2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar yazmayacaktım ama kötü rüya anlatılmaz diye.. ben dün gece rüyamda babamın vefat haberini aldığımı gördüm ve ağlayamıyordum üzüntüden saniyelik rüyaydı hatta bebeğimi düşünüyordum.
Bu akşam bana Perşembe günü anjiyo yaptıracağını söyledi. İçime öküz oturdu resmen :KK43:
Rabbim acil şifalar versin. Rüyayla amel edilmez derler. Bu zamanlarda görülen rüyalardan cok etkileniyoruz gebelikten dolayi bide üzerine anjiyoyu duyunca iki kat daha etkilenmişsiniz korkmayin anjiyo bilirsiniz cok basit bi islem hayırla girer cikar insallah Rabbim baslarimizdan eksik etmesin babalarımızi . Dua edin bol bol

Günaydın Arkadaslar size bi sorum olacak bu kasılma dediğiniz sey nasıl bisey sizde. Ben mesela saga yatip uzun bi sure tabi sonra sırt üstü yatinca karnım top gibi bi yere toplaniyo tekrar sola yatiyorum düzeliyor. Veya bazen sag tarafa veya sol tarafa yattigimdada ayni sekil oluyo bira rahatsiz ediyo beni böyle top gibi toplanmasi Ağrı gibi değil degisik bisey

Günaydın kızlar, güzel günlerimiz olsun inşallah :KK200:
Pazar akşamından beri canım birşey (şimdi aklınıza düşürmeyeyim) çekiyordu. Dün eve giderken ilk işim malzemelerini alıp yapmak oldu :KK53: Eşim spor yapıyor spor dönüşüne denk geldi. Tam bana göre olmuş diyor :KK53:
Kızım içinde kemik suyu kaynattım :hamarat: Akşamım hareketli geçti baya :bicak:

Doğum hediyeleri konuşulmuş. Fiyatını sormadım henüz ama bütçemi aşmazsa bende sukulent dağıtmak istiyorum hastanede :KK200: Ekran Alıntısı.webp

Eklentiler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 41
Kızlar hediyeliklerle ilgili bir şey sorcam, şimdi hastaneye gelenlere verenler var eve çıkınca gelenlere verenler var bir de Mevlüt için dağıtılanlar var siz ne düşünüyorsunuz ? Hastane çok gereksiz geliyor bana, gelen olacağını da sanmıyorum. Siz hediyelikleri hangisi için hazırlıyorsunuz ?
Ben daha hiç düşünmedim ama eve gelenler icin hazirlanir heralde.Bizde hastaneye kimse gelmez zaten eve gelirler.

Firma canım burası. 4 ay birlikte napıcaksak alınacak arkadaşla :KK53:

aslında erken gelmesi iyi elemanın. son 2 ayda 2 arkadaşımız gitt, 1'i doğum izninde. 2 tanesi diğer ay askere gidiyor. biri de şubat ta tayin isteyecek. ben de mart da doğum iznine gidiyorum. hepi topu 5 memur kalacak.

amirime diyorum ki bakın benim yaptığım işler az buz değil ben personelciyim. herşey benden geçiyor. bi sürü şifre var üstümde. bunları öğretmem lazım. kim bakacak yerime. üstelik amirim sadece doğum iznimi biliyor. ücretsiz izni söylemedim bile. gerçi hal ve hareketlerimden tahmin ediyordur. doğum iznine ayrılacak arkadaş kaç kez söyledi o da biriminde tek çalışandı. ve kimseyi almadı. geçici birini oturttu ve kız ücretsiz izin düşünüyor. aha da böyle kalırlar. ya iyi güzel devletin işi kalmaz kalmaz kalmaz da bu işler öyle ha diyince öğrenilmiyor. yıllardır cebelleşiyorum her gün yeni bir şey çıkıyor. yani ben patronunun yaptığını mantıklı buldum aslında tedbir önlem iyidir.

Ah ahh gelin işte hemen postalayacak görümceyi :KK53: benimki de mi böyle diyor acaba onlara gidince

biz uzaktayız yılda 1 kez bi kaç saat görüşüyoruz çok iyiyiz böyle. çünkü ortak hiçbir noktamız yok. iyi ki kız kardeşim var canım benim o bir tane.

