• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Şimdilik iyi gibiyim ama halsizlik var
İştahım hiç yok son günlerde, aç kalmamak için zorla yiyorum

Bu arada pamuk konusunda katılıyorum canım
Ben de pamukla temizlemeyi düşünüyorum
Yeğenim nerdeyse bir yaşına gelene kadar ıslak mendil kullanmadık

Dediğin gibi kapaklı bir kapta ılık su bulunduruyorduk, onda ıslatıp öyle temizliyorduk altını

Bir de canım senim kızında bebekken vajinada yapışıklık oldu mu
Kız bebeklerini iyi temizlemeyince yapışıklık oluyormuş, yeğenimde olmuştu bebekken, önce krem verdiler açılmazsa operasyon gerekli dediler ama verdikleri krem kortizonlu kremdi kardeşim kullanmadı
Sürekli ılık suyla silerek açtı
Eki Görüntüle 2243199

Bu altılı paketten eltim almış bana
Onun çocuğu var, bebekken bundan kullanmış çok pratik oluyor dedi canım
Ben bir paketini de hastane çantama koydum

aynen bu şekilde paketler daha da uygun... eşime de dedim aslında alalım diye, erkek çocuğu zaten gerek yok dedi. yani içine kaçmaz diye. ama ben gizlice alacağım :)

canım çok şükür öyle bir yapışıklık olmadı. ama ne olduysa 10 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu çıktı. ki bence yoktu. gereksiz 6 ay süren bir tedavi oldu. o dönem doktorumuz alerjisi olup olmadığına bakmadan antibiyotik vermişti ve kuzumun poposu mahvolmuştu. hiç unutamıyorum. kızım 7 yaşında, daha ben pişik olduğunu bilmem hani o kadar dikkatliyimdir titizimdir pimpirikliyimdir. ama o ilaç kızarttı yavrumu. apar topar Ankara İbni Sina ya gittik. bu ilaç yanlış dedi doktor. uygun olanı verdi. tabii önce testler yapıldı.

bazen farklı doktora gitmekte fayda var. sonrasında da Hacettepe Ürolojiye gittik. bize tek dediği şey şuydu. bir an önce bezi bıraktırın. kız çocuklarında enfeksiyon maalesef daha sık görülüyor. yine o zamanlar gelsin konuşuruz. deneyimlerimizi paylaşırız canım. hele bi doğsunlar sağlıkla inşaAllah.

bu gece rüyamda doğum yapmıştım. emziriyordum. o kadar güzeldi ki, sütüm resmen yanlardan akıyordu. çok mutlu uyandım. hayırlara çıksın inşAllah.

Günaydın kızlar
Dün sabah bir girdim sonra hiç bakamadım
Üç gündür midem bulanıyordu
Dün kahvaltı yaparken bir anda çıkarmaya başladım
Mutfaktaydık, mutfağın çöpüne zor yetiştim eşime de rezil oldum :KK43:

Sonra tabi akşama kadar toparlanamadım
Sürekli dilim uyuştu nedense
Bir de hep uykum geldi gözlerimi açamadım
Merhabalar bu aylarda bulantı ve kusmayı ihmal etmeyin derim , gebelik zehirlenmesinin belirtilerinden biri de buymuş, inşallah sizinki böyle değildir belki üşütmüşsünüzdür ama doktorunuza danışın mutlaka

Günaydın kızlar
Dün sabah bir girdim sonra hiç bakamadım
Üç gündür midem bulanıyordu
Dün kahvaltı yaparken bir anda çıkarmaya başladım
Mutfaktaydık, mutfağın çöpüne zor yetiştim eşime de rezil oldum :KK43:

Sonra tabi akşama kadar toparlanamadım
Sürekli dilim uyuştu nedense
Bir de hep uykum geldi gözlerimi açamadım
Canım geçmiş olsun. Bulantıyı ihmal etme derim doktorunla konuş istersen. Bir de böbreğinde taş kaldı mı senin hiç ? O da bulantı yapar bildiğim kadarıyla belki onunla alakalıdır

Günaydın kızlar.. 😍
Günümüz kutlu olsun..
Bizi herşeyden önce kutsal kılan en güzel özelliğimiz; doğurganlığımız ve anaçlığımız..
ne mutlu bize ki anneyiz.. ❤️

Ayrıca forumun bu yeni haline bir türlü alışamadığım için çok sık yazamıyorum kızlar. Ama hep okuyorum. Alıntı yapmaya çalışıyorum ama karışıyor. Bildirimler geç geliyor. Hiç sevemedim bu halini. :(

atanamayanogretmen atanamayanogretmen Canım bulantıların devam ediyor mu? Tansiyonunu ölçüyor musun hiç?
Ara ara tansiyonunu ölç, inip çıkması da bulantı yapabilir.

Günaydın kızlar, dunya kadınlar gününüz kutlu olsun.. Bim indirimlerini unutmayin :anneadayı::KK15:
Ben şimdi bakıp geldim canım. Eksiğim çok kalmadı ama indirim olunca alırım yine diye gittim. Hiçbirşey bırakmamışlar, herkes açılır açılmaz gitmiş sanırım. sadece yastıklı alt değiştirme bezi aldım. Tavsiye ederim yumuşak, pratik ve fiyatına göre kaliteli.

