerini bilseler sorarlar zaten herkesde aynı dert var ,akılları çıkıyordur para isterseniz diye Rabbim muhtaç etmesin ben hep dua ediyorum Allahım senden başkasına el açtırma diye bizimde sıkıntılarımız var ama geçecek
Amin cnm aslinda insan zor zaman yasayarak insanlarin gercek yuzunu taniyo ,herkes iyi gun dostu olmus ben de hep diorum sıķıntı yasamasaydik ogrenemiycektim hayati, insanlari,Öyle canım benim icin değil ama oğullarını karnimdaki torunları için Bir an düşünürler sanıyordum ama yok elbette bugünlerde geçecek Ben elimi Rabbime açıyorum muhakkak dualarıma karşılık verecektir. Allah yardımcınız olsun sizinde her zaman
Bende hickiriklarini sağda hissediyordum canım. Bakalım inşallah uygun pozisyona dönerler hakkimizda hayırlısı olsunCnn benim bebişde öyle başı sağda hatta sisteme transfer baş sağda yazıyo doktor iki seferdir, zaten benim sağda çok oynuyo bazen resmen içimi oyuyo galiba ellerini başına kaldırıp oynatıyor bende düşünüyorum bu çocuk ne zaman dönecek diye
Onların her hareketi güzelNormal gülüm hatta bu daha guzel bence askim cocugummm
Hıçkırık mııı nasıl hissediliyorBende hickiriklarini sağda hissediyordum canım. Bakalım inşallah uygun pozisyona dönerler hakkimizda hayırlısı olsun
Cnm ben bundan önceki hamileliğimde hissediyodum hıçkırıklarını kızımın ama bu kızımda hiç hissetmiyorum hıçkırdığu zaman pıt pıt diye ardışık atıyoduBende hickiriklarini sağda hissediyordum canım. Bakalım inşallah uygun pozisyona dönerler hakkimizda hayırlısı olsun
Herşey sınav canım hayırlısı ile bu sınavdan başarılı çıkariz inşallahA
Amin cnm aslinda insan zor zaman yasayarak insanlarin gercek yuzunu taniyo ,herkes iyi gun dostu olmus ben de hep diorum sıķıntı yasamasaydik ogrenemiycektim hayati, insanlari,
Pıt pıt oluyor canım :) ritmik bir şekilde. Tekme değil ayırt ediliyor baya. Zaten kafasının olduğu yerde hissediyordumHıçkırık mııı nasıl hissediliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?