2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar kıyafet alımında 0-3 ay uzun kollu 3-6/6-9 ay kısa kollu yani yazlık mı tercih etmeliyiz?
Ona göre uyumlu alalım. Beğendiğim şeyler oluyor ama karar verip alamıyorum.
Ben şöyle yaptım 0-1 aylıklar var lcw de. Onlardan hem kısa hem uzun kollu zıbın aldım 3er tane. 0-3 almadım belki fazla kücük doğar diye. Zıbın cok lazım oluyormus gece gündüz terledi altına yaptı vs sık sık değişiyor. Henüz sadece zıbın aldım

Baktır cnm aman ihmal etme, çok da pahalı dışarda yaptırmaya kalksan dünya para doktor benim kan gen testlerinden sonra homosistein lupus, aga lar vs vs hepsine baktırdı. Dolar zamlanmadan önce 7/8 bin bunların fiyatı demişti. Hatta kanda bı değer varmış o değer yüksek olunca gebelikte düşük olurmuş ona bile bakmış. İşte bu testlerin hepsi temiz çıktı sadece damarlarda sorun çıkınca bu iki gen yapıyor damarlardaki sorunu dedi.
Perinatoloğa gidiyorsan rica et mutlaka baktırır cnm.
İstanbul'da acıbadem hastanesine gönderiliyor kanlarımız orda bakılıyor homosistein bakan cihaz devlette yokmuş gen sorunu olan hastaların devlet kanlarını gönderip ücretsiz baktırıyor.
Şimdi ben ekstra olarak haftada 3 gün B12 ve haftada 3 yüksek folik asit aliyorum (hamilelikten sonrada ömür boyu alıcam), damarlarım açılsın diye ve protein yedirmiyorlar. Aslinda bu diyete çoğu insan uymuyor B12 ve folik asit alınca homosistein düşüyor. Bı kısım doktor bu düşüşü kabul etmediği için ben diyetine sağdık kalıyorum çocuğa bişey olmasın diye.
Hangi genlerin bozuktu? Bana bide genden ayrıca kanda da bakıldı proteinlere ANA filan, negatif cıktı bana normal dediler herşey

Ben şöyle yaptım 0-1 aylıklar var lcw de. Onlardan hem kısa hem uzun kollu zıbın aldım 3er tane. 0-3 almadım belki fazla kücük doğar diye. Zıbın cok lazım oluyormus gece gündüz terledi altına yaptı vs sık sık değişiyor. Henüz sadece zıbın aldım
ayy ben zıbın 1 tane aldım sadece, halamız almış 4-5 tane başkada yok :KK53: Bende bir daha ki alacağım zıbınları uzun kollu alıcam öyle denge kurmuş olurum aldıklarımda yeterli gelir zaten. :KK16:

Evet canım bende 4 yıl önce almıştım 150 filandi karyolali besigede 900 TL vermistim.yazik valla ranzayi çok iyi dusunmussun benim ev baya büyük o yüzden baza Alicam tekrar abisiyle uyurlar doğum sonrasıda rahat oluyor sezeryanli olunca ben kendi yatağıma yatamıyorum orada uyurum diye düşündüm.mart gibi filan alırım inşallah daha çok erken çünkü.
Aslında kesinlikle baza çok daha kullanışlı ama oda küçük olunca mecbur ranza olacak. Bende henüz birşey almıyorum herşeyimiz var zaten alcağım bi kaç parça şey onlarıda Şubat Mart gibi alırız :))

Doktorlar bizi dikkate almıyor ki bişey diyosun internet doktoru diyor sana. Böyle canın sıkkın kalıyosun :/
İstanbuldamısın cnm?
Benimde kanımda protein, kan pıhtı değeri Aptt vs kanda ne değerlere ne hastalıklara bakıldı hepsi normal hatta kanımda pıhtılaşma sorunu asla yok. Değerlerimin hepsi normal.
Peritonolog bana kan sulandırıcı iğneyi ve coraspirini önlem olarak verdi.
Doktor değerlere bakıyor sorun yok bana şunu geçirdin mi bunu geçirdin mi, sülalende erken yaşta inme kalp krizi vs vs geçiren varmı dedi hiç biri yok.
Sonra işte kan pıhtı gen sonucuna göre iğne ve aspirini verdi.
Belki benim hamileligim bunları bilmeseydim sorunsuz geçerdi bilemiyoruz.
Ama hayatımız sadece 9 ay 10 günden ibaret değil ki dimi.
Bi ömür var önümüzde belki şimdi değil ileri de olacak, sorunları bilip bilinçli olmak ve sorunları önlemek olmalı doktorların görevi.
İnternet doktoru diyeceklerine hastaların sorunlarına göre testleri yapmaları gerekiyor.

