• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
arkadaşlar 37. haftada doğum iznine çıktınız diyelim 37+3 de doğum oldu. 16 haftanın 3 gününü doğum öncesi geri kalan 15 hafta + 4 günü doğum sonrası kullanacaksınız.

yani doğum iznine çıktığınız günden itibaren tam 16 hafta doğum iznimiz var.

Aaa olemi...benim kasikta atiyo hickirinca yani noluyoo simdi nasil duruyo
Bizimki hickirigi heran heryerde oluyor ama doktora gittigimde pozisyon hep zit yönde oluyor sen dedigin gibi kasıkta saniyede atiyor ama bebek sol mide tarafinda basi ya o hickirik degil yada yeriyle alakali bir durum degil

Bana da erken alırım dedi dr kilosundan dolayı. Zaten sezeryan istediğim için sorun etmedim ama doktor 38 dedi. Eşim olmaz dedi çünkü ultrasonda 4000 cıkan cocuk yeri geliyor bir doğuyor 3500. Bu yuzden eşim 39. Hafta dedi doktorda duruma göre bakarız dedi

Zaten kilosu 4e yaklaşırsa hiç normal doğum kasamam. Panik bi insanım, riske atamam küçücük bebeği. Ben de 39 olsun diyorum bakalım hakkımızda hayırlısı

Ayy evet oluyor oyle arada sanki elimi atsam alacakmisim gibi hissediyorum ama yoruldugim zaman veya dustan sonra oluyor

Benim uyurken oldu ve uykumdan uyandırması falan çok korkuttu doğuruyorum sandım :)) bunun daha şiddetlisi olcak diyolar napcam bilmiyorum :işsiz:

inşallah canım inşallah hepimiz hazırlıklı yakalanalım inşallah. Annem anlattı benim doğumumda kontrole gıtmıs annem dr daha 2günün var demiş annem de anneanneme gitmiş var daha diye ozamanlar nerde ceptelefonu falan babam da işyeri uzak diye anneanneme evde kalmış.annem sabaha karsı sancılanmıs hastaneye götürmüşler benim kıyafetler evde kalmış ve benı anneannemin yelegıne sarıp vermişler kıyafetlerım sonradan gelmşş:)

Yaa böyle hikayeler duydukça duygulanıyorum ağlayasım geliyo ne ağlak oldum yaa :))

Merhaba arkadaslar,
insallah hepinizin hamileligi iyi gidiyordur :)

Benim durumumda olan var mi merak ediyorum.
34+1 im ve iki gün sonra ameliyat olacagim böbrek enfeksiyonundan dolayi stent cikartilip yerine yenisi takilacak.

Hamileligin basindan beri 3.cü ameliyat olacak ama bu sefer çok korkuyorum ya. Bir kaç ayda bu kadar anestezi bebege zarar verecek diye korkuyorum.
Bir de hamilelik sekeri olan arkadaslar beslenmebizi nasil ayarliyorsunuz ve sekerinizi düzene sokabildiniz mi ?
ameliyatlar ile ilgili bi fikrim yok ama ben hamileliğimin başında cvs yaptırdım bunun için karnım uyuşturuldu bir de 18.hafta serklaj yapıldı o zaman genel anestezi aldım bi sorun yaşamadım, doktorun mutlaka kar zarar oranına göre karar veriyordur içini ferah tut.

gebelik şekerim de var, beyaz ekmeği tamamen kestim ve dikkat ettim ki hamur işi tatlıdan daha çok yükseltiyor şekeri, o yüzden çikolata falan yiyorum ama hamurişi pirinç makarna yemiyorum az az sık sık yemeye gayret ediyorum ve sürekli ölçüm yapıyorum

Been henüz almadım ama ergonomik olanlardan tercih edicem. Yengemin tavsiyesiyle mamadus baby veya solomombaby alıcam canım. Bir de momfortbaby tavsiye ediliyor ergonomik olanlarda
Sağol canım. Ergonomik olanlar benim de aklıma yattı. İndirimde olanlar var mı bir takip edeyim.

Bizimki hickirigi heran heryerde oluyor ama doktora gittigimde pozisyon hep zit yönde oluyor sen dedigin gibi kasıkta saniyede atiyor ama bebek sol mide tarafinda basi ya o hickirik degil yada yeriyle alakali bir durum degil
O belirleyici degil yani :) benim sanki hep kasikta gibi .. neyse artik bidahaki kontrolde gorcez dondumu diye :)

ameliyatlar ile ilgili bi fikrim yok ama ben hamileliğimin başında cvs yaptırdım bunun için karnım uyuşturuldu bir de 18.hafta serklaj yapıldı o zaman genel anestezi aldım bi sorun yaşamadım, doktorun mutlaka kar zarar oranına göre karar veriyordur içini ferah tut.

gebelik şekerim de var, beyaz ekmeği tamamen kestim ve dikkat ettim ki hamur işi tatlıdan daha çok yükseltiyor şekeri, o yüzden çikolata falan yiyorum ama hamurişi pirinç makarna yemiyorum az az sık sık yemeye gayret ediyorum ve sürekli ölçüm yapıyorum
cnim senin ölçümler nasil çıkıyor?

