- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Bence ebeleri pek dinleme ya bu konuda kuzum.Kızlar bu arada dün hastaneye gitmedim. öğlen yemeğinden sonra oğlan epey çoştu. demek ki sabah dinlenmeyi tercih etti sıpa...az telaş ettirdi bana ama.
sabah da sağlık ocağına kan ilacı almaya gittim. meğersem izlemim varmış. ben 7 mart diye not almıştım. neyse gelmişken bakalım, bi daha doğumdan 5 gün sonra görüşeceğiz dedi. topuk kanı için.
kalp atışını dinledi. tansiyon ölçtü. hepsi normal.... bebek döndü mü dedi? en son ki kontrolde ( 10 gün önceydi) hayır dedim. bu haftalarda dönmezse sonra da dönmesi pek beklenmez dedi. senin sezeryan olabilir sırf pozisyondan dolayı dedi.
hayırlısı olsun dedim. ama sezeryan hiç gönlümden geçmiyor. ilki normal doğumdu benim. hatta dedi ki; 2. si de normal olursa belki dikişsiz bile olur dedi. inşaALLAH yani öyle olur.
peki sezeryan olursa ne zaman alırlar dedim? 38. i doldursam en azından diye söyledim. ya dedi suyun gelirse doğum başlarsa, o zaman bebek sıkıntıya girer dedi. bu sefer de acil sezeryana girersin dedi. ama hani korkma dedi, sezeryan da sıkıntı olmaz dedi. gel bunu bana sor bi de. psikolojik olarak o ameliyat masası kesilecek dikilecek gözümü korkutuyor.
Cnm o haftalardan biraz daha erken haftalarda benimde bi ölçümüm diğerini tutmuyodu diğer ay gidiyodum yine öyle, bende baya kafaya takmıştım ,hiç canını sıkma bebişler anca toparlıyo kendiniKızlar sata göre 28+5 haftalık hamileyken plasenta previa oldugum icin tekrar ayrintili ultrasona girdim ama ultrason ölcümleri birbiriyle uyumsuz cikiyo basina boyle bisey gelen var mi bebegimin ultrason ölcümleri Bpd 65mm 26+3
Hc 244mm 26+3
Ac 241mm 28+3
Fl 51mm 27+2 Bu ölcümler nıeden haftamla uyumlu degil acaba
Bence ebeleri pek dinleme ya bu konuda kuzum.
Döner dönmez o nerden bilecek zor falan demiş onca korkutmuş yok suyun gelirse falan diye, bana kalırsa gereksiz muhabbet yapmış.
Keyfi sezeryana kesinlikle karşıyım ama anne bebek için en sağlıklısı ne olacaksa o olmalı zorlamanın alemi yok diye düşünüyorum.
Bende sezeryandan korkanlardanım bu arada
Sağlıkla gelsinler inşallah gerisinin pek önemi yok.
Canım kasılma böyle olmuyor genelde çoğu zaman ağrısız oluyor.kızlar merhaba, hayırlı cumalar. yine yoğun bir hafta içiydi. salı gününden sonrasına fırsat buldukça bakarım. bu arada dünden beri rahim ağzına doğru bi ağrı giriyor, resmen orayı tutasım geliyor, çok canımı yakıyor 5 dk sonra geçiyor. dün akşamdan beri 4 ya da 5 kere oldu. buna kasılma denir mi ki, vücut mu hazırlıyor kendini bilemedim. böyle devam ederse doktora gidicem. çok canımı yakıyor yaaa. ağrı geçince hiç bi şey yok gibi, rahatlıyorum.
kasılma değildir heralde, bana da kasılma böyle olmaz gibi geliyor, resmen rahim ağzı ya da genital bölge diyeyim ağrıyor yaa, enfeksiyon değildir umarımCanım kasılma böyle olmuyor genelde çoğu zaman ağrısız oluyor.
Ağrılı olanlara da düzenli değilse yalancı sancı deniliyor kuzu.
Yaşadığın şey başıma gelmediği için bilemedim açıkçası.
Bence doktora görün kuzum.
Haklısın kuzu.kasılma değildir heralde, bana da kasılma böyle olmaz gibi geliyor, resmen rahim ağzı ya da genital bölge diyeyim ağrıyor yaa, enfeksiyon değildir umarım. belki başına gelen varsa az çok bilir dedim. gerçi hepimizin hamileliği çok farklı geçiyor,
İnsallah canm herseyden tedirgin olmaya basladim artık şu 2 ay da hayirlisiyla gecseydiCnm o haftalardan biraz daha erken haftalarda benimde bi ölçümüm diğerini tutmuyodu diğer ay gidiyodum yine öyle, bende baya kafaya takmıştım ,hiç canını sıkma bebişler anca toparlıyo kendini
Kaçıncı haftadasın sen canım ? Takvimler görünmediği için artıkKızlar bu arada dün hastaneye gitmedim. öğlen yemeğinden sonra oğlan epey çoştu. demek ki sabah dinlenmeyi tercih etti sıpa...az telaş ettirdi bana ama.
sabah da sağlık ocağına kan ilacı almaya gittim. meğersem izlemim varmış. ben 7 mart diye not almıştım. neyse gelmişken bakalım, bi daha doğumdan 5 gün sonra görüşeceğiz dedi. topuk kanı için.
kalp atışını dinledi. tansiyon ölçtü. hepsi normal.... bebek döndü mü dedi? en son ki kontrolde ( 10 gün önceydi) hayır dedim. bu haftalarda dönmezse sonra da dönmesi pek beklenmez dedi. senin sezeryan olabilir sırf pozisyondan dolayı dedi.
hayırlısı olsun dedim. ama sezeryan hiç gönlümden geçmiyor. ilki normal doğumdu benim. hatta dedi ki; 2. si de normal olursa belki dikişsiz bile olur dedi. inşaALLAH yani öyle olur.
peki sezeryan olursa ne zaman alırlar dedim? 38. i doldursam en azından diye söyledim. ya dedi suyun gelirse doğum başlarsa, o zaman bebek sıkıntıya girer dedi. bu sefer de acil sezeryana girersin dedi. ama hani korkma dedi, sezeryan da sıkıntı olmaz dedi. gel bunu bana sor bi de. psikolojik olarak o ameliyat masası kesilecek dikilecek gözümü korkutuyor.
İngiliççemizi geliştirelim diye bizi düşünmüşlerO değil de yarım yamalak ingilizce niye gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?