Öyle bir dedikodu var ama Aslı var midir bilmiyorum canım. Açıkcası benim işime gelir devlete geçmesi. Parasız muayene olurum :)))
Kreşte sınıfı kalabalık değil aslında, öğretmeni gayet ilgili. Terleyince çıkarıyor üstünü. Uyku saatleri yok. Tertemiz heryer. Ama bizim kız hep hasta. Ankara’ya gidicez Hacettepe die düşünüyordük ama doktorumuz orda çok uğraştırılar randevu ile dedi. Sami ulusa sevk etti. Ama hacettepede bir profösörün numarasını verdi problem olursa ara yardımcı olacaktır die. Yarın gidelim diyoruz.

ya ama devlete geçerse 2 dk bakacak çünkü zamanı olmayacak. zaten olursa da gitmem niğdeye. ereğli de devam ederim.
anladım canım mutlaka gidin. hacettepe de kimi önerdiler çocuk allerji immünoloji ye mi gideceksin. hacettepe detaycıdır çok tetkik ister bu sürede yıpranırsın ama mecburlar ünv hastaneleri böyle.

yedim valla ya. hic hareket falan yoktu.Güzel guzel uyuyor öksürdum falan ama hic orali olmadı. Laf aramizda babasina cekmis heralde.Birde onun gibi inat ederse tövbe billah ogrenemem

ay çok güldürdün beni. ben çikolata yiyorum 15 20 dk önce. ay benim eşimde inattır ama valla ama oğlan 15. haftada bildiğin açtı gösterdi :)

Kızlar bende keçe magnet denemelerine başladım eşim kalıp çıkartmıştı bende yaptım 1 adet atayım fotosunu da değişik modellerde yapmayı düşünüyorum sonra da etiket bastırırım bana da uğraş olur:anneadayı:

çok güzel yapmışssın. aslında var ya bende de malzeme çok. geçen sen kızıma keçeden seccade yapmıştım ay ne keyif almıştım. gece yarılarına kadar uğraşmıştım. beni de çok heveslendirdin. dur ben de bakayım magnet. kuşun altına isim nasıl olacak peki.

Evet cnm haklısın, benim de kafam karıştı. Annem geldi bugün kızım karnın sertleşir ne kasılması kafanı takma bunlar kasılma değil dedi.
Cnm ayrıntılı ultrasona var daha 7 Aralık'ta.
(İki hafta önce peritanaloğa gitmiştim ya, doktor ayrıntılı bakmış Allah razı olsun valla kalp, kalp odacıkları, kalp atımı sayılarını 4 kere dinlemiş, kafa, şakak, kuyruk sokumu, kol bacak uzunluğu, karın bölgesi vs vs grafikledi, hepsinin tek tek kaç hafta olduğunu yazmış, her incelediği uzvun fotoğraflamış. İyi ki devlet hastanelerinde peritanaloji desteği veriliyor ve böyle iyi kalpli işini önemseyen doktorlar var. Yoksa valla parayla altından imkanı yok kalkamam.)

benim gittiğim doktor da tek tek baktı beyincik odacık parmak sayısına kadar. hatta işte son kontrolde iki böbrekte az bi genişleme var mutlaka takip edelim dedi. devlette mümkün mü yaa. iyi güzel bu ayak bu beyin bu karın erkek boyu şu tamam bitti.

perinatoloji ile ben geçen sene tanıştım mol gebelik süresince 6 ay gittim geldim. asistanlar bile o kadar tecrübeli iyiler ki yani ünv hocası farkı diyorum.

Kızlar bugün sinir krizi gecirdim aslında ağrım olmadı ama korkuyorum bişey olmuş mudur

canım dikkat et. bak ben de babama çok üzüldüm çok ağrım oldu diye hemen kontrole gitmiştim çok şükür iyiymiş bebeğim. ihmal etme etkileniyor bebişlerimiz.

Kızlar hediyeliklerle ilgili bir şey sorcam, şimdi hastaneye gelenlere verenler var eve çıkınca gelenlere verenler var bir de Mevlüt için dağıtılanlar var siz ne düşünüyorsunuz ? Hastane çok gereksiz geliyor bana, gelen olacağını da sanmıyorum. Siz hediyelikleri hangisi için hazırlıyorsunuz ?

ya ben mevlüt için yasin ve tesbih yaptırcam. hani böyle kadife kese ya da kutu içinde olanlara. ankara da çok uyguna yaptırılıyormuş. onunla kendim uğraşmayacağım. ama hastane ve ev görmeye gelenler için bişiler düşünüyorum.

