• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kizlar bugunde benim ozeldeki dr da kontrolum vardi aksam 6 da ama gitmek istemiyorum. Ona o kadar cok kirildim ve uzuldum ki ! Bir daha ayni seyleri duymak o ani yasamak istemiyorum. Bana ölebilirsin, emboli gelisebilir, apse olabilirsin, cigerinde sikinti olabilir, kanama olabilir ben bu riski alamam, paraya ihtiyacim yok gebe takibini sevdigimden yapiyorum risk almak istemiyorum takibini devlet yapsin ameliyatina da baska uzmanlar girsin dedi. Ama bunlari cok sert bir sekilde soyledi. 7 aydir duzenli gittigim doktordu. Madem ameliyatima girmeyecek ve takibimi yapmayacak bu yuzden son kontrole gitmek istemiyorum ayaklarim geri geri gidiyor :KK43:

Doğum pozisyonunu almak üzereymiş canım öyle söyledi ters değilmiş artık ama kanala girmemiş tabi daha.
Bilmiyorum şu 2-3 gündür tuhafım. Mutsuz gergin hissiz yorgun karmakarışığım.
Yüzümün rengi filan değişti böyle. :KK43:

tamam o zaman ne güzel. normal doğum için uygun herşey. sırf bebeğin kilosu yüzünden böyle dediyse, o zaman kontrolleri sıklaştırsın. 2 - 3 güne bir baksın. baktı kilo alımı fazla o zaman sezeryan olsun bence bana mantıklı gelen o.

bi de alttan muayene yapmadan, senin kemik yapına bakmadan bilemez ki belki çok esnek çok uygun ilk doğumda kesisiz yapan da çok hani. neden seninki de öyle olmasın ki?

heyecandan dolayı öylesin. kaygıların başlamış. ama rahat ol. emin ol herşey kendiliğinden gelişecek. hislerini dinle.

hımm öyle olunca çıkmıyor. o yüzden genelde tok girin hatta çikolata yiyin hareket etsin diyorlar. ben de 3 de nst ye gireceğim. bakalım herşey yolunda gideri inşaAllah.

canım maşaAllah bebeğe bu arada. kilo alırsa derken 4 kg normal doğum yapılabilir. kastettiği 4 den fazla ise bilemem .senin ilk doğum olacak ya, muhtemelen çok fazla kesi yapmak istemedikleri için sezeryan demiş olabilir.

ama bence önümüzdeki 2 haftanın kontrolleri de bitsin acele etmese karar için. bi de bebişin pozisyonu nasıl dı?
İnşaallah canım nstden çıkınca yaz yine buraya. Çok aç da değildim aslında ama uyanmadı işte. Bugün bakalım artık.
Şuan 3500 grammış. Aynen senin dediğin gibi söyledi. 4 hafta daha normali beklersek 4ü geçer, ilk doğumun olduğu için sıkıntı olur, belki sonlarda kilo alımı duradabilir 38e kadar durup Doğum şekline öyle karar verelim dedi. Artık haftalık çağırdı.
Bugün nstye göre tekrar ne diyecek bakalım.
Pozisyonunu tam olmasada almaya başlamış artık kuzum. Ters değilmiş. Tamamen döner haftaya kadar dedi.

kızlar bir şey sorucam fikirlerinizi merak ediyorum.
şimdi benim son adet tarihim 9 temmuz ama ilk zamandan beri ölçümler bir hafta ileri diye doktor tahmini doğum tarihimi bir hafta öne çekti yani 15 nisan olması gerekirken bebek önde gidiyor diye 8 nisan a çekti ve bana da 2 temmuz son adet tarihin olarak dile getirirsin dedi.
şimdi malum ben sezeryan olacağım ya doktor da 28 mart gibi alırız diyor. ve aklımıza takılıyor normal şartlarda çocuk 37. haftasında ama gelişimi iyi vs diye tarihler öne alındığı için 38+4 oluyor erken değil mi bu tarih doğum için?
gelişim önde diye öne çekilir mi doğum zamanı?

ne düşünüyorsunuz?
Canım erken gibi aslında.
Geçen aynısını kuzenim için sormuştum hatırlarsan.
Onun doktoruda bebeğin gelişimi 1 hafta önde diye baya baya erken tarihte sezeryana alıyor.
İnternetteki doktorlar falan kilonun gelişimle alakası yok diyorlar,Kaan Kocatepenin falan videosu var çokgüzel açıklamış.
Gelişimi önde olan bebeğin ciğerlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını nerden bilebilecekler ki.
Doğunca küveze girmi ihtimalide var,macera olmasa doktorla 5-10 gün pazarlık yapılıp ileri bir tarih mi alsan

İnşaallah canım nstden çıkınca yaz yine buraya. Çok aç da değildim aslında ama uyanmadı işte. Bugün bakalım artık.
Şuan 3500 grammış. Aynen senin dediğin gibi söyledi. 4 hafta daha normali beklersek 4ü geçer, ilk doğumun olduğu için sıkıntı olur, belki sonlarda kilo alımı duradabilir 38e kadar durup Doğum şekline öyle karar verelim dedi. Artık haftalık çağırdı.
Bugün nstye göre tekrar ne diyecek bakalım.
Pozisyonunu tam olmasada almaya başlamış artık kuzum. Ters değilmiş. Tamamen döner haftaya kadar dedi.

oy oy maşallah kuzummm ortalama doğum kilosuna gelmiş. nazar değmesin yine MaşaALLAH diyeyim.... bu gidişata göre 5 kg bile görebilirsin. ki + - 300 yanılma payı da oluyor cihazlarda.

en güzeli takip etmek. sıkı takip. senin durumuna göre aslında haftada 2 kez kontrol olabilirdi.

