2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Her gun yeni bir model çıkıyor zamani gelince almak daha mantikli kilosu boyuna gore olce olce alirsin elinde kalmasin sonra . yenidogana odaklan bence
Aldım valla dayanamadım 6-9 aylık bedeninde aldım hepsini tişörtler penye elbiseler şortlar aldım rahat rahat giyer inşaallah minnak kızım :)

Evet sütten kesince göbeğime nino adını verdi onu öper koklar kafayı koyar uyur ben de seviyorum ama bazen zor olıyor üşüyorum
Ayyy allahm bizlerede nasip etsin güzel günler geçirmeyi saglikla huzurla kucagimiza alacagimiz zamanlar gelsin

Aynen canım öyle bana da daha az riskli geliyor. Aslında her kadın doğum sonrası çabuk toparlanmak ister normal doğumu herkes ister ama her kadının vucudu buna müsait değil. Özellikle suni sancı ile doğum yapmak isteyenlerin söylediği şey saatlerce acı çekmek zorunda bırakılmak. Israr etmenin bir faydası yok her kadın kolayca doğum yapacak kadar şanslı değil. Benim annemin çatısı dar ve ben 4500 doğmuşum. Omzumu çıkarıp kolumu kırmış ebe. Ve söylememiş sağlıklı doğmuşum gibi sarmışlar günlerce çığlık çığlığa ağlamışım. Hala o kolumla alakalı sıkıntı çekerim dışardan her şey normal görünsede aslında değil. Doktor az daha geciksez sinirleri ölür felç kalırdı demiş çok kızmış aileme. Annem 19 yaşında gençmiş bilememiş yoksa cahil bir kadın değil araştırır eder.. Normal doğum en iyisi şöyle böyle dediler diye gözünü karartmış ısrarcı olmuş. Anneannem diyor ki ikinizi de kaybediyorduk Allah bizlerr bağışladı mucizeydi yaşamanız dedi. Çocuğuma bunları yaşatacağıma 10 gün sezeryan ağrısı çekerim daha iyi. Bide anneme çektiysem çatı falan darsa imkansız. Eşimde ben de 4.5 kilo doğmuşuz inşallah kızımda kilolu olur mecbur sezeryan

Bende de aynısı oluyor. Yan yatarken ister istemez uyurken karnımın üstüne doğru kayarsam hemen tekmeler başlıyor sıkıştırdım diye korkuyorum. Uykularım çok hafifledi gece uykumu alamıyorum
Benim de öyle. Bide çişim geldiğinde tekmeyle uyandırıyor yapınca da uyuyor geri :)) annem dediki meshanen dolunca sıkışıp rahatsız oluyordur diyor. Eskiden günde 1 kez uyandırıyordu şimdi 2-3 kez. Büyüdü sanırım sığmıyor özellikle sağa döndüğümde hemen tekmeler başlıyor sanırım kafası sağda yamuluyor olabilir çünkü tekmeleri sola atıyor :))

Hay Allah yaa. Annen de sen de ne acılar çekmişsinizdir normal doğuma ısrarcı olup böyle üzücü sonuçlar yaşayan çok var. Ben de o yüzden çok korkuyorum. Doktorum ne derse o. Normal desin normal, sezeryan desin sezeryan olurum. Doktoruma güveniyorum. Ama önceden konuşucam normale karar verirsek, doğumda olmuyosa çok ısrarcı olmasın o da. Offf ter bastı düşününce :))

Archpa Canım çok teşekkürler yorumların ve desteğin için. O kadar alışmışımki fırça yemeğe, normal gelmeye başlamış. iş yerinde de anlattım arkadaşlara herkes hakverdi. Hastaneye, acıbademin hasta hizmetlerine şikayette bulundum. Biraz da dr beyin canı sıkılsın. İnş gönlüme göre bir hekim bulurum

Canım çok teşekkürler yorumların ve desteğin için. O kadar alışmışımki fırça yemeğe, normal gelmeye başlamış. iş yerinde de anlattım arkadaşlara herkes hakverdi. Hastaneye, acıbademin hasta hizmetlerine şikayette bulundum. Biraz da dr beyin canı sıkılsın. İnş gönlüme göre bir hekim bulurum

Evet tuvalete kalkınca uyanıyor bizimki de :))

Oğlumda da aynı şeyi yaptık karar veremedik. Doğduktan 3 gün sonra adını koyabildik. Bugünlerde sürekli bir isim buluyorum ama eşime beğendiremiyorum
Bu gidişle bizim bebek de doğana kadar isimsiz olacak. Benim de eşim beğenemiyor bir türlü

Kızlar yaaa ben saçımı boyatıp boyatmamak konusunda çok kararsız kaldım.doktorum istiyorsan boyatabilirsin dedi ama emin olamıyorum.sizin bu konudaki fikirleriniz neler ?
Benim doktorum 16.haftadan sonra bitkisel boya ile boyatılabilir demişti. Ben boya kullanmıyorum ama hamileyken bitkisel boya ile boyatan arkadaşlarım oldu.

Ben indirimde gördüğüm beğendiğim şeyleri aldım hatta içlerinde 18 aylık kıyafetler bile var napalım böyle güzel şeyler sezonunda çok pahalı. Varsa gözüne kestirdiğin al derim canım

Ay Allah esirgemiş sizi ben de ters gelmişim hastaneye yetişememişler ebe bile yetişememiş halam dogurtmuş Allah umuduna iyi ki sakat falan olmamışım,
Normal dogum isteyip yapıp sezaryen olandan zor toparlananlar var hayırlısı hepimiz için.

Eğer rapor varsa NF diye bir değer yazıyordur. Benim yaş ve 3. Çocuğum downlu diye riskli görüp amniyosentez istiyorlar ondada düşük riski oluyor istemedim.perinatolog her şeyine tek tek baktı.

Amniyosentez yaptırdınız diyelim ve sonuç kötü geldi. Aldıracak mısınız? Esas buna karar vermek önemli. Eğer ne olursa olsun aldırmam diyorsanız riski almamanızı anlarım.

Benim bebeğimde de bir engel görüldü. Amniyosentez önerdiler, sonuç kötü gelse bile bu benim çocuğum dedim yaptırmadım. Bu seferde sonuç acaba doğru mu ya değilse diye kendi kendimi yiyecektim biliyorum

Kesinlikle katılıyorum normal Doğum diye diretenleri anlamıyorum bi arkadaşım her hafta soruyor normal Doğum yapacaksın dimi aman şakın sezeryen yapma yok göbeğin kalır yok pisliklerden arınamazsın ya diyorum Sumeyye daha 24 haftalık ne biliyim nasıl doğuracağımı bebek bilir nasıl geleceğini, bir arkadaşım da sırf normal Doğum diye inat etti sezeryenden beter oldu 30 dikişi vardı vajinada yırtıklar içte dışta 40’ı çıkınca gitmiştim yanına hala oturamıyordu düşün sezeryen olsa daha çabuk toparlanırdı 20 saat sancı çekmiş sezeryene alalım bebeğin kafası büyük demelerine rağmen arkadaşım istememiş, niye yani bu ısrar anlamıyorum kolay olmuyor valla bebek Doğum şeklimiz de ne olursa olsun yeter ki bebeklerimiz sağlıklı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…