Bende küçükken zatürre olmuşum bir iki aylık falanmışım. Doktorlara Allahtan ümit kesilmez demişler:)Evet cnm benim maalesef doktorlar umidi kesip eve yollamislar hatta o donem. Dedem sagolsun yetismis. Hepsi kendi urunuydu. Insallah kuzucugun atlatir. Simdi hastanedeyse ztn ilaclari iyi gelir. Ama sen de kendine dikkat et lutfen. Allah guc kuvvet versin size.
Erkek dr demissiniz de ben de ozellikle kadin dogumda erkek drlarin daha hassas olduğunu düsünüyorum. Adet agrim yuzunden bikac dr gezdim. Hepsi iyi ilgilendi bi tane kadin dr a gittim o gecistirdi. Agridan aglayarak gitmstim. Bi agri kesici bi dogum kontrol hapi verdi. Bi de burda yazamayacagim bi mudahalesi oldu o zamandan beri kadin dr a gitmem pekCanım doktordan doktora değişiyor ama görürse söyler diye düşüyorum. Bana 12+5te erkek dedi ama kemik yapısına göre mi dedi tam bilmiyorum. Benim doktorumda 16. Haftacıydı normalde :) 14. Haftada daha belli olur diye düşünüyorum. Pozisyona vs. Bağlı tabi ama inşallah gösterir de gözükür
Böylelerine sinir oluyorum ya 2 cümle kursa ağzı düşecek sanki.. 18. Haftada geç sanki organ gelişimi 16da tamamlanmış oluyor çünkü. Doktorum başka hastasına söylerken duymuştum belli bir süreden sonra bebek çok büyüdüğü için görmek zorlaşıyormuş zaten o yüzden 16. Hafta en ideal zamanlardan biri. Ne diyeyim Allah doktorlarımızı biraz daha vicdanlı etsin inşallah:) Eş konusuda benim en gıcık olduğum nokta. Eşim koridorda beklerken bile fırça yiyor geçen asistanla kavga edecekti nerdeyse bırak içeri girmeyi koridorda bile beklemesine izin vermiyorlar en dışta duracakmış :) Ama yine diğer Erkek doktor eşleri kalp atışını duysun diye içeri çağırttırıyormuş. Valla daha merhametli oluyorlar bazı erkek doktorlar.
Yok canım bende aynı fikirdeyim kesinlikle erkek doktorlar daha merhametli ve anlayışlı. Benim doktorum bayan ama ben alışkanlıktan devam ettim yoksa erkek doktora gidecektim. Bir kere o doktora gittim ben erkek olana yani. İnan ki o kadar ilgiliydi ki odaya giren her hastasının adını biliyordu x hanım diye hitap ediyordu vs özel özel ilgileniyordu resmen. Hatta bir hamile bayan vardı bir sorunu varmış kadın giderken geri döndürdü elleriyle dosyasını aldı açtı birşeyler gösterdi böyleyken böyle olur bu sonucunuz böyle çıkmış diye 10 dk anlattı olabilecek şeyleri.Erkek dr demissiniz de ben de ozellikle kadin dogumda erkek drlarin daha hassas olduğunu düsünüyorum. Adet agrim yuzunden bikac dr gezdim. Hepsi iyi ilgilendi bi tane kadin dr a gittim o gecistirdi. Agridan aglayarak gitmstim. Bi agri kesici bi dogum kontrol hapi verdi. Bi de burda yazamayacagim bi mudahalesi oldu o zamandan beri kadin dr a gitmem pek
Oy kuzum ya. Allah kimseyi hastanelere dusurmesin. Yoklugunu da gostermesin.. kolayliklardiliyorum canim. Maske mantikli. O dezenfektanlar da elicok tahris eder ve kimyasallar. Bol bol nemlendir hava al.Bende küçükken zatürre olmuşum bir iki aylık falanmışım. Doktorlara Allahtan ümit kesilmez demişler:)
Az evel özel oda sordum ama yokmuş. 3 tane tek kişilik oda varmış ve doluymuş
Rica ederim canım burda birbirimizin sikintilarini sevinclerini kederlerini paylasiyoruz da bi iğnede ne var keske elimde olsada herkese versem hepimiz sipalarimiz için çekiyoruz bu sıkıntıyı yeterli onlar iyi olsun burda bı ezcane aradı bugün 8 tane bulmuş hemen yazdır gel dedi akşam üzeri sağlık ocağına zor yetiştim yazdırdım attım reçeteyi yarında gidip alacam şimdilik 1 aylık iğnem var nerdeyse genede bulamazsam sana söylerim cnm düşünmen yeter çok saol Allah razı olsun....Ya senin güzel kalbinden öperim.
İnan çok duygulandım.
Ben bı gün coraspirin içmeyi unuttum ertesi gün damarlarımın ağrısından duramadım.
Gün aşırı iğne yapmayı kabul etmezler.
