• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Ben de sonradan çok üzüldüm
Kızımla konuştum akşama kadar
Özür dilerim annecim seni yordum dedim :KK43:
Sonra açtım kuran dinlettim bir saat

Ah bu öküz erkekler de ne zaman halden anlayacak bilmiyorum ya
Deli gibi bana bağırıyor ağlatıyor sonra da süpürgeyi elimden almaya çalışıyor zorla

Bide güya bana üzüldü
Sen çok yoruldun bugün yemeği dışardan yiyelim dedi

Az önce camiye gitti namaza, bişey istiyor musun dedi
Ben de beni üzmemeni ağlatmamanı istiyorum dedim
Asıl sen beni üzme dedi bana 😳
Bu erkekler gerçekten aynı galiba :)
Aynı eşim. Üzer Sonra tavır aynı anlattığın gibi olur 😬
Gönlümü almaya çalışır iş işten geçtikten Sonra.
Bak ev süpürülecek bugün demedim yarın diyince tamam diyecek ve süpürmeyecek yada söylenecek burnumdan getirecek🙄

Yaparken sinirden anlamadım ama en son duşumu da alıp çıktıktan sonra çok fena oldum :KK43:

Allah korusun ben de çok korkuyorum sancım olacak diye
Alt tarafımın kemikleri sızlıyor şu an
Hic elini birseye surme otur. Dinlen. Uzan.

Bak ev süpürülecek bugün demedim yarın diyince tamam diyecek ve süpürmeyecek yada söylenecek burnumdan getirecek🙄
Kizlar ayni durum oldu zaten bizede. Gecen hafta hastanede yattim bu dan dolayi. Ama varya fena korktu. Bu arada yarintekrar kan vermeye gidecem. Enzimlerim yuksek cikmis. Bide saglik ocagi var sizode cagirdimi kaldiginiz semt

İşte yapıyorlar ama söyleniyorlar ya deli oluyorum
Niye bu kadar söyleniyorsun diyorum
Tadı böyle çıkıyor diyor 😬

Ya bide dedim ki sen hamile halimle beni ağlattın
Bana diyor ki sen Zaten her şeye ağlıyorsun illa hamile olmana gerek yok

Oo kuş üzümü de pek severim 🥰
Fazlası zararlı değildir heralde dimi karabiberin ya şimdi aklıma düştü bak :)

Yaa bende öyleyim durup durup canım değişik şeyler çekiyor. Ama iştah aynı 😂
Kuzum bilgim yok detaylu. Ama herseyin fazlasi zarar.aslinda kilo konusunda anneler bu ay dana sonra baslasi lar yemeye simdi bebek kilo aliyor.
Benimde gozleme çekiyordu. Annem sagolsun yapti bende oyle sicak sicak yedim. Bu arda insallah kimsenin gunahina girmemisimdir inşallah

Yaparken sinirden anlamadım ama en son duşumu da alıp çıktıktan sonra çok fena oldum :(

Allah korusun ben de çok korkuyorum sancım olacak diye
Alt tarafımın kemikleri sızlıyor şu an
Kızdım sana çok işin doğrusu hadi kızgınlıkla yaptın bi iki iş, niye bu kadar yordun kendini, bebeğine yapma bunu, artık eski insanlar gibi değiliz çok nariniz, hamilelikler çok zor geçiyo, bırak yapmazsa yapmasın umursama hiç ,gurbettesin kim tanıyo seni kim gelip görecek evin pis olsa ne olur, o alt taraf ağrısı geçen bende de oldu senin gibi kızdım banyoyu sildim duvarları çekçekle bez dolayıp, ertesi gün bacak aralarım ağrıdı,

Kizlar ayni durum oldu zaten bizede. Gecen hafta hastanede yattim bu dan dolayi. Ama varya fena korktu. Bu arada yarintekrar kan vermeye gidecem. Enzimlerim yuksek cikmis. Bide saglik ocagi var sizode cagirdimi kaldiginiz semt
Hangi değerler karaciğer mi kuzu? Kontrol ettir tabi.. Sağlık ocağı bu haftalarda çağırıyor Emzirme hakkında bilgi vermek için. Ben 30. Haftada gitmiştim en son. Erken Doğum vs olabiliyor çağırmayalım şimdiden bahsedeyim demişti o yüzden ben gitmeyecem bir daha..
İşte yapıyorlar ama söyleniyorlar ya deli oluyorum
Niye bu kadar söyleniyorsun diyorum
Tadı böyle çıkıyor diyor 😬

Ya bide dedim ki sen hamile halimle beni ağlattın
Bana diyor ki sen Zaten her şeye ağlıyorsun illa hamile olmana gerek yok
Lafa bak yaa komedi 😬 öyle denir mi hiç.
Bir de eşim tek erkek olmasa diyecem ki kardeşler mi acaba. Eşimde bana der sulu gözsün Zaten herşeye ağlıyorsun diye🙄

