- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
Canımm ya kıyamam geçmiş olsun çok iyi anlıyorum seni yani bu sefer %100 geliyor dedim hele ki son yarım saat 2 3 dakikaya bir düştü sertleşme eşim de beklemıcez dha fazka dyınce kostur kostur gıttık Karnımı Her gören şok oldu zaten pekı sana açılma varmı diye baktılar mı o benı mafettı. Ben de dün gece magnezyum içtim Doktorum artık bırakabilirsin demişti geçen hafta kontrolde ama Zorda kalırsan iç arada bir şey olmaz dediği için gece içtim ben de şimdi daha iyiyim. kasılman ne durumda suanCanım hiç sorma seninle aynı durumu yaşadım sabah 11 de uyandım bir sancı sanki doğuracağın ishal gibi wcye gidiyorum yok hemen dedim kızımı okula bırak eşim bıraktı eşyaları arabaya götür ben bi duş alayım koşturup gittik hastaneye nst de de sancı yok bebek kanala yakın ama girmemiş ama gel gör ki karnım taş gibi mahvoldum ya magnezyum iç yat geçmezse kendi doktoruna git dedi geldim eve canım çok yanıyor
Hastane çalışanı olduğun için şanslısın canım hepimiz bu olanakları kullanıyoruz yerı gelıyo maalesef Herkesin yaptığı şey ama başkalarının önüne geçmekte iyi değil bir yandan aciliyetin varken bekletmıolar sanırım seni? kımse yokken gırıyosun glb dırekt beklemedenYok artik orda dolasip takip etmiyor mu ? Ben devlette cektiriyorum 4 cihaz var ebeler takip ediyor surekli bazen pozisyon degstirtiyorlar...beni taniyorlar zaten hic sira da beklemem hemen aliyorlar ve gercekten ilgililer
canm bana 32 de dogum kanalina girmis dedi ama hala gebelik devam ediyor..sordum baska bir arkadasta da 32 de girmia kanala ama 40 a kadar beklemis bebek yani kisiden kisiye degisebiliyormus bu gerci senn simdi girmesi cok normal zatn 3 hafta kaldi dpgumaevet canımm ❣Uyku sersemi açıklayıcı yazamamışım uyuyakalmışım sonra iki gündür uykusuzum malum anca Yeni uyandım O kadar açım kiben biraz araştırdım kendi doktoruma da soracağım bebek doğum kanalına inmeye başlayınca doğması 2 ila 4 haftayı bulurmuş ne derece doğru acaba Merak ediyorum Gerçi en fazla 2-3 hafta kaldı ama dediğin gibi yani hiç normal olmasından korkmadım bebeği çıkarma anı değil de öncesinde sürekli böyle parmaklarlarsa diye içim kalkıyor aklıma geldikçe yani yine de Onların günahını almayayım belki olması gerektiği gibi yaptılar benim müsait değil çatılarım falan ondan belki canım yandı bunu da cuma günü anlayacağım Az önce Nisan'da doktoruma doğum yaptıra arkadaşımla konuştuk çatı muayenesinde hiçbir şey hissetmediğini söyledi eli çok hafif dedi Bakalım artık neler olacak
Evet Evet hatırlıyorum senin durumu bayağı önce girmişti kanala endişelerin vardı Aynen dediğin gibi Ortalama bir zaman kaldıgı için 2 de olablrmıs 4de hayırlısı artkcanm bana 32 de dogum kanalina girmis dedi ama hala gebelik devam ediyor..sordum baska bir arkadasta da 32 de girmia kanala ama 40 a kadar beklemis bebek yani kisiden kisiye degisebiliyormus bu gerci senn simdi girmesi cok normal zatn 3 hafta kaldi dpguma
Kanala girerse sezaryen engel olmuyor değil mi ?canm bana 32 de dogum kanalina girmis dedi ama hala gebelik devam ediyor..sordum baska bir arkadasta da 32 de girmia kanala ama 40 a kadar beklemis bebek yani kisiden kisiye degisebiliyormus bu gerci senn simdi girmesi cok normal zatn 3 hafta kaldi dpguma
