Canım bir ara kan akışı için hergün suya limon sıkıp tükettim.Suya limon sıktım içtim canım çok rahatlatı sende dene bunu bulantı için iyi geliyor mide ekşimesşnede
Canım 3.5 diye hatırlıyodum.
Netten baktım şimdi 3müş.
Uras büyüdüğü için değerin arttı korkma annesi,bu değerleri (sınıra yakın)doktorlar çok büyük sorun olarak görmüyor.
Takip edilmediği çok daha yüksek değerlerden korkuyorlar için rahat olsun. Benim ilaça rağmen bir ara değerim 5e yaklaşmıştı 2.trimesterda
Ayrıca kuzum dereotu hamilelikte tüketilmiyor diye biliyorum,tam emin değilim.
Netten bir araştırda tüket istersen
Evet aynen öyle ben de öğretmenim ve eve gelip uyuyamadıgım oluyor bazen kücücük sebeplerden. Cok üzgün kırgın ve kızgınım.Ayy okudukça sinir oldum bir insan nasıl kalp kırmaktan Korkmaz hiç anlamıyorum hayatta en korktuğun şeylerden biri.
Bazen öğrenciler çok sinirlendiğinde birden kızıyorum daha dakikasına kalbini kırdım diye pişman oluyorum. Kaç kere kızdığım öğrencilerin gönlünü almak için uğraştığımı bilirim. Adamcağız bebeğini görmek için heyecanmış yaklaşmış öyle mi denir Yani napim ben senin dr luğunu bizim gibi aynı anda 20-30 çocukla uğraşsa ne yapacak demek ki
İnan cıktık eşimle sersemlemiş gibiydik. Düşünüyorum başka doktor araştırmada olacagım bu ay. Ama az zaman var diye de kabul eder mi baska doktor ya da baska sıkıntı cıkar mı diye tedirginim. Girerken ödeme yaptık inan cıkınca olsa yapmazdım. Helal etmiyorum. 1 ay bugün icin bekliyoruz biz. Gecen ay da boynunda kordon var dedi devamı yok. Bu ay da kafası iri dedi devamı yok. Cok sıkıldım bu durumdanözelmiş bide ya hayretler içindeyim . doktorun ilgli olması inanın her açıdan çok önemli. Başka doktor bakma şansınız yok mu? O adama bu hareketlerine rağmen para kazandırmak benim zoruma giderdi yani . üstüne birde azarlamış eşinizi. Çok sinirlendim çokkk
Canım Ankara’da mısın doktorun kim
Bir umut diyosun yaniTeşekkürler canımvalla takılmayacak gibi değil yarına bitmesi lazım hafta sonu taşınacağız diye plan yaptık başıma ağrılar girdi.
Biraz kıskandım tabiiama sonra eşime dedim en çok sana bakmışım sana benzetmişim dedim belki bana da benziyordur inşallah sağlıkla doğsun da bir umut benzeyebilir
Squat çömelip kalkma hareketi canım eğil kalk eğil kalk pelvik kaslarını güçlendiriyor doğumu kolaylaştırıyor 34. Haftadan sonra yap dedi ben zaten yapıyorum dedim
Usta olayı çok sinirlerimizi bozdu canım valla her şey şaşacak oturup ağlamak istiyorum bu hafta sonu taşınmamız gerekiyor
Kuzum benim dahiliye uzmanım 2,5 üzeri istemiyoruz hamilelerde dedi ben düştüğü halde bile 25 mg kullanıyorum onda bir şey yok canım minicik hap yan etkisi de yok kadın doğum uzmanı dahiliyeye yönlendirir heralde canım
İnan cıktık eşimle sersemlemiş gibiydik. Düşünüyorum başka doktor araştırmada olacagım bu ay. Ama az zaman var diye de kabul eder mi baska doktor ya da baska sıkıntı cıkar mı diye tedirginim. Girerken ödeme yaptık inan cıkınca olsa yapmazdım. Helal etmiyorum. 1 ay bugün icin bekliyoruz biz. Gecen ay da boynunda kordon var dedi devamı yok. Bu ay da kafası iri dedi devamı yok. Cok sıkıldım bu durumdan
Sen bu haftanda o kadar saati iyi gidip gelmişsin canım. Ben 1 ay önce doktoruma sorduğumda 3 saatten fazla kara yolculuğu yasak uçakla gidebilirsin ayrıca küçük ilçelere falan gitme şuanlık öyle bi durum yok ama olurda erken doğum olur tam teşekküllü bi hastanede yaşama şansı çok yüksek demişti. Bol bol dinlen sen 1 hafta da kendine zor gelirsin.Kızlar önceki gün memleketten döndük ama hala kendime gelemedim
Uzun yolculuklar bize göre değil galiba artık.
