ablam dalin kullanmıştı dediğin gibi bütün ev bebek kokuyordu çok hoşuma gitmişti özenip aldım ama ya dediğin gibi dışarıda kuruymuşum için kokmadı ya da çok az koydum deterjanı, bi dahaki yıkamaya artık bakalımAaa bizim evi dagitti kokusu evde biri var gibi geldi kacgun ama ben odada kuruttum disari falan astiysan kokusu gitmistir
Evet diyorum bende bizimkini biliyorlar canim sen kiza hamile gibi degilsin nerden bildin dedigimde kiz bebeklerde genelde kalca falan genisliyor diyorlar sen sadece karin var ve sivri yayilmamiş diyorlar herke biliyoryok yok canım tek sıkıntımız ağırlıgı cok hıssetmemız şükür bebıskolarımız ıyı ❤ bana herkes erkek mı cınsıyet dıyor kesın sana da bunu söylüyorlardır
Ya kuzum sez olacak olursa ayikken hortumlamayin bayilayim hemen hortumu dayayin diyelim allahm hayirli normal dogum nasip etsinAy normal doğurayım yaa offf hortumlardan bıktım endoskopi kolonoskopi derken
Bizim bugün muayenemiz vardı minişi gördük mutlu olduk47 cm 2685 gram olmuş. Artık gününü yakaladı çok ileri çıkmıyo boyu kilosu. 1 gün ileri çıktı sadece. Hala baş aşağı pozisyonda, suyu vs her şey yolunda. Nst'de de çok yüksek kasılmalar çıkmadı. Demir ve b12 düşüklüğü için iğne yazdı doktor Haftada bir kez iğne yapılcak her ikisi de. Doğuma kadar 3 kez bile yapılsa yükseltir dedi. Bunları yükseltmezsek her iki doğum şeklinde de çok kanamam olurmuş.
Aranızda kan veya b12 iğnesi olan var mı?
Birdahaki yikamada dikkat et bakalim makina kapani acinca kokusu geliyor kuzum ya dalgindin fark etmedin yada dedin gibi cok az koydun dicemablam dalin kullanmıştı dediğin gibi bütün ev bebek kokuyordu çok hoşuma gitmişti özenip aldım ama ya dediğin gibi dışarıda kuruymuşum için kokmadı ya da çok az koydum deterjanı, bi dahaki yıkamaya artık bakalım
Yok canımdogurmadım telım bozuk pc Den birazdan girerim ❣Kizçe neredesin sesin.çikmadi bgun yoksa sendemi dogum yaptin
Bizede dil alti fisfia verdi uc dort eczane sorduk verdigi ilaci yoktu almadikbende de son kontrolde b12 eksik çıktı ama doktorum onun için dil altı fısfıs verdi her gün tek fıs yeter dedi:) çarşamba tekrar kontrolüm var yükselecek mı bakalım. kanım hep düşük zaten 9 küsürlerde geziyor onun içinde kan demir ilacı bi arada günde bir tane kullanıyorum ihtiyaç olursa takviye yaparız dedi. iğne hiç duymadım
Tamam kuzum iyi aksamlar gorusuruzYok canımdogurmadım telım bozuk pc Den birazdan girerim ❣
Sez. Da takiliyor ama normalde bilmiyorum bikc arkadaş takilmadigini yazmis dogrudur herhalde :-( heryere birsey takmak zorundalarmi canimizin hic kiymeti kalmadi artik cok korkuym :-((((Bu sonda herkese her iki doğum seklinde de takılıyo mu ya
Evet kızım var sekiz yasında sezaryen oldum onda on gün önce 1650 idi doktor iyi dedi bu hafta gidicem doktora bakalım nasıl 2000 olması lazım işteYok canım Maşallah diyeyim en ufak bir tedirginlik bile yok Allah nasip ederse çatır çatır doğuracağım Ayrıca kötü şeyler izlemeye de gerek yok nasıl bısey oldugunu anlamak ıcın. yani doğumun nasıl bir şey olduğunu hayal edebiliyorum bu yaşıma kadar dinlediğim hikayelerden de belli. Ben Sezeryandan korkuyorum aksine o da sonraki dikişi acıllarından dolayı. Kız ben senin bir çocuğun var diye hatırlıyordum Bu arada bebeğinin gelişimi ile ilgili Tedirgindin ne oldu en son ne zaman gittin kontrole
Aaa ne güzel meslektaş sayılırız o zaman gıda mühendisiyim bende:)) aynen 37 den sonra hiç vermezler artık bencede,şimdiye kadar sorun olmamış inşallah gelecekte de bi problem olmaz hiç gerek kalmaz artık:)Ben de oyle yapmaya calisiyorum bi dahaki kontrolde sorcam diycem ama 37+1 olcam o gun nasip olursa zaten vermez ondan sonra :))) gida muh misiniz ben ziraat muh.yim ama gida biriminde caliaiyorum :)))
Islak mendili falan baya rövanşta uni baby daha iyidir benceKızlar teşekkür ederim yorumlarınız için çantadan ziyade hangi marka daha kalitelidir bebek cildi için acaba bilemedim :/