Valla canım ben de çok çektim emzirmeyi birakacaktim artık o noktalara gelmistim. Gümüş kapak aldım onu kullanıyorum evde şimdi, arada da göğüs ucu kremi sürüyorum doktor sürmeye başladı dedi çünkü
Gümüş kapağı şimdiden mi başladınız koymaya

aynen bu şekilde paketler daha da uygun... eşime de dedim aslında alalım diye, erkek çocuğu zaten gerek yok dedi. yani içine kaçmaz diye. ama ben gizlice alacağım :)

canım çok şükür öyle bir yapışıklık olmadı. ama ne olduysa 10 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu çıktı. ki bence yoktu. gereksiz 6 ay süren bir tedavi oldu. o dönem doktorumuz alerjisi olup olmadığına bakmadan antibiyotik vermişti ve kuzumun poposu mahvolmuştu. hiç unutamıyorum. kızım 7 yaşında, daha ben pişik olduğunu bilmem hani o kadar dikkatliyimdir titizimdir pimpirikliyimdir. ama o ilaç kızarttı yavrumu. apar topar Ankara İbni Sina ya gittik. bu ilaç yanlış dedi doktor. uygun olanı verdi. tabii önce testler yapıldı.

bazen farklı doktora gitmekte fayda var. sonrasında da Hacettepe Ürolojiye gittik. bize tek dediği şey şuydu. bir an önce bezi bıraktırın. kız çocuklarında enfeksiyon maalesef daha sık görülüyor. yine o zamanlar gelsin konuşuruz. deneyimlerimizi paylaşırız canım. hele bi doğsunlar sağlıkla inşaAllah.

bu gece rüyamda doğum yapmıştım. emziriyordum. o kadar güzeldi ki, sütüm resmen yanlardan akıyordu. çok mutlu uyandım. hayırlara çıksın inşAllah.
Rüyan hayırlara çıksın şu mübarek günlerde, bildiğim kadarıyla rüyanın anlamı çok güzel.. 🙏
O pamuklara bende takıntı yaptım alsam mı almasam mı diye bilemedim.
Bende bir iki paket alayım bari.
Daha markasına karar verip ıslak mendil de almadım ben. Tavsiyen var mı canım?
Şöyle internette biraz baktım, alkol paraben vs olmayanlara..
Unibaby ya da sleepy diye düşündüm ama.

Günaydın kızlar.. 😍
Günümüz kutlu olsun..
Bizi herşeyden önce kutsal kılan en güzel özelliğimiz; doğurganlığımız ve anaçlığımız..
ne mutlu bize ki anneyiz.. ❤

Ayrıca forumun bu yeni haline bir türlü alışamadığım için çok sık yazamıyorum kızlar. Ama hep okuyorum. Alıntı yapmaya çalışıyorum ama karışıyor. Bildirimler geç geliyor. Hiç sevemedim bu halini. :KK43:

atanamayanogretmen atanamayanogretmen Canım bulantıların devam ediyor mu? Tansiyonunu ölçüyor musun hiç?
Ara ara tansiyonunu ölç, inip çıkması da bulantı yapabilir.

Sabah yine çıkardım canım
Çok halsizim yatıyorum sürekli
Tansiyonumu kontrole gittikçe ölçüyorlar ama son kontrolde unuttular galiba

Dün kusarken de gözümün önünde beyaz noktacıklar uçuştu bir anda

Canım geçmiş olsun. Bulantıyı ihmal etme derim doktorunla konuş istersen. Bir de böbreğinde taş kaldı mı senin hiç ? O da bulantı yapar bildiğim kadarıyla belki onunla alakalıdır

Benim doktora ne desem her şey normal zaten..
Böbreklerimde taşlar var tabi canım olmaz mı :(
Ben de taş mı oynattım acaba diye düşünüyorum
İki gündür yine alttan batmalar sancılar var
Sürekli halsizim

Merhabalar bu aylarda bulantı ve kusmayı ihmal etmeyin derim , gebelik zehirlenmesinin belirtilerinden biri de buymuş, inşallah sizinki böyle değildir belki üşütmüşsünüzdür ama doktorunuza danışın mutlaka

Gebelik zehirlenmesi benim de aklıma geldi :(
Allah korusun ya daha Bebek çok küçük
Belki de üşüttüm bilmiyorum
Önceki akşam banyo yapıp yatmıştım

Ama hamilelikte işte her şey korkutuyor insanı :(

Hayır olsun inşallah canım
Dediğin gibi Doğumdan sonra tecrübelerinizden yararlanırız ♥️

Geçmiş olsun canım ya ne oldu ki acaba öyle.