Bulamazsan 6000 lik eczacımın numarasını vereyim kargoyla kayseriye gönderir.
Çok haklısın kuzum iyiside çok geçiştirenide.Çok iyi doktorlar da var geçiştirenler de var maalesef kuzum. 3 yıl önce burada devlet hastanesine gittim kadın doğuma, o kadar güzel ilgilendi ki doktor. Hatta sonra tekrar kontrole gittim o yokmuş diğer doktora sıra verdiler iptal ettim birkaç gün geçince gittim ona tekrar. Sonra duydum ki devletten ayrılmış başka bir şehirde özele geçmiş.. 3 yıl boyunca hiç gitmemiştim hamilelik planı sırasında gidiym dedim devlete gittim, içeri girmemle çıkmam bir oldu diyebilirim. Hastası çok o yüzden geçiştirdi desem o da değil bomboştu neredeyse. Ve bu doktor hastanede tek kadın doğumcu şu an. Merkezde de başka hastane yok. Herkesin niye ilçelerdeki özellere gittiğini anlamış oldum bende.
Bırak 2 cümle kurmayı canım hepi topu yarım saniye sürdü diyebilirim muayeneyi bile.Canım doktordan doktora değişiyor ama görürse söyler diye düşüyorum. Bana 12+5te erkek dedi ama kemik yapısına göre mi dedi tam bilmiyorum. Benim doktorumda 16. Haftacıydı normalde :) 14. Haftada daha belli olur diye düşünüyorum. Pozisyona vs. Bağlı tabi ama inşallah gösterir de gözükür
Böylelerine sinir oluyorum ya 2 cümle kursa ağzı düşecek sanki.. 18. Haftada geç sanki organ gelişimi 16da tamamlanmış oluyor çünkü. Doktorum başka hastasına söylerken duymuştum belli bir süreden sonra bebek çok büyüdüğü için görmek zorlaşıyormuş zaten o yüzden 16. Hafta en ideal zamanlardan biri. Ne diyeyim Allah doktorlarımızı biraz daha vicdanlı etsin inşallah:) Eş konusuda benim en gıcık olduğum nokta. Eşim koridorda beklerken bile fırça yiyor geçen asistanla kavga edecekti nerdeyse bırak içeri girmeyi koridorda bile beklemesine izin vermiyorlar en dışta duracakmış :) Ama yine diğer Erkek doktor eşleri kalp atışını duysun diye içeri çağırttırıyormuş. Valla daha merhametli oluyorlar bazı erkek doktorlar.
Canım ben bu zamana kadar hep 3er kutuluk yazdırdım,şuanda elimde 2 kutu var ama bitiş gününü çarşamba olarak gördüğü için yeni kutu vermedi senin anlatımına göre elimdekinden hariç 7 kutu daha vermesi gerekmiyor muyduEvet cnm.
Benimde elimde bı kutu var diye 90 günlük iğne verdi. Yani 9 kutu alıcam.
Bende yarın almaya gidicem iğneleri gelmiş.
Neyse bulduk ya hiç değilse kafamız bı süre rahat eder.
Kuzum gözün aydın olsunKızlar ikili testimizin kan sonucu çıkmış çok şükür herhangi bir sorun yokmuş tertemiz dedi doktorbekleyenler de güzel haberler alırlar inşallah
Ben de ilk hamileliğimde hastaneye gittiğimde hangi doktor boşsa ona girmiştim ve bayandı , gereksiz müdahale ve tetkikleri oldu, o günden sonra hiç gitmedim bayana , sanki daha acımasız gibiler biz de yaşadık ne var bunda diyor gibiler.erkek doktor daha anlayışlı geliyor bana , tabii illa ki istisnalar vardırErkek dr demissiniz de ben de ozellikle kadin dogumda erkek drlarin daha hassas olduğunu düsünüyorum. Adet agrim yuzunden bikac dr gezdim. Hepsi iyi ilgilendi bi tane kadin dr a gittim o gecistirdi. Agridan aglayarak gitmstim. Bi agri kesici bi dogum kontrol hapi verdi. Bi de burda yazamayacagim bi mudahalesi oldu o zamandan beri kadin dr a gitmem pek
En son ne zaman kontrole gittin ? Devam ediyorsa için rahat değilse tekrar git istersen rahatlamak için.Merhaba kızlar kanama lekenme yaşayan var mı 10 gündür yatıyorum ama bir türlü geçmiyor en son kontrolde bebek iyiydi çok şükür ama korkuyorum
sağol kuzumKuzum gözün aydın olsun
Darısı sıradaki kontrol ve testlerimize olsun inşallah
Canım çok sağol Allah razı olsun gerçekten güzel duaların,dualarında bizleride unutmadığın içinYaa bu arada kizlar surekli okuyorum ama cok mudahil olamiyorum. Kan sulandirici igne muhabbeti surekli donuyor. Rabbim yardimciniz olur. Ins ne yavrulariniz ne siz hic bir sorun yasamazsiniz. Tedarik etmekte insallah zorlanmazsiniz. Surekli giremedigjm icin bir cok olayin basini ucunu kaciriyorum. Ya da hizlica okuyup cikiyorum.