Kızlar ya bi konu var kafama acaip takıldı. Şimdi instagramdada okudum bir doktorun paylaşımını. Konu şu bebekler nasıl yatırılmalı. Acayip düşünüyorum bunu. Kimi diyo yan yatır kimi diyo sırtüstü yatır. Ani bebek ölümlerinin en büyük sebeplerindemiş bu yatış pozisyonu. Şuan bilr kafama takıldı bisaniye gözümü ayıramıcam herakde nasıl olcak. Tecrübeli anneler bilirler belki..

Kuzum şimdiden temizlik yaptim son zaman toz alirim falan diyorsun ya ne temizligi yaptiniz ?
banyo kapılar camlar balkon mutfak cekmecelerın ıclerı dahıl yatakodası cekmecelerı duzenlemesı, koltukların silinmesi vsvs ne varsa kuzum aklına gelebılcek hersey oldu

cnim senin ölçümler nasil çıkıyor?
canım geçen ay 4-5 defa 152-156 aralığında çıktı onun dışında 140ın altındaydı 118 civarı çıkıyor doktorum güzel böyle devam etti dedi. bu ay bir tek dün akşam 145 çıktı hem makarna yedim hem de üzerine tatlı yedim çıkacağı belliydi:) ne yersem yiyeyim az az yemeğe çalışıyorum işe yarıyor sanırım

ben bu battaniyenın krem rengini beğendim ama emin olamadım almadım.
hastane çıkışı az önce geldi fotoğraftaki gibi güzel pembe değil soluk gibi.
fotoğraftan ton tutturman biraz zor.
alıp bakabilirsin olmazsa iade edersin.
canım evet cok renk fotoda daha canlı duruyor. ya ton olarak bulmam ımkansz benm de battanoye yapmadılar battanıye calısmıyorlarmıs ben de uydurmaya calsyrm ton olarak tutmasa da yakın olsa da yetecek:(

Benim son 1 haftadır fazlalaştı canım. Özellikle akşam işten eve gittiğimde dinlenme sürecimde iyice aşağı iniyor. Karnımın üstü yumuşuyor altı sertleşiyor. Sabah yeniden yukarı cıkmış oluyor. Aşağı indiğinde sık aralıklarla (5-10dk da 1) kasılma oluyor. Çişimi yapıp geliyorum o kasılma gelince sanki çişim var gibi oluyor. Doktor herşey yolunda dedi. Yalancı sancılar olur öyle dedi ben de takmıyorum artık.Sabahtan beri iş koşturmasından ayakta fazla kaldım şuan yine karnımın üstü yumuşadı gün içinde tekrar eski yerine gircektir. Alıştım artık :)

Canim benim bugun kontrolum vardi, bu kasilmalarimi anlattim. Kasilmalar normal ama kasilmalarin oldugunda eger dinlenmezsen, kendini yorarsan erken dogumu tetikler bu yuzden 37.haftaya kadar dinlenmelisin vucudun her kasilmada ve agrida sana mesaj veriyor suan Ben cok yoruluyorum lutfen dinlen diye. Yoksa yorgunlugu kaldiramaz ve dogumun erken olmasina neden olur dedi. Iserken yanma vs hissediyor musun diye sordu, enfeksiyon oldgundada riskli oluyomus. Ben ev islerinde biraz takintiliyim kucukte bir cocugum var haliyle kendimi cok yoruyorum ama kesinlikle dinlenmeyi tavsiye ediyor, bence bu kasilmalari cok sik yasayan ve agrisi olan tum gebeler biraz tempo dusursun. Ev isi veya normal is vs bizden, bebeklerden onemli degil. Ins hepimiz zamaninda saglikli dogumlar yapariz ♡

Kızlar ya bi konu var kafama acaip takıldı. Şimdi instagramdada okudum bir doktorun paylaşımını. Konu şu bebekler nasıl yatırılmalı. Acayip düşünüyorum bunu. Kimi diyo yan yatır kimi diyo sırtüstü yatır. Ani bebek ölümlerinin en büyük sebeplerindemiş bu yatış pozisyonu. Şuan bilr kafama takıldı bisaniye gözümü ayıramıcam herakde nasıl olcak. Tecrübeli anneler bilirler belki..
Yan yatış yastığı kullandım kızımda güvenle uyuyorduk şimdi oğlumda kullanacağım

Back
X