• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Bazıları öyle kuzu.
Aslında en az 3-4 kere takibe gitmemiz gerekiyordu aramaları lazımdı..
Kan verme meselesi de aile hekimi pek anlamadığı için yapmak istemiyor olabilir. Ama kan vermek isteyince ve sonucu doktora göstericem diyince yapmaları lazım..

Bir kere gittim tahlil istedim onda da yapmak istemediler
Ben dedim tahlil sonuçlarını doktora göndericem ona göre kontrole çağırırsa gidicem diye açıkladım
Onda bile zorla yaptılar

Zaten doktoru bir o zaman gördüm başka görmedim
Aşı zamanı da hemşireyi gördüm o kadar
Başka arayan soran olmadı

Kızlar bu sabah eşim beni çok üzdü ağlattı :KK43:
Boş boş bağırdı bana
Ben de hırsımdam bir sürü iş yaptım yordum kendimi
Mutfak dolaplarını sildim, evi süpürdüm toz aldım, en son banyoyu yıkarken de öldürdüm kendimi
Banyoyu eğilip elimle sildim, duşakabinin içini duvarları duşakabini her yeri deterjanla fırçalayıp yıkadım ama eğil kalk belim koptu

Hırsımdan şampuan şişelerini bile deterjanla ovdum
Şimdi belim inanılmaz ağrıyor ve alt taraftan kemiklerim sızlıyor

Kuzum biliyorsun merkür retrosu var o yüzden hiç polemiğe girme haftasonu eşimde yersiz bir çıkış yaptı tam dilimin ucuna geldi sus dedim sonra zaman geçti bir daha böyle yersiz çıkış yapma dedim :110:
O zamanda gülüyor bi değişikler.. canım hiç kendini yorma iş için al bi yardımcı yapsın temizliği her hafta 150 tl verecek olan kendisi gücüne giderse zaten kendi yapar vermez parayı alıştırma eline

Kızçeler sorucam unutuyorum
Bazen ayaktayken karnım semsert oluyor sizde de durumlar aynı mı? Yani elleyince farkediyorum.
Oturunca ve yatınca yumuşuyor ama? :)
Her an olabiliyor canım bende de:KK45:
İnsanlar bazen yapmak için mi tapıyor yoksa gerçekten yardım için mi geliyorlar anlamak güç.
Bugün kvdeyken misafiri geldi.
Beni doğum yaptı sanmış,bebek başına kvme gelmiş.
Sağdan soldan doğum yapınca hemen misafir kabul etmiceğimi duymuş,eksik bile duymuşsun abla dedim.
40ım çıkmadan misafir kabul etmicem,bu konudada bana küsecek olan varsa hiiiç sorun değil küsebilir.
Neden küstü bile demem dedim,kadın bana baktı kaldı :)

Valla helal olsun canım ben desem bunu herkes yadırgar beni bende takıntılıyım ama bu şekilde diyemem başta annem kızar:KK17: ama ben gelseler de pek yaklaştırmam yani

Boş boş bağırdı bana
Mutfak dolaplarını sildim, evi süpürdüm toz aldım, en son banyoyu yıkarken de öldürdüm kendimi
Banyoyu eğilip elimle sildim, duşakabinin içini duvarları duşakabini her yeri deterjanla fırçalayıp yıkadım ama eğil kalk belim koptu

Kuzum biliyorsun merkür retrosu var o yüzden hiç polemiğe girme haftasonu eşimde yersiz bir çıkış yaptı tam dilimin ucuna geldi sus dedim sonra zaman geçti bir daha böyle yersiz çıkış yapma dedim :110:
O zamanda gülüyor bi değişikler.. canım hiç kendini yorma iş için al bi yardımcı yapsın temizliği her hafta 150 tl verecek olan kendisi gücüne giderse zaten kendi yapar vermez parayı alıştırma eline

Bazen ayaktayken karnım semsert oluyor sizde de durumlar aynı mı? Yani elleyince farkediyorum.
İnsanlar bazen yapmak için mi tapıyor yoksa gerçekten yardım için mi geliyorlar anlamak güç.
Sağdan soldan doğum yapınca hemen misafir kabul etmiceğimi duymuş,eksik bile duymuşsun abla dedim.
40ım çıkmadan misafir kabul etmicem,bu konudada bana küsecek olan varsa hiiiç sorun değil küsebilir.