Bir gün içinde elim yüzüm şişti ya.
Bir de sizde durumlar nasıl
Benim bel ağrılarım azaldı ama bu kez de ellerim bileklerim sızlıyor, bir bardağı bile zor tutuyorum.
Özellikle elimde bulaşık yıkadığım zaman bileklerimin sizisindan duramıyorum.
Özele gideceksen doğururken bile gitsen kimse sorun etmez canim, yani şu an da doktor değişikliği yapabilirsin. Önemli olan senin bu süreci kafan rahat geçirmen zaten , doktora gidip stres yapacaksan ne anladım o işten. Bu doktor doğum yaptırırken de canını sıkarİnan cıktık eşimle sersemlemiş gibiydik. Düşünüyorum başka doktor araştırmada olacagım bu ay. Ama az zaman var diye de kabul eder mi baska doktor ya da baska sıkıntı cıkar mı diye tedirginim. Girerken ödeme yaptık inan cıkınca olsa yapmazdım. Helal etmiyorum. 1 ay bugün icin bekliyoruz biz. Gecen ay da boynunda kordon var dedi devamı yok. Bu ay da kafası iri dedi devamı yok. Cok sıkıldım bu durumdan
Valla bende iki gündür dışarı çıktım biraz yürüdüm diye şu an dizlerim hamlaşmiş yürürken zorlanıyorum canım. Normal de de diz kapaklarim sızlıyor eklem yerlerim falan.Kızlar önceki gün memleketten döndük ama hala kendime gelemedim
Uzun yolculuklar bize göre değil galiba artık.
Bir gün içinde elim yüzüm şişti ya.
Bir de sizde durumlar nasıl
Benim bel ağrılarım azaldı ama bu kez de ellerim bileklerim sızlıyor, bir bardağı bile zor tutuyorum.
Özellikle elimde bulaşık yıkadığım zaman bileklerimin sizisindan duramıyorum.
Canım senin bu yaşadığın konuşmanın aynısını ama daha olumlu olarak ben 26.haftada doktorumla yaşadım.Kizlar gunaydin.
Ben moral bozuklugundan uyuyamadim gece basim fena agriyorDun doktor kontrolumu vardi. Bebegimde gelisme geriligi cikti. Genel cizelgemde alt sinira son iki aydir dusus var Doktor boyle giderse erken almak zorunda kalicaz dedi cok moralim bozuldu. Oyle 2500 uzeri kilolu bebek bekleme dedi. En fazla olursa 2000-2500 olur dedi. Ac, bpd, hc ve kilosu geriden geliyor fl haftasinda sadece. Normalde doktorum birsey gorunce hic soylemezdi ama dun aksam baya siddetli agir konusmalar yapti esimle sok olduk. Ben sana dinlen bebek toparlansin diye rapor yaziyorum senin raporluyken geriliyor boyle giderse yakin zamanda gelisimi durur cok dusmus dedi Napacagimi sasirdim
Çok doğru cnm.Canım senin bu yaşadığın konuşmanın aynısını ama daha olumlu olarak ben 26.haftada doktorumla yaşadım.
Benim kızımında acsi 2 hafta geriden geliyor.
Bpd ve flsi ise 3-4 gün kadar şükürki onlarda ilerleme yok aynı kalıyor.
Sana moralini bozma demeye geldim.
İnsan ilk duyunca çok üzülüyor ama evladın için bu üzüntüyü bir kenara bırakıp güzel ve olumlu düşünmen lazım.
Gelelim erken alırız demesine banada aynısını dedi.
Ama şunları özellikle belirterek erken alırız dedi.
Suyunda azalma,beslenmesinde sıkıntı,kilo alımı durursa,kan akışında bozulma olursa cigerleri için gerekli tedaviyi yaparız erken alırız dedi.
Ve bunları duyduğumda kızım sadece 745grdı.
Doktorumuz minyon bir bebek olma ihtimalide var gelişme geriliği başlamışta olabilir diye kontrollerimizi 2 haftada bire indirdi.
Doktorun odasında çıktığımda elim ayağım buz kesilmişti.
Çok şükür ki şuan herşey yolunda gidiyor.