Yapıyolar kuzum çok çok nadir yapılmayan vardır oda şu şekilde olur mesela annem 2.doğumunda şancı bi anda hissetmiş gelmiş düşün patates halinin ordan kadim doğuma gidene kadar doguruyomus çatala çıktığım gibi çıktı der hep 20 dk oldu doğumu diye öyle bi durunda anne anca kakasini yapabilir yoksa önlem alıyorlar bizimde ilk doğum olduğu için böyle bi seneryo da imkansızkızlarrr lağma yapıyor mu her dr en utandıgım şey o acı ama gercek anne ıkınırken buyuk tuvaletını yapma ıhtımalınden endişe duyup kendını doguma veremıyor oyuzden ben her gebeye lağma yapıyorum dıyordu bır vıdeoda dr. banu çiftçi hep aklıma gelır bu yaa @Sevimlipanduf T tanem-tane20 @anneveoglusuPapatyamaviss Nilufer_3457 matrush @zet193 unttugum cok kısı var ama herkesın düşüncesini ben çok merak edıyorum
Benim 40 hafta dolana kadar bekledi Doktorum. Dediğim gibi 15 ya da 20 gün önceydi net çok kireçlenme var dedi. Sonra 3 4 Günde bir gidip takipli olmamı istedi. 40 hafta dolunca daha bi gün bile bekletemem dedi dolduğu gün yatışımı yaptı suni sancıyla başladık normal Doğum için ama bebeğin kalp atışları sıkıntıya girdi sonrasında suyuma baktı kaka da yapmıştı acil sezeryana alındım. Yani takipli olarak bekletebilirler benim kızımın kilosu kireçlenme var çok dendikten sonra hiç artmamıştı35den sonra beslenmezse erken almamız gerekebilir dedi zaten normal doğumu bekliyemeyiz dedi
Kaç canım demir değerinKızlar yaa benim demir yükselmiyor yükselmiyor.. bi de b12 düşmüş deliricembebiş alacağını alıyor zaten onda sorun yok da benim merak ettiğim bu demir eksikliği doğum şeklini etkiler mi ya da doğumda sorun olur mu bilgisi olan var mı
Lavmanı hemşireler doğumhane de yapıyor gidip alma gibi durum ya da kendin yapma gibi durum olmuyor.Lavmanı doktor yapmıyor ki canım ilaç gibi yazıyorlar reçeteye gidip eczaneden alıp geliyor eşin veya bir yakının yapıyor hemşire yapamazsanız biz yaparız diye de söylüyorlar
Benim küçüklerde yapılmıştı iki kez sabunlu şu bildiğin sanki fosurt diye verdilermi tutabildigin kadar tut diyolar bu süre genelde tuvalete koşarken ki 3 4 saniyeSen şimdi anlatınca bilgilendirme amaçlı bir video dinledim canım Evet dediğin gibi sadece bir sıvı enjekte ediliyor yan yatırılıp sonra hemen wcye gıdıyormussun. Bunda bir şey yokmus ya ablama da yapmıslar Sezeryanda Üstelik. ameliyat sonrası kendisi lavaboya gidemez hemen diye. Acısızmuş bende saçma sapan şeyler kurdum kafamda. oyüzden yapılsın tabıkı yaa dogum sırasında ıkınırken yapan cok varmıs kötü bir durumla karşılaşmak istemem Diğer türlü bizim elimizdeymiş senin dediğin gibi kimse görmüyor drm da yaptırıyodur heralde benm de.
benimde düşüktü b12 im iğne hemen yükseltiyor bende haftalık oldum 4 5 tane yükseldi bayaBizim bugün muayenemiz vardı minişi gördük mutlu olduk47 cm 2685 gram olmuş. Artık gününü yakaladı çok ileri çıkmıyo boyu kilosu. 1 gün ileri çıktı sadece. Hala baş aşağı pozisyonda, suyu vs her şey yolunda. Nst'de de çok yüksek kasılmalar çıkmadı. Demir ve b12 düşüklüğü için iğne yazdı doktor Haftada bir kez iğne yapılcak her ikisi de. Doğuma kadar 3 kez bile yapılsa yükseltir dedi. Bunları yükseltmezsek her iki doğum şeklinde de çok kanamam olurmuş.
Aranızda kan veya b12 iğnesi olan var mı?
Normal dogum yapmadim ama benim dr da yapiyormus normal dogumda bencede yapilmali çünkü normal dogum heran gelebiliyor bagirsaklarin dolu oluyor her zaman mantikli lavmankızlarrr lağma yapıyor mu her dr en utandıgım şey o acı ama gercek anne ıkınırken buyuk tuvaletını yapma ıhtımalınden endişe duyup kendını doguma veremıyor oyuzden ben her gebeye lağma yapıyorum dıyordu bır vıdeoda dr. banu çiftçi hep aklıma gelır bu yaa @Sevimlipanduf T tanem-tane20 @anneveoglusuPapatyamaviss Nilufer_3457 matrush @zet193 unttugum cok kısı var ama herkesın düşüncesini ben çok merak edıyorum
Benim bebeğim de bir hafta geriden gidiyor ve hep öyleydi. Bir sorun görünmedi ama ben de endiseleniyorumKızlar selam, dr kontrolüm vardı. Bebeğim geçen haftadan bu haftaya hiç kilo almamış gelişmemiş. 10 gün geriden geliyor . Geçen hafta , 2 hafta önceki kontrole göre yarım kilo almıştı. Hiçbir zaman iri bir bebek olmadı ama hep haftasıyla uyumluydu. 1 haftada hiç gelişmemiş. moralim bozuldu akşamdan beri. Nst de sancı da çıktı. Yalancı sancı olabilir, gelişim durduysa vücut erken doğum yapmak için hazırlanıyor da olabilir dedi dr. Salı gününe perinatolojiye yönlendirdi. Benzer durum yaşayanınız var mı?
Ya kuzum sez olacak olursa ayikken hortumlamayin bayilayim hemen hortumu dayayin diyelim allahm hayirli normal dogum nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?