Valla helal olsun canım ben desem bunu herkes yadırgar beni bende takıntılıyım ama bu şekilde diyemem başta annem kızar:KK17: ama ben gelseler de pek yaklaştırmam yani

Bazıları öyle kuzu.
Aslında en az 3-4 kere takibe gitmemiz gerekiyordu aramaları lazımdı..
Kan verme meselesi de aile hekimi pek anlamadığı için yapmak istemiyor olabilir. Ama kan vermek isteyince ve sonucu doktora göstericem diyince yapmaları lazım..
Bir kere gittim tahlil istedim onda da yapmak istemediler
Ben dedim tahlil sonuçlarını doktora göndericem ona göre kontrole çağırırsa gidicem diye açıkladım
Onda bile zorla yaptılar

Zaten doktoru bir o zaman gördüm başka görmedim
Aşı zamanı da hemşireyi gördüm o kadar
Başka arayan soran olmadı

Kizlar şu süt gelme olayını çok merak ediyordum burada da sormuştum. Benimde geldi. bir kere bir damla ic camasirimda görmüştüm. Bugun yine iki damla atletimde gördüm. akmis kurumus galiba. sadece tek göğüste . ay ne farkli birseymis bir tuhaf oldum.
Bende de aylardır su ile süt arası sıvı geliyor. Sıkıyorum bazen bakmak için dediğin gibi insan bir tuhaf oluyor anne oluyoruz:KK45:allah nasip ederse

Chicco şampuan alan var mı kizlar
Ben aldım
Kızlar bir çoğunuz ilk defa anne olacak, bi kısmımız ikinci kez, benden size 2 tane çocuğu olan bi anne olarak öğüt, bebişlerimiz doğacak büyüyüyecekler, sakın ola iş için çocuklarınızı ağlatmayın, iş yapacam, yemek yapacam, misafirin gelecek diye çocuklarınız ilgi istediği zaman onları ağlatmayın, bırakın iş güç kalsın ama o çocuk ağlamasın değmez ağlatmaya, bi daha hiç bebek,çocuk olmuycaklar büyüycekler, zaman o kadar çabuk geçiyo ki hiç anlamıyosun ne ara büyüdüğünü, ben ağlatmadım çocuklarımı iş için, o uyudukça durdukça yaptım herşeyde oldu hiç bişey eksik olmadı, olsa ne olur ki,kardeşinin bebişi var sakındiorum ağlatmayın iş yapcam yemek yapcam diye, benden size bi anne tavsiyesi
Her cümlesine virgüline kadar katılıyorum canım.
Hergün ins.çocuk gelişimi için bilgiler okuyorum. Anlattığına benzer bir yazı gördüm tecrübeli birinden duyunca daha çok mutlu oldum 💗

Boş boş bağırdı bana

Ben de sonradan çok üzüldüm
Kızımla konuştum akşama kadar
Özür dilerim annecim seni yordum dedim :KK43:
Sonra açtım kuran dinlettim bir saat

Ah bu öküz erkekler de ne zaman halden anlayacak bilmiyorum ya
Deli gibi bana bağırıyor ağlatıyor sonra da süpürgeyi elimden almaya çalışıyor zorla

Bide güya bana üzüldü
Sen çok yoruldun bugün yemeği dışardan yiyelim dedi

Az önce camiye gitti namaza, bişey istiyor musun dedi
Ben de beni üzmemeni ağlatmamanı istiyorum dedim
Asıl sen beni üzme dedi bana 😳
Bu erkeklet garipler gercekten ve benciller.esime yere kiyafet atma diye kizimca benim hakkima giriyorsun bagirma diyor.bos yere uzme kendini hepsi ayni ben artik alistim

Aslında hiç iş yapmıyor diyemem hakkını yiyemem, günlük işleri yapıyor haftada bir evi de süpürüyor ama benim gibi detaylı yapmıyor tabi
Beni asıl üzen durum söylenerek iş yapması
Önce bir söylenir beni ağlatır sonra gelir hadi ne yapılacak yapalım der

