2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar dışarda satılan kızarmış tavuklar zararlı mıdır? Yemedim ama çok canım istedi

Kızlar dışarda satılan kızarmış tavuklar zararlı mıdır? Yemedim ama çok canım istedi
Zararlı mıdır değil midir bilemiyorum canım ama dışarıdan tavuk yemeye korkuyorum ben. Güvenilir bildiğin bir yer varsa alıp yiyebilirsin tabi.

Kizlar icime kurt dustu doktora gittim geldim simdi. Bebegim Allaha sukur iyi gorunuyor ama haftalik oldugunu anlayamadim. Cinsiyetine kiz dedi ama daha cok erken oldugu icin pekte inanamadim. Tup bebekle hamile kalmistim 1 agustos yumurta toplama gunumdu. Basi da biraz haftasindan onde gidiyor bu sorun olur mu kizlar ? Ultrasonda yazan degerlere gore ben su an kac haftaligim tam ? Birde bebegimin boyu kac onu da anlamadim :) Bilenler yardimci olabilir mi ?

Zararlı mıdır değil midir bilemiyorum canım ama dışarıdan tavuk yemeye korkuyorum ben. Güvenilir bildiğin bir yer varsa alıp yiyebilirsin tabi.

Biliyorum canım köy tavuğu dışında yemeyin diyorlar. Ama şimdi her şey öyle. Doğal bir şey kalmadı malesef

Canım boyu CRL gösterir o da bu sonuçta yok. Aşağıda ki değerler var kağıdında.
Biparietal çap BPD Ölçümü Nedir?
Başın iki yanında yer alan ve parietal kemik adı verilen kemikler arasındaki mesafenin ölçümüdür. Bu ölçüm 13. haftadan sonra yapılır. 13. haftada 2.4 cm civarındayken miadda 9.5 cme kadar artar. Aynı ağırlığa sahip bebeklerin BPD uzunlukları değişik olabileceği için gebeliğin son dönemlerinde güvenilirliği azalır.
Ultrasonda FL Femur uzunluğu Ne Demek?
Kalça ile diz arasındaki femur adı verilen kemiğin ölçümüdür. İnsan vücudundaki en uzun kemiktir ve bebeğin uzunlamasına olan gelişimini yansıtır. Güvenilirliği BPD gibidir ve 14. haftada 1.5 cm iken termde 7.8 cm civarında ölçülür.
Hamilelikte AC Ne Demek?
Gebeliğin son dönemlerindeki en önemli ölçümdür. Gebelik yaşından ziyade fetusun büyüklüğü ve ağırlığı hakkında ipuçları verir.
Fetusun ağırlığı BPD, FL ve AC’nin birarada değerlendirilmesi ile yaklaşık olarak saptanabilir. Pekçok gelişmiş ultrasonografi cihazı bu hesaplamayı otomatik olarak yapmakla birlikte elle hesaplama için yapılmış grafik ve tablolar da mevcuttur.

Canım ben anlayamadım sanki 3 farklı doğum tarihi var gibi. 25 Nisan olan doğruysa takvimindeki gibi 13 haftalık olması lazım.

Kızlar muhtemelen konuşulmuştur ama ben yakalayamadım sanırım. Çatlaklar için önlem almaya başladınız mı ? Göbeğim erkenden çıkınca gözüm korkmaya başladı ve şimdiden kaşınmaya başladım ben. Lierac kullandınız mı daha önce ? Ya da kakao / hindistan cevizi yağı vs. Önerilerinizi bekliyorum. Birazdan koca göbeğimi de yüklicem buraya

Canım crl diye yazıyor boy ultrason kısaltmasında ben göremedim onu. Ona bakarak söylüyor doktorlar haftasını senin genelde ölçümler 13 hafta civarına denk geliyor hep. Baş çevresi bpd o önde biraz. Benim ilk kızımın hep öndeydi baş çevresi bir hafta on gün çok şükür bir sıkıntısı yok. Biraz ırsi oluyor kafa büyüklüğü falan içini ferah tut. Bide doktor en son bana eğer genel tüm ölçümler aşağı yukarı birbiri ile uyumlu ise önden veya biraz geriden gelmesinin çok bir önemi yok rahat ol dedi

Ben ilkinde bebek yağı kullanmıştım. Çatlak olmadi hiç. Bu sefer elimde bio oil vardı onu kullanicam sanırım. Önemli olan nemli olması nemini koruması gibi geliyor bana. Ama catlayacak oldumu da ne lierac durur önünde ne de baskasi

Şimdi bende aradım ezcaneyi hala gelmemiş depolara işin kötüsü oksaparda yokmuş benim elimde 6 kutu kaldı bitince napicam bilmiyorum yaaa...
İyi elinde 6 kutu var. Bende 1 kutu var.
Bugün doktor 3 aylık yazdı. 10 kutu.
Doktorda üzüldü, çok uğraştı.
9 kutusunu alabiliyorum.
1 kutuyu kendim alacagım.
Raporun mu var seninde benim gibi.
Ben kan sulandırıcı kullanmayınca tek bacağıma inanılmaz ağrılar giriyor, ve vücudumda çok tuhaf şeyler oluyor.
Diğer sorunlarımı da biliyorsunuz.
İlaç derdi tuttu. Olmadı bi 10 kutuda parayla alıcaz.
Sen yazınca içime bi kuşku düştü sordum nereden duydun die ya.
Eczaneye gittim enox 4000 dedim, yok dediler hemen aklıma sen geldin.

Ben de yazicaktim tam
Lierac pek meshur memnunlar ama 214 lirayi gorunce elim gitmedi almaya acikcasi.
Kakao yagi aldim ama bildigin kati bi yag surdukce vucut isisiyla eriyor.
Hindistan cevizi yagi aldim naif bi kokusu var cok bayildim yuzume gozume surdum ama soguk sıkım olmasi lazimmis.
Saf vazelin aldim onu da ustune suruyorum en son.
Badem yagi da aldim da henuz kullanmaya cesaret edemedim gobusum killanir diye de korkmuyor degilim acikcasi

Soffio bebek bezi kullanmistim ama sampuani hakkinda fikrim yok. Dalin in sampuani cok katkili diye biliyorum ben yenidogan icin pek onerilmiyordu.

214 müü İnternette 100 civarı fiyatlar vardı
Ben de o parayı veremem o zaman Yağlara bakayım en iyisi.
İlk gebeliğimde mustelanın ki ni almıştım. Çok düzenli kullanmadım. Doğum sonrasında farketmiştim minicik çatlaklar vardı.

Eki Görüntüle 2199036

Bir öncek, gebeliğimde 5 aylık civarında iken göbeğim bu kadar var yada yoktu.
Canım maaşallah sanırım aramızda en çok senin karnın büyümüş bende dışarıdan pek anlaşılmıyor

Ben geçen gün e bebeğin internet sitesinden baktım 100 küsür liraydı oradan sipariş vermeyi düşünüyorum eczaneler inanılmaz pahalı internette 40 liraya gördüğüm kremden 80 tl istediler almadım

Çalıştığım şirkete girdikten çok kısa süre sonra hamile olduğumu öğrendim ben. Planlı birşey değildi o yüzden sürpriz olmuştu. Göbeğim bu denli çabuk büyüyüncede çekiniyorum insanlar yanlış anlıcak, onları kandırdığımı düşünecek diye.

Internete bakiim bi de ben Yaaa gobus cok tatliiii bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…