Kızlar bir çoğunuz ilk defa anne olacak, bi kısmımız ikinci kez, benden size 2 tane çocuğu olan bi anne olarak öğüt, bebişlerimiz doğacak büyüyüyecekler, sakın ola iş için çocuklarınızı ağlatmayın, iş yapacam, yemek yapacam, misafirin gelecek diye çocuklarınız ilgi istediği zaman onları ağlatmayın, bırakın iş güç kalsın ama o çocuk ağlamasın değmez ağlatmaya, bi daha hiç bebek,çocuk olmuycaklar büyüycekler, zaman o kadar çabuk geçiyo ki hiç anlamıyosun ne ara büyüdüğünü, ben ağlatmadım çocuklarımı iş için, o uyudukça durdukça yaptım herşeyde oldu hiç bişey eksik olmadı, olsa ne olur ki,kardeşinin bebişi var sakındiorum ağlatmayın iş yapcam yemek yapcam diye, benden size bi anne tavsiyesi

Pek laftan anlayan olmuyor şu ara yatılı misafirim bile oldu canım , odamdan çıkmadım esimde izinliydi zaten. Mutfağa girip pişirdiler hicbirseye karismadim. Geçmiş olsuna gelenlerde oldu , ben odamda emziriyorum dedim çıkmadım hiç. İnsanlarda anlayış yok gerçekten.
Doğum yapan kadına en az kırkı çıkana kadar kimse gitmemeli.
İnsanlar bazen yapmak için mi tapıyor yoksa gerçekten yardım için mi geliyorlar anlamak güç.
Bugün kvdeyken misafiri geldi.
Beni doğum yaptı sanmış,bebek başına kvme gelmiş.
Sağdan soldan doğum yapınca hemen misafir kabul etmiceğimi duymuş,eksik bile duymuşsun abla dedim.
40ım çıkmadan misafir kabul etmicem,bu konudada bana küsecek olan varsa hiiiç sorun değil küsebilir.
Neden küstü bile demem dedim,kadın bana baktı kaldı :)

Kızlar geçmiş sayfalarda sağlık ocağının kontrole çağırılması ile ilgili yazmışsınız

Beni tetanoz aşısı dışında arayıp soran olmadı

Cuma günü ben tansiyonuma baktırmak için gittim, o zaman özellikle sordum Doğumdan önce gelmem gerek mi diye
Gerek yok dedi hemşire

Bebek doğunca 5.veya 7.günde topuk kanı için gel dedi

Bazılarınız tahlil istiyorlar takip ediyorlar yazmış
Bizimki tahlil falan istemediği gibi bir de ben tahlil isteyince yapmak istemediler
Doktorunuz ilgilense daha iyi olur dediler

Canım bilgi için teşekkürler :KK200: peki bana ebenin bahsettiği şey hakkında ne düşünüyorsun? Hangi durumlarda test yanlış sonuçlar verir?

Şimdi sana ne yazsak derman değil biliyorum canım benim bebeğim geçen hafta kilo almadığında bile dağılmıştım resmen😢 bazı şeyler elimizde değil senin yemenle de ilgisi yok canım o yüzden kendini sorgulama takdiri ilahi.. şuan her şey yolunda gitse bile başımıza ne geleceğini bilmiyoruz dua etmekten başka çaremiz yok 🙏🏻 ama herkesin hemfikir olduğu bir konu var ki o da bebeğin artık doğması gerektiği gerekirse istanbula gel canım recep has hakan apaydın bunlar isim yapmış perinatologlar dün arkadaşımkz yazdı kanunide de çok iyi bi doktor varmış telefonla ya da mail yoluyla ulaşmaya çalışsan? Diğer doktor evet bilmez ki seni yeni gördü çünkü

Güzel günlerde eskitin canım:KK200:

Canım benim sağlıkla sıhhatle kucağına al inşallah mart 25 te senin için dua zinciri yaparız inşallah rahmin de alınmaz her şey yolunda gider canım:KK200:

Ayy benimde hatta burada yok dedim ancak frambuazlı pasta var
:KK45:
Frambuaz ismini duyunca canımız çekti heralde 😆

Kızdım sana çok işin doğrusu hadi kızgınlıkla yaptın bi iki iş, niye bu kadar yordun kendini, bebeğine yapma bunu, artık eski insanlar gibi değiliz çok nariniz, hamilelikler çok zor geçiyo, bırak yapmazsa yapmasın umursama hiç ,gurbettesin kim tanıyo seni kim gelip görecek evin pis olsa ne olur, o alt taraf ağrısı geçen bende de oldu senin gibi kızdım banyoyu sildim duvarları çekçekle bez dolayıp, ertesi gün bacak aralarım ağrıdı,