Diyorumya ha onlara laf soylemissin ha duvara tak git hamilelereen baska odada gorevli kimse yoktuYok artik orda dolasip takip etmiyor mu ? Ben devlette cektiriyorum 4 cihaz var ebeler takip ediyor surekli bazen pozisyon degstirtiyorlar...beni taniyorlar zaten hic sira da beklemem hemen aliyorlar ve gercekten ilgililer
Allah Allah cok sinir bozucu ama sen de öncelıklısın yaslılarla esıt dıye bılıyorum ben gebe kadın okadar bekletılır mı yahu. Iyi cıngar çıkarmamışsın...Kizlar ben de bir sey danisacagim size. Dun saglik ocaginda son kontrol vardi. Sabah 10.30 gibi gittim. Kan tahlili saati bitti kan vermeden sizin kontrolunuzu yapamam dedi. Bugun sabah 09.15 de gittim cok sira vardi. Ebeye sen kilomu tansiyonumu ve o muhtesem kalp dinleme olayiniyapin ben kani sonra getiririm size diye israr edip yaptirdim. Çıkıp kan sirasina geri girdim yaslilar benim ignem var, benim tansiyonum var diyerek onumuze gece gece saat 10.00 du daha onumde 5 kisi vardi. Araya kaynayanlari soylemiyorum bile. Zaten açım bi de sinirlenip çıktım. Kendi doktorum en son ekimdi kan tahlili yaptirdiginda. 36. Haftalarda doktorunuz tahlil istedi mi sizden yarin gidecegim hatirlatayim mi sizce? Yoksa hic umursamasam nolur
Saglik ocaginda benimde son randevum vardi gecen hafta..kan verdim..once muayene oldum...ne alakaymis kandan sonra olmasi.ilginc...Kizlar ben de bir sey danisacagim size. Dun saglik ocaginda son kontrol vardi. Sabah 10.30 gibi gittim. Kan tahlili saati bitti kan vermeden sizin kontrolunuzu yapamam dedi. Bugun sabah 09.15 de gittim cok sira vardi. Ebeye sen kilomu tansiyonumu ve o muhtesem kalp dinleme olayiniyapin ben kani sonra getiririm size diye israr edip yaptirdim. Çıkıp kan sirasina geri girdim yaslilar benim ignem var, benim tansiyonum var diyerek onumuze gece gece saat 10.00 du daha onumde 5 kisi vardi. Araya kaynayanlari soylemiyorum bile. Zaten açım bi de sinirlenip çıktım. Kendi doktorum en son ekimdi kan tahlili yaptirdiginda. 36. Haftalarda doktorunuz tahlil istedi mi sizden yarin gidecegim hatirlatayim mi sizce? Yoksa hic umursamasam nolur
Benim aynı doktorda 2. Dogumum olacak ben de aynı şeyleri hissediyorum. Sona yaklaştıkça gerilip yanlış anlıyoruz galibaSelam kızlar
Biz bgn doktora gittik, şükür oğlum 3000 kg yu geçmiş, 49 cm miş. Herşey yolunda . Ama hastane eşimin üniversite olan anlaşmasını bitirmiş, yüzde elli idik, tam da Doğum arefesi çok kötü oldu bu durum. Bide doktorun mal mal kısa kısa cevapları, sanki babasının hayrına bakıyomuş gibi tavrı bgn beni sinir etti, ilk kez bukadar gıcık oldum geldim ağladım. Diyorum ki bu Doğumda bakacak kimsem olmayabilir, inş kesi yırtık olmaz diyorum, işte bakacaz duruma göre ama kesersek de dikiveririz 1-2 hafta fazla yatarsın nolcak diyo!! Hatta şuan doktor değiştirmeyi bile düşünüyorum, ama çevremdekiler frenliyor beni. Napacağımı bilmiyorum
Bende bugun gittim burdaki saglik ocaginda sistem degismis bu zamana kadar hemsirem kimse o aliyordu kani simdi hemsire takibini aliyoe kayida geciyor kan alma pansuman enjeksiyon vs. Odasi ayri yapmışlar girişteki numara alma yerinden tc girerek kan alma diyorsun ekranda siran cikiyor ama saat 10a 5 dk kalmisti benimde onumde 3 kisi vardi kan aldiracaklar girsin diye seslendiler icerden zaman doluyor diye oyle verdimKizlar ben de bir sey danisacagim size. Dun saglik ocaginda son kontrol vardi. Sabah 10.30 gibi gittim. Kan tahlili saati bitti kan vermeden sizin kontrolunuzu yapamam dedi. Bugun sabah 09.15 de gittim cok sira vardi. Ebeye sen kilomu tansiyonumu ve o muhtesem kalp dinleme olayiniyapin ben kani sonra getiririm size diye israr edip yaptirdim. Çıkıp kan sirasina geri girdim yaslilar benim ignem var, benim tansiyonum var diyerek onumuze gece gece saat 10.00 du daha onumde 5 kisi vardi. Araya kaynayanlari soylemiyorum bile. Zaten açım bi de sinirlenip çıktım. Kendi doktorum en son ekimdi kan tahlili yaptirdiginda. 