Ben hem hastahane hemde eve gelenler için yapacağım çünkü hastahaneye gelen hastahanede almış olacak eve gelince vermeyeceğim.. eve gelende evde alacak eğer hastahanede almadıysa

liste tutmak lazım o zaman sen aldın sen almadın al bakalım :KK70:

Ay ins o zamanlar bir an önce gelir.bakalim ilk kim doğum yapacak

ben olabilirim. gelişimi önde. mart 20 gibi bekliyorum kendimden o performansı

Kızlar yazmayacaktım ama kötü rüya anlatılmaz diye.. ben dün gece rüyamda babamın vefat haberini aldığımı gördüm ve ağlayamıyordum üzüntüden saniyelik rüyaydı hatta bebeğimi düşünüyordum.
Bu akşam bana Perşembe günü anjiyo yaptıracağını söyledi. İçime öküz oturdu resmen :KK43:

hayırlara çıksın inşallah. tersi çıkarmış. rahat ol üzülme Rabbimin izniyle sağ salim girer çıkar.

Kızlar bugun o kadar kötü birgün geçirdim ki... 6 gündür alt karnım agrıyordu sürekli şüphe içindeydim yok rahmim büyüyor yok hormonlar falan diye düşmedim üzerine gitmedim hastneye. Bugun sabahtan gittim meğer o agrı değil doğum sancısıymış!! Yani erken doğum yani düşük sancısıymış. Resmen yıkıldım mahfoldum birde kordon bagın kısa dedi o ne demekse artık. Kendi doktorum yurtdısında oldugu için baska bi doktora göründüm. O gelse hemen ona gidicem. Su bebekler bi büyüseydi tez elden yarabbim bi doğum yapsaydık

canım kaç haftalıksın. bak lütfen dikkat et kendine yat dinlen. çalışıyorsan rapor al. evdeysen biri gelsin yanına işlerde yardımcı olsun. gerekirse wc dışında kalkma.

işte aslında kendimizi takip etmek çok önemli. bazen evhamlanıyoruz ama haklıyız. Rabbimin emanetini taşıyoruz o kadar zor bir sorumluluk ki. aman hamile mi ne var ki yapsın iş diyor bazıları ama öyle dğeil işte. hem kendi sağlığına hem bebeğinin sağlığına 9 ay dikkat etmelisin. Allah yardımcımız olsun.

Günaydın Arkadaslar size bi sorum olacak bu kasılma dediğiniz sey nasıl bisey sizde. Ben mesela saga yatip uzun bi sure tabi sonra sırt üstü yatinca karnım top gibi bi yere toplaniyo tekrar sola yatiyorum düzeliyor. Veya bazen sag tarafa veya sol tarafa yattigimdada ayni sekil oluyo bira rahatsiz ediyo beni böyle top gibi toplanmasi Ağrı gibi değil degisik bisey
Canım bebek işte o ilerleyen haftalarında daha çok olacak hatta sen yattığımda bebek direk hangi tarafa yaptıysan o tarafa dönüyor hareket ediyor içinde kıpır kıpır uyutmuyor.gece sen uyuyorsun o oynuyor hareketlerine kalkıyorsun yan yattığında toplanır hep kasılma değil senin bahsettiğin.kasilma bebek kendini ortada topluyor rahme doğru ağrı yapıyor bazen Ağrı'da olmuyor ama çocuğun içerde rahatsız olduğunu gösterir doğuma yakın zaten sk sk takip edeceksiniz bebeğin toplanmalarıni sklasiyor son haftalarında bebek doğuma hazırlıyor kendini

benim gittiğim doktor da tek tek baktı beyincik odacık parmak sayısına kadar. hatta işte son kontrolde iki böbrekte az bi genişleme var mutlaka takip edelim dedi. devlette mümkün mü yaa. iyi güzel bu ayak bu beyin bu karın erkek boyu şu tamam bitti.

perinatoloji ile ben geçen sene tanıştım mol gebelik süresince 6 ay gittim geldim. asistanlar bile o kadar tecrübeli iyiler ki yani ünv hocası farkı diyorum.
Sizin yaşadıklarınızı bilemiyorum, devlette bana çok çok çok iyi bakılıyor.
Her gittiğim peritanalog çok çok çok ilgiliydi.
Ayrıntılı testimin için de günümü verdiler.
Bana yeşil alanda açıldı, hangi hastanede perinatolog var ise randevu alabiliyorum. İstediğim zaman randevu alıp gidebiliyorum.