Tam bilgim yok canım ama benim minnakta hep 1 hafta 10gün ileride doktorum bu doğum tarihini etkilemez bebek haftasına göre iri olur dedi sadece :anneadayı:
Benim tahminimce ortalama 14 cu gunde yumurtlamissin ve bu erken yumurtlama degil.benimde iki hafta ilerde cikiyordu hic erken alinir demedi doktorum.bana erken gibi geldi.en azinda nisanin basi olsa

pazarlık yapma cesareti geldi valla yaa almasın bebemi minnak minnak 39 içinde alsın en azından dimi ne olur ne olmaz zaten acil bi müdahele gerekirse gideriz hemen hastaneye

A April wind kuzum size ne olmuş öyle Merkür retrosu denen halta sizde maruz kalmışınız :(
Amaaan erkekler hep aynı Merkürle işleri olmaz onların boşver salla gitsin 😉

Uras kuzunu düşün sen çoook güzel haberlerini bekliyoruz 💙

Canım erken gibi aslında.
Geçen aynısını kuzenim için sormuştum hatırlarsan.
Onun doktoruda bebeğin gelişimi 1 hafta önde diye baya baya erken tarihte sezeryana alıyor.
İnternetteki doktorlar falan kilonun gelişimle alakası yok diyorlar,Kaan Kocatepenin falan videosu var çokgüzel açıklamış.
Gelişimi önde olan bebeğin ciğerlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını nerden bilebilecekler ki.
Doğunca küveze girmi ihtimalide var,macera olmasa doktorla 5-10 gün pazarlık yapılıp ileri bir tarih mi alsan
bulayım şu videoyu ben de bi canım

Kizlar bugunde benim ozeldeki dr da kontrolum vardi aksam 6 da ama gitmek istemiyorum. Ona o kadar cok kirildim ve uzuldum ki ! Bir daha ayni seyleri duymak o ani yasamak istemiyorum. Bana ölebilirsin, emboli gelisebilir, apse olabilirsin, cigerinde sikinti olabilir, kanama olabilir ben bu riski alamam, paraya ihtiyacim yok gebe takibini sevdigimden yapiyorum risk almak istemiyorum takibini devlet yapsin ameliyatina da baska uzmanlar girsin dedi. Ama bunlari cok sert bir sekilde soyledi. 7 aydir duzenli gittigim doktordu. Madem ameliyatima girmeyecek ve takibimi yapmayacak bu yuzden son kontrole gitmek istemiyorum ayaklarim geri geri gidiyor :KK43:
canım araştırma hastanesine git özel ya da devlet ama mutlaka araştırma hastanesine git . senin için daha iyi olacaktır.

pazarlık yapma cesareti geldi valla yaa almasın bebemi minnak minnak 39 içinde alsın en azından dimi ne olur ne olmaz zaten acil bi müdahele gerekirse gideriz hemen hastaneye
Sordum canim.onemli olan ilk goruntusu dedi o baz alinir dedi.sen ilk ultrason goruntusunu bir bak bakalim orda ne yaziyor.ilk crl olarak gozuken ne ona bakin dedi.iki hafta ilerde olmasi iri oldugunuda gosterir dedi

oy oy maşallah kuzummm ortalama doğum kilosuna gelmiş. nazar değmesin yine MaşaALLAH diyeyim.... bu gidişata göre 5 kg bile görebilirsin. ki + - 300 yanılma payı da oluyor cihazlarda.

en güzeli takip etmek. sıkı takip. senin durumuna göre aslında haftada 2 kez kontrol olabilirdi.
Maşaallah kuzum sağlıklı olsun da.. :nazar:Valla şiştim acayip ödem var vücudumda. Doktor ne söylesem normal diyor. :( Çok güveniyorum doktoruma. Dün haftalık gel dedi ama bugün nst sonucuna göre ne diyecek bilmiyorum.

Sordum canim.onemli olan ilk goruntusu dedi o baz alinir dedi.sen ilk ultrason goruntusunu bir bak bakalim orda ne yaziyor.ilk crl olarak gozuken ne ona bakin dedi.iki hafta ilerde olmasi iri oldugunuda gosterir dedi
akşam bakiiim ama ilk haftalarda falan bi gitmiştik tatildeydik başka bi doktordu o ileri çıkıyor demişti. şuanki takipli doktorum da ilk fotoları istedi bakıp ona göre düzeltmişti tarihi

Doğum pozisyonunu almak üzereymiş canım öyle söyledi ters değilmiş artık ama kanala girmemiş tabi daha.
Bilmiyorum şu 2-3 gündür tuhafım. Mutsuz gergin hissiz yorgun karmakarışığım.
Yüzümün rengi filan değişti böyle. :KK43:
Rahat olmaya çalış canım sonrasını düşün miniğinle geçireceğin güzel vakitleri düşün :)
Devam etmenin anlamı ne ki o zaman canım yine moralini bozacak ve yardımcı olmayacak anlaşılan. Ne saçma iş o da son dakikada olacak şey mi hastaya başka hastane doktor bul demek ?

Back
X