36. Haftalarda doktorunuz tahlil istedi mi sizden yarin gidecegim hatirlatayim mi sizce? Yoksa hic umursamasam nolur
Sevindim canım şükür Sağlıkla kavustunuz. Benim daha 1 ayim var bekliyorum.Arkadaşlar ikizlerden vakit Yok buralara girmeye bir de büyük kızımda hastalandı üstelik hem onunla ilgilen hem bebeklere geçmesin diye de çabalıyorum Allah'a emanetler bu mesajı tam üç saatte yazdım :)
Hamdolsun canım iyiyim ben ayaklandım artık kızlarda iyi perşembe kilo alıp almadıklarına bakılacak gerildim baya inşallah almışlardır artık gaz sıkıntıları da başladı yavaş yavaş bazen ikisi birden çıldırıyor elimiz ayağımıza dolaşıyor
Sen nasılsın Doğum tarihi aldın mı
MERiN_ canım bizi sormuşsun küvöze gerek kalmadan atlattık canım şükür bir hafta önce ciğer geliştirici iğne olmuştum onun etkisi de büyük oldu diye düşünüyorum şu anda prematüre oldukları için enfeksiyondan koruyup kilo almalarına uğraşıyoruz sen nasılsın ne kadar kaldı
Canım haksızlığa ben de gelemiyorum ama bıktım artık boşveriyorum çünkü bu ülkede hiç bir şey iyiye doğrı düzelmiyor. Gecen gün storla halımı yıkamaya vermiştim. Storlar geldi halı gelmedi eşim o nedenle ödemeyi yapmamış. Bugun de halıyı getircez diye aradılar. Eşime dedim ki ne kadar 100 tl dedi. 100 değil dedim ölç bak fazla para istemişler. Ölçtük ettik 64 tl tutuyor. Halıyı getiren kişi 100 tl istedi. Bizde metrekaresini hesapladık sizde buyrun içerde hesaplayın ölçün dedik. Bize yuvarlıyoruz diye açıklama yaptı. 2.45 e 3 metre diyormuş şaka mı? Ben de dedim ki böyle hesapladığınızı söyleseydiniz size vermezdim storlarımı dedim. Neyse sizin hesapladığınız şekilde alalım ödemeyi dediler. Halıyı verdi gitti. Halıyı bi açtık saçaklar çamur olmuş kahverengi. Halımı temiz gönderdim üstelik sırf tozu falan gitsin bebek geliyor salona taşındık diye. Çünkü biz salonu hiç kullanmayız koltuklarım bile yeni alınmış gibi. Bende tlfnla şirketi aradım. Durumu anlattım fiyatı da söyledim ve hanfendi bana biz asla yuvarlamayız kaç cm se ona göre metrekare hesaplarız dedi. Hemen size başka ekip yönlendiriyorum diye özürler diledi halımın fotografını da attım kadın bi daha aradı özür diledi. Bağırmadım çağırmadım ama ses tonumdan moralimin bozukluğu belliydi. Halıyı henüz gelip almadılar ama fişsiz makbuzsuz iş yapılıyor. Üstelik bilindik bi şirket. Personel şirketin haberi olmadan fazla para talep edip temiz halıyı kirletip getiriyor. Allah büyük işte kavga gürültü etmedim yalandan fazla para alıyor diye ama halı kirli olumca vesile oldu öyle aradım. Berbat bir dünyada yaşıyoruz nereye kadar tartışalım ki. Bişe oldu mu arkadaslarım benle giderlerdi ben onların hakkını savunurdum inanın şimdi bıraktım herkes ektiğini biçerçok doğru noktalara değinmişsin Bence de arkadaşım biraz da Yapı meselesi ama tanemin dediği gibi.. ben hiçbir yerde susamam pazarda çarşıda hastanede otelde en elit