Canım ben hastane için çikolata ve limonata veriyorum yine mevlut için eve gelenler için yaptiracagim süslerden hastaneye biraz götürürüm çünkü benim geleni m çok oluyor.
Cnm rüyalar tersine çıkar derler ömrünü uzatmissin:dua:
Cnm bendede oluyor kizimda hatırlamıyorum ama böyle olmuyordu galiba hele aksamlari top gibi oluor göbek deliğim resmen gergin oluyor sabah rahatım ama kızım bile anne aksamlari karnin çok büyüyor diyor :anneadayı:

ya ama devlete geçerse 2 dk bakacak çünkü zamanı olmayacak. zaten olursa da gitmem niğdeye. ereğli de devam ederim.
anladım canım mutlaka gidin. hacettepe de kimi önerdiler çocuk allerji immünoloji ye mi gideceksin. hacettepe detaycıdır çok tetkik ister bu sürede yıpranırsın ama mecburlar ünv hastaneleri böyle.
.
Dedikodular ne derece doğru orası meçhul tabi. Ama hayat hastanesinin iflasın eşiğinde olduğu doğru. Çalışanlara maaş ödemesi bu ay yapılamamış. Abimin eski eşi orda çalışıyor oda dedi zor aldım ben diye.
Kızımı götürdüğüm doktor eskiden hayattaydı şimdi devlete geçti ilgisi genel olarak aynı :) ama yoğunluğa göre değişiyor elbet.
Yıprandık zaten epey canım ama şükür halimize diyorum.
Çocuk göğüs ve alerjiye gidicez.

Ben daha hiç düşünmedim ama eve gelenler icin hazirlanir heralde.Bizde hastaneye kimse gelmez zaten eve gelirler.
Bizde de öyle canım hastaneye gelen olacağını sanmıyorum eve geçince gelirler.
Canım ben hastane için çikolata ve limonata veriyorum yine mevlut için eve gelenler için yaptiracagim süslerden hastaneye biraz götürürüm çünkü benim geleni m çok oluyor.

Cnm rüyalar tersine çıkar derler ömrünü uzatmissin:dua:
Cnm bendede oluyor kizimda hatırlamıyorum ama böyle olmuyordu galiba hele aksamlari top gibi oluor göbek deliğim resmen gergin oluyor sabah rahatım ama kızım bile anne aksamlari karnin çok büyüyor diyor :anneadayı:
Çikolata gibi bir şey bende düşünüyorum canım, hastaneye de ne olur ne olmaz diye hazırlıklı giderim kalanını eve götürürüm hediyeliklerin diye düşündüm.

H Heart of Gold bizim evlerimizin arasındaki mesafe arabayla en fazla 10 dakika olmasına rağmen 2 aydır görüşmüyoruz mesela :) pek sıkı fıkı değiliz. Öyle çok gitmem bende

Kızlar selam bende bugun gittim bebeğimi görmeye 250 gr ve 20 cm olmuş.14.haftada erkek demişti yine erkek dedi.biraz uyuşuktu sanki pek hareketli değildi :)
masallah canim bebegine bizde bugun gittik bizede erkek dedi 340 g olmus bir hftada onden gidiyor :KK200::nazar:

Valla süreki adet olur gibi grlen sancılara benziyor, zaten suan bile var. Kendi doktorumla mesajlastık diyorki kanama olmadıgı sürece sıkınto yok. Valla ne olacak bilmiyorum insanın huzuru kaçıyor

Cinsiyeti de iki hafta once erkek demisti bi doktor ama bakar bakmaz soyledi onun icin biraz guvenemedim bugun ayrintiliya gittik artik suphe kalmadi canim:KK49:
Hadi hayırlısı o zaman kesinleşmiş :)) ayrıntılıyı da atlatmışsın darısı hepimize güzel haberlerle inşallah :KK200:

Back
X