bende de son kontrolde b12 eksik çıktı ama doktorum onun için dil altı fısfıs verdi her gün tek fıs yeter dedi:) çarşamba tekrar kontrolüm var yükselecek mı bakalım. kanım hep düşük zaten 9 küsürlerde geziyor onun içinde kan demir ilacı bi arada günde bir tane kullanıyorum ihtiyaç olursa takviye yaparız dedi. iğne hiç duymadım
Sez. Da takiliyor ama normalde bilmiyorum bikc arkadaş takilmadigini yazmis dogrudur herhalde :-( heryere birsey takmak zorundalarmi canimizin hic kiymeti kalmadi artik cok korkuym :-((((
hemen bi makina daha yıkayasım geldi, yarın ben ona bi dikkat edeyim canımBirdahaki yikamada dikkat et bakalim makina kapani acinca kokusu geliyor kuzum ya dalgindin fark etmedin yada dedin gibi cok az koydun dicem
Ama bir damlasi bile oyle bir kopuruyorki
canım muadilini falan alsaydınız bari, b12 önemli diyorlarBizede dil alti fisfia verdi uc dort eczane sorduk verdigi ilaci yoktu almadik
Kaç canım demir değerin
Benim.hgb genelde 7 8 arası yükselmiyor
Bizim bugün muayenemiz vardı minişi gördük mutlu olduk47 cm 2685 gram olmuş. Artık gününü yakaladı çok ileri çıkmıyo boyu kilosu. 1 gün ileri çıktı sadece. Hala baş aşağı pozisyonda, suyu vs her şey yolunda. Nst'de de çok yüksek kasılmalar çıkmadı. Demir ve b12 düşüklüğü için iğne yazdı doktor Haftada bir kez iğne yapılcak her ikisi de. Doğuma kadar 3 kez bile yapılsa yükseltir dedi. Bunları yükseltmezsek her iki doğum şeklinde de çok kanamam olurmuş.
Aranızda kan veya b12 iğnesi olan var mı?
benimde düşüktü b12 im iğne hemen yükseltiyor bende haftalık oldum 4 5 tane yükseldi baya
daha önce iki ayrı operasyonda anestezi alacağım için, operasyonlardan bir gece öncesi ben evde kendim yaptım, sonrasında yemiyosun içmiyorsun ve ertesi günü operasyona alınıyorsun.çok zor bi şey değil uzun süre tuvalete çıkamadığında bile gidip eczaneden alıp yapabilirsin. ama doğumda farklı mıdır bilemem, hemşirelerin yapmasındansa kendim yapmayı tercih ederim açıkçasıLavmanı hemşireler doğumhane de yapıyor gidip alma gibi durum ya da kendin yapma gibi durum olmuyor.
Benim de b12 düşüktü 87 lerdeydi 5 tane iğne verdi haftada bir defa vuruldum ama tekrar tahlil olmadı daha baya faydasi oluyormus iğnenin hemşire demisti
Bizim doktor b12 bakmiyor bile ben tahlil yaptirdim bakti dusuk dedi fisfis verim mi kullanmak istermisin dedi onemsemedi niye bilmiyorumcanım muadilini falan alsaydınız bari, b12 önemli diyorlar
belki iğne daha etkili oluyordur benim 170lerde çıkmıştı çok da düşük değildi yani b12. kanımın yükselme ihtimali yok benim zaten ama doktor da çok dert etmiyor kanı, çok da kafanı takma kana stres yapma canımB13 haplarla çok yavaş yükseliyo zamanında çok uğraşmıştım ama fısfısı duymamıştım hiç canım. Kan yükselsin de nasıl yükselirse yükselsin iğneye de razıyım valla
Yok bildiğin bizim doktor reçeteye yazdı ben oradaydım, devlet hastanesinde Doğum yaptı yengem ona da doktor aldırdı kendiniz de yapabilirsiniz yapamazsanız biz yardımcı oluruz demişler ablam yapmıştı onda daLavmanı hemşireler doğumhane de yapıyor gidip alma gibi durum ya da kendin yapma gibi durum olmuyor.
Bizim doktor b12 bakmiyor bile ben tahlil yaptirdim bakti dusuk dedi fisfis verim mi kullanmak istermisin dedi onemsemedi niye bilmiyorum
10 gayet iyi bana bakarak .Hgb 10.6 canım. Başka düşük yüksek olan değerler de var çok anlamıyorum. Senin daha düşükmüs benden. Zaman daraldığı için hızlıca arttırmak istedi doktorum
çok düşük değildir belki o zaman, bi de yediklerin ile de tamamlayabiliyormuşsun, bol bol et ye demiştir belki :)Bizim doktor b12 bakmiyor bile ben tahlil yaptirdim bakti dusuk dedi fisfis verim mi kullanmak istermisin dedi onemsemedi niye bilmiyorum
belki iğne daha etkili oluyordur benim 170lerde çıkmıştı çok da düşük değildi yani b12. kanımın yükselme ihtimali yok benim zaten ama doktor da çok dert etmiyor kanı, çok da kafanı takma kana stres yapma canım
10 gayet iyi bana bakarak .
Ben gebeliğinin 3. Ayında sanırım serum aldım kan serumu ama değişen bişey olmadı yine düşük.
Gün de 2 tane ferrum fort kullanıyorum
b12 eksikliği normal hayatta da sıkıntı benim hep düşüktü mesela , depresyon bunalım halo extra yorgunluk kronik baş agrısı malesef yapiyorYükselir inşallah kuzum. Hem demire etki ediyomuş hem de lohusa depresyonu yapar b12 eksikliği dedi
b12 eksikliği normal hayatta da sıkıntı benim hep düşüktü mesela , depresyon bunalım halo extra yorgunluk kronik baş agrısı malesef yapiyor
Evet daha etkili
yükselir yükselir canım hiç dert etme, ilacı içmeye devam edeceksen ve gece uyanıyorsan uyandığında iç ben öyle daha fazla faydasını gördüm. ki benim kansızlık genetiğe dayanıyor ona rağmen ii geldiBenimki de ferrum fort ama unutuyorum ya 2.yi içmeyi. O yüzden iğne iyi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?