yerde bıle nerede olursa olsun haksızlığa asla gelemem yapım gereği ama eşim de benden daha sakindir tamam abartmayalım der Bu demek değil ki onun şımarık olduğunu vs göstermiyor aynı şekilde gerçekten insan kendini öylede görebilir yani yaşam tarzına baglı öyle olduğu halde bile çirkefleşen çok insan var Dediğin gibi tamamen huy ile alakalı bence doğru olan bir şey var ki Gerçekten haklıysak hakkımızı savunmalıyız ama insanın yapısı buna Müsait değilse nerede olursa olsun sesini çıkarmıyor bu da görecelı kavram doğru veya yanlış dıyemeyız bız buna herkes farklı
Allah Allah cok sinir bozucu ama sen de öncelıklısın yaslılarla esıt dıye bılıyorum ben gebe kadın okadar bekletılır mı yahu. Iyi cıngar çıkarmamışsın...Ben yaptırdım canım gebe izlemde yaptılar dr.uma gıtmeden önce hazır sonucla gıtmesem ıstermıydı bılmıyorum 2ayda bır ıstıyordu ama zaten her halukarda aynı testlere bakılıyor ve yıne de devam et denıyor aynı ılaclara vitamınlere
Ne kdr kotu bir hale donusmus toplumumuz ya. Disarlardayiz evde oturmuyoruz diye bizi kendileri gibi hic bir yerleri agrimiyor saniyorlar herhaldeSaglik ocaginda benimde son randevum vardi gecen hafta..kan verdim..once muayene oldum...ne alakaymis kandan sonra olmasi.ilginc...
Dunde kendi druma gittim hic sormadi.bisey istemedi...sonuclarimi almadim ama alirsam atarim. Dosyamda dursun diye.yoksa kendi drum istemedi yani....
Saglik ocaginda onceligimiz var guya...herkes onume onume atliyo..kocaman karnim var bende sinir oldum..biri okula gidicek biri ise gidicek..kaldiki bende ise gidicektim..ufak capli isyan ben cikardim..hadi onceligi gectimde onume atlamayin bari diye
Valla 9 aydir metroyla ise gidip geliyorum..hadi onceden anlamiyolardi.. simdi gozumun icine baka baka oturuyolar..9 kez yer veren olmadi..o yuzden beklenti icinde degilim
Doktorun haklı canım. Yok kasildi mi yok sancı geldi mi diye suphelenecrk bişey değil. Gelince evvvet buuu diyeceğiz@Kartanesii8892 benim dr dediki..dunyada dogumun basladigini anlamayacak memeli yok
Icimden dedim ben anlamiyorum :)))
Farkli bisey mi olcak bilmiyoruzki..benim agrim sizim yok..sancim olsa anlarim.ama duzenini ne bilcem telastan anlayamayiz..
Senin agrinda oluyo acaba dogum baslangicinda farklimi olcak..hepsi bizim icin soru isareti.
Geçmiş olsun canım inşallah yavrunu sağlıkla kucağına alacaksın. 37. Haftada çok iyi endişelenme sakın çok iyi olacaksınız çok şükür doktorun hemen doğru teşhisi koymus bu çok önemliKızlar teşekkür ederim tek tek alıntı yapamadım, direk eksikleri aldık eve geldik ve anne bebek çantamızı hazırlayacağız, safra asidi tahlili de yapıldı onun çıkması 24 saat sürüyormuş yarın kendi doktorumuza göstereceğiz, Bugün başka bir doktora gösterdik biraz bilgi aldık gebelik kolestazında eğer 30. Hafta da ortaya çıkarsa ilaçlarla biraz durdurmaya çalışıyorlarmış bebeği 35. Haftam bitiyor Bugün, yarın safra asidi sonucuna da bakarak sezeryen için gun verecekler 37. Haftayı geçirmiyorlarmış bebek ölümü veya anne de karaciğer yetmezliğine sebep olabiliyormuş
Bikac bisey ayarladim..cok abarti olmicak..Kızlar selam, oda süslemesi için neler yapacaksınıZ? İnternetten baktım Odadaki masalara neler neler yapmışlar baya süslü şeyler var. Şerbetlikler fln. Siz birşeyler ayarladınız mı? Kapı süsü ve hediyelik ayarladım sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?