2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kizlar gittikce yaklasiyoruz bebislerimize bazi grublara baktim 26 28 30 haftalarda falan cok dogum yapanlar olmus bakalim ilk kim yapacak bizim grubtan Allahim saglicakla kavustursun hepimizi
İnstagramda denk geldim 26 haftalık bi Doğum izledim annenin tansiyonundan dolayı bebeği acilen almak zorunda kalmışlar ama ağlamaktan bi hal oldum o kadar minikti ki ağlayamadı bile yavrucak hiç birimizin o kadar erken gelmesin hepsi vaktinde gelsin bebişlerimiz güzel güzel büyüsünler içimizde

Sen de benim gibisin yaa normal doğum olsun diye bekleyecegim sezeryan diye israr etmicem diyorum ama icimden hep doktor çatın dar desin,cocuk kilolu desin de sezeryan oluveriim modundayim

Neyseki daha büyük sıkıntı olmamış.
Komplikasyon yoksa normal doğum da toparlanma süresi mutlaka daha hızlı.
Çok yakın arkadaşlarımın yakın zamanda yaşadığı vajinal doğum rezaletlerini yazmak istemyorun burda.
Epizyotomi gerçeği varken normal doğum bana normal gelmiyor.
Karnımdan kesilerek mutluyum en azından ağrı bitince başka sıkıntı yok :)

Kizlar gittikce yaklasiyoruz bebislerimize bazi grublara baktim 26 28 30 haftalarda falan cok dogum yapanlar olmus bakalim ilk kim yapacak bizim grubtan Allahim saglicakla kavustursun hepimizi
Yaa cevremde ben de duyuyorum boyle erken gelisler progestan kullaniyorum zaten erken gelmesin diye Allah hepimize zamaninda dogum nasip etsinnn...su tahmini dogum tarihi yazan tarihlerimizde doguralim insallah

Kızlar iyi geceler benim bebeğinde suyu biraz fazlaymis şeker yuemesi yapılsın dedi doktorum.ben arkadaşımın elle kandan bakılan şeker testi var ya ondan baktık.acken şekerim 86 çıktı sonra cikolçikfalan yedim karnımı doyurdum bir saat sonra tekrar baktık 141 çıktı.sonra ikinci saatte de 108 çıktı.ama bu şeker yüklemesi gibi olmaz sanırım .
Erken doğumdan bahsetmissiniz inşallah hiç birimiz onu yasamayiz vaktinde gelir bebeklerimiz,benim bebeğin suyunun fazla olması erken doğuma sebep olabilmiş umarım öyle bişey yasamam.
Bu su fazlalığı konusunda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Amin canım tarifi yok gercekten büyüyüp bu bagımlılıkları terk edince çok özliycem
Haklisin goz acip kapayana kadar vakit geciyor hergün alişkanliklar degişiyor buyuyorlar onlar buyudukce bizler yaşlanacagiz
yaşlanip yalniz kalmaktan korkuyorum vakit öyle geciyorki oo anne bagimlisi cocuklar zamani gelmedimi donup bakmiyorlar bile insallah o evlatlardan olmazlar hayirli evlat olsunlar

Aynen canim.amin amin

Yaa cevremde ben de duyuyorum boyle erken gelisler progestan kullaniyorum zaten erken gelmesin diye Allah hepimize zamaninda dogum nasip etsinnn...su tahmini dogum tarihi yazan tarihlerimizde doguralim insallah
Ne sıķıntı varda ilac kullaniyosun canim.amin ins hepside aaglikla gelsinler

Amin canım inşallah

Ne sıķıntı varda ilac kullaniyosun canim.amin ins hepside aaglikla gelsinler
Gecen hafta adet oncesi gibi kasik,bel agrisi,vajinaya baskı ve sızi sebebiyle acile gitmistim de canim. Nst sonucu doğum agrilari olmadigini ama bebegin kanala girme denemeleri yaptigi soylendi.Bu yüzden 15 gün hap baslattilar.

Aldırmam tabii. Çünkü tecrübelerim en iyi engelli grubunun downlular olduğunu asıl zor olanlar ise ya doğum sırasında oksijensiz kalmış veya küçük yaşta havale epilepsi geçirmiş olanlar. Yani sonradan engelli olanlar daha zor ve biz onu öldürmeyi zaten düşünmeyiz. Yani hepimiz engelli adayıyız .
Kendi doktoruma sordum bu haftalarda çok önemli değil bu değer dedi. Diğer hepsi guzel çıkmış önemli olan onlar dedi.
Teşekkürler cevaplarınız ıçin

Bugün şeker yüklemesi için devlet hastanesine gideceğim randevum 10.30 da ama şimdiden çok açım nasıl dayanacağımı bilmiyorum

günaydın arkadaşlar....
normal doğum mu sezeryan mı buna bence biz karar vermemeliyiz. tabiki özel durumlar hariç !
doğum anında vücudumuz karar vermeli diye düşünüyorum.

ilk doğumumda doktorum bana böyle söylemişti. 4kg geçerse vajinal doğum yapamazsın vücudun bunu tolere edemez demişti. 40+3 de geldi oğlum o güne kadar hiç çatı muayanesi yapmadı sancılar başlayıp bebek baskı yapınca açılma durumuna göre belli olur önceden anlaşılmaz demişti. 41. haftaya kadar bekleyelim bebek 4 kg geçerse sezeryan yaparız demişti 40. haftadan sonra günlük kontrole gidiyordum. birde doğum normal yolla başlamazsa suni sancı verip doğum başlatmak el freni çekilmiş duran bir arabayı itmeye benzer anneyi çok yıpratır demişti.

beraber sabırla bekledik. benim ve bebeğin sağlıklı olup olmadığımızı günlük kontol etti. doğum kendiliğinden başladı. hastaneye gittiğimizde açılma durumumu ve bebeğin gelişini takip ettiler ve vajinal doğuma karar verdiler.

şükür ki sağlıkla kavuştuk ve keşkesiz bir doğum oldu.

bu işin uzmanı doktorlar. gerçekten güveneceğiniz bir doktor bulun derim ben. içinize sinmiyorsa değiştirin bu sizin en doğal hakkınız. şu anda acaba diyorsunuz ama sonra ömür boyu keşke demeyin. sizi tanısın ve sizin ihtiyacınıza göre karar versin kendi popüleritesini arttırmak için illa vajinal doğum diye tutturmasın sezeryan gerekiyorsa onun kararını da kimsenin sağlığını riske atmadan verebilsin.

hepimize sağlıklı ve keşkesiz doğumlar diliyorum. ocak ayında burası sezeryan veya vajinal fark etmez ama pozitif doğum hikayeleriyle dolsun

Bugün şeker yüklemesi için devlet hastanesine gideceğim randevum 10.30 da ama şimdiden çok açım nasıl dayanacağımı bilmiyorum
ayy keşke erken uyanmasaydın canım, muayene, kan alımı, şeker yüklemesi ve sonraki alımlar nerdeyse 3 saat. 1.30a kadar felan dayanman gerekicek

Günaydın kızlar ya sabah yatakta oglum dirsegiyle karnıma bastırdı baya canım yandı sonra orda bebegin bi yerleri vardı fark ettim bebege bişey olmuş mudır ya kafama takıldı uyku sersemi neye ugradıgımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…