Hiç bilmiyorum ki canım
Sürekli midem bulanıyor
Bu sabah da çıkardım yine
Şimdi de uyuşmuş şekilde yatıyorum :(

Adama çok acıktım kalk bişeyler hazırla diyorum
Ay canım benim diyor yatmaya devam ediyor sinir oldum

Hiç bilmiyorum ki canım
Sürekli midem bulanıyor
Bu sabah da çıkardım yine
Şimdi de uyuşmuş şekilde yatıyorum :KK43:

Adama çok acıktım kalk bişeyler hazırla diyorum
Ay canım benim diyor yatmaya devam ediyor sinir oldum
Ah be kuzu.
Devam ederse acile bi gidin sebebi neymiş öğrenin basit bi üşütmedir umarım. Dikkat etmek lazım son zamanlarda olan Herşey korkutuyor beni.
Erkeklerin boynu devrilsin kendileri hasta olunca yatak döşek yatıp hizmet beklemeyi bilir. Sanırsın yatalak olmuşlar, küçük bi gripte bile🙄

Ah be kuzu.
Devam ederse acile bi gidin sebebi neymiş öğrenin basit bi üşütmedir umarım. Dikkat etmek lazım son zamanlarda olan Herşey korkutuyor beni.
Erkeklerin boynu devrilsin kendileri hasta olunca yatak döşek yatıp hizmet beklemeyi bilir. Sanırsın yatalak olmuşlar, küçük bi gripte bile🙄

İnan ben de korkmadım değil
Allah korusun ters bir şey yoktur inşallah

Şimdiye kadar hep dört dörtlük kahvaltı hazırladım hiç üşenmedim
Hazır masaya bile bin kere seslenerek uyandırdım beyefendiyi ama şimdi böyle yaptı ya ağlayasım var :(

Şimdi tuvalette aynı zamanda da telefondan maç videoları izliyor
Kaç kere acıktım diye seslendim :(

Canım İnan elimden geldiğince dikkat ediyorum ama artık sürekli bir şeyler yemekten midem bulanmaya başladı
Sabahları iki tane haşlanmış yumurta, bal, ceviz, tahin pekmez, kaşar yiyorum
Gün içinde ceviz kuru üzüm yiyorum
Günde en az bir tane muz yiyorum
Sabah uyandığımda bir kaşık pekmez içiyorum

Her gün ballı tarçınlı süt içiyorum ama marketten alınan kutu sütlerden. Kardeşim de onların hiç yararı yok boşuna içiyorsun dedi :KK43:
Ha bir de köy sütüyle kendim yaptığım yoğurttan yiyorum her gün ama artık yoğurdu yerken kusacak gibi oluyorum :KK43:

Kuzum günlük sütlerden iç diğer kutudaki uzun ömürlülerden değil. Sek ve torku güzel
Gebelik zehirlenmesi benim de aklıma geldi :KK43:
Allah korusun ya daha Bebek çok küçük
Belki de üşüttüm bilmiyorum
Önceki akşam banyo yapıp yatmıştım

Ama hamilelikte işte her şey korkutuyor insanı :KK43:

Canım istersen aile hekimine git ebe tansiyonunu ölçsün gebelik zehirlenmesi olabilir her ihtimali düşünmek zorundayız allah korusun.

Kuzum günlük sütlerden iç diğer kutudaki uzun ömürlülerden değil. Sek ve torku güzel

Canım istersen aile hekimine git ebe tansiyonunu ölçsün gebelik zehirlenmesi olabilir her ihtimali düşünmek zorundayız allah korusun.

Dediğin sütleri nerden bulabilirim
Burası küçük bir yer
Bim A101 şok dışında büyük market yok
Diğer yerler buraya ait yerel marketler ve genelde markasız şeyler satılıyor

Allah korusun canım ya inşallah öyle bir şey yoktur :(
Öğleden sonra giderim olmadı. Aile hekimi hiçbir şeyle ilgilenmiyor Zaten
Ebe biraz ilgili onu da en son aşı zamanı gördüm bir daha çağırmadılar da

Sabah yine çıkardım canım
Çok halsizim yatıyorum sürekli
Tansiyonumu kontrole gittikçe ölçüyorlar ama son kontrolde unuttular galiba

Dün kusarken de gözümün önünde beyaz noktacıklar uçuştu bir anda

Canim mutlaka evde tansiyon takibi yap. Tansiyon aletin yok mu ? Yoksa al hemen. Ben eczaneden almistim. Gecmis olsun cnm ya

Dediğin sütleri nerden bulabilirim
Burası küçük bir yer
Bim A101 şok dışında büyük market yok
Diğer yerler buraya ait yerel marketler ve genelde markasız şeyler satılıyor

Allah korusun canım ya inşallah öyle bir şey yoktur :KK43:
Öğleden sonra giderim olmadı. Aile hekimi hiçbir şeyle ilgilenmiyor Zaten
Ebe biraz ilgili onu da en son aşı zamanı gördüm bir daha çağırmadılar da
Canım torku a101 lerde var orada da satılıyordur inşallah, sen öğleden sonra hemen git ebenin yanına canım en azından tansiyonuna baksın yüksek çıkarsa acile gidersin

Back
X