Acmiz geriden gelmeye devam ediyor, şükürler olsun ki kilo almaya büyümeye devam ediyoruz.
Her kontrolde suyuna,kan akışına bakıyor.
Hele son kontrolde fark devam ediyor ama kapatıcak gibi görünüyor dedi dünyalar benim oldu.
Bunları bana söyleyen doktor 50tl muayene ücreti alıyor.
Senin doktorun 400-500 gibi yüklü bir para alıp bu açıklamaları yapmaktan acizse kusura bakma ama o doktoru değiştir.
Ayrıca belirtmek istiyorum gelişme geriliği demek hastalık demek değil sadece bebeğin zayıf doğması demek
Kilolu bebek sağlıklı bebek anlamına gelmiyorki zayıf diye üzülesin
Hem şöyle düşün ilerde zaten kız olduğu için rejim yapıp kilo vericek :))
Boşver şimdiden çıtı pıtı olsun
Sağlıkları yerinde olsunda gerisinin inan hiiiç önemi yok kuzum.
Allah cümlemize çekemiyeceğinden fazla dert vermesin
Çok faydalı bir ot canım hamileliktede bilinen birçok faydası var ama sınırlı tüketilmesi gerekiyor.Dereotu hamilelikte neden tüketilmiyor canım
Ben çok severim ya sık sık da cevizli salatasını yapıp yedim
Ben de maydanoz yenilmez diye biliyordum hiç yemedim
Teşekkür ederim canımÇok doğru cnm.senin bu konuşmalarına bayılıyorum.
Çok var canım böyle, malesef size de denk gelmiş, Doğum hikayelerinde de okuyorum doğum sırasında bile ne biçim muamele eden dr hemşireler var. bence hastaneye müracaat edilebiliyorsa memnuniyetsizliğini bildir. Başka dr bakarsın sonra da kafana takma bu olayı canını daha fazla sıkmasın bebiş de üzülmesin annesi Allah’a havale etEvet aynen öyle ben de öğretmenim ve eve gelip uyuyamadıgım oluyor bazen kücücük sebeplerden. Cok üzgün kırgın ve kızgınım.
Allah akıl fikir versin hep bunlar uğraşacak başka şeyleri olmadığından...Banada diyorlar ayyy seni son ayında düşünemiyorum nasıl doğuracaksan filan diye konusuyorlar.bogazlarini skasim geliyor.nerde bı dengesiz beni buluyor diyordum bak.sanada soyluyorlarmis.allah ıslah etsin ya kimseden bı beklntim yok sadece knusmasinlar yeter diyorum onunda yapmiyorlar
Hemen sabim e şikayet et bir güzel uyarı alır o dr... Ve kendine gerçekten enerjinin tuttuğu bir drbul doğum ekip işi ve senin kendini iyi hissetmen çok önemliCok üzüldük cok para verip özele gidiyoruz bir de. Eşim ki benden kibardır cogu kızılacak seye bile insanlara ayıp olur diye tepki vermez ben kızarım. Ama şok oldu garibim özür diledi kenara oturdu. Muayene bitti zaten 5 dk baktı. Ben yüzünü görebilir miyiz dedim renklide, arkası dönük al ensesine bak dedi. Neyse öyle diyosanız tamam dedim. Kalktım sedyeden eşim süklüm püklüm mahcuplanarak tekrar özür dilerim heyecandan bilemedim hocam dedi. Neyse artık dedi cevap olarak. Ne bir ölcüm kagıdı bir ultrason resmi vs hicbirsey de vermedi. Bana döndü 26 haftadayız dmi dedi yok dedim 28. İyi dedi 4 hafta sonra gel. Tamam dedim cıktık. Ama ölcümleri hemsireye söylerken kafa 30 diğer seyler 28 haftadaydı. İcime taş oturdu onu bile soramadım
Kuzum dusunduklerinden değilki bı kulp takacaklarya illa bişey çıkacak ağızlarından bı iki sacma kelime.eltimde yeni doğum yaptı ayyy düşünemiyorum seni diye konuşunca bana daha bir kaç aya kadar başından geçti agliyip duruyordun ben senin gibi aylamiyorum.kimsedende bı beklentim yok dedim.bozuldu kaldı dengesiz.kendi ağlayarak ev işi yapamıyorum diyip.kaynanama tüm evini temizletmisti.
Dereotu hamilelikte neden tüketilmiyor canım
Ben çok severim ya sık sık da cevizli salatasını yapıp yedim
Ben de maydanoz yenilmez diye biliyordum hiç yemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?