Bugünde diyor gerekirse iki günde bir kadın al ama bana iş yaptırma
Ya dedim para mı var neyle kadın alacaz iki günde bir

Ben bir kere tam günü bile nasıl alacağımızı düşünüyorum ekonomik durumdan
O da farkında durumun ama konuşuyor boş boş

Sonuç ?
Eşin bağırdı sabahtan gitti,sen şimdi tüm o işlerin üstüne bel ağrısı yaşıyorsun

Deymez canım hiç birşey için canımızın canlarını üzüp yormaya hiç birşey deymez

Daha kötüsü gitmedi evdeydi akşama kadar 😬

Evi süpürürken zorla süpürgeyi aldı elimden kendi süpürdü biraz
Sonra da işte özür dilemiyor ama kendince gönlümü almaya çalışıyor
Yapacak başka bir şey var mı söyle yapayım dedi

Ben de en sevmediği işi yaptırdım 😀
Nevresimi değiştir dedim
Baya özenerek yapmış gıcık madem kuzu gibi olacaksın ne diye üzersin beni

Canım yadırgayan küsen küsmek isteyen olursa benim için hiiiç sorun değil.
Mahana geziyordur zaten,anlayışlı olması lazım. Şuan 36 haftalık hamilesin,36 hafta öncesine geri gidebiliyormusun ?
Geçen zaman bizim ve çocuklarımızdan daha önemli değil ya. Her gelen lohusa psikolojisiyle ayrı laf söylüyücek,bebeği ellemek,öpmek isticek. Yenidoğan çok savunmasız en ufak bir grip bile etki ediyor. Bazılarımızın bulunduğu il ilçede havalar tam ısınmamış bile olucak. Gelenin hasta olmadığını nerden bilicez. Birde hizmet bekleme mevzusu var o konuya hiç girmiyorum bile. Yenidoğum yapmış anneden uykusuz,sütüm yetiyo mu yetmiyo mu,gazını nasıl çıkarırım,yemek yiyebilecek miyim diye düşünen anneden ikramlık beklemek nedir arkadaş !!! Daha sen gelirken bana bir tabak getiriver 😂

Lusi Lusi cnm sende Ankarada olduğun için ve oğlun olduğu için soruyorum hangi hastaneye çocuk doktoruna götürüyosun, ya da koru,orta-doğu, acıbadem,liv ,tobb bunlardan birinde tanıdık bi doktor var mı?

Bu erkeklet garipler gercekten ve benciller.esime yere kiyafet atma diye kizimca benim hakkima giriyorsun bagirma diyor.bos yere uzme kendini hepsi ayni ben artik alistim

Aslında iş yapmamasına ya da eksik yapmasına çok takılmıyorum ama sürekli söylenmesi sinirlerimi bozuyor

Kaç kere konuştum
Bak ben kendimi yetersiz hissediyorum üzülüyorum böyle konuşma söylenme dedim
Ama yok illa konuşacak

Kimi zaman susuyorum cevap vermiyorum ama son zamanlarda hamileliğin de etkisiyle daha çok zoruma gitmeye başladı

Daha kötüsü gitmedi evdeydi akşama kadar 😬

Evi süpürürken zorla süpürgeyi aldı elimden kendi süpürdü biraz
Sonra da işte özür dilemiyor ama kendince gönlümü almaya çalışıyor
Yapacak başka bir şey var mı söyle yapayım dedi

Ben de en sevmediği işi yaptırdım 😀
Nevresimi değiştir dedim
Baya özenerek yapmış gıcık madem kuzu gibi olacaksın ne diye üzersin beni
Kız boşver söylene söylenede olsa yapıyor sen o söylenirken en güzeli kulağına pamuk tıka arada başını sallaki pamuk olduğunu çakmasın 😆