Hangi genlerin bozuktu? Bana bide genden ayrıca kanda da bakıldı proteinlere ANA filan, negatif cıktı bana normal dediler herşey
Ana dediğin aga lar herhalde cnm.
Agalara bana da bakıldı sorun yok.
Bu iki gen bide faktör 13 ve protrombin 2 cnm.
Homosistein bu testlerden ayrı cnm.

İstanbuldamısın cnm?
Benimde kanımda protein, kan pıhtı değeri Aptt vs kanda ne değerlere ne hastalıklara bakıldı hepsi normal hatta kanımda pıhtılaşma sorunu asla yok. Değerlerimin hepsi normal.
Peritonolog bana kan sulandırıcı iğneyi ve coraspirini önlem olarak verdi.
Doktor değerlere bakıyor sorun yok bana şunu geçirdin mi bunu geçirdin mi, sülalende erken yaşta inme kalp krizi vs vs geçiren varmı dedi hiç biri yok.
Sonra işte kan pıhtı gen sonucuna göre iğne ve aspirini verdi.
Belki benim hamileligim bunları bilmeseydim sorunsuz geçerdi bilemiyoruz.
Ama hayatımız sadece 9 ay 10 günden ibaret değil ki dimi.
Bi ömür var önümüzde belki şimdi değil ileri de olacak, sorunları bilip bilinçli olmak ve sorunları önlemek olmalı doktorların görevi.
İnternet doktoru diyeceklerine hastaların sorunlarına göre testleri yapmaları gerekiyor.
Sizin tekrarlayan düşününüz mü oldu ki o kadar detay laboratuvar testi istendi Sonuçta rutin uygulama değil (önceden yazdıysanız gözümden kaçmış kusura bakmayın)

Çıktım kızlar yüzde yüz erkek hatta yüzde ikiyüz erkek dedi.dun progestani sormuştum eğer almazsan adet sancısı gibi ağrıların çok olur demişti.kasilmasi olan arkadaşlar progestan alıyor musunuz
hadi hayırlı olsun oğluşun canım :KK36: Kasılma işini perşembe doktora sorucam bakalım ne diyecek..

Çıktım kızlar yüzde yüz erkek hatta yüzde ikiyüz erkek dedi.dun progestani sormuştum eğer almazsan adet sancısı gibi ağrıların çok olur demişti.kasilmasi olan arkadaşlar progestan alıyor musunuz
Hadi gözün aydın netlestirdin cinsiyeti darisi bana bu hafta insallah. Progestan kullanmıyorum sadece gecen hafta leke gelince 3 tane ictim bıraktım

Sınır 5’miş canım. Ondan biraz tırstık.
Korkma canım Allahın izniyle birşey çıkmaz seninde çok yüksek gelmemiş nt ölçüsü çok az bir fark var
Insallah tam günlerini doldursunlar benim erken dogum riskim de var ondan acikcasi dusuncem doktorum rahmin kalp seklinde dedi erken dogum riski olusturabilirmis:KK43: rahim duvarini olctu simdilik iyi dedi ama tabi suan yorum yapmak icin cok erken dedi.. ayrintili ultrason icin 20.hafta dedi bakalim insallah guzel sonuclarimiz olur:)
Canım benim aşşa yukarı her kontrolde rahim duvarımı ölçüyor doktor
En azından önlem alınmış olur kısalık varsa senin öyle bir durumunda yokmuş Allaha çok şükür
Arkadaşımın rahmide kalp şeklindeydi hem normal doğum yaptı hemde erken doğum oldu.
Ama erken doğum sebebi rahimle alakalı değildi canım bebeğide küvezde kalmadı :)
Amin canım inşallah cümlemiz güzel sonuçlarla geliriz
Doktoruma sordum güvenilir hijyenik yerden yiyebilirsin dedi artık birazcık yemiştim :KK23:
2 parça dün canım çok istedi diye bende yedim
Doktorun onayını görünce çok mutlu oldum :KK49:

Hayırlı olsun canım :) progestan 10 gün kullandım kasılmalar için kasılmaları azaltmıgor sadece ağrı hissetmiyorsun. Bıraktığımdan beri ağrılarım başladı evet maalesef

Annem kız annesinin göbeği kilo göbeğine benzer diyor Tabi kesin bir teori değil ama :deli: en geç ayrıntılıda öğrenirsin hiç dert etme :KK49:
Valla etraftakilerin yorumlari artik canmı skmaya basladi.Netlessin artik. Yok şuran çkmış yok buran çkmış :skandal:

Back
X