Canım biri gelip görecek diye yapmadım İnan sırf sinirimden yaptım o kadar işi
Ama haklısın tabi bebeğime bunu yapmamalıydım
Şimdi yatıyorum işte çok mu iyi oldu
Olan hep kadınlara oluyor
Erkeklerin umrunda bile değil
Onlar yine filmini açıp keyfine bakıyor

Herşey olabilir kuzu valla :)
Bak Melike’nin ki uzun zamandır baş aşağı idi geçen hafta makat duruşa geçmiş.
Eveeeeet o talihli ana ve kız biziz ❤
Benim pamuk kızda 2 gündür bir yer arayışı var makat geliştende sıkıldı heralde 😆

Kızlar geçmiş sayfalarda sağlık ocağının kontrole çağırılması ile ilgili yazmışsınız

Beni tetanoz aşısı dışında arayıp soran olmadı

Cuma günü ben tansiyonuma baktırmak için gittim, o zaman özellikle sordum Doğumdan önce gelmem gerek mi diye
Gerek yok dedi hemşire

Bebek doğunca 5.veya 7.günde topuk kanı için gel dedi

Bazılarınız tahlil istiyorlar takip ediyorlar yazmış
Bizimki tahlil falan istemediği gibi bir de ben tahlil isteyince yapmak istemediler
Doktorunuz ilgilense daha iyi olur dediler
Bazıları öyle kuzu.
Aslında en az 3-4 kere takibe gitmemiz gerekiyordu aramaları lazımdı..
Kan verme meselesi de aile hekimi pek anlamadığı için yapmak istemiyor olabilir. Ama kan vermek isteyince ve sonucu doktora göstericem diyince yapmaları lazım..

Hangi değerler karaciğer mi kuzu? Kontrol ettir tabi.. Sağlık ocağı bu haftalarda çağırıyor Emzirme hakkında bilgi vermek için. Ben 30. Haftada gitmiştim en son. Erken Doğum vs olabiliyor çağırmayalım şimdiden bahsedeyim demişti o yüzden ben gitmeyecem bir daha..

Lafa bak yaa komedi 😬 öyle denir mi hiç.
Bir de eşim tek erkek olmasa diyecem ki kardeşler mi acaba. Eşimde bana der sulu gözsün Zaten herşeye ağlıyorsun diye🙄

Daha iki gün önce yine bu ev işleri konusunda ağlattı beni
Bir de diyor ki “ bu kadınlar işin kolayını bulmuş, istedikleri olmadığı zaman hemen ağlamaya başlıyor”

Aslında ben orda istediğim olmadığı için ağlamadım, her işimi kendim yaptım bu zamana kadar. Ama şimdi yapamıyorum onun da bu tavırları zoruma gidiyor ona ağladım adam neyin ne olduğunun farkında bile değil

Kızlar bu sabah eşim beni çok üzdü ağlattı :KK43:
Boş boş bağırdı bana
Ben de hırsımdam bir sürü iş yaptım yordum kendimi
Mutfak dolaplarını sildim, evi süpürdüm toz aldım, en son banyoyu yıkarken de öldürdüm kendimi
Banyoyu eğilip elimle sildim, duşakabinin içini duvarları duşakabini her yeri deterjanla fırçalayıp yıkadım ama eğil kalk belim koptu

Hırsımdan şampuan şişelerini bile deterjanla ovdum
Şimdi belim inanılmaz ağrıyor ve alt taraftan kemiklerim sızlıyor
Sonuç ?
Eşin bağırdı sabahtan gitti,sen şimdi tüm o işlerin üstüne bel ağrısı yaşıyorsun

Deymez canım hiç birşey için canımızın canlarını üzüp yormaya hiç birşey deymez

Bazıları öyle kuzu.
Kan verme meselesi de aile hekimi pek anlamadığı için yapmak istemiyor olabilir. Ama kan vermek isteyince ve sonucu doktora göstericem diyince yapmaları lazım..

Bir kere gittim tahlil istedim onda da yapmak istemediler
Ben dedim tahlil sonuçlarını doktora göndericem ona göre kontrole çağırırsa gidicem diye açıkladım
Onda bile zorla yaptılar

Zaten doktoru bir o zaman gördüm başka görmedim
Aşı zamanı da hemşireyi gördüm o kadar
Başka arayan soran olmadı

Bazıları öyle kuzu.

Bir kere gittim tahlil istedim onda da yapmak istemediler
Ben dedim tahlil sonuçlarını doktora göndericem ona göre kontrole çağırırsa gidicem diye açıkladım
Onda bile zorla yaptılar

Zaten doktoru bir o zaman gördüm başka görmedim
Aşı zamanı da hemşireyi gördüm o kadar
Başka arayan soran olmadı

Back
X