Kızlar ben ancak geldim kayinvalimdedeyim..Dr geç aldı 5 e geliyordu bebek iyi çok şükür kilosu 3 e yaklaşmış dedi bende bird aha sordum kaç kilo diye 2950 dedi plesanta aynı devam ediyor ve fazla bekletmeden alalım dedi pazartesi ye gün verdi kabul etmedik kayinpederim ameliyat olacak Martin 25 olsun dedi 37+1 oluyorum.yarın da anesteciyle görüşecem aksama ancak çıkarım ve dr açılmadan belli olmuyor demi dedim rahime yapisikmi alacakmis siniz dedim suan öyle gözüküyor dedi seninki tam kapatmis rahim alınır dedi..asistan a döndü kanama nin hiç olmayışı daha kötü dedi demekki rahime yapişmiş dedi azda olsa kan gelse o iyi dedi yani kızlar kanama olması iyiymiş ama benim hiç olmadı o yüzden rahim gider dedi.Rabbim yardım etsin çok korkuyorum dr da şöyledim çok korkuyorum diye sen niye korkuyorsun biz korkarım dedi
Riskli ameliyatın sonuçta dedi.baş asagida donmus.gurubun 2 annesi ben olacam galiba.😢

Maşallah canım kilosu baya iyi. Diğeri için rabbim yardımcın olsun dualarım seninle olacak 🙏🏼❤️

Frambuazlı çay neymiş kız ilk defa duydum canım çekti :KK70:
İnsanın ilk defa duyduğu şey nasıl canını çektirir oda garip :rolleyes:
Canım bilgi için teşekkürler :KK200: peki bana ebenin bahsettiği şey hakkında ne düşünüyorsun? Hangi durumlarda test yanlış sonuçlar verir?

Şimdi sana ne yazsak derman değil biliyorum canım benim bebeğim geçen hafta kilo almadığında bile dağılmıştım resmen😢 bazı şeyler elimizde değil senin yemenle de ilgisi yok canım o yüzden kendini sorgulama takdiri ilahi.. şuan her şey yolunda gitse bile başımıza ne geleceğini bilmiyoruz dua etmekten başka çaremiz yok 🙏🏻 ama herkesin hemfikir olduğu bir konu var ki o da bebeğin artık doğması gerektiği gerekirse istanbula gel canım recep has hakan apaydın bunlar isim yapmış perinatologlar dün arkadaşımkz yazdı kanunide de çok iyi bi doktor varmış telefonla ya da mail yoluyla ulaşmaya çalışsan? Diğer doktor evet bilmez ki seni yeni gördü çünkü

Güzel günlerde eskitin canım:KK200:

Canım benim sağlıkla sıhhatle kucağına al inşallah mart 25 te senin için dua zinciri yaparız inşallah rahmin de alınmaz her şey yolunda gider canım:KK200:

Ayy benimde hatta burada yok dedim ancak frambuazlı pasta var
:KK45:

Ay kızlar ben öyle yazdım ama sanırım aktarlarda ahududu çayı diye geçiyor :D

Banada oluyor kuzu kasılma işte onlar :D ayakta otururken uzanırken fark etmiyor hep oluyor

Bu arada unutmadan sizinle de paylaşayım
İnstagramda hassas anne Ece kumkalenin sayfası var çoğunuz biliyordur

Bugün bebeklerin öpülmemesi ile ilgili çok güzel bir paylaşım yapmış kızlar mutlaka okuyun ve bence siz de paylaşın

Yazdığı konuyu mutlaka hepiniz öncesinde okumuşsunuzdur ama paylaşımdaki yorumlarda beni çok etkiledi
Gerçekten yaşayan anneler de yorum yapmış çok üzücü

Millet küsecek diye biz çocuklarımızı hasta etmemeliyiz
Küsen küssün ben herkese öpmeyin diye ısrarla hatırlatıcam

Kızlar kan sulandırıcı iğne vuranlara bişey sorcam ben karından vuruyordum doktorum alt karın tarafından vurabilirsin demişti ama bugün iğneden sonra biraz kanadı sonrada şimdi orası iyice sertleşmiş sanırım ödem yapmış biraz kolonyayla ovdum ama hala çok ağrıyor başına gelen varmı başka ney yapabilirim ağrısı gecmiyor....

BellaCiao BellaCiao hayır kuzu kasılma değil ya çünkü oturuyorum gevşiyor kalkıyorum sert. Sürekli böyle sanki
Niye böyle çözemedim ama.

Back
X