Kimilerinin babasi, kimilerinin cocugu rahatsiz allah hepsine sifa versin.
Kendi gebeliginde sorun yasayanlarada Rabbim sifa versin ve olumlu dusunme gucu versin. Sonunu hayirli eylesin ins. Zorlu surectengeciyoruz hepimiz. Daha fazla zorlasmadan kuzularimizi saglikli bir sekilde kucaginiza aliriz ins. Dualarim sizinle. Bol bol guzel seyler dusunun dileyin. Birimizin duasi bilmesekte birine yarar belki.
Ben de hoca gibi vaaz verme gayretinde degilim de boyle cok olumsuz seyler ojuyunca uzuldum cok. Dilerim guzel haberler aliriz.
Cuttingcorners ve @havadansudan gozunuz aydin sizjnde
Plesantanın genelde aşşagıda olma durumu erkek bebeklerde daha çok görülüyormuş,ilerleyen aylarda yukarı çıkabilirmiş inşallah sizinde öyle olur biran önce yukarı çıkar stresleriniz son bulur.Peki doktor ne diyor? Bebegin esi asagida mi sizin de? Benim oyle orn. O yuzden yasayabilirsin kanama dedi. Ama suan yok cok sukur. Lekelenmeyse gecer cnm allahin izniyle. Benim doktorum doguma kdr kanamasi olan insanlar olabiliyor. Saglikli bebisler de dunyaya geliyor korkma demisti o donem.
Kötü doktor o kadar insanın kanını emiyor ki tüm enerjisini alıyor resmen insanın bizde ilk kese için gittiğimizde araştırma hastsnesine gittik ve eşimi odadan kovdu resmen :/ o an şok oldum sonra da rahim ters olduğu için göremedi boş gebelik olabilir dedi allahım o günü hafızamdan silmek istiyorumÇok haklısın kuzum iyiside çok geçiştirenide.
İnsanlarda zaten artık devlet yerine özeli tercih ediyolar iyisi olsun diye,herşeyden önemli bizlerin birer insan olduğunu unutup muamele yapıyorlar.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın
Bırak 2 cümle kurmayı canım hepi topu yarım saniye sürdü diyebilirim muayeneyi bile.
Yaptı mı yaptı oluyor işte ne diyeceğimi şaştım benim amaçım tsh kontrol ettirmekti onun bile sadece 1 tanesini kontrol etmişler sinir oldum eve gelince ne t3 nede t4de bakmış hepsi bir değerlendiriliyor bu testler halbuki.
Cinsiyet konusuna gelince cihazları gerçekten özeldekine bakarak çook eskiydi belki o yüzden 18.haftaya atmıştır diyorum.
Muayeneden çıkınca eşim 35 ekran tv gibiydi diyo :)
Canım ben bu zamana kadar hep 3er kutuluk yazdırdım,şuanda elimde 2 kutu var ama bitiş gününü çarşamba olarak gördüğü için yeni kutu vermedi senin anlatımına göre elimdekinden hariç 7 kutu daha vermesi gerekmiyor muydu
yazarım kuuzum :) senin nasıl gidiyo bebişleHayırlısı böyleymiş demekki canım Allah diğer evladına sağ salim uzun ömürle büyümeyi nasip etsin inşallah.
Allah gönlüne göre versin canım :)
Öğrenince haber ver
Eve geldim bi banyo yaptım. Yatıp uyuyasım var. Şimdi eşim yanında ama gece kalamaz kadınlarla. Birazdan hazırlanıp çıkıcam. Allah başka dert vermesin gerçekten. Bugünümüzü aratmasın.Oy kuzum ya. Allah kimseyi hastanelere dusurmesin. Yoklugunu da gostermesin.. kolayliklardiliyorum canim. Maske mantikli. O dezenfektanlar da elicok tahris eder ve kimyasallar. Bol bol nemlendir hava al.
Bulduysan çok sevindim.Rica ederim canım burda birbirimizin sikintilarini sevinclerini kederlerini paylasiyoruz da bi iğnede ne var keske elimde olsada herkese versem hepimiz sipalarimiz için çekiyoruz bu sıkıntıyı yeterli onlar iyi olsun burda bı ezcane aradı bugün 8 tane bulmuş hemen yazdır gel dedi akşam üzeri sağlık ocağına zor yetiştim yazdırdım attım reçeteyi yarında gidip alacam şimdilik 1 aylık iğnem var nerdeyse genede bulamazsam sana söylerim cnm düşünmen yeter